Şimdi Ara

Bu bilgisayara nasıl bir ekran kartı almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski bir bilgisayarım var. Sanırım ekran kartı bozuldu. Yeni bir ekran kartı almak istiyorum. Bu bilgisayara takabileceğim en iyi ekran kartları hangileridir? Bilgisayarımın özellikleri şöyle;

Asus M4N68T-M Anakart
    6 GB DDR3 RAM
    AMD Athlon II X4 630 İşlemci
    500 GB HDD
    Nvidia GeForce GTS 250 Ekran kartı (Sanırım bozuldu)

• oyildiz86 O kullanıcısına yanıt
    MSI R7 360 OC GDDR5 2GB 128 Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
    Sapphire R7 250X GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
    bu 2sinden bitanesini alabilirsin dostum,ekran kartın değilde ekran kartını taktıgın pcie slotu'da bozulmuş olabilir,önce bi arkadaşından felan bi ekran kartı bulup tak çalıştırmayı dene bakalım çalışıcakmı pc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 4 Ekim 2016; 11:45:18 >

• hocam sanırım sisteminize en ideal yeni teknoloji kart R7 250x ATI olacaktır.
  • Yanıtlarınız için teşekkür ederim öncelikle. Benim anakartımın PCI-E slotu sanırım 2.0. Bu bahsettiğiniz ekran kartları uyumlu olur mu?
    Uyumlu olur hocam o pek bir fark yaratmıyor bildiğim kadarı ile. Ancak işlemciniz düşük biraz. Ön belleği de düşük sanırım.
  • Evet işlemci düşük. Şimdilik idare edeceğim artık.
    OC var mı işlemci de
  • Yapmadım, yapılır mı bilmiyorum ama.
    ilk başta voltaj vermeden 3.0 GHZ da stabil kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum
  • Deneyeceğim, teşekkürler.
  • R7 360, R7 250x'e göre daha mı iyi sanki? Bir de kart aldım diyelim. Eğer dediğiniz gibi PCIe slotu arızalıysa kartı iade etme gibi bir şansım olur mu aldığım yere?
    evet 360 250x e göre daha iyi bi kart,geri aide etme şansınız olur ama vatanbilgisayardan alırsanız size paranızı geri vermiyorlar bildigim kadarıyla onun yerıne vatançeki veriyorlar,yine ordan bişey alarak değerlendiriyorsunuz yani
    ama hepsiburada felan direkt paranızı geri veriyor diye biliyorum,sitelerine girip bakmanız lazım
  • GTX 750 Ti nasıl bir seçim olur?
    iyi bi kart fiyatına göre alabilirsin,450 lira civarı
  • güç tüketimi açısından ve cpu ile uyumluluğu olarak gtx 750ti
  • Bence siz yeni kartı almadan pcı-e slotuna birisinden ödünç alacağınız bir kart takıp deneyin sorun anakarttamı yoksa ekran kartındamı anlayın ona göre alın yeni kartı.Denemeden alırsanız slottada sorun varsa iadesi geri göndermesi bir ton uğraştırır sizi.Bende 2 gün önce kendi PC'm için Sapphire R7 250X 2GB GDDR5 kartı sipariş verdim yanındada Corsaır vs450w power supply.Psu almayacam demiştim ama bendeki 350w psu ya güvenemedim tüm sistemi uçurur diye.Sizdeki psu kaç W 12 W çıkışından kaç W veriyor? O sisteme R7 250X ten daha yüksek bir kart takmanızı tavsiye etmem sistem büyük ihtimal darboğaz yapar.Ama yok illa takacam diyorsanız R7 260X sınır olmalı.Bu arada R7 250X ve R7 260X in oyun benchmarklarını izledim arada en fazla 10 fps oynuyor. Şöyle söyleyim misal normal R7 250 bir oyunda 17 fps alırken R7 250X yaklaşık 40 fps R7 260X yaklaşık 50 fps alıyor 1080p de.Bu sonuçlar bu 3 kartı tanıtıp testlerini yapan bir uzakdoğu firmasına ait.Tabii her oyunda bu fps oranları değişir ama bu 3 kart arasındaki yaklaşık güç farkını göstermiş adamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolGamerr -- 10 Ekim 2016; 20:11:36 >

• Sapphire Amd Radeon R7 250X Vapor-X 2GB 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 dün aldım 314 tl ye gayet güzel kart tavsiye ederim
     Bu bilgisayara nasıl bir ekran kartı almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Ekim 2016; 7:48:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.