Şimdi Ara

BU DELİK'TE NE???(TÜP'ÜN BEYNİNDEKİ DELİK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben, araçtan motordan anlamayan bir kardeşiniz olarak sizlere danışayım dedim. 99 model toyota coralla terra sahibyim,araçta voltran tüp takılı(sıralımı düzmü onuda bilmiyorum)Bugun kaputu açtım, ve yanılmıyorsam tüpün beyni denilen kısımda bir delik gördüm... Resimlerinida aşağıya koyduğum bu delik normalmidir, yoksa anormal bi durum mu var???

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• hiçmi bilen yok?
  • o kapağın altında diyafram var galiba genleşme sırasında patlamasın diye konmuş o delik birde aracıınız düz sistem sıralı değil
  • Sanırım ateşleme bobini gördüm. Aracın büyük ihtimalle tek noktadan enjeksiyonlu. O delik ise içerdeki basıncı ayarlıyordur bence.

Bu arada beynin en altındaki tıpayı arada bir açıp içerdeki pisliği boşaltmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 24 Aralık 2007; 4:03:32 >
  • resimde belirttiğiniz noktayı ok ile işaretlerseniz daha isabetli bir cevap verebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

hiçmi bilen yok?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

o kapağın altında diyafram var galiba genleşme sırasında patlamasın diye konmuş o delik birde aracıınız düz sistem sıralı değil

Doğru cevab. Diyaframın rahat hareket edebilmesi için hava giriş çıkışı sağlayan delik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

resimde belirttiğiniz noktayı ok ile işaretlerseniz daha isabetli bir cevap verebilirim.

quote:

hiçmi bilen yok?

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Yani endişelenecek bir durum yok...

Mendel arkadaşım bu lpg sıralı değil dediniz, acaba sıralıya çevirtme imkanı varmıdır? ve böyle bir imkan varsa bize fayda sağlarmı.

• Aracını sıralıya çeviremezsin. Uymaz. Dediğimiz gibi delik normal, endişe etmene gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

Aracını sıralıya çeviremezsin. Uymaz. Dediğimiz gibi delik normal, endişe etmene gerek yok.

Tekrar teşekkürler.
  • quote:

quote:

resimde belirttiğiniz noktayı ok ile işaretlerseniz daha isabetli bir cevap verebilirim.

quote:

hiçmi bilen yok?

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Yani endişelenecek bir durum yok...

Mendel arkadaşım bu lpg sıralı değil dediniz, acaba sıralıya çevirtme imkanı varmıdır? ve böyle bir imkan varsa bize fayda sağlarmı.

bir sorun görünmüyor voltran satıcılarına sormak daha doğru olur sanırım , kesin emin olmadığım bir cevabı vermek istemem ama bu delik orjinal kitte mevcut.En azından voltran satıcılarına mail atarsan en doğru cevabı alabilirsin umarım.
    www.voltranlpg.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 25 Aralık 2007; 9:13:41 >

• Bahsi geçen delik aşağı yukarı tüm lpg regülatörlerinde bulunmaktadır.

Manifoldun oluşturduğu vakum nedeni ile diyaframın rahat hareket etmesi için konulmuştur.İç ve dış basınç dengelemeye yarar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeakin

Bahsi geçen delik aşağı yukarı tüm lpg regülatörlerinde bulunmaktadır.

Manifoldun oluşturduğu vakum nedeni ile diyaframın rahat hareket etmesi için konulmuştur.İç ve dış basınç dengelemeye yarar.

sanırım sadece karbüratörlü LPG kitlerinde var , ama yanılıyor olabilirim.
  • Sadece karbüratörlü LPG kitlerinde bulunuyor.
  • teşekkürler yeakin hem bilgilenmiş hem de eski lpg bilgilerimi gözden geçirmiş oldum.

quote:

Sadece karbüratörlü LPG kitlerinde bulunuyor.
  • quote:

quote:

Bahsi geçen delik aşağı yukarı tüm lpg regülatörlerinde bulunmaktadır.

sanırım sadece karbüratörlü LPG kitlerinde var , ama yanılıyor olabilirim.

İyide arkadaşlar bu araçlar enjeksiyonlu değilmi
  • Bir yanlışlık var. Aracım tek noktadan enjeksiyonlu, voltran ve aynı delik bende de var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

Bir yanlışlık var. Aracım tek noktadan enjeksiyonlu, voltran ve aynı delik bende de var.

Dostum bu 99 toyota terra lar hep tek enjeksiyonlumudur. Full enjeksiyon değilmi bunlar
  • Hayır değildir. Şimdi Öğrendim. lpghaber.com sitesinden bir arkadaş topic açmış. Onun yazısından gördüm. Aynen kopyala yapıştır yapıyorum.

--''aracım toyota corolla 1999 terra special araca 2006 yılının hazira ayında sıralı sistem lpg taktırdım.''

Demekki çok noktadan enjeksiyonlusuda varmış, ya da hepsi çok noktadan enjeksiyonlu. Eğer öyleyse, aracına sıralı sistem taktırbilirsin. Bir bilene göstermende yarar var.

Ayrıca sıralı sistem takılmış Toyota Terra'ların resimlerini linklerdne görebilirsin. Motor aynımı seninkiyle?

http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/TOYOTA-COROLLA-TERRA--BRC-SEQ.24-MONTAJI-topic-6758.html

http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/TOYOTA-TERRA-1.6-VVT-ATIKER-SAFAK-OTOGAZ-topic-8783.html

• Resimde görülen LPG regülatörünün aynısını bir zamanlar bende tek noktalı aracımda kullanmıştım bu Regülatör aynı zamanda karbüratörlü araçlardada kullanılmaktadır esasen bu regülatörün aslı karbüratörlü araçlar içindir..

Sıralı tip regülatörler resimde görülen regülatörden daha küçük olmakla beraber bahsi geçen delikte bulunmamaktadır..

Sıralı diye tabir edilen sistemler çıkmadan önce çok noktalı araçlara bu tip karbüratörlü sistemler için kullanılan regülatörler takılmakta idi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.