En kotu ihtimali dusunmek kendimi hazirlamak istiyorum.Doguda bir ilceye atandim diyelim ozelders imkanim yok 5bin liraya devlette calisarakta mutlu olan var midir?Mezuna kalirsam Tip kazanacagima eminim ama karakter olarak stresli panik biriyim Tıpı beceremeyebilirim muhendislige ilgim yok bu durumdaki bir kisi özelders imkani olmasa da imö yazsa mantikli midir? Hangi ögretmenle konussam mutsuz.Ortaokul ogrencilerini zaptetmek cok mu zor yeni nesil cocuklar cok mu saygisiz?4500-5binle kirada ödesek aç kalır mıyız?Ögretmenlik düşününenler bu baslikta toplansın bi dertleselim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 3 Ağustos 2021; 8:3:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu Devirde Ögretmenlik Yazmak Aptallık mı?(İkogretim Matematik Ogretmenligi)

-
-
Konuştuğum tüm doktorlar. Doktorluk okunmaz yapılmaz değmez diyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam dünyada kimse yerinden memnun değil hakikaten insanoğlu garip bi varlık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ögretmen tanidigi olan var mi?Mutlu ortaögretim matematik ogretmeni araniyor acil.
İstiyorsan bence direkt matematik öğretmenligi yaz özel dersten çok iyi kazananlar var.hemde liselilerle uğraşırsın küçük veletlerle uğraşılmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1 sene özel ders verdim katlanılabilir gibi duruyor ama sınıf ortamı başkadır hocam
Özel dersten iyi para kazanılabilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: hvl00
Konuştuğum tüm doktorlar. Doktorluk okunmaz yapılmaz değmez diyor.Ben artık cesaretim olsa intiharın esigine geldim.Düsünmekten çenelerim kasıliyor her gün 2-3tane majezik atıyorum.Ya mezuna kalacam ya imö yazacam 3gun sonra tercihler basliyor hala karar veremedim.Benim acil mutlu ogretmen bulmam lazim
Ortaokul yazacagim hocam cunku atamasi liseden iyi.Amacim devlet.Özeldersi beceremeyebilirim.
şimdi şöyle bir durum var. ilköğretim mat öğretmenliğini odtü bounda okumak çok mantıklı değil çünkü bir sene hazırlık ve bir sürü ingilizce ders alıyorsun. sonra kpss ile bir yere atandığında bu bilgilerini kullanma ihtimalin düşük. ama hacetttpe ytü gibi yerlerden mezun olduğundan hem teknik birikimin olur hem de kendini öğrenim süresi boyunca zorlamamış olursun.
-
Teknik birikim derken hocam normal ögretmenlik mufredatindan farkli dersler de mi var?Ytü düsünuyorum da teknik olmasi daha zorlar mi diye kafami karistiriyordu.Marmara yida bunlara dahiledebiir miyiz?
Hocam öğretmenlik düşünüyorsan asıl iş özel derste zaten bizim okuldaki hoca saatini 250tlye veriyordu
En kotu ihtimali dusunmek kendimi hazirlamak istiyorum.Doguda bir ilceye atandim ozelders imkanim yok 5bin liraya devlette calisarakta mutu olan var midir?Mezuna kalirsam Tip kazanacagima eminim ama karakter olarak stresli panik biriyim Tıpı beceremeyebilirim muhendislige ilgim yok bu durumdaki bir kisi özelders imkani olmasa da imö yazsa mantikli midir?
quote:
Orijinalden alıntı: 2021TytAytYolcusuTeknik birikim derken hocam normal ögretmenlik mufredatindan farkli dersler de mi var?Ytü düsünuyorum da teknik olmasi daha zorlar mi diye kafami karistiriyordu.Marmara yida bunlara dahiledebiir miyiz?
mühendislik kadar olmasa da öğretmenlikte de mezun olduğun ünv. önemli oluyor. hatırlıyorum mesala ben yksya hazırlanırken bu öğretmen hacettepe mezunu diğeri ytü mezunu gibi konuşulurdu. ileride özel ders vermeyi düşünürsen bunlar senin için hep pozitif etki yapar. ytü tam öğretmenlik okunacak bir yer hem köklü olması hem de teknik üniversite olması sana avantaj sağlar.
ayrıca ne tıp ne mühendislik en güzeli öğretmenlik bence. en azından hayatın düzenli oluyor. öğretmenlerin çoğuna bakın mutludur. en önemlisi de bu bana göre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 3 Ağustos 2021; 1:8:11 >
-
Hocam teknik üniversite olmasi imö de digerlerinden farkli olarak bana ne saglar bunu sormak istemistim aslinda.Bize de zor mühendislik matematigi mi gosterirler mesela?
Bir de sizin cevrenizde mutlu ortaogretim matematik ogretmeni var mi?Benim konustuklarim meslegin itibarsizlasip ogrencilerin boslugundan şikayetciler genel olarak bu da beni cok üzdü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 3 Ağustos 2021; 1:11:39 >
Çok bilmiş gibi konuşmak istemiyorum ama hayatta birşeylerden keyif almaya bakın. Dünyanızı sadece mesleğinizle doldurursanız ar sıra mutsuz olursunuz ama sevmediğiniz meslekte durum elbette daha vahim.
5 gün önce baya mutluydunuz ytü marmara yazarım diyordunuz halbuki. Ben de sıralamam fena gelmeyince gazi yazarım diye düşünürken 2.mezunluk hissi ağır basıyor şuan.
