Arkadaşlar merhaba I9 işlemcili bilgisayar var ekran kartı da 4060 taa eski 2005 in oyununu yükledik GPU seçiminde 4060 ı seçersek oyun sorunsuz oynanıyor 4060 ı seçmezsek oyun yine açılıyor ama mouse u hareket ettirdiğinizde kesik kesik hareketler yapıyor yani ekranda mouseyi normal hızında kullanamıyorsunuz. Sanki mouse de temassızlık olunca bazen çalışır bazen çalışmaz ya onun gibi. Yani on board ekran kartı mı deniliyor hani intel olan onu seçince oyun oynanmıyor mouse yavaş yavaş ilerliyor. Yukarda dediğim gibi 4060 geçince sorun ortadan kalkıyor. - Öncelikle bunun sebebi nedir arkadaşlar ? - Bir de kardeşim aşağıda linkini paylaştığım bilgisayarı almak istiyor ofis işleri için bunda sanırım radeon on board ekran kartı var. Bu bilgisayara da aynı oyunu yüklesek yukarda yazdığım gibi takılma olur mu yoksa sorunsuz oynatır mı? Teşekkürler cevaplar için |
Ekran Kartı Sorusu
-
-
islemci uzerindeki GPU office, video, gorsel gibi basit masaustu islerini goruntelemek icindir. Oyunlarda ise agir grafik yuku oldugundan ancak yuksek performansli ekran kartlariyla calisir. Normal yani.
linkteki pcnin harici ekran karti yok. yani agir oyunlar icin uygun degil. buna oyun kurarsaniz takilma donma cokme olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cevap için teşekkür ederim.
20 yıl önceki bir oyunun I9 işlemcili son model bir bilgisayarın ekran kartında sorun çıkarmasını anlayamadım. Zamanında bu oyunu çok çok daha zayıf makinalarda oynuyorduk. RTX 4060 seçeneğine almadıkça oyunda mouse takılıyor hareket ettiriyorsunuz 5 saniye sonra ilerliyor ama RTX 4060 a alınca su gibi akıyor malum.Beni korkutan da bu oldu 20 yıllık oyun I9 işlemcili son model bir laptopun intel ekran kartında oynamazken acaba bu mini pc de oynar mı sorusunun cevabını arıyorum.Herşeyi geçtim I9 64GB RAM li bir bilgisayarda rtx 4060 çalıştırılmadıkça Kasım 2004 te çıkan bir oyun neden akıcı oynanmaz
-
onboard gpu'lar kucucuk seyler hocam. 15 watt gucunde ve cok ufak vram'le fazla bisey yapamaz. Goruntu isleme kapasitesi cok kisitlidir bunlarin.
mini pcdeki GPU'la belki cok ufak bi performans artisi olur ama yine akici oyun olmaz. karsilastirma linkini birakiyorum
technical.cityUHD Graphics 770 vs RX Vega 8 (Ryzen 4000/5000) [5-Benchmark Showdown]https://technical.city/en/video/Radeon-RX-Vega-8-Ryzen-4000-5000-vs-UHD-Graphics-770
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tekrar ilgin alakan için teşekkür ederim.
uzatıyorum gibi algılama lütfen mantığımın almadığı bir şey var. son olarak soruyu şu şekilde sorayım
bu 2005 model oyunu;
2007 dan 2012 e kadar ATI Radeon Xpress 1100 128 MB'a kadar paylaşımlı sistem RAM'i olan 2007 de satın aldığım bir bilgisayarda 5 yıl en küçük problem olmadan oynadım.
şimdi 2024 te uhd graphics 770 te açınca nasıl kasma donma yapabilir. yani Ati radeon Xpress 1100 ile uhd graphics 770 arasında benim kullanımımdan yola çıkıyorum 17 yıllık bir fark var nasıl şimdi donma kasma yapabilir. Fazla donanım bilgim olmadığı için belki bu soruyu en başta iyi açıklayamadım ama bu kadar anlatabiliyorum kusura bakma
Acaba başka bir yazılımsal sorun mu var yada aklınıza gelen başka bir şey var mı
-
sorun degil hocam sorabilirsiniz tabiki. ati 1100de problemsiz calisiyosa isler degisir o cok eski bi gpu. chipset driveri guncelse windowsdan yapilacak baska birsey yok. oyunun grafik ayarlarini bi kurcalayin derim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X