Şimdi Ara

bu bilgisayar nasıl??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar..topladığım bu pc hakkındaki görüş ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim . Haziranda bilgisayar almayı düşünüyorum..kdv dahil 1300 dolar civarı bir para tutuyor..sizce pahalımı bu pc için?
    şimdiden tşkler...

İŞLEMCİ :AMD - ATHLON 64 3000+ 939 VENICE
    ANA KART : ASUS - A8N SLI DELUXE
    EKRAN KARTI :LEADTEK - 6600 GT TDH
    BELLEK :KINGSTON - 512 MB 400 X 2
    HARD DİSK :SAMSUNG - 80 GB SATA
    KASA :AOPEN - H600B28 400W
    DVD/R-CD/R :NEC - ND3520A BLACK ,LG - CD-RWB .
    MONİTÖR :PHILIPS - 109E (19").
    KLAVYE/ MOUSE :MICROSOFT SET..

• güzel ama 1300 dolar fazla gibi geldi.
    109E monitör kötü bi seçim bence samsunglara falan bi bak.
    o kadar para veriyorsun az daha ver 80 GB ı en az 160 yap.
    şahsen bu bilgisayar abartılı geldi. maddi durumunu bilmem ama fiyatı azaltıp dolara çekip performanstan ödün vermeyebilirsin.
  • Hdd 120 Gb üstü alman iyi olur. Kingston yerine twinmos DUAL kit tavsiye ederim.
    Parça fiyatlarını internet üzerinden aldıysan yüksek olabilir. Firmalara gidip nakit fiyatını ve taksit seçeneklerini yüzyüze konuşarak öğren.
  • diski 120 üstü alabilirsen daha iyi olur.ramleri de herhalde dual alırsın zaten.fiyatı biraz yüksek gibi ama fena değil.
  • Canavar gibi bilgisayar ama HDD'yi 250 GB SATA almanı tavsiye ederim.
  • Güzel sistem ama eklemek istediğim bazı şeyler var
    1-)Kesinlikle bilgisayarında raid kullan,çoğu kişi bu teknolojinin farkında olmasada raid çok performanslı.4 tane 40 Gb S-ATA arabimirine sahip diski raid üzerinden bağlarsan performans artışı 2-3 kat oluyor.
    2-)Monitör güzel ancak lcd monitörlerin fiyatlarının düştüğü şu zamanda lcd monitör almak en mantıklısı.Hem gecikme süreleride oldukça düştü.
    3-)Kingston'lar overclockta çok iyi değil overclock yapacaksan ve belleklerin sana engel teşkil etmesini istemiyorsan twinmos,ocz,corsair gibi bellekleri sürekli optimize eden ve hızlandıran firmaların ürünlerini tercih etmelisin.Ancak overclock yapmayacaksan kingston ramler gayet stabil ve kaliteli.
    4-)Dvd yazıcıları şu an için önermiyorum.Henüz piyasadaki tüm formatları desteklemekten uzaklar.En iyisi çift katman dvd medyaları okuyabilen ve cd yazan kombo sürücüleri almak.Marka olarak lg'ye güvenebilirsin.
    5-)Işlemci pahalı geliyorsa Winchester çekirdekli Amd Athlon 64 3200+ tavsiye ederim.Hem hesaplı hemde overclock ile fx 53 performansını geçiyor.(Soket 940 için geçerli)

• anticocacola yorumların için saol...yanlız bilgisayar konusundaki bilgim az olduğu için beni mazur gör lütfen..sana sormak istediğim bazı sorular var...
    1) Raid nedir??
    2)lcd fiyatları nekadar düşsede crt fiyatları kadar inemeyecek..görünüşte ben crt alacam..önerdiğin bi marka varmı? 17" ile 19" hangisi daha mantıklı...
    3) overclock yapamayacam onun için kingston tercih ettim ama şimdilik 512x2 yerine sadece 512 alsam çok değişen bişey olurmu..5-6 ay içindede diğer 512 yi alırım..
    4) lg-combo alamayı düşündüm tavsiyeden sonra....ayrıyeten bir cd okuyucu alayımmı?
    ve son olarak ta işlemciyi çok araştırdımm ve AMD - ATHLON 64 3000+ 939 VENICE de karar kıldım sence AMD - ATHLON 64 3000+ 939 alsam bi sorun olurmu??

şimdiden çok saol....
  • çok iyi ama 1300$ çok abartı olmuş fatura....
  • venice güzel, sen venice ten vazgeçme. hard disk olarak en az 120 gb sata al. ram olarak da 2*512 twinmos dual kit al. monitörü de samsung 19 inç crt al. dvd writer olarak da nec gayet iyi bir seçim, tabi bulabilirsen plextor al
  • 1-)Raid çok derin bir konudur,ben burada sadece yüzeysel olarak anlatacağım.
    Raid'in ilk çıktığındaki kullanım amacı tamamen güvenlik olsada sonraları performans için kulanılmaya başlandığı modlar çıkmıştır.Benim sana dediğim yöntem 0,1 yöntemiyle oluyor.Mesela sen 4 tane disk aldın.Windows bunu tek bir sabit disk gibi kabul eder ve verileri paylaştırarak 4 diske dağıtır.Bu durumda 4 kafalı 4 tampon bellekli 4 motorlu bir sabit diskin olmuş gibi performans artar.Ama unutmamak gerekirki bu verim ne yazıkki %100 olamaz ama çok yüksek bir performans artışı alınabilir.Günümüzdeki anakartlar entegrasyon seviyesini iyice artırdılar.Aslında bakarsan 2-3 sene önce i865 ve i875 çipsetli anakartlar opsiyonel listesinde raid'de bulunduruyordu.Ancak şimdi çoğu Amd 64 bit işlemci destekleyen anakartlarda standart olarak yer almakta.S-ATA Raid ikilisini kullanırsan performansın inanılmaz derecede artacak emin ol.ÖZellikle dosya kopyalama ve oyun yüklemede.
    2-)19' monitörler hala çok pahalı 17' monitörlerin fiyatı gayet uygun şu aralar.Philipsh 107t veya Samsung Synmaster 753Dfx önerebilirim.Bu iki monitörde flat ekrana sahip.
    3-)Alacağın anakart çift kanal teknolojisini destekliyor.Çift kanal teknolojisi çok seçicidir.Öyleki aynı ram çipleri bile bazen uyumsuzluk yapıyor.Senin 5-6 ay sonra alacağın 512 muhtemelen farkı marka olacak ki aynı markaların dual kit olmayanları bile sorun çıkarıyor.Onun için baştan 2x256 dual kit al.512 mb ram bence günümüz için ideal.
    4-)Lg kombo alman iyi olacaktır ancak S-ATA arabirimine sahip olmasına dikkat et.Eğer s-ata raid sistem kurarsan ve s-ata sürücü alırsan oyun yüklemelerin çok hızlı olacaktır.Eğer lazımsa 2.cd okuyucu alabilirsin ancak teknik bir gereklilik yok.
    5-)Amd venice işlemciler çok fazla ısınmıyor aynı winchester gibi,bellek kontrolcülerinde düzenlemeye gidilmiş sse 3 eklenmiş halleri.Winchester gibi overclock potansiyelleri devam ediyor tabiiki.Ayrıca venice standartta daha performanslı.

• Raid'i biraz anlatmaya çalışayım. Raid minimum 2 hdd kullanılarak uygulanan bir sistemdir. Raid'in temelde iki amacı var 1-performans 2-güvenlik ama hem performans hem güvenlik istersen 4 hdd kullanarak uygulanan raid sisteminide tercih edebilirsin. Raid uygulamaları temelde raid(0) raid(1) raid(10) olarak yapılmaktadır ancak günümüzde daha fazla alternatifleri vardır. raid(5) vs.. gibi.

-Raid(0) Streping örnek: 40gb x 2 hdd: (performans) toplam kapasite 80 gb.
    Bu sistemde hdd 'ler dosyayı ikiye bölerek aynı anda yazarlar ve okurlar. Böylelikle performansta gözle görülür bir artış olur. Ancak disklerden biri bozulduğunda diğerindeki datalarda uçar. böyle bir handikap mevcuttur. genelde ev kullanıcıları tercih eder...

-Raid(1) Mirroring örnek: 40 gb. x2 hdd: (güvenlik) toplam kapasite 40 gb.
    Bu sistem güvenlik amaçlıdır. 2 adet 40 gb hdd kullanılmasına ramen toplam kapasite 40 gb. olarak kalır. Ancak bir disk diğer diskin aynası gibi çalışır mirroring kelimeside burdan gelir. Yani bir diskinde problem yaşarsan diğer diske geçip işlerin devam ettirebilirsin. Datalar hem A diskine hemde B diskine yazılır. Performans beklenmeyen data güvenliği aranan pclerde kullanılır.

-Raid(10) Hem performan hem güvenlik örnek 40gb x 4 hdd: toplam kapasite 80 gb.
    Bu sistemde hem performans hemde güvenlik ön plandadır. diskler iki gruba ayrılır bunlar kendi arasında Raid (0) gibi çalışırlarken aynı anda dosyalar eş zamanlı olarak diğer guruptaki dise de yazılırlar... Ancak bu sistem ev kullanıcıları için biraz külfetli olabilir...

