Şimdi Ara

BU DONANIMA GORE NE YAPILMALI BİLGİNİZE VE TECRÜBENİZE IHTIYACIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba ben uzun zaman once uye olmustum ancak iş dolayısıyla pek gırıs yapamadım ve suanda yenı bı pc alma dusuncesındeyım bukonudada sızlerın bılgı ve tecrubelerınızden yardım alarak neler almam gerektıgı yada elımdekılerle neler yapabılecegım hakkında bırkac soru sormak ıstıyorum neyse cok uztmadan canınızı sıkmadan konuya gıreyım soylekı; benım

AMD ATHLON 64 3000 1.8GHz S940 AM2
    512 mb ram (400mhz)ddr
    asus 9550i gamer adition 256mb 128 bit ekran kartı
    40 gb harddisk
    tam modeli hatırlayamıyorum ama asus un agp gırıslı ddr ucuzundan bı ana kartı
    var suanda oyun oynarken mesela scarface te bile herşeyi kıstıgım vakıt genede arada bır takılmalar yasayabılıyorum ve acıkcası oyun oynamayayı cok sevıyorum
    ŞİMDİ 1.SİZCE KOMPLE İÇ PARÇALARI DEĞİŞTİRMEK SURETIYLE 700-800 LİARM VARSA NASIL BİR PC YAPABILIRIM?
    2.TEK CEKIRDEGIN EN IYISIMI YOKSA CIFTIN EN KOTUSUMU DAHA IYI?
    3.OYUN AMACLI OLARAK AGP MI PCI EX.MI?
    4.SİZCE SADECE CIHAZA SAGLAM BIR RAM TAKVIYESI VE SAGLAM BIR AGP KART ALSAM YETERLI OLURMU?
    5.YOKSA UCUZ BIR CIFT CEKIRDEK 1GB RAM(533-600) anakart artı guzel bır ekran artının 700-800 lıraya en ıyı oluru sızce ne olur
    6.tek te amd cıftte ıntel dıye duydum sıze gore dogrumu
    7.bıkac kere o.c yapmaya calıstım burada okuduguma gore 9550 bukonuda zamanında en ıyılerden bırıymıs ama ne yalan soylıyım pek beceremedım o.c yapmayı pek ıstemıyorum cevaplarınızı buna gore verırsenız cok sevınırım
    para kolay kazanılmıyor elımızdekıyle en ıyısını almak en ıyı tasarruf olur dıye dusunuyorum ve yardımızı beklıyorum herşey için teşekkürler

• para kolay kazınılmıyor diyorsan, en az 6 ay daha idare et sonra sistemi baştan sona yenile.
    bu sürede ne mi olacak, amd ve intel yeni işlemcilerini piysaya sürecek, dolyasıyla yeni anakatlar çıkacak, ddr3 bellekleri görme olasılğımız var ve hem amd/ati hemde nvidia cephesinden dx10 kartlar oturmuş olur.
    bu arada fiyatlarda indirimlerde söz konusu.
    ama yok ben daha fazla bekleyemem diyorsan hem amd hemde intel olarak bir çok sistem önresi mevcut forumda biraz göz gezdirmeni tavsiye ediyorum.
  • arkadaşın dediği biraz daha bekle çok ii ve ucuz bi sistem toplayabilirsin kendine
  • pekı arkadaslar beklemek dedıgınız gıbı daha mantıklı bende bu sure ıcınde halı hazırdakı cıhazıma o.c yapmaya calısıyım hem ogrenmıs olurum yanlız yukarıda sordugum bıkac soru daha vardı acaba bu konuda ne dusunuyosunuz tek cekırdegın en ıyısınımı almalı yoksa cıftın dusuk bır modelı dahamı ıyıdır ve oyun ıcın agp ekran kartımı ıyıdır yoksa pcı exp. mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: carlitobrigante

pekı arkadaslar beklemek dedıgınız gıbı daha mantıklı bende bu sure ıcınde halı hazırdakı cıhazıma o.c yapmaya calısıyım hem ogrenmıs olurum yanlız yukarıda sordugum bıkac soru daha vardı acaba bu konuda ne dusunuyosunuz tek cekırdegın en ıyısınımı almalı yoksa cıftın dusuk bır modelı dahamı ıyıdır ve oyun ıcın agp ekran kartımı ıyıdır yoksa pcı exp. mı?

