Şimdi Ara

Bu 2 araç hoşuma gitti.. fikirleriniz? 98 polo - 01 fiesta 1.6 sport (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.4 Fun Sunrooflu 90hp 16v

@n a v y_35

Fiesta'nın o kasası çok tutulan bir kasaydı, ama Türkiye'de Polo kadar satmadı bu bir gerçek, en büyük nedenlerinden biri de otomatik şanzımanı çok kısa süre satmış olmalarıdır. Fanatiklik olmasın ama Polo'dan daha dayanıklı bir araç olduğunu iddia edebilirim. Zaten bilenler ve sahip olanlar çok başka bir araba olduğunu bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSMN

quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

99 model poloyu 1 sene kullanmış biri olarak traktör ford yerine aslan gibi bir polo almanızı tavsiye ederim.Fiestanın motoru daha iyi diyenler var onlar herhalde şakacı yada hayatlarında poloya binmemişler.Poloların 1.4 100hp ve 1.6 75hp lik motorları vardır ve 2 motorda muhteşemdir.3.viteste kendinizi koltuğa yapıştırır.Şasisi ford gibi çürük değil taş gibidir.2.elide her türlü satılır.Yakıtıda uzun yolda muhteşemdir ben 750km gibi değerler görebiliyordum.Heleki o lpg ile neler olur neler.

Bence siz bu araba işinden pek anlamıyorsunuz.

bencede siz hiç anlamıyorsunuz polo varken fiesta diyebiliyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

Bi önceki aracım 97 polo idi. Ok gibi bir arabadır ve süspansiyonu şehiriçi bozuk yollarda fena değildir. Yol tutuş bana göre zayıftı. Zaten lastikler 13" ti. Yakıt şehiriçi 8,5 civarı, şehirlerarası 6 lt civarıydı 100 km'de. 75 hp olmasına rağmen 132 nm gibi bi torku vardı ve hem güç hem tork çok düşük devirlerde geldiği için vites değiştirmeden hızlanabilen bir arabaydı. Kasa da çok toktu. Benim araçta sorun çıktı sattım, ama normalde güzel tutulan bi araçtır, kliması mükemmeldi bir de.

Fiestanın o kasası pek tutulmamış bir kasa, polo kadar dayanıklı olacağını düşünmüyorum. Bence fiesta 2003ten sonra düzeldi, o modeller daha dayanıklı.

O polonun fiyatı çok uygun, bakımları yapılmış lpg var, bence km ye baktırılmalı, muhtemelen de değişenler vardır yoksa o paraya olmaz.

arabadan anlayanlar böyle yazılarla belli oluyor.Bazıları türkiyede satış rekoru kırmış insanların bayilerde aylarca sıra beklemiş olan bir araçla fordun hayatında hiç tutulmayan fiestasını bir tuttunuz ya başkada bişey demiyorum.
    Bu 2 araç arasında düşünen arkadaşım temiz özellikle 99 model klimalı AC 1.6 4 kapılı olanını bulabilirsen muhteşem olur.Benim polomda sunroof bile vardı.Çokta memnundum şimdiki aklım olsa hayatta o aracı satmazdım gidişini hala özlüyorum

• @emrahisilti2

Arkadaşım;

Etrafa iğneleyici laflar sokuşturmak yerine, Fiesta MK5 ile ilgili olumsuz özellikleri, kronik arızaları veya aklınıza gelen (eğer biliyorsanız) kötü yönlerini yazar mısınız? Ve ne kadar kullandığınızı.

Madem otomobillerden konuşuyoruz, o zaman çenemiz değil bilgimiz konuşsun değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tubo

@emrahisilti2

Arkadaşım;

Etrafa iğneleyici laflar sokuşturmak yerine, Fiesta MK5 ile ilgili olumsuz özellikleri, kronik arızaları veya aklınıza gelen (eğer biliyorsanız) kötü yönlerini yazar mısınız? Ve ne kadar kullandığınızı.

Madem otomobillerden konuşuyoruz, o zaman çenemiz değil bilgimiz konuşsun değil mi?

