Şimdi Ara

2 ssd harddisk 2 farklı işletim sistemi boot yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

notebook içerisinde de 500gb m2 ssd var ve içine de windows 10 işletim sistemi kurdum.

Şimdi elimde eski notebook'umdan çıkarttığım içinde aynı şekilde windows 10 yüklü bir 120gb m2 ssd var.

yani elimde 2 tane içine win10 kurulu hdd var.

mevcut kullandığım bilgisayarın kasasını açınca 2 tane yanyana ssd portu bulunuyor. zaten birinde cihazı sıfır aldığımda takılı olan 500gb hdd montajlı durumda.

diğer porta 120 gb olan ssd yi takıp çift işletim sistemi olarak kullanmak istiyorum.

Lakin problem de burada başlıyor.

ben 120 gb (eski olan) ssd yi 2. porta taktığımda ne biosda ne de windows disk yönetiminde bu disk gözükmüyor. Gene normal şekilde 500gb ssd içindeki windows açılıyor. Açılışta da herhangi bir windows boot durumu sormuyor...

fakat ben 500gb olanı çıkartıp yerine 120 gb olanı taktığımda, eski notebook'umda kurduğum windows 10 gayet güzel çalışıyor, diski okuyor ve sorunsuz olarak kullanabiliyorum...

şimdi ben istiyorum ki bu iki hard disk de bilgisayara takılı olsun ve ilk açılışta bana hangi harddiskden başlatmak istediğimi sorsun. lakin bunu bir türlü yapamadım.

ya anakartın 2. ssd portu çalışmıyor ya da bunun bir başka çözüm yolu var ben bilmiyorum. yardımlarınızı rica edeceğim.

anlatması uzun sürdü kusura bakmayın zamanınızı aldım, ama deli gibi webde bir çözüm arayıp bulamadığım için size yazıyorum.

bilgisayar monster tulpar t7 v17.1

tüm driverler güncel durumdadır.

teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.