Şimdi Ara

Bu Devirde Ögretmenlik Yazmak Aptallık mı?(İkogretim Matematik Ogretmenligi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
3
Favori
5.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim fikrim Mersini yazın.Özelde çalısmayi dusunmuyorsaniz Bogazici Hacettepe vs cokta önemi yok sanki ha ama atanamazsak kolejler mezun oldugumuz okula bakabilir tabi.Tıp seçecek osaydiniz bırak Mersini falan koşarak Hacettepe Tipa git derdim çunku daha fazla vaka daha cok uygulama imkani ama ogretmenlikte ne prestiji olacak hepsi bitirince Kpssye giriyor iste.Bence Mersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021TytAytYolcusu 2 kullanıcısına yanıt

Hocam esasen özelde elbette çalışmayı düşünüyorum ama iö yazma sebebim kpss puanlarının da düşük olması. Ayrıca bir de Gsü'den kaydımı buralara alıp sınava hazırlanacağım, çünkü tıp kazanamamış olmam beni için için bitiriyor bu sene yapacağım

• lastnovember L kullanıcısına yanıt

Ee madem meslek olarak ilkogretim matematik dusunmuyorsunuz imö okurken bir daha Tıpicin hazirlanacaksiniz neden Hacettepe yazıp ailenize masraf çikariyorsunuz?Hem Mersin de aile yaninda yemek derdiniz olmaz yks ye de daha iyi hazirlanirsiniz.Bir de bu yıl yeterince çalistıniz mı 39k dan kaç k ya çektiniz?Tip isteme sebebiniz nedir bir de temelli dusunmediginiz bir meslek icin bile Hacettepeye gitme isteginiz ben de Tipida sirf prestij icin istiyorsunuz hissini uyandirdi çok doktorla konustum ilginiz yoksa sirf havalı olcam diye lütfen Tıp yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 3 Ağustos 2021; 9:23:39 >
  • Hocam şakam yok ailemde 5 tane öğretmen var hepsi de çok mutlular. 5binin üzerine özel ders ücretini de ekle, okulda kurs acarsin onun ücretini de ekle olur sana en kötü 7-8 bin lira. Bir de yurtdışına çıkabilmek için ismini unuttuğum bir kartları var, 4 yıllık ingilizce ogretmeni kuzenim tamamen kendi parasıyla dünyanın 4te 1ini gezdi şu an sen düşün.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Olay yanlış anlaşılmasın 2019'da 39k yaptım ve tıp istediğim halde o zamanlar yazılım bilgim ve ilgim vardı uygun olsun diye temel bilim yazdım ama yazılım yerine öğretmenliğin daha uygun olduğunu gördüm kendimde. Yani öğretmenlik yapabilirim pek tabii. Ama bu sene kaydı buraya alıp kaydı dondurarak sınava hazırlanacağım, sene kaybı umrumda değil. İlk idealim olan tıp gelmezse yaparken her zaman zevk alacağım diğer meslek olan öğretmenliği yapacağım.

Havalı olsun diye bölüm seçme yaşlarımı geçtim yaşıtlarım seneye mezun olacak.

• lastnovember L kullanıcısına yanıt

Şimdi anladım hocam.Kayıt dondurmayı dahi goze aldıysaniz Tip meslegine gercekten ilgi duyuyorsunuz demektir olmazsa da imö yü de seviyorsunuz zaten.Umarim hakkinizda hayirlisi olur.

• köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt

Yazdiklariniz mutlu etti.Ortaogretim matematik ogretmeni tanidiginiz var mi?Matematikciler cok yipraniyormus gibi geldi bana da.Ortaokulda evrak yuku cok fazla ve ogrenciler carpim tablosu bile bilmeden 6.sinifa geliyorlar mufredat yetismiyor diyorlar bilginiz var mi

• hocam bence aptallık değil çünkü bende sınıf öğretmenliği yazacağım zaten birkaç öğretmenlik tıp diş hemşirelik dışında nerdeyse garanti meslek yok ama bölüme girer bakarız sevmezsek bir daha hazırlanırız ama kafamız rahat olur yani hiçbir şey belli olmaz bölümü çok sevebilirsiniz hem matematik öğretmenliğinin ek iş imkanları çok iyi veya akademik kariyer üzerinden ilerleyebilirsiniz matematik dersleriniz çok yoğun yazılıma kayabilirsiniz ve bu çocukların şımarıklığı falan demiş birisi ,hangi mesleği yaparsanız yapın eğer sesini çıkaramayan sessiz sakin biriyseniz ezilirsiniz

• İlk Mat öğretmeniyim. Devlet okullarındaki öğrenciler konuda bahsedilen gibi. Hatta bazı okullarda daha da kötü... özel bir ilgin yoksa öğretmenliğe normal memurlar nelerle muhatab oluyorsan farklı açılardan da olsa denk oluyor. Her memuriyetin çilesi benzer yani(doktorlar dahil)

Eger kendimi geliştirip özel ders veririm veya ders anlatmayı seviyorsan yaz. Yoksa zorlanirsin

Maalesef hocam o konuda bilgim yok ama bugüne kadar gördüğüm öğretmenler arasında en çok ders yükü olan ve en çok kazanan matematik öğretmenleriydi. Referans olması açısından lisedeki mat öğretmenimin 15bin civarlarında aylık geliri vardı fakat adamın sabahı akşamı yoktu sürekli çalışıyordu.

• Hocam piyasada kaliteli matematikciye ihtiyaç var. Gittiğim kurs gerçekten iyi anlatan matematikçi bulmak için çok uğraşıyordu. Yeni mezunların çoğu niteliksiz maalesef. Matematiğe hakim olsalar bile ders anlatamıyorlar. Devlete atanmasaniz bile alanınızda iyi olursanız iyi maaşlara çalışabilirsiniz. Özel okula gittiğim zamanlar müdür ara ara yanına çağırıp öğretmen memnunuyetimizi soruyordu. Her giden matematikciden memnun değiliz dedi seneye yenisini getirdiler. Ondan sonraki sene yeniden aynı şey oldu. Aynı okulda açıldığından beri kalan öğretmenler de var. İyi matematikcimiz okuldan ayrılmak istedi, şartları ona göre ayarlayıp okulda kalmasını sağladılar. Önemli olan mesleğinizi hakkıyla yapmak diye düşünüyorum.

bu ne alaka lan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence hiç düşünme çünkü twitterda görüyoruz yıllardan beri sürekli atama isteyen öğretmenleri dememizi falan mı bekliyorsun? Eğer çocuk sevgin varsa ve iyi bir öğretmen olurum dersen yazabilirsin ama tıpla aynı şey değil tabi.

• valla sıralamaları deli gibi yükselmiş bilgisayar mühendisliğinden sonra gördüğüm en yükselişe geçen bölüm insanların bir bildiği vardır herhalde

• Zaten maddi olarak geçinirsin bir şekilde bunun ek dersi ya da özeldeyseniz de aranan bir öğretmen olmakla. Biriktirdiğin paralarla yatırım yaparsınız (Bu sizin bileceğiz iş tabii 😀. Ben anlamam) İleride evleneceğiniz kişi de memur öğretmense rahat geçinip gidersiniz.

.. de 40 yıl boyunca bu çoçuklarla zaman geçirip onlara mat öğretebilir misiniz zorlukların farkında olarak? Çünkü lise değil ortaokul öğrencileri. Lisenin de ataması sıkıntı sanırım. Elbette üniversitede size bunu öğreteceklerdir ama ne seçerseniz seçin 40 yılınızı, yani hayatınızı harcayacaksınız.
    Tıp da zor elbette. Okuması da çalışması da. Okuyanlara sorsak onlar da aynısını söyler. Ama tıpın alanı biraz daha geniş durduğundan ilgiinizi çeken bir alanda uzmanlaşırsınız belki. Bu konuda da tıp okuyan birinden yardım alırsınız.

