İşin içinden çıkamadım arkadaşlar
Arkadaşlar merhaba
Instagram'da devamlı karşıma retro oyunları oynatan konsol reklamları çıkıyor. 1000TL ye de var 6000TL ye de..Hele ki bir model gördüm bizim küçüklüğümüzdeki atari salonlarındaki gibi düğmeli kolları bile var.
Benim amacım Street Fighter 2, Mario serileri, Final Fight , Tetris gibi çok bilindik oyunları oynamak.
Bu karşıma çıkan konsolları N11,HepsiBurada gibi sitelerden incelediğimde 400 yorum varsa en az 50-60 tanesi oyunlar donuyor çalışmıyor kollar temazsızlık yaratıyor çöp makina gibi yorumlar.
5000 TL veripte kimse aldığı cihaz çöp olsun istemez malum.
Arkadaşlar size sorum şu :
Bu yazdığım oyunları oynatacak sorun çıkarmayan 2 sene sorunsuz oynarsın satıcısı servisi vardır arkasında dururlar diyeceğiniz bu retro oyunları oynatan konsollardan varsa linkini atabilir misiniz?
ya da
hiç bu retro oyunları oynatan konsollara girmeden PC üzerinden PC'ye X Box kolları bağlayarak bu oyunları oynamak mümkün mü? Emülatör varmış biraz araştırdım ama anlamadım.Böyle bir şey mümkünse bu emülatörü kapsamlıca anlatan bir paylaşım biliyor musunuz bu oyunlar PC de kesin oynanır mı XBox kolları bağlanır mı gibi sorularım var
Kaliteli bir retro oyunları oynatan konsol yada PC de oynama farketmez yeter ki sorun çıkarmadan eski günlere döneyim biraz hevesimi alayım istiyorum. Ne yapmalıyım sizce önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba
bu bilgisayarı almak istiyorum.Malum ram ve ssd yok
64 GB ram ve sata 3.0 SSD eklemek istiyorum M2 istemiyorum.
asus'un sitesinde baktım;
RAM için 2 x SO-DIMM, DDR4-3200MHz bellek (4GB’dan 32GBx2’a) yazıyor.Yanlış anlamadıysam bu da 2 adet 32 GB lık ram takarım anlamına geliyor değil mi? Tek 64 gb olmaz herhalde
SSD için de ASUS iki adet M.2 SSD ve 2.5 inç HDD barındırabiliyor yazıyor
Ram için bu linkini koyduğum sayfadaki hangi ram i önerirsiniz mini pc ye hangisi uygun anlayamadım
https://www.vatanbilgisayar.com/ddr4/bilgisayar-ram-bellek/?opf=p22547%2Cp22212%2F&stk=true&srt=UP
SSD için de
https://www.vatanbilgisayar.com/kioxia-480gb-exceria-serisi-sata-3-0-ssd-555mb-okuma-540mb-yazma.html bu uygun mudur acaba?
Teşekkür ederim
Ekran Kartı Sorusu
Arkadaşlar merhaba
I9 işlemcili bilgisayar var ekran kartı da 4060
taa eski 2005 in oyununu yükledik GPU seçiminde 4060 ı seçersek oyun sorunsuz oynanıyor
4060 ı seçmezsek oyun yine açılıyor ama mouse u hareket ettirdiğinizde kesik kesik hareketler yapıyor yani ekranda mouseyi normal hızında kullanamıyorsunuz. Sanki mouse de temassızlık olunca bazen çalışır bazen çalışmaz ya onun gibi.
Yani on board ekran kartı mı deniliyor hani intel olan onu seçince oyun oynanmıyor mouse yavaş yavaş ilerliyor. Yukarda dediğim gibi 4060 geçince sorun ortadan kalkıyor.
- Öncelikle bunun sebebi nedir arkadaşlar ?
- Bir de kardeşim aşağıda linkini paylaştığım bilgisayarı almak istiyor ofis işleri için bunda sanırım radeon on board ekran kartı var. Bu bilgisayara da aynı oyunu yüklesek yukarda yazdığım gibi takılma olur mu yoksa sorunsuz oynatır mı?
Teşekkürler cevaplar için
Katlanır bisikletim kırıldı öneriniz var mı
Arkadaşlar Kron FD2100 kullanıyordum.Seleyi uzun tutmaktan sele altında kadronun başladığı yer kırıldı.
işim ve gereği çok geziyorum ve katlanır bisiklet benim için çok iyi bir seçimdi.
