Şimdi Ara

Bu böcek kolumu ısırdı yardım ! ( SS'li ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
212
Cevap
2
Favori
17.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sifujack

Bu böcek kolumu ısırdı yardım ! ( SS'li )

Malzemeler:

- 1.5 su bardağı irmik
    - 100 gram tereyağ
    - 1 su bardağı süt
    - 1 su bardağı su
    - 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
    - 1 avuç dolmalık fıstık
    - 1 paket vanilya

İrmiği, yağı ve fıstıkları tencereye koyun. En kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca kavurun. Hem fıstıkların, hem de irmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmanız gerekiyor. Zaten irmik helvası yapmanın tek zor tarafı da burası.Başka bir kaba, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı, soğuk süt ve soğuk su karışımına ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın. İrmiğin kavrulması bitince, bu karışımı irmiğin üzerine dökün. Yine kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Göbek atmaya başlayınca, kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın.Suyunu çekince altını kapatın ve 2 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin, karıştırın. Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini tarçınla süsleyip ikram edebilirsiniz.Not: Helvanın asıl tarifinde 125 gram tereyağı diyor; ben de öyle yaptım. Ancak çok fazla yağlı geldi bana. Bir daha kesinlikle 125 gram kullanmayacağım, 100 gram gayet kafi. Ama eğer yağı bol helvaları seviyorsanız, 125 gram kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Albért Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

Orijinalden alıntı: Re-Load

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: By.Kerem.86

krom kongo kangalı bu. genelde sivasta yetişir. çok tehlikeli bi böcektir. uysal ve sevecen göründüklerine bakma. ısırıkları çok tehlikelidir. genelde adından da anlaşılacağı üzere krom renkte olurlar. öldürmez aksine ömür boyu ölmek istersin ama izin vermezler. bi nevi zombiye dönüşürsün yani.

Dostum korkma, en azından kene olabileceğinden korkma. Çünkü kene böcek değil, örümceğimsilerden sayılıyor. En azından 4 çift bacak sayman gerekir bu iş için :)

Kene böceğe benzer. 8 bacaklıları ayrı tür.

6 bacaklı fotoğrafını gönderir misin dostum bana merak ettim :D

Bu da 8 bacaklısı

Hocam ilk fotoğraftaki 6 bacaklı değil :) Türünün getirisi olarak ön iki bacağı kısalaşmış koku alma yeteneği kazandırılmış sadece çekilen açıdan görünmüyor

Şimdi baktım da 6 bacaklı kene bulamadım. 8 bacaklıymış hepsi. Bir ara haberde 8 bacaklı kene falan diyordu. Ben de 8 bacaklı olan, daha tehlikeli bir türün olduğunu sanmıştım.

Anladım dostum zaten de seni zor duruma düşürmeyeyim dedim. :) Benim babam Biyoloji öğretmeni de. Çok fazla kene gördüm, çok türünü inceledim.
    Ama son 3-4 yıldır KKKA hastalığı felan çıktıktan sonra bıraktım incelemeyi korktum

Ne yani, kenelerin 6 bacaklı olduklarını, duyduğum haberden 8 bacaklı ayrı bir tür olduğunu sandığımı mı anladın?

Eldiven kullansaydın.

Haha yok keneleri tanıma konusunda bir bilgi yanlışlığın olduğunu anladım ama forumdaki kendini bilmezler gibi hocalık taslamadığın için kendin bul diye uğraştım nitekim buldun da.

Fazla bilgim yok. Bilgim olsaydı taslardım.

Bende öyle durumlarda affetmem, bozarım

Gel boz gardaş.

ciddi ciddi bilimsel tartışma dönüyordu oldu mu hocam bu şimdi ?

Oluyor öyle arada :)

• quote:

Orijinalden alıntı: By.Kerem.86

krom kongo kangalı bu. genelde sivasta yetişir. çok tehlikeli bi böcektir. uysal ve sevecen göründüklerine bakma. ısırıkları çok tehlikelidir. genelde adından da anlaşılacağı üzere krom renkte olurlar. öldürmez aksine ömür boyu ölmek istersin ama izin vermezler. bi nevi zombiye dönüşürsün yani.

