Şimdi Ara

bu ekran kartlarına ne oldu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aslında amd/nvidia 2gb'lık kartlar yapsa mining için filan kurtarmaz mı?
    gtx 1080 ti 2GB
    rx vega 64 2,5GB
    oyuncu almaz nası olsa eheh
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz kod parçaları alıp ne yapıyor peki bu insan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • roltec kullanıcısına yanıt
    Mining için kartlar var. Ama miningciler tercih etmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anka356

Bahsettiğiniz kod parçaları alıp ne yapıyor peki bu insan?

Bunları elde etmenin 2 yolu var.

Biri son günlerin civcivli konusu mining, yani ekran kartı ya da uygun cryptocurrency'ler için ASIC'ler kullanarak onları üretmek, bir diğeri ise oluşmuş borsalardan bunları satın almak. Ardından bunlar "cüzdan" dediğimiz zımbırtılara (hardvare, dijital ya da kağıt olabiliyor) aktarılıyor.

Pekii; ne halta yarıyor bunlar: Bunları kullanarak alışveriş yