Şimdi Ara

BU BİR OLAY LPG İSTANBUL'DA 1.58 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hep Ankara en ucuz olur, diğer illerimizdeki arkadaşlar üzülürlerdi, bu gelişmeye sevindim.
    Ancak Ankara'da fiyat değişikliği görmedim henüz? Ankara'da da düştü mü fiyatlar?
  • quote:

Ankara'da da düştü mü fiyatlar?

Ankara'da Konya yolunda PO'dan 1.43'e aldığım Milangaz (POgaz yazıyor ama Milangaz mış) 1.38 olmuş, hemen yanındaki Mogaz'da 1.42'den 1.37'e inmiş, hemen yanındaki Aygaz 1.52'den 1.47'e inmiş. Yani tüm Türkiye'de fiyatlar 10 kuruş düşerken Ankara'da 5 kuruş düşmüş. Bu rüzgarda Ankara ile Türkiye arasındaki fiyat farkını kapatmak istiyorlardır belki.
  • Boluda 1.33 e gördüm ama bilmem ne otogazdı güvenemedim gittim shellden 1.57 ye aldım valla hiç gerek yok 5 -10 lira için o riski göze almaya.ama lpg nin litresi şöyle 1.25 felan olsa ne tatlı olur ya şerefsizim bakkala çakkala fırına heryere arabayla giderim inadına:)
  • quote:

Ankara'da Konya yolunda PO'dan 1.43'e aldığım Milangaz (POgaz yazıyor ama Milangaz mış) 1.38 olmuş, hemen yanındaki Mogaz'da 1.42'den 1.37'e inmiş

Bu yaptıkları 5 kuruşluk indirimi aynı gün geri almışlar. Bu son 10 kuruşluk indirim Ankara'da istasyonlara ya hiç yansımadı, ya da 5 kuruş olarak yansıdı. Ben sadece Akpet'lerin 10 kuruşluk indirimi tam olarak yansıttıklarını gördüm. Ankara'da Akpetler'de fiyat 1.39 şu an.
  • arkadaşlar bugün adapazarından geldim orada gündoğar otogaz var.sattığı gazın markası lipet gaz.çok kaliteli.aygaz grubunun gazı.fiyat 1.23 ytl.ama hala istanbulda 1.59.anlamıyorum bu işi abi ya.bu kadar fark olurmu?giderken gaz koymuyorum arabaya.sadece beni adapazarına götürecek kadar koyuyorum.orada ağzına kadar dolduruyorm.gündoğar otogaz on nuamara.sağolsunlar ya.
  • ankara 1.41 - 1.43 arası değişiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY
    ankara 1.41 - 1.43 arası değişiyor.

Nerelerde gördünüz bu fiyatları? Bugün Eskişehir yolundaki istasyonların hepsi standart 1.47.
  • Ne oldu da durup dururken 13--15kuruş indirim geldi.
    Uluslararası petrol fiyatlarında son zamanda barız bi düşüş yok.Hatta tam tersi,son 2-3 ayda 38$ lardan50$ lara çıktı.

Neymiş, petrol varil fiyatları yükseldiği bi zamanda indirim yapılabiliyomuş.
    Bıraksınlar yükseldiği zamanı, 147$ lardan 38$ lara indiğinde bile bunlar sembolik indirimlerle durumu geçiştirmiş,ne yazıkki hesap soran ,denetleyen olmamış veya yetersiz olmuş bunlar hep beraber kartel oluşturup malı götürmüş.

Bu işin içinde bir iş var ama ne bilmiyorum.Denetimler mi artiyo, vegi cezalarımı bunları biraz hizaya getirdi , başka bir iş mi var görecez..

Demekki dağitim şirketleri aylardır hatta yıllardır bizi iyi öpüyomuş.

Olanda biz ne dayatılırsa onu almak zorunda kalan tüketicilere olmuş vesselam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavigökyüzü

Ne oldu da durup dururken 13--15kuruş indirim geldi.
    Uluslararası petrol fiyatlarında son zamanda barız bi düşüş yok.Hatta tam tersi,son 2-3 ayda 38$ lardan50$ lara çıktı.