Ben poloyla ilgili bir kaç küçük bilgi yazdım.Sizde yazsanız hiç fena olmaz.
  • quote:

quote:

@emrahisilti2

Arkadaşım;

Ben çoktan yazmıştım

• bence bu iki araçtan polo tercih edilebilir ama ben olsam 1.6 16 v 103 hp lik palio alırdım bu iki araca da fark atar
  • quote:

quote:

quote:

@emrahisilti2

Arkadaşım;

Ben çoktan yazmıştım

poloyla ilgili poloyuda bilirim poloda iyi gider ama fiesta daha iyi gider gibi cümleler kurmak gerçekten çok bilgili olduğunuzu gösteriyor.Muhteşem tabirler ve tecrübelerinizi lütfen bizimle paylaşmaya devam edin.Neyse daha fazla ben uzatmıyorum cevap versenizde ben yazmıyorum satın alacak arkadaş istediğini alsın herkese iyi akşamlar

• quote:

poloyla ilgili poloyuda bilirim poloda iyi gider ama fiesta daha iyi gider gibi cümleler kurmak gerçekten çok bilgili olduğunuzu gösteriyor.Muhteşem tabirler ve tecrübelerinizi lütfen bizimle paylaşmaya devam edin.Neyse daha fazla ben uzatmıyorum cevap versenizde ben yazmıyorum satın alacak arkadaş istediğini alsın herkese iyi akşamlar

Kullandığımda çıkardığı sıkıntıları emsal teşkil etmeyeceği için yazmadım, yazmam da.
    Fakat Polo çürüktür, Polo traktördür gibi gereksiz yaklaşımlarda bulunmadım, çünkü bilmeden konuşmadım.

Fiesta'nın bu kasası Türkiye'de az sattığı için 'O da arabamı' denip geçiliyor, aksine kullanan ve sahip olanlar da bir daha B segmentinde o tadı alamadıklarından yakınıyor. O kasayı kullanıp da etkilenmeyen birini görmedim; siz de kullanın gelin şunlar kötü, bunları beğenmedim diye anlatın o zaman üzerinde tartışalım

Polo'da alınabilir bir araç, yine yazıyorum Polo kötü bir araç demedim zaten fakat karşısındaki çok iyi... Konuyu açan arkadaşımız hangisini beğenirse tabiki onu alacak.

Türkiye'de az satmak bir otomobil için hiç bir zaman kriter olmamıştır, eleştirirken somut doneler kullanma taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 19 Kasım 2009; 20:55:21 >

• quote:

--------------------------------------------------------------------------------

99 model poloyu 1 sene kullanmış biri olarak traktör ford yerine aslan gibi bir polo almanızı tavsiye ederim.Fiestanın motoru daha iyi diyenler var onlar herhalde şakacı yada hayatlarında poloya binmemişler.Poloların 1.4 100hp ve 1.6 75hp lik motorları vardır ve 2 motorda muhteşemdir.3.viteste kendinizi koltuğa yapıştırır.Şasisi ford gibi çürük değil taş gibidir.2.elide her türlü satılır.Yakıtıda uzun yolda muhteşemdir ben 750km gibi değerler görebiliyordum.Heleki o lpg ile neler olur neler.

Hocam size katılıyorum ancak küçük bir hatanız olmuş..1.4 75p ve 1.6 100hp Polonun motorları..Ayrıca 99sonuna kadar 1.4 motor kullanılmadı sanırım..

Furio elbette kendin için doğru kararı kendin verirsin..İçine sineni almak en mantıklısı..Şimdiden hayırlı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Hocam size katılıyorum ancak küçük bir hatanız olmuş..1.4 75p ve 1.6 100hp Polonun motorları..Ayrıca 99sonuna kadar 1.4 motor kullanılmadı sanırım..

Furio elbette kendin için doğru kararı kendin verirsin..İçine sineni almak en mantıklısı..Şimdiden hayırlı olsun..

