Şimdi Ara

Bu Dertten Nasil Kurtulurum Yardima Ihtiyacim var (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sciroccom

21 yasinda universitede makine muhendisligi okuyorum.Lutfen dalga gecmeyin ciddi yol gostermelere ve onerilere ihtiyacim var.

Kendimi cok yalniz hissediyorum.Kendime guvenim yok.

Arkadaslarim cevremdeki insanlar kizlar benimle ilgilenmiyor.Istenmeyen ve unutulan insan oluyorum hep arkadaslarim arasinda.

Pasif hayattan beklentisi amaci olmayan hic bir gerekli is yapmayan biri oldum.Kimse benimle vakit gecirmek istemiyor kimse beni arayip mesaj atip halimi hatrimi sormuyor.Sadece ayip olmasin gibi arada oluyor bunlar.Arkadaslarim arasinda alay konusu oluyorum.

En cok istedigim seylerin hic biri olmuyor.Arkadaslarimla ortak projede yer alamaiyorum beni disliyorlar.Sevdigim istedigim konustugum anlastigim kiz bir baskasiyla konusuyor.Benimle ilgilenmiyor.

Kendimi cok yalniz bitkin halsiz yasama sevinci kalmamis hissediyorum.Neden boyleyim ben problem nerede?Nasil asicam bu sorunu ben cildirmak cinnet gecirmek uzereyim.

Doktora gittim ailemle paxera diye bir ilacla bir tane daha ilac verdi.Ama bunlarin da ise yarayacagini sanmiyorum.

Hep yalnizim onemsenmeyen iplenmeyen onemsiz biri oldum ciktim.Kendimden herseyden nefret ediyorum.Yasama sevincim kalmadi.Bu bir kisilik problemi mi?Sorunun kaynagi ne ve cozumu ne acaba?

Naptın ya biraz hayata olumlu bak anlıyorum dediğin durumu banada olmuştu lise 1 de ama hep bekledim üniverstede bambaska olcam diye ve olduda aştım oraları ilk imaj onemlidir ilk imajı veremessen olmaz bidaha hiç sana tavsiyem kendini değiştir farklı giyin tarz yap kendine utanma patavatsız ol derslerde göster kendini saçma boş konuşma az konuş öz konuş yanlız adam havası ver madem kimse takılmak istemiyo hani onler seni diilde sen onları iplemiyomuş gibi yap seni iplemeyenleri adamdan sayma kendini onlardan üstün gör o zaman kendinin ne kadar değerli olduğunu anlarsın ve hayatın yola girer ama kolay diil ilaçla falan olmaz çaresi o diil . !!!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: snowor

Şu iki gruptaki kitapları okumanı tavsiye ediyorum dostum. Bi vizyon yaratacaktır sen de

http://erkeginelkitabi.blogspot.com/2013/03/sosyal-yetenekler-uzerine-kitaplar.html

http://erkeginelkitabi.blogspot.com/2013/03/erkek-kadn-iliskileri-uzerine-kitaplar.html

Hocam bu kitapları nerede bulabilkirim ve kesin faydası olur mu?Böyle yazılmışl bir sürü kitap var sonuçta

Ben bunların hepsini okudum ve faydasının olacağını düşüneceğim kitapları yazdım bloga

• quote:

Orijinalden alıntı: firedrake1907

quote:

21 yasinda universitede makine muhendisligi okuyorum.Lutfen dalga gecmeyin ciddi yol gostermelere ve onerilere ihtiyacim var.

Arkadaslarim cevremdeki insanlar kizlar benimle ilgilenmiyor.Istenmeyen ve unutulan insan oluyorum hep arkadaslarim arasinda.

Pasif hayattan beklentisi amaci olmayan hic bir gerekli is yapmayan biri oldum.Kimse benimle vakit gecirmek istemiyor kimse beni arayip mesaj atip halimi hatrimi sormuyor.Sadece ayip olmasin gibi arada oluyor bunlar.Arkadaslarim arasinda alay konusu oluyorum.

En cok istedigim seylerin hic biri olmuyor.Arkadaslarimla ortak projede yer alamaiyorum beni disliyorlar.Sevdigim istedigim konustugum anlastigim kiz bir baskasiyla konusuyor.Benimle ilgilenmiyor.

Kendimi cok yalniz bitkin halsiz yasama sevinci kalmamis hissediyorum.Neden boyleyim ben problem nerede?Nasil asicam bu sorunu ben cildirmak cinnet gecirmek uzereyim.