Neymiş, petrol varil fiyatları yükseldiği bi zamanda indirim yapılabiliyomuş.
    Bıraksınlar yükseldiği zamanı, 147$ lardan 38$ lara indiğinde bile bunlar sembolik indirimlerle durumu geçiştirmiş,ne yazıkki hesap soran ,denetleyen olmamış veya yetersiz olmuş bunlar hep beraber kartel oluşturup malı götürmüş.

Bu işin içinde bir iş var ama ne bilmiyorum.Denetimler mi artiyo, vegi cezalarımı bunları biraz hizaya getirdi , başka bir iş mi var görecez..

Demekki dağitim şirketleri aylardır hatta yıllardır bizi iyi öpüyomuş.

Olanda biz ne dayatılırsa onu almak zorunda kalan tüketicilere olmuş vesselam...

Şu anda varil fiyatı 36 dolar dostum.Bunun üstüne daha inmesi gerek bu fiyatın.

• aslında petrol varil fiyatları acayip derecede düşmüş ama ülkemize yine de bu ynasımıyor.lpg denen şey oldukça ucuz birşey ama bizim ülkemizde dolara endekslemişler sanki.dolar çıkınca çıkıyor düşünce yine çıkıyor:D anlamadım gitti
  • ivedik ile yenimahalle metro istasyonu arasındaki istasyonda(akpet),
    birde ostim sanayideki istasyonlarda(milangaz)

ayrıca kolejden tandoğana giden yoldaki shellde de ucuz oluyo.(yeni maltepe pazarının çaprazında)

quote:

Orjinalden alıntı: ultranet

quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY
    ankara 1.41 - 1.43 arası değişiyor.

Nerelerde gördünüz bu fiyatları? Bugün Eskişehir yolundaki istasyonların hepsi standart 1.47.
  • 1 tl olması lazım lpg nin

bu fırsat düşkünü yamyamlar yapmazki .

benzin daha yaz gelmeden 3 tl yi gördü ayıp yaaaa
  • Ankara'da 1.39 ona bile fazla diyoruz daha da düşmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • ankara- dikmende polis evinin oradaki petrol ofisinde 1.44
  • izmitte shelde petrol ofisi ve opette 1.55

daha ucuza bilen söylesin lütfen
  • benzin 3.07
    lpg 1.56

makas çok güzel rakamlarda
  • quote:

Orjinalden alıntı: doenitz

benzin 3.07
    lpg 1.56

Benzin bugün itibariyle 3.00 YTL

LPG şu anda 1.59

Net değerleri yazalım dedim,3.07 değil benzin,kullandığımdan biliyorum bugün de zam geldi 3 oldu 2.96 idi sabah.

Eşdeğer yakıta göre hesaplarsak LPG litresi 1.9YTL,benzin 3 YTL oluyor.

Yaklaşık %30 bir tasarruf var,bence yeterli değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

benzin 3.07
    lpg 1.56

LPG şu anda 1.59

Net değerleri yazalım dedim,3.07 değil benzin,kullandığımdan biliyorum bugün de zam geldi 3 oldu 2.96 idi sabah.

burda benzin 3.01 lpgyi 1.28den akıyorum yüzde 50ye yakın tasarrufum var kardeş bide sen lpg taktırmamayı kafaya koymuşsun öyle dersen benzin 4 lirada olsa sen taktırmazsın yani.

• quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

benzin 3.07
    lpg 1.56

LPG şu anda 1.59

burda benzin 3.01 lpgyi 1.28den akıyorum yüzde 50ye yakın tasarrufum var kardeş bide sen lpg taktırmamayı kafaya koymuşsun öyle dersen benzin 4 lirada olsa sen taktırmazsın yani.

Benzin 4 lira olsa toplu taşımaya geçerim

1.28 muhteşem şans,aynı şans bende İzmirde olsa düşünmem taktırırım.Ama burda LPG,1.59.

Ama benzin TR nin hiçbir yerinde 3.07 değil.Anlatmaya çalıştığım sadece oydu.Ama arkadaş 97 oktanı kastetmiş olabilir,öyleyse kusuruma bakmasın.

Taktırmamayı kafaya koymadım,taktıracağım gün LPG y. 1.50 den 1.70 e zamlayan hükümete tepkiliyim.Halk neyi ucuz görse,biniyor bu AKP maliyesi tepesine.Bir yerden imkan veriyoruz diyor bir yerden alıyor.Ben de benzinin kullanım miktarının değişmeyeceğini farzedip vazgeçtim.İnanırmısınız 14ykr dan fazla oynaması(artış değil 14ykr iniyor çıkıyor) 2.86-3YTL arası gidip geliyor fiyat o gün bu gündür.Ama LPG 1.49 ile 1.77 arası gezdi dolaştı.2 lirayı bile gördü.Sürdürülebilirliği olmayan bir sistem,aracıma zarar vermeyeceklerini de düşünmüyorum,hatta mutlaka bir sorun çıkaracak,bu da tasarrufta kısıntı ve zaman kaybı demek,ilk problem olduğunda da suçu hemen benzin sistemine atacaklar,ama o suçlu dedikleri benzinde şu anda arabam 5000km dir bende en soğuk havada bile 2 defa kontak çevirtmedi bana.

Artı LPG sistemlerinin fiyatları extrem düzeyde pahalı.Eskiden 300 liralık sistemlerde millet %60 tasarruf yapardı.Hatırlıyorum o günleri torosumuza 200e mi 250 ye mi sistem takılmıştı,emmegas dı sanırım markası,ne biçim tasarruf yapardık.Şimdi sistem 1.250 den aşağı değil(rushat masrafı 250) tasarruf %30.Avantajı kalmadı benim için çünkü ben bu aracı 4 yıl kullanırım maksimum ve yapacağım km de 50000 i geçmez.20000km tasarruf yapabileceğim amorti sonrası ama yok yağ filtresiydi yok LPG filtresiydi yok bakımdı yok sorundu yok müşürdü yok bobindi binbir türlüs orun çıkacak başıma adım gibi de eminim,hangi marka takarsam takayım,mutlaka en az bir kere servise gitmem gerekecek,fakat benim ayıracak 10 dakikam yok o işe,4.sınıf fakültemin en zor yılı ve o en zor yılın en zor stajı olan Dahiliye almaktayım.Şimdi taktırsam sorun çıktığı zaman ana avrat sülale söveceğim içimden takan adama,kendim de günaha gireceğim,stres olacağım,parası da cebimden çıkmazsa ben de adam değilim.Arabam sıfır km değil 10 yaşında arabam hatta 11.Bu ne demek,sorun yapacak mı demek?Hayır,fakat sorun çıktığında suçu hemen arabama yapıştıracaklar para isteyecekler demek.İstemiyorum tek kuruş almayacağım,kiti arabana taktıktan sonra arabanın benzin aksamını da bozsam o parayı da ben ödeyeceğim,arabayı evinin önünden alıp aynı gün teslim edeceğim,o bir günlük sürede de kullanman için sana geçici araba tahsis edeceğim diyebilen babayiğit var mı?Yok.O zaman benzine devam arkadaş

Bu arada benzinin zamlanarak makasın açılmasını sevindirici bulmayın lütfen.Benim gibi insanların mağduriyeti üstünden sevinmeyin.Ben LPG ucuzladığında sizler ucuza biniyorsunuz diye çok seviniyorum.Zamlandığında ise üzülüyor,hükümete sizle beraber eleştiride bulunuyorum.Aynı kardeşliği sizlerden de beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 23 Nisan 2009; 1:47:38 >

• yozgattın sarayeknet ilçesinde ipragaz 1,54

vay be istanbuldan daha ucuz...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.