Arkadaşlar işletim sistemini kurdum bilgisayarın sitesindek driver'ları ve otomatik driver bulucular yardımıyla bir tanesi hariç bütün driver'leri de tanıttım. Eksik olan Sistem kartı isimli driver. Kaldır yaptım ama 1-2 kez bilgisayara reset yapınca tekrar ünlem işaretiyle geliyor. Bilgisayar tam anlamıyla çalışıyor driver eksikliğini belli eden bir uyarı yada performans düşüklüğü yok. Bu böyle kalsa bir şey olur mu, böyle kullanmaya devam edeyim mi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu driver eksik kalsa bir şey olur mu

-
-
Ayrıntılar sekmesinde donanım kimliği olan kısmın da resmini ekler misiniz? Bakalım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim sağolun
-
çok önemli bir durumu yok anakarta ait bir driver. Sanırım anakartınız Biostar marka. Linkte verdiğim driverı kurup sistemi yeniden başlatın büyük ihtimalle gitmiş olacak o ünlem.
https://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Socket604/NCLV-DS/INFv601B1002.zip
-
çok teşekkürler yarın deneyip sonucu yazacağım
-
İşlerimin yoğunluğundan bilgisayar ile ilgilenemedim bu akşam verdiğiniz dosyayı yükleyeceğim umarım sürücüdeki ünlem işareti gider.
Size şunu söylemeyi unuttum sürücü uyarısını aldığım işletim sistemi xp 32 bit acaba bu gönderdiğiniz dosya xp de çalışır mı malum ben başta belirtmeyi unuttum
-
İki işletim sistemi içinde uygun olması lazım. 32 ve 64 bit için. Xp de 64bit nadir zaten.
maalesef olmadı sistem aşağıdaki uyarıyı verdi.
Başka bir çözüm öneriniz var mı yoksa sistem kartı driver'ı yüklenmeden kullansam olur mu %100 sistem stabil çalışır mı acaba
teşekkürler
-
Anakartınızın tam modelini yazma şansınız var mı? (Fiziksel olarak anakart üzerinde yazar)
Laptop olduğu için sadece ram ve ssd takılan yerlere ulaşabiliyorum diğer bölümlere ulaşmaya çalışırsam kasayı kırarım diye çekiniyorum bir program buldum özellikleri veren... mainboard kısmını koyuyorum umarım sorunuzun cevabı burdadır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillagur -- 26 Ocak 2025; 0:7:43 > -
Son kez bunu deneyin olmazsa çünkü o takmayın sistemin çalışmasını etkileyecek bir durum yok çünkü
https://drivers.plus/get/9/d/6/6/8/INF_allOS_9.4.0.1027.exe
Link çalışmazsa aşağıdaki siteye girip “ücretsiz indirme” linkine tıklayın.
https://drivers.plus/tr/intel-chipset-device-software-9-4-0-1027/100535/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citiraga -- 26 Ocak 2025; 9:59:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
teşekkürler denedim yine olması maalesef. Önemli değil zaten belirtmişsiniz sistemin çalışmasını etkileyecek bir durum yok diye böyle devam ederim.
Eski bir oyunu oynayacağım zaten dediğiniz gibi bir etkisi olmaz.
Bu arada üzerine gelip sağ tıkladım aygıt kullanımından devre dışı bıraktım aşağıdaki fotodaki gibi yanına kırmızı X geldi. Böyle bırakacağım
İlgi alakanız için tekrar teşekkür ederim
-
Aygıt kurulu değildi zaten sizde devre dışı bırakmışsınız. Hiçbir sıkıntı yok yani. Halledemediğimize üzüldüm, yanında olsaydım cihazın her türlü çözerdik. Saygılar İzmir den selamlar.
Teşekkürler çözmüş kadar olduk zaten bu eksiklik sorun çıkarmayacak gibi böyle kullanmaya devam edeceğim
Tekrardan sağolun Edremit'ten Aleyküm selam :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X