ilerisi için tabiiki pciex dir, birde şuan oyunlar çift çekirdeklere fazla destek vermiyor verdiği zaman tabiiki çift çekirdek daha iyidir

he bu arada forumun overclock bölümüne bakman senin yararına olucaktır!
  • quote:

var suanda oyun oynarken mesela scarface te bile herşeyi kıstıgım vakıt genede arada bır takılmalar yasayabılıyorum ve acıkcası oyun oynamayayı cok sevıyorum

bu takılmalar ağırlıklı olara ram yetersizliği ile ilgili olabilir

quote:

ŞİMDİ 1.SİZCE KOMPLE İÇ PARÇALARI DEĞİŞTİRMEK SURETIYLE 700-800 LİARM VARSA NASIL BİR PC YAPABILIRIM?
    2.TEK CEKIRDEGIN EN IYISIMI YOKSA CIFTIN EN KOTUSUMU DAHA IYI?

yeni alacaksan çift çekirdek almalısın, tek çekirdek olarak kullandığın cpu iyi zaten

quote:

3.OYUN AMACLI OLARAK AGP MI PCI EX.MI?

yeni alacaksa pci-e almalısın

quote:

4.SİZCE SADECE CIHAZA SAGLAM BIR RAM TAKVIYESI VE SAGLAM BIR AGP KART ALSAM YETERLI OLURMU?

oldukça etkili bir çözüm olur

quote:

6.tek te amd cıftte ıntel dıye duydum sıze gore dogrumu

öyle bişe yok.. hatta tek çekirdekte HT teknolojisi nedeniyle intel daha iyi bile sayılabilir(sadece çoklu uygulamalar açısından)

• gerçekten cok teşekkürler arkadaslar ya ama gercekten cok tesekkurler ben cok buyuk ve zengın bır alışverıs merkezınde calısıyorum buraya gunde en azından 1 tane bil.mühendisi olmak uzere yuzlerce musterım gelıyo belkı anlarlar dıye soruyorum yok abı tık yok sordugum sorulara bu kadar guzel cevaplar veremıyolar ya resmen bılmıyolar gercekten elınıze bılgınıze saglk tavsıyelerınızı dusunuyorum acaba ne yapsam dıe?
  • ben galıba soyle bıse yapıcam 6 ay bıraz uzun bı sure (yarım yıl abı bır western hastası olarak call of juarezi okadar beklemeye dayanamam)ben benımkının ustune bı 512 ram daha taksam toplam 1gb olsa ustune bıde agp guzel bı ekran kartı alsam kucuk bır butceyle bı sure daha ıdare eder ondan sora hem dx 10 hem ddr3 teknolojılerını gorsekte ozaman b saglam upgrate yapsak mantıklı olurmu?
    agp ıcın tavsıye edecegınız 150-200 ytl arası ekran kartı ne olur ben hemen arastırmaya baslıyorum sızınde yardımınızı beklıyorum lutfen fıkırlerınızı paylasın ne olursa olsun BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR
  • 7600gs
  • FORUMDA BI KULLANICI KIYASLAMALAR ICIN BIR LIN VERMISTI TAM HATIRLAYAMIYORUM AMA PALIT 7600 GS SONIC IYI BI Cıhaz oldugunu ancak testlerdekı sonuclara gore 1650pro nun hem bıraz daha ıy hemde fıyat/perf. ta 1 adım onde oldugunu solemıstı buna ragmen genede 7600gs mı
  • quote:

FORUMDA BI KULLANICI KIYASLAMALAR ICIN BIR LIN VERMISTI TAM HATIRLAYAMIYORUM AMA PALIT 7600 GS SONIC IYI BI Cıhaz oldugunu ancak testlerdekı sonuclara gore 1650pro nun hem bıraz daha ıy hemde fıyat/perf. ta 1 adım onde oldugunu solemıstı buna ragmen genede 7600gs mı

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1918
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27099

ben fiyat olarak 7600gs dedim.
    1650pro 167dalır+kdv=260-280
    7600gs=137dalır+kdv=9*24,62=221.58. bu bile pahalı aslında.şimdi tam hesap yapınca gördüm.arkadaş 150-200 demiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.