Doktora gittim ailemle paxera diye bir ilacla bir tane daha ilac verdi.Ama bunlarin da ise yarayacagini sanmiyorum.

Hep yalnizim onemsenmeyen iplenmeyen onemsiz biri oldum ciktim.Kendimden herseyden nefret ediyorum.Yasama sevincim kalmadi.Bu bir kisilik problemi mi?Sorunun kaynagi ne ve cozumu ne acaba?

Naptın ya biraz hayata olumlu bak anlıyorum dediğin durumu banada olmuştu lise 1 de ama hep bekledim üniverstede bambaska olcam diye ve olduda aştım oraları ilk imaj onemlidir ilk imajı veremessen olmaz bidaha hiç sana tavsiyem kendini değiştir farklı giyin tarz yap kendine utanma patavatsız ol derslerde göster kendini saçma boş konuşma az konuş öz konuş yanlız adam havası ver madem kimse takılmak istemiyo hani onler seni diilde sen onları iplemiyomuş gibi yap seni iplemeyenleri adamdan sayma kendini onlardan üstün gör o zaman kendinin ne kadar değerli olduğunu anlarsın ve hayatın yola girer ama kolay diil ilaçla falan olmaz çaresi o diil . !!!

Hocam adim cikti bi kere bos beles insana.Bende istemiyorum boyle bos beles olmayi ama oldum ciktim bide iyice uzerime geliyorlar kendimi ise yaramaz hissediyorum.Bir muhendis olarak kabul edemiyorum kendimi.

Kendime ait bir karizmam bir tarzim yok siradan biri gibiyim ne kizlar ne diger insanlar bana bakmiyor benle olmuyor.Zaten yapili bir fizigim uzun bir boyumda yok.

Cevre desen o da yok.Arkadas ortamlari falan yok.Hep yalniz takiliyorum.Bu durumda iyice beni depresyona sokuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kokkoreç

allah kurtarsın yoldaş.

Amin kardeşim saol

kardesim ben de ayni dertten muzdaribim bi an konuyu ben actim zannetim yasim 20 makine muhendisligiyim ayni dertler bende de var

• quote:

quote:

quote:

allah kurtarsın yoldaş.

Amin kardeşim saol

kardesim ben de ayni dertten muzdaribim bi an konuyu ben actim zannetim yasim 20 makine muhendisligiyim ayni dertler bende de var

• Kendini değiştir hiçbirzaman olmadığın gibi ol farklılaş kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle takıl karamsarlığa kapılma insanlarla sohbet etmeye bak birazcık kendini bilip ego sahibi ol bunu kibirliliğe götürme yani sırf özgüvenin yerine gelsin diye diyorum kendine sorular sor ben kimim neyim hedefim ne ne yapıyorum yaşamak istediğim hayat nedir imkanım var mı kendi ölçülerini kendin belirle sana zor gelen şeyleri aklınla basite indirge kısacası kendini yen
  • spor salonuna yazıl dostum 1-2 ay git insanlara karşı olan düşüncelerin ve davranış biçimin değişir değişmezse gel suratıma tükür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys

quote:

quote:

quote:

allah kurtarsın yoldaş.

Amin kardeşim saol

sen sus köylü.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: firedrake1907

quote:

Hocam adim cikti bi kere bos beles insana.Bende istemiyorum boyle bos beles olmayi ama oldum ciktim bide iyice uzerime geliyorlar kendimi ise yaramaz hissediyorum.Bir muhendis olarak kabul edemiyorum kendimi.

Kendime ait bir karizmam bir tarzim yok siradan biri gibiyim ne kizlar ne diger insanlar bana bakmiyor benle olmuyor.Zaten yapili bir fizigim uzun bir boyumda yok.

Cevre desen o da yok.Arkadas ortamlari falan yok.Hep yalniz takiliyorum.Bu durumda iyice beni depresyona sokuyor.

dediklerimi yap iş hayatına atıl bence git bi mağzada falan çalış boş kalan zamanlarını ve bi ortama girerken ilk izlenim önemlidir bambaşka tanıt kendini üniversteden bişi bekleme çok zor imajı değiştirmen bundan sonraki hayatında yapabilirsin ama fitnesa falan git güvenin gelsin bi yerden vücut yap saçnı kestir imaj yap marjinal ol biraz iş hayatına atıl ve orda bambaşka biri olarak hayatını devam ettir dediklerimi yaparsan hayatının değiştiğini göreceksin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bamyalamus

quote:

Orijinalden alıntı: InMyDarkestHour

ilacı içince özgüveninmi gelecek ?. bence sen bu sorunları kendin çözmeye kalkış özgüvenli ol topla kendini biraz çekinik olma .ayrıca arkadaş ortamlarına gir önce erkek ortamları olsun sonrada. AKIŞINA BIRAK !