Ben şu anda 120gb sata x 2 Raid(0) kullanıyorum ve çok memnunum. en azından 80 gb. x 2 bir raid sistemi kurabilirsin...

kısaca anlatmaya çalıştım...

quote:

Orjinalden alıntı: cay_lak

anticocacola yorumların için saol...yanlız bilgisayar konusundaki bilgim az olduğu için beni mazur gör lütfen..sana sormak istediğim bazı sorular var...
    1) Raid nedir??
    2)lcd fiyatları nekadar düşsede crt fiyatları kadar inemeyecek..görünüşte ben crt alacam..önerdiğin bi marka varmı? 17" ile 19" hangisi daha mantıklı...
    3) overclock yapamayacam onun için kingston tercih ettim ama şimdilik 512x2 yerine sadece 512 alsam çok değişen bişey olurmu..5-6 ay içindede diğer 512 yi alırım..
    4) lg-combo alamayı düşündüm tavsiyeden sonra....ayrıyeten bir cd okuyucu alayımmı?
    ve son olarak ta işlemciyi çok araştırdımm ve AMD - ATHLON 64 3000+ 939 VENICE de karar kıldım sence AMD - ATHLON 64 3000+ 939 alsam bi sorun olurmu??

şimdiden çok saol....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErTech -- 21 Mayıs 2005, 9:53:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ErTech

Raid'i biraz anlatmaya çalışayım. Raid minimum 2 hdd kullanılarak uygulanan bir sistemdir. Raid'in temelde iki amacı var 1-performans 2-güvenlik ama hem performans hem güvenlik istersen 4 hdd kullanarak uygulanan raid sisteminide tercih edebilirsin. Raid uygulamaları temelde raid(0) raid(1) raid(10) olarak yapılmaktadır ancak günümüzde daha fazla alternatifleri vardır. raid(5) vs.. gibi.

-Raid(0) Streping örnek: 40gb x 2 hdd: (performans) toplam kapasite 80 gb.
    Bu sistemde hdd 'ler dosyayı ikiye bölerek aynı anda yazarlar ve okurlar. Böylelikle performansta gözle görülür bir artış olur. Ancak disklerden biri bozulduğunda diğerindeki datalarda uçar. böyle bir handikap mevcuttur. genelde ev kullanıcıları tercih eder...

-Raid(1) Mirroring örnek: 40 gb. x2 hdd: (güvenlik) toplam kapasite 40 gb.
    Bu sistem güvenlik amaçlıdır. 2 adet 40 gb hdd kullanılmasına ramen toplam kapasite 40 gb. olarak kalır. Ancak bir disk diğer diskin aynası gibi çalışır mirroring kelimeside burdan gelir. Yani bir diskinde problem yaşarsan diğer diske geçip işlerin devam ettirebilirsin. Datalar hem A diskine hemde B diskine yazılır. Performans beklenmeyen data güvenliği aranan pclerde kullanılır.

-Raid(10) Hem performan hem güvenlik örnek 40gb x 4 hdd: toplam kapasite 80 gb.
    Bu sistemde hem performans hemde güvenlik ön plandadır. diskler iki gruba ayrılır bunlar kendi arasında Raid (0) gibi çalışırlarken aynı anda dosyalar eş zamanlı olarak diğer guruptaki dise de yazılırlar... Ancak bu sistem ev kullanıcıları için biraz külfetli olabilir...

Ben şu anda 120gb sata x 2 Raid(0) kullanıyorum ve çok memnunum. en azından 80 gb. x 2 bir raid sistemi kurabilirsin...

kısaca anlatmaya çalıştım...

quote:

Orjinalden alıntı: cay_lak

anticocacola yorumların için saol...yanlız bilgisayar konusundaki bilgim az olduğu için beni mazur gör lütfen..sana sormak istediğim bazı sorular var...
    1) Raid nedir??

şimdiden çok saol....

sağol kardeş sayende raid neymiş öğrenmiş olduk

• Ben monitör olayına deyineyim Kendim sürekli çizimle uğraştığımda Samsung 957MB monitör aldım ve çizim dışında film ve oyunlarda da harika bir performans alıyorum Eğer yerden yana sıkıntı yoksa LCD almanı tavsiye etmem Bence LCDler plasma teknolojisine dönene kadar oyun oynayan ve film seyreden bilgisayar kullancılarına hitap etmemeli
  • bende çizim yapacam genelde..ama 957 mb çok pahalı 268dolar+kdv ...senin bahsettiğin 19" demi...
    peki bunun ayarında çizim için daha ucuza bi crt monitör yokmu? 17" te olabilir??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.