1.91 boy 105-110 kiloyum malum hedefim zayıflamak ama bu kiloyu baz alırsak;
tekrar katlanır bisiklet alıp aynı sele yükseltme hatasını yapmasam ve daha kaliteli bir marka alsam örneğin dahon gibi bu sefer sorunsuz kullanır mıyım yoksa bu boy bu kilo ile katlanır bisiklet her zaman uzak dur mu dersiniz?
Kullanacağım günde max 15-20 km yeri gelsin her gün kullanmam ama çıktığımda 15 km yaparım...
katlanıra devam edeyim mi uzak mı durayım
teşekkürler
KONU SİLİNEBİLİR
KONU SİLİNEBİLİR
KONU SİLİNEBİLİR
KONU SİLİNEBİLİR
KONU SİLİNEBİLİR
KONU SİLİNEBİLİR
Merhabalar
100km hızla otoyolda bir çukura girdim arabada çok fazla ses çıktı yani hayatımdaki en kötü çukur deneyimlerinden biri diyebilirim iyi lastik filan patlamadı ve şaşırdığım günde onbinlerce araç buradan geçiyor nasıl şikayet etmiyorlar bir önlem alınmıyor anlamış değilim ben birazdan gerekli yerlere şikayet edeceğim
Arkadaşlar bu olay yaşandıktan sonra acaba araca zarar verdi mi diye kendimce testler yaparken şunu dikkat ettim
aracı şeritte tutabilmem için direksiyonu 5-10 derece sola kaydırmam gerekiyor.Fotodaki gibi giderken araç düz gidiyor.
Araç nissan.. hiç dikkat etmedim ama sanırım ki düz giderken nissan logosu da düz olmalı değil mi ama aşağıdaki fotoda ve en alttaki video linkindeki gördüğünüz gibi 5-10 derece nissan logosu sola yatıkken araç düz gidiyor anca şeritte tutuyorum.
Direksiyonu bırakınca yada nissan logosunu düzleyince araç direk sağa kayıyor.
Sanırım anlatmak istediklerimi videoda daha iyi anlarsınız...
Arkadaşlar 2 sorum olacaktı.
1-sizce rot balans ayarı ile düzelir mi yoksa daha ciddi sorunlar çıkabilir mi?
2-yarın uzun yola çıkmam lazım... gerekli müdahaleyi 2-3 gün sonra yaptırsam olur mu (500-600 km yapacam) yoksa daha çok mu zarar verir?
Teşekkürler
VIDEO:
https://www.veed.io/view/07fd324e-f837-486b-a5b1-dc80436ce726?panel=
Gonzales ve üzüntücü verici son
Merhabalar
Geçen günlerde gittiğimiz pet shopçuların çok olduğu bir çarşıda eşim gonzaleslere bakarken eşim alalım diye tutturdu.Açıkcası ben bu hayvanlardan pek hoşlanmıyorum ama eşimi kırmak istemedim.
Bir tane alalım küçük boş akvaryumda bakarızdan başladık pet shoptan çıkarken gonzaleslere kafes yemler vitaminler filan yani tam teşekküllü bir set alarak çıktık. Sanırım 700 TL filan ödedik.
Buraya kadar herşey normal.Eşimin de gonzaleslere çok iyi bakacağından şüphem yok başta da dediğim gibi çok haz almasam da eşim istiyor diye bu hayvanları aldık.
Alırken satıcıya çok net şu soruları sordum....
2 tane alalım hem arkadaş olsunlar sıkılmasınlar dişi erkek mi alalım erkek erkek mi dişi dişi mi filan diye sordum.Satıcı abi dişi erkek al yavru yaparlar onları satarsın dedi (hemen parasal ikna) yok dedim benim gonzales satacak filan bir durumum yok aklıma bile gelmez böyle birşey yavrular ziyan olmasın sana getirim alır mısın dedim alırım abi sana da karşılığında yem filan veririm dedi tamam dedim
o zaman bir erkek bir dişi ver dedim. iki ayrı kafesten bir erkek bir dişi getirdi biraz beraber tutalım ayrı kafeslerdeydiler ya kavga etmesinler birbirine alışsınlar dedi.Biraz entresan geldi söyledi geldiği neyse 2 ayrı kafesten gelen erkek dişi de onun deyimiyle kavga etmedi tamam dedik alalım işte kafese koyduk.Bir tiyatro oynadı ama ne iş anlamadım.
