Şimdi Ara

Sadece işletim sistemi recovery'si almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 240gb ssd aldım.harici disk kutum da var.
    Amacım Hitachi HGST marka 500gb hdd yi ssd'yi aktarmak.
    Bunu yaparken sadece C'nin içindeki işletim sistemini çekmek istiyorum ve bir kopyasını da D'ye saklamak istiyorum.

Şuanda 500gb hdd'nin C.'si 180gb ama ben temiz bir kurulum için sadece işletim sistemini almak istiyorum.windows 8 single languege var. Laptop asus x55c modeli

Sadece temiz işletim sistemini yedek alabilir miyim?
    Yada clonlama yaparken bunu secebilir miyim ?

Klonlamayı yaptıgımda yeni ssd'nin direk calısmasını istiyorum.yani tekrar laptop bileşenlerini tanıtmak istemiyorum.ama işletim sistemini temiz alabilirsem kendim de yüklerim update'leri.

• Arkadaş bu video imaj almayı göstermiş ama temiz sistemi imaj alma konusunda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
    C'nin icerisinde imaje nerelerde saklıysa onları almamda yeterli olur sanırım.

Acronis true image 2015 ile C 'nin yedeğini alma videosu
  • AOMEI Backupper Standard or Professional Türkçe (profesyonel önerilir)

https://www.backup-utility.com/downloads.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agah07 A kullanıcısına yanıt
    Hocam önerin için teşekkür ama işletim sistemini nasıl alabileceğimi paylaşırsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem_61500

Hocam önerin için teşekkür ama işletim sistemini nasıl alabileceğimi paylaşırsan sevinirim.

Programı kurun Türkçe olduğundan kullanımı kolay yedekleme bölümünü seçin burda işletim sistemi yedeklemeyi seçin program sistemdeki gerekli yerleri işaretliyor yedeği işletim siteminin olmadığı olan bölüme yedeklettirin sistem yedeği adı altında klasörün içinde yedeğiniz hazır bir problem olduğunda ister programı çalıştırın ve geri yüklemeden yedeği seçin ve geri yükleyin fakat önceden program içinde boot edilebilir iso oluşturabilirsiniz yani Windows hiç açılmazsa önceden oluşturduğunuz isoyu ister usb bellek ister cd ya yazdırdı iseniz bunu açılışta aktif ederek kullanabiliriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam destegin için teşkkürler şimdi deniyorum.

Ayrıca bir sorum olacak.laptopta anakart üzerinde 4gb ddr3 1333 mhz ram vardı.ben 4gb ddr3 1600mhz ram alıp taktım ama sanki fark yok gibi ufak takılmalar var. cpu-z programında rami görüyor pc sorun yok ama sanki 4gb ram var gibi hissettiriyor bana.

rami alırken aldıgım firmayadanıstım 1600mhz almamı önerdiler.bende samsung rami aldım ama yabancı forumlarda 1333mhz ise 1333mhz kullanın diyorlar bu konuda bi yorumun var mı ? yada performansı gözle görmek için test edebilecegim bi program önerebilir misin ?
  • quote:

hocam destegin için teşkkürler şimdi deniyorum.

Ayrıca bir sorum olacak.laptopta anakart üzerinde 4gb ddr3 1333 mhz ram vardı.ben 4gb ddr3 1600mhz ram alıp taktım ama sanki fark yok gibi ufak takılmalar var. cpu-z programında rami görüyor pc sorun yok ama sanki 4gb ram var gibi hissettiriyor bana.

rami alırken aldıgım firmayadanıstım 1600mhz almamı önerdiler.bende samsung rami aldım ama yabancı forumlarda 1333mhz ise 1333mhz kullanın diyorlar bu konuda bi yorumun var mı ? yada performansı gözle görmek için test edebilecegim bi program önerebilir misin ?

Firmanın Laptop modeli desteğinden ram desteğine bakarsan daha doğru olur firmalar en uygun kendi sistemine göre bilgi verir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam cok soru sordum k.bakma.

bende bosta hdd var. buna nasıl bu windowsu atacagım. yedeğini dedigin şekilde D'ye alıyor suan. ben iso şeklinde nasıl sistemi alabilirim.ve bunu bos harddiske attıgımda temiz işletim sistemini nasıl calıstıracağım.

sanırım direk iso yapıp yeni harddiske atsamda pc direk windows olarak baslamaz heralde.
    Hocam işletim sistemi yedeğini almayı sectim ama bu tamamen C'nin yedeğini alıyor sanırım.

C' disk boyutu 127gb ve bunun sanırım hepsini d'ye yedeklemeye calısıyor ve dosya uzantısı da .adi ??

ne oluyor hiç bişey anlamadım. direk C 'nin imajını mı alıyor??

• quote:

Hocam cok soru sordum k.bakma.

bende bosta hdd var. buna nasıl bu windowsu atacagım. yedeğini dedigin şekilde D'ye alıyor suan. ben iso şeklinde nasıl sistemi alabilirim.ve bunu bos harddiske attıgımda temiz işletim sistemini nasıl calıstıracağım.

sanırım direk iso yapıp yeni harddiske atsamda pc direk windows olarak baslamaz heralde.

1-sistemi başka pc yada hdd atmak istiyorsa programın profosyonel sürümünü kullanmak gerekli çünkü senin istediğin gibi sistemi başka bir yere taşımak için universal restore (sistemi başka pc ye aktarabilme özelliği)profesyonel sürümde var
    2-başlatma isosunu programın içinden önce araçlar sonra açılış diski oluşturma sonra windows pe açılış diski oluşturu takip et en son sana nasıl kullanmak istediğini sorar 3 secenek olur 1-dvd ye 2-usb bellek 3-sadece iso istediğini seçebilirsin 2 ve 3 daha uygun olur örneğin usb bu iş için uygun dersen yap problem olduğunda kullanabilirsin yada çalışıp çalışmadığını deneyebilirsin...

• quote:

Hocam işletim sistemi yedeğini almayı sectim ama bu tamamen C'nin yedeğini alıyor sanırım.

C' disk boyutu 127gb ve bunun sanırım hepsini d'ye yedeklemeye calısıyor ve dosya uzantısı da .adi ??

ne oluyor hiç bişey anlamadım. direk C 'nin imajını mı alıyor??

sistemi kendi otomatik algılıyor demek ki sistem c de örnek doluluk olarak 80 gb diyelim bunu sıkıştırarak daha küçük bir alan olarak dediğin gibi adi şeklinde atar şimdilik doğru gidiyor gözüküyor
    c deki işletim sistemini alırken içindeki dosya ve programlarıda o andaki hali ile yedekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 14 Ocak 2018; 22:28:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.