Ben de kendi ilimdeki tıp için zorlayacağım yüksek ihtimalle. Ama bana bakıp ya da başkalarına bakıp karar vermeyin yukarıda yazdıklarıma göz gezdirip ona göre karar verin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuanM -- 3 Ağustos 2021; 11:37:50 >

• Ben 6. Yılıma başlıyorum ilköğretim matematik öğretmenliğinde. Öncelikle şunu söyleyim hangi üniversiteye gidersen git çok bir önemi olmayacak. Atanırken üniversitenin zaten bir önemi yok. Özel sektör için de üniversitenin önemi eskide kaldı. Artık nereden mezun olduğunun pek bir önemi yok. Tabiki güzel bir üniversitede kaliteli eğitim almak iyi bir şey lakin ilköğretim matematik öğretmenliği alan derslerinde öğrenip de ortaokul öğrencisine aktaracağın bir bilgi yok açıkçası. Özel sektörde cv bıraktığında mezun olduğun üniversiteye kimse bakmıyor artık. Kurum senden örnek ders ister, mülakat yapar hatta kimisi deneme sınavı bile yapabilir. Önemli olan sınıf hakimiyetin, ses tonun, alan bilgin vb. şeyler olacaktır. Şu an çalıştığım kuruma yeni mezun öğretmenler geliyor iş başvurusu için ve yıllardır da gelmekte. Ben hiç duymadım ki biri için bu falanca üniversite mezunu bunu işe alalım desinler.

Ortaokul ve lise arasında kaldıysan da kesinlikle ortaokul. Tabi bu kişiden kişiye değişir ama tecrübemle söyleyebilirim ki liseli bir ergenle uğraşmaktansa ortaokullu bir çocukla uğraşmak daha kolay bir şey. Tabi bi de şöyle bir durum var özel sektör için sen ilköğretim matematik öğretmeni de olsan liseye derse girmen istenebilir. Tabi orası sana kalmış bir şey. Ben yıllardır lise de ortaokula da girdim. Öğrenci ile diyalog konusunda iyi olduğum için zorlanmadım ama kimisi ortaokul seviyesine inmekte zorlanır kimisi de lise seviyesine çıkmakta zorlanır. Küçük yaş grubu gözünü korkutmasın emin ol lise öğrencilerinden çok daha iyi ders dinler, ödev yaparlar. Çok daha itaatkar olurlar ve hakimiyet kurmak daha kolaydır.

Doğuya gittiğinde kalacağın 3-5 sene bir şey özel ders için. Doğu'da da çocuklarına özel ders aldıran insanlar mevcut. Özel ders işine henüz öğrenci iken girmeni tavsiye ederim. Lakin özel ders için de kendi piyasanı oluşturman lazım. Sırf matematik öğretmeni olduğun için özel ders teklifleri yağmayacak, öylle bir dünya yok. Yani öğretmenlikte ne yaparsan yap iş sende bitiyor. Özelde senden memnun kalmazlarsa kapının önüne koyarlar, memnun kalırlarsa kendi şartlarını belirleyebilirsin. Devlet zaten öğretmenler için yatma yeri. Maaş konusunda da 5000 üzerinde maaş alırsın hatta ek derslerle birlikte 6000 üzerine de çıkabilirsin. Eşim de devlette öğretmen.

Neyse çok uzattım, aklına takılanları sorabilirsin.

• Zamanında matematik bölümü okuyup formasyonla öğretmen olma cesaretini alamayıp mühendislik okuyan biri olarak pişman da olsam hayırlısı buymuş demekten başka elden gelen birşeyim yok çünkü herkes herşeyde istediği yere gelemiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle-1453 -- 3 Ağustos 2021; 19:35:24 >
  • Özel mesaj attım hocam bakabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: köprüden önce son çıkış

Hocam şakam yok ailemde 5 tane öğretmen var hepsi de çok mutlular. 5binin üzerine özel ders ücretini de ekle, okulda kurs acarsin onun ücretini de ekle olur sana en kötü 7-8 bin lira. Bir de yurtdışına çıkabilmek için ismini unuttuğum bir kartları var, 4 yıllık ingilizce ogretmeni kuzenim tamamen kendi parasıyla dünyanın 4te 1ini gezdi şu an sen düşün.

Yeşil pasaport

• Ahmet Üsame IRMAK kullanıcısına yanıt
    Şu an devlette mi eğitim veriyorsunuz hocam?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.