Şimdi Ara

Bu bilgisayara hangi işletim sistemi arkadaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
26
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirteyim sorum Windows XP hakkında arkadaşlar ama XP forumuna yazsam kolay kolay cevap gelmeyeceğini düşündüğüm için buraya yazıyorum kusura bakmayın. Aslında XP'den de öte 32 bit 64 bit sorusu yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar ASUS K53U modelinde eski bir bilgisayarım var. Tahminim 10-12 yıllık vardır. Asus AMD E450 işlemci var. 2GB RAM bir de Radeon6320 ekran kartı olması lazım. Fabrika gelişi Windows 7 starter yüklüydü .

2005 - 2010 arası çok severek oynadığım bir kaç oyunu tekrar oynamak istiyorum. Oyunların bazılarını daha güçlü bilgisayarlada windows 10-11 üzerinde denedim ya tam ekran olmuyorlar ya açılmıyorlar ya da uzun vadede dump hatası filan veriyorlar. Bu sebepten XP'de oynamaya mecburum.

Bu eski bilgisayarımın Windows XP çalıştırabileceğini öğrendim XP driverlarını indirdim, bilgisayarcı da temizliğini termal macun işlemlerini yaptırdım. Anakartı 8 GB Ram'i destekliyormuş 4+4 Ram bile aldım. Son olarak da SSD aldım yani uzun lafın kısası eski bilgisayar çalıştırdığımda en verimli haliyle çalışacak.

Arkadaşlar sorum şu...

Bu bilgisayar 32 bitlik bir işletim sistemiyle gelmişti.

Elimde windows XP'nin hem 32 hem 64 bitlik versiyonları mevcut.

Bu bilgisayara 32 bit XP yi kursam sanırım ekran kartı da ram den yiyormuş söylenenlere göre 1-2 GB arası bir ram görecekmiş

ya da

64 bit XP kursam 7.80 gb civarı ram görecekmiş

bu işlemcide dedikleri gibi 64 bitlik XP kuruluyorsa.....kursam sanırım sadece ram farkı mı olacak bu da performansa ne kadar etki eder? yani örneğin FM 2005 oynarken 32 bitlik XP de 1-2GB ram ile oynamakla 64 bitlik XP de 7.80 GB ram ile oynamakta ne farklar olur?

Teşekkür ederim

• bodhi linux
    Bodhi: The Enlightened Linux Distribution
    https://www.bodhilinux.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.