:)))
  • O böceğin özelliklerini kazanacaksın

bkz: Spider Man
  • Bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: DriftRacer

O böceğin özelliklerini kazanacaksın

Ne zaman kazanıcam bilader hala aynıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4goodlife

quote:

Orijinalden alıntı: DriftRacer

O böceğin özelliklerini kazanacaksın

Ne zaman kazanıcam bilader hala aynıyım.

Kazanıp farkına varmamış olabilirsin kardeşim şaka bir yana da doktora gözükmelisin böcek böcektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mammalia

O BÖCEK KENE DEĞİL.ZEHİRSİZ BİR BÖCEK.BOŞUNA DOKTORA GİTME.öLMEZSİN KORKMA.
    NOT:Ölürsen beni bul.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cago135

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Bu lipusiscus cromonus böceğidir.Tahmini kuluçka süresi 1 hafta.Barındırdığı protein yapılı zehir sayesinde kısa ama yavaş bir etkili bir rahatsızlık seni bekliyor,doktora görün.

Protein yapılı zehir mi?

o da güzel

zehirin %90'ından fazlası proteinlerden oluşur
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C4%B1lan_zehiri

Peki bu "lipusiscus cromonus" türü sen mi keşfettin?

yeap kadrolu biyoloğum panpa

• 23 yıldır böceklerden korkuyorum, böyle böcek görmedim
  • Hocam sende bişi yok da yorum yapan arkadaşların yarısında ciddi uyuz böcee vakası var.

Uğur böceği larvası resmi ekliyorum yorumu sen yap, (Karınca aslanı toprakta deliğinin içinde yaşar etrafta gezen bir hayvan değil bildiğim kadarı ile)

al bu da karınca aslanı dikkatini çekerim ayak dahi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emkpro -- 8 Haziran 2012; 15:41:13 >

• ey forum üyeleri arkadaşı nasıl bilirdik
  • Kenelis Farapidis
    ....................................................................................................................................
    ....................................................................................................................................
    Bu böceğin en ilginç yanıysa insan anüsüne yuva yapabilme özelliği olmasıdır.
    Kısa bir yumurta ve kuluçka döneminin ardından 100lerce üye bulunduran bir koloni oluşturur.
    Kaynak:Viki
  • dikkat edin kırım kongodur nameleri hemen hastaneye koşun önerileri.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

bunu bi ara korkunç ve ilginç olaylar bakarken görmüştüm. bunun larvaları senin içinde büyüyor. burun deliklerinden fışkırıyor ve içerden seni parçalayıp dışarı çıkıyorlar. yalnız kuluçka süresi var. bu böcek seni ısırdı ama 2-3 larva anca kana girmiştir. 20.000 olana kadar pek bişey hissetmezsin.

Fringe terk
  • 1.si KESİNLİKLE kene değil. Çünkü kene öyle heryerde dolaşmaz toprakta toprak kenesi hayvanda hayvan kenesi. Keneleri haber kanalları büyüttü. Babamı 1-2 kere toprak kenesi ısırdı, Cımbızla çıkardık (denemeyin gidin doktora yaptırın!) içeride birşey kalmasın diye de iğneyle oyduk. Neyse boşver bunu :D

2.si Toprak kenesi öldürmez hayvan kenesi bir ihtimal...

3.sü KESİNLİKLE DOKTORA GÖRÜN!

4.sü Doktora sor kan testi gerekir mi diye çünkü hayatımda bu böceği hiç görmemiştim

Kafana takma ama doktora mutlaka git
  • geleceğini ifşa ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Scenser

1.si KESİNLİKLE kene değil. Çünkü kene öyle heryerde dolaşmaz toprakta toprak kenesi hayvanda hayvan kenesi. Keneleri haber kanalları büyüttü. Babamı 1-2 kere toprak kenesi ısırdı, Cımbızla çıkardık (denemeyin gidin doktora yaptırın!) içeride birşey kalmasın diye de iğneyle oyduk. Neyse boşver bunu :D

2.si Toprak kenesi öldürmez hayvan kenesi bir ihtimal...

3.sü KESİNLİKLE DOKTORA GÖRÜN!

4.sü Doktora sor kan testi gerekir mi diye çünkü hayatımda bu böceği hiç görmemiştim

Kafana takma ama doktora mutlaka git

lan herifi 6 ay önce

• ölmedi læ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byvagabond -- 19 Haziran 2013; 1:50:32 >
  • GG
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.