Sanırım konu hakkında bilgin yok açıklayayım. Evet ilacı içince özgüven gelecek diyemeyiz ama duyarsızlaşacağı için kısmen özgüven gelecek.

peki hocam teşekkürler.İnşallah dediğin gibi olur.Bunun haricinde önereceğin bir şey var mı?

biraz kitap oku ufkun açılsın . ama bu sırada açmaya çalış kendini arkadaşlarınla takıl gez toz zaman geçir eğlen onlarla (derslerini aksatmadan tabii) . en önemliside bu işin senin kafanda bittiğini bil hayatının sonuna kadar böyle yaşayamazsın elbet ama çok uzun süreler bu modda kalabilirsin istemiyorsan böyle sıkıntılara yıllarını vermeyi AŞ KENDİNİ !

• quote:

Benim yaşım 17 bende sosyal fobiden dolayı gittim paxsera yazdı 1-2 hafta kullandım ardından bıraktım.Daha kötü yaptı birdaha uğraşamadım hastane felan yine gidicem bu gidişle kafam iyice bozuldu.oda olmadı sigara alkol başlayacam ne varsa

• quote:

Orijinalden alıntı: Cool Man

quote:

Benim yaşım 17 bende sosyal fobiden dolayı gittim paxsera yazdı 1-2 hafta kullandım ardından bıraktım.Daha kötü yaptı birdaha uğraşamadım hastane felan yine gidicem bu gidişle kafam iyice bozuldu.oda olmadı sigara alkol başlayacam ne varsa

Paxeranın etkisini 3 ve 4. haftalardan sonra gösterdiğini biliyor musun ? Bu tarz ilaçlar en başlarda sizi zorlar doğru ama faydası sonradan çıkar

• Uzerine bir de eski kiz arkadasimla karakolluk olduk mahkeme yolundayiz.Herseyin uzerine tuz biber oldu yasamanin anlami kalmadi

• Guncel olmasina yardimci olalim

• Guzel kardesim cok guzel bir bolum okuyorsun. Sagliginda yerindeyse takma biseyi kafaya. Kendini bu seyler yuzunden harap etme. Bazi seyler olmuyorsa zorlamanin bir anlami yoktur mesela bendede bazi sorunlar var ama kendimi degistirmeyi denedim ve maalesef olmuyor yani. Yapabilecegin sey elindekilerle mutlu olmak, ve kendini calismak istedigin alanda gelistirmek. Herkes cok ozguvenli olmak zorunda degil, kendine ve etrafina saygin olduktan sonra, insanlarla konusurken rahatsiz olmuyorsan zaten cokta sorun yok demektir. Bende metalurji ve malzeme muhendisligi okuyorum benimde yasim 20. Sagligim yerinde, insanlarla iletisimim iyi ve 3-5 arkadasin disinda cok gorustugum samimi oldugum kisiler yok, olmasinada gerek yok zaten. Okul ve bolumumdeki ogrencilerle elbet muhabbetimiz vardir ama samimi degiliz. Mesela ben demir-celik,kaynak,dokum sektorunde calismayi dusundugum icin tamamen buna gore derslerimi seciyorum ve kaynakciligi ogreniyorum yaz tatilinden itibaren kaynakci olarak calisacam sanayide. Ve kafayada hicbisey takmiyorum. Boyum 1.83 ve 100 kilo oldugum icin vucut gelistirmek bana cok yakisacagini dusundugum icin vucut gelistirmeye baslamayi dusunuyorum. Kendine biraz vakit gecirecegin birseyler bul. Ve bu kisacik hayatta kesinlikle hicbisey kafaya takmaya degmez. Hangi unide okuyorsun ve nerelisin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistOguz

Guzel kardesim cok guzel bir bolum okuyorsun. Sagliginda yerindeyse takma biseyi kafaya. Kendini bu seyler yuzunden harap etme. Bazi seyler olmuyorsa zorlamanin bir anlami yoktur mesela bendede bazi sorunlar var ama kendimi degistirmeyi denedim ve maalesef olmuyor yani. Yapabilecegin sey elindekilerle mutlu olmak, ve kendini calismak istedigin alanda gelistirmek. Herkes cok ozguvenli olmak zorunda degil, kendine ve etrafina saygin olduktan sonra, insanlarla konusurken rahatsiz olmuyorsan zaten cokta sorun yok demektir. Bende metalurji ve malzeme muhendisligi okuyorum benimde yasim 20. Sagligim yerinde, insanlarla iletisimim iyi ve 3-5 arkadasin disinda cok gorustugum samimi oldugum kisiler yok, olmasinada gerek yok zaten. Okul ve bolumumdeki ogrencilerle elbet muhabbetimiz vardir ama samimi degiliz. Mesela ben demir-celik,kaynak,dokum sektorunde calismayi dusundugum icin tamamen buna gore derslerimi seciyorum ve kaynakciligi ogreniyorum yaz tatilinden itibaren kaynakci olarak calisacam sanayide. Ve kafayada hicbisey takmiyorum. Boyum 1.83 ve 100 kilo oldugum icin vucut gelistirmek bana cok yakisacagini dusundugum icin vucut gelistirmeye baslamayi dusunuyorum. Kendine biraz vakit gecirecegin birseyler bul. Ve bu kisacik hayatta kesinlikle hicbisey kafaya takmaya degmez. Hangi unide okuyorsun ve nerelisin ?

Hocam benim senin gibi 183 boyum yok boyum kisa belki tipsiz degilim ama durum bu.

Yildiz teknik universitesinde okuyorum.Istanbulluyum

• quote:

quote:

quote:

Tipik bir sosyal fobi rahatsızlığı ekşi sözlükte falan yorumları oku yalnız değilsin hocam. O ilaçları kullan faydası olur.

Tam olarak ne oluyor hocam bu?Bendeki sorun ne?Cok mu asosyalim.Asosyal olsam bile neden insanlar bana deger gosterip iletisim kurmuyor.Ilgisiz kaliyorum.

Onerin icin saol eksiye bakicam

Sosyal fobi diyince sadece asosyallik değildir. Topluluk içinde konuşamama, kendini dışlanmış hissetme, insanların kendin hakkında ne düşündüğünü gereğinden fazla önemseme, birçok şeyde isteksizlik, asosyallik, utanma, çekinme, kendini ortamdan arkadaş gruplarından geri çekme, eziklik duygusu belli belirtileridir.

Aynı ben

• Hocam ayni durum bendede var. ALLAH yardimcimiz olsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistOguz

Guzel kardesim cok guzel bir bolum okuyorsun. Sagliginda yerindeyse takma biseyi kafaya. Kendini bu seyler yuzunden harap etme. Bazi seyler olmuyorsa zorlamanin bir anlami yoktur mesela bendede bazi sorunlar var ama kendimi degistirmeyi denedim ve maalesef olmuyor yani. Yapabilecegin sey elindekilerle mutlu olmak, ve kendini calismak istedigin alanda gelistirmek. Herkes cok ozguvenli olmak zorunda degil, kendine ve etrafina saygin olduktan sonra, insanlarla konusurken rahatsiz olmuyorsan zaten cokta sorun yok demektir. Bende metalurji ve malzeme muhendisligi okuyorum benimde yasim 20. Sagligim yerinde, insanlarla iletisimim iyi ve 3-5 arkadasin disinda cok gorustugum samimi oldugum kisiler yok, olmasinada gerek yok zaten. Okul ve bolumumdeki ogrencilerle elbet muhabbetimiz vardir ama samimi degiliz. Mesela ben demir-celik,kaynak,dokum sektorunde calismayi dusundugum icin tamamen buna gore derslerimi seciyorum ve kaynakciligi ogreniyorum yaz tatilinden itibaren kaynakci olarak calisacam sanayide. Ve kafayada hicbisey takmiyorum. Boyum 1.83 ve 100 kilo oldugum icin vucut gelistirmek bana cok yakisacagini dusundugum icin vucut gelistirmeye baslamayi dusunuyorum. Kendine biraz vakit gecirecegin birseyler bul. Ve bu kisacik hayatta kesinlikle hicbisey kafaya takmaya degmez. Hangi unide okuyorsun ve nerelisin ?

Hocam benim senin gibi 183 boyum yok boyum kisa belki tipsiz degilim ama durum bu.

Yildiz teknik universitesinde okuyorum.Istanbulluyum

Hocam baska insanlarin senin hakkinda dusunduklerini onemseme, ben bunu uyguluyorum ve cok faydasi oldu daha rahat oluyorsun.

• Kişisel gelişim kitapları okuyun kesinlikle etkisini göreceksiniz,kalıcı olmayabilir bu etki ama okudukça insan gaza geliyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.