Öğretmenlik durumları/atamaları nasıl açıkçası bilmiyorum ama girerseniz sıkı bir kpss ile atanabilirsiniz. Arkadaşların dediği gibi özel derslerle güzel para kazanabilirsiniz. Doğuda olsanız da az da olsa öğrenci çıkar biraz uğraşırsanız belki.Mezuna kalırsanız da umarım daha iyisini yaparsınız.Ha atandın mutlu olur musun bunun cevabını ben veremem. Hayırlısı olur umaırm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuanM -- 3 Ağustos 2021; 1:21:0 > -
quote:
Orijinalden alıntı: LuanMÇok bilmiş gibi konuşmak istemiyorum ama hayatta birşeylerden keyif almaya bakın. Dünyanızı sadece mesleğinizle doldurursanız ar sıra mutsuz olursunuz ama sevmediğiniz meslekte durum elbette daha vahim.
5 gün önce baya mutluydunuz ytü marmara yazarım diyordunuz halbuki. Ben de sıralamam fena gelmeyince gazi yazarım diye düşünürken 2.mezunluk hissi ağır basıyor şuan.
Öğretmenlik durumları/atamaları nasıl açıkçası bilmiyorum ama girerseniz sıkı bir kpss ile atanabilirsiniz. Arkadaşların dediği gibi özel derslerle güzel para kazanabilirsiniz. Doğuda olsanız da az da olsa öğrenci çıkar biraz uğraşırsanız belki.Mezuna kalırsanız da umarım daha iyisini yaparsınız.Ha atandın mutlu olur musun bunun cevabını ben veremem. Hayırlısı olur umaırm.
Bir Çin atasözü der ki;
“Bir saat mutlu olmak istiyorsan
Şekerleme yap.
Bir gün mutlu olmak istiyorsan
Balık tut.
Bir hafta mutlu olmak istiyorsan
Tatile çık.
Bir ay mutlu olmak istiyorsan
Evlen.
Bir yıl mutlu olmak istiyorsan
Servete kon.
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan
Sevdiğin işi yap…”
Ben de bir ömür mutluluk peşindeyim hocam bu yüzden meslek seçimine çok titizleniyorum bu da beni çok gerdi son birkaç gündür.Sabah 8den akşam 5e kadar günün 9saati haftaiçi 5gün işteyiz.Gece 10-11 den sabah 6ya kadar da uyuyoruz zaten.Hayatımizın kabaca yüzde 65i şu an seçecegimiz işte çalışırken geçiyor.
Gerek bu forumda gerek çevremde 1tane ögretmenlik düsünen yok.Tek başima bir yerlerden birşeyler ögrenmeye çabalayıp duruyorum bu da beni yordu.Tıp ya da Ceng yazacak olsaydım her yerde bir sürü bilgi var ama ögretmenlik deyince ugras dur.Bir iki ögretmenle özelden görüstüm meslegin hali ic açıcı durmuyor.6.sınifa gelmis cocuga hala çarpım tablosu ögretmeye çalısıp evrak yükü altında boguluyorlarmıs sınif geçirmek zorunlu oldugu icin.Sadece aile hekimligi ya da labarotuvar branşını yapabilecegini geri kalan hiçbir branşi zorlugundan ötürü yapamayacagini düşünen birinin Tıp icin mezuna kalması mantiklı midır acaba?6+3yıl okuyup aile hekimi olmak mı 4yıl sonra Kpss ile ugraşip imö mü?Bu arada mezuna kalırsam Tıpi kazanabilecegime emin gibiyim 2020gibi bir sınav gelmezse ancak daha önce forumda actigim basliklarda da belirttigim gibi Tıpin bilinmeyen çok zorlukları var bunlar da bana acaba değer mi sorusunu sorduruyor aile hekimligi vs imö konusunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 3 Ağustos 2021; 7:58:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Annem öğretmen,ben yazmam mesela.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne ögretmeni?Neden yazmazsiniz lutfen sebepleri de açiklayin.
Ben de ek madde-1 ile iö matematiğe geçeceğim, burayı okuyanlardan yorum çıkar belki diye sormak istiyorum.
2019 sıralamam 39056 o yüzden Boğaziçi iö mat dahi yazabiliyorum ama ingilizce okumak istemiyorum, bu yüzden Hacettepe ön plana çıkıyor. Ayrıca Mersin'de yaşıyorum, dershane özel okul vs tanıdık öğretmenler çok.
Bu yüzden Hacettepe ya da Mersin yazabiliyorum; sizce prestiji mi yazayım, erkenden iş deneyimi edinme imkanı olan yeri mi yazayım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

hocam bence aptallık değil çünkü bende sınıf öğretmenliği yazacağım zaten birkaç öğretmenlik tıp diş hemşirelik dışında nerdeyse garanti meslek yok ama bölüme girer bakarız sevmezsek bir daha hazırlanırız ama kafamız rahat olur yani hiçbir şey belli olmaz bölümü çok sevebilirsiniz hem matematik öğretmenliğinin ek iş imkanları çok iyi veya akademik kariyer üzerinden ilerleyebilirsiniz matematik dersleriniz çok yoğun yazılıma kayabilirsiniz ve bu çocukların şımarıklığı falan demiş birisi ,hangi mesleği yaparsanız yapın eğer sesini çıkaramayan sessiz sakin biriyseniz ezilirsiniz
|
Benzer içerikler
- l"hospital yasak mı
- kitapyurdu güvenilir mi
- kalp kası laktik asit fermantasyonu yapar mı
- en iyi bilgisayar mühendisliği üniversiteleri
- görkem şahin hangi üniversite mezunu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X