Şimdi Ara

Bu devrede nasıl bir trafo kullanmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://320volt.com/lm350t-regulator-ile-6v-12v-aku-sarj-devresi/
    Bu linkteki devreyi yapmak istiyorum. Fakat girişte 18 volt civarı bir trafo kullanırsam 6v akü şarj ederken lm350 çok fazla ısınır diye tahmin ediyorum bu sebeple 2x12 volt trafo kullanıp switch 12v konumunda iken trafonun 12v kanallarını birleştirip 24v eğer swicth 6 volt kanalında ise trafodan 12v girsem olur mu ? Yani teoride olur da 6volt akü şarj ederken kayıplardan dolayı falan 12v trafo yeterli olur mu ? Trafo çıkışını doğrulturken köprü diyottan sonra kondansatör koymalı mıyım ? Ayrıca devredeki RV1 ne işe yarıyor ? Tahminimce şarj akımını ayarlıyor ama emin olamadım ? Yardım ederseniz sevinirim.

• Virinom V kullanıcısına yanıt
    2*12v trafo kullanırsanız,, kondansatör kullanmamanız gerekiyor,,, kondansatör kullanırsanız devre voltajı 32v olur. kondansatör kullanacaksanız,, 2*9v trafo kullanmalısınız.. devre zaten 1,5A. girişe deneme amaçlı 19v laptop adaptörü veya 2 adet 2.el atx pc power supply kullanabilirsiniz
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam peki çıkışa yakın olan rv1 kodlu trimpotun ne işe yaradığı hakkında fikriniz var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RV1 çıkıştaki akım ve gerilim değişimlerini inceleyebilmek için konulmuş devreyi yaparken kullanmayın.Bir nevi yük bağlanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 25 Ekim 2014; 20:47:44 >
  • Voltaj ayarı dirençler ile ayarlanmış.Anahtar ile 6-12V arası geçiş yapılabiliyor.

Datasheette çıkış gerilimi bu şekilde verilmiş.

LM350 33V kadar dayanma gerilimi var.Isınma sorununu soğutucu ile çözersiniz.Akü şarjında sürekli 3A çekilmeye çalışılacak ekstra fan eklemeniz gerekebilir.

Bu devrede nasıl bir trafo kullanmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 26 Ekim 2014; 8:17:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.