1.4 100hp 16v vardı, 1.6 75hp de vardı, daha sonradan 1.6 100hp 8v motor da eklendi

• quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

quote:

hocam sanırım sen karıştırdın 1.4 100hp tek kapılı sport modelleri vardır.Hatta birkaç 4 kapı sport modelide görmüştüm.Diğeri 1.6 75hp'dir
    1.4 ü hatırlamıyorum fakat 1.6lar 8v'dir ve volkswagen 8v motorları çok sevmektedir senelerce 8v motor üretmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

bence bu iki araçtan polo tercih edilebilir ama ben olsam 1.6 16 v 103 hp lik palio alırdım bu iki araca da fark atar

bu araç fark atsa atsa yakıtında deli gibi yakarak fark atar
  • Bugun Fiestaya bakıcam baktırıcam.. bakalım fotoğrafını görüp aşık olduğum kızdan..yanyanayken de aynı elektriği alabilecekmiyim :) Bundaki motor 2001 focustaki motorla da aynı sanırım değil mi? Motor olarak parça sıkıntısı çekmem sanırım.. Parça sıkıntısı çekeceğim bi aksamı olur mu acaba bu aracın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furio

Bugun Fiestaya bakıcam baktırıcam.. bakalım fotoğrafını görüp aşık olduğum kızdan..yanyanayken de aynı elektriği alabilecekmiyim :) Bundaki motor 2001 focustaki motorla da aynı sanırım değil mi? Motor olarak parça sıkıntısı çekmem sanırım.. Parça sıkıntısı çekeceğim bi aksamı olur mu acaba bu aracın?

Evet, Ford'un Sigma - Zetec serisi; Fusion, C-max, Focus da kullanılan motor. Motor'un Türkiye'de bilinen adı Duratec, 1999 yılında 1.7 VCT versiyonu vardı (yani Vtec gibi) Şimdiki Ti-Vct motor da bu motor üzerinden geliştirilmiştir...

Parça sıkıntısı çekilecek bir parça şuanda aklıma gelmiyor, olacağını da zannetmiyorum ama yinede bir araştırın.

Bu arada araca bakacaksanız mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

bence bu iki araçtan polo tercih edilebilir ama ben olsam 1.6 16 v 103 hp lik palio alırdım bu iki araca da fark atar

bu araç fark atsa atsa yakıtında deli gibi yakarak fark atar

yok yakıtında birşey yok 40 tl lpg le 350 km yol gidiyorsun
  • Polo satılmış
  • gittim gösterdim.. motor yürüyen iyi dediler..boyalı belden aşağı komple dedi kaporta boya ustası, adam da 2 parça boya var diye idda etti boya ölçüm cihazıyla bakalım istersen dedi..bende takılmadım fazla.. güzel boyanmış boyandıysa da..kaza takla yok dedi usta..10.5 e anlaştık..pazartesi Yılan yeni yol arkadaşım olacak inş.. :D adı yılan da..:D
  • quote:

gittim gösterdim.. motor yürüyen iyi dediler..boyalı belden aşağı komple dedi kaporta boya ustası, adam da 2 parça boya var diye idda etti boya ölçüm cihazıyla bakalım istersen dedi..bende takılmadım fazla.. güzel boyanmış boyandıysa da..kaza takla yok dedi usta..10.5 e anlaştık..pazartesi Yılan yeni yol arkadaşım olacak inş.. :D adı yılan da..:D

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Gördüğünüz gibi 4 günde satıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 20 Kasım 2009; 16:02:43 >
  • quote:

gittim gösterdim.. motor yürüyen iyi dediler..boyalı belden aşağı komple dedi kaporta boya ustası, adam da 2 parça boya var diye idda etti boya ölçüm cihazıyla bakalım istersen dedi..bende takılmadım fazla.. güzel boyanmış boyandıysa da..kaza takla yok dedi usta..10.5 e anlaştık..pazartesi Yılan yeni yol arkadaşım olacak inş.. :D adı yılan da..:D

Hayırlısı olsun, kazasız belasız
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.