asıl soruya geldim yavrularını yerler mi yada birbirlerine ölümcül saldırı yaparlar mı şu an belki sorun yok ama sonra olabilir mi dedim.....Abi asla yemezler yavrularını birbirlerine de saldırmazlar kesinlikle dedi.
tamam dedik aldık çıktık...
eve gelirken düşüncemiz bunlar kafeste mutlu mesut yaşayacak yavruları olacak filan diye konuştuk
geldik eve eşim özenle bakımlarını yapıyor sıkça temizliyor yemlerine sularına dikkat ediyor.Gonzalezler dönen bir oyuncağa biniyor yemlerini yiyorlar filan herşey yolunda...
Bugün 10 yada 11. gün sabah bi kalktık dişi erkeği parçalamış çatır çatır yiyor arkadaşlar.
Eşimin feryadı benim koşup bakınca gördüğüm iğrenç manzara.apar topar parçalanmış olanı alıp kafesi temizleyip tek kalan eşini yiyen gonzalesi alıp direk aldığımız yere götürdük.
olayı anlattık
cevap : eeee abi/abla hayvan bu yer....
ulan dedim sen demedin mi ne yavrusunu yer ne birbirlerine zarar verirler özellikle ben sana bunu sormadım mı dedim evet abi sordun ama hayvan bu garantisini veremem dedi.
böyle bir ihtimal olduğunu biliyorsan bizi neden uyarmıyorsun bize kesinlikle yemez dedin dedim mal mal yüzüme bakıyor.
kafesi ve diğer hamsteri bıraktım çıktım. tabii onun işine gelecek yarın hepsini tekrar satacak..
bizde de hata var araştırmadan aldık pet shopcunun satmak amaçlı herşeye olumlu cevaplarına inanmak hataydı
eşim yıkıldı çok üzgün gördüğü manzara yüzünden yemek bile yiyemiyor.700 lira da üzerine para verdik keşke bu olaylar hiç yaşanmasa da 7000 lira kaybetseydim daha iyiydi.
- yani uzun lafın kısası gonzalesler birbirlerini yiyorlar (birbirini yiyen yavrusunu kesin yer)
- pet shopcuların her dediğine inanmayın ve olumsuz bir durumda size yardımcı olacaklarını pek beklemeyin
- bir hayvan alırken mutlaka intertten yada daha önce besleyenlerden bilgi alın.
Arkadaşlar merhaba
2015 te MSI GP 72 aldım.O zaman az denmeyecek kadar bir para verdim
İşlemci I7 6700HQ
1-2 yıl içinde 8GB ram i 32 GB yaptım
HDD sini Samsung SSD 950 PRO m2 yaptım
Ekran kartı Nvidia GTX 950M
Ekran 17.3
Pili 8-9 yıla rağmen 1 saat 20 dakika gidiyor en az.
Işıklı Klavyesi var DVD rom var
Win 10 yüklü bilgisayar gayet iyi performanslı.
Fakat artık 8-9 yıl oldu bir değişiklik yapayım diyorum.
Öyle bir bilgisayar almalıyım ki bu mevcut bilgisayardan iyi olsun
Gittim Vatan'a Media Markt'a karar veremedim. Satış temsilcilerinin bir dediğine diğer satıcı yanlış diyor.
Örneğin I5 son nesil 16GB ram DDR5 ram li bir bilgisayar benimkinden çok hızlı mıdır net cevap alamıyorum....
Arkadaşlar size iki sorum var lütfen yardımcı olun
Benim bilgisayarımı satsam ne kadar eder kutusu faturası tam dış kozmetik 9/10 özellikleri yukarda yazdım
Diğer sorum da bana lütfen laptoplar önerin arkadaşlar free dos da olur win 11 i sevmedim yeni bilgisayarlar full win 11 ben 10 kullanmak istiyorum
Win 11 yüklü yeni bir bilgisayarı win 10 a kesinlikle çevirebilir miyim
Sıradan bir kullanıcıyım günlük kullanım ve en fazla FM oynarım
Bir aldığım bilgisayarı uzun süre kullanıyorum uzun soluklu bir cihaz almak istiyorum
Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler
Everybody will be singing When the Spurs go marching home |
Everybody will be singing When the Spurs go marching home |
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 677
İkinci El Bölümü Mesajları: 246
Konularının görüntülenme sayısı: 46.746 (Bu ay: 1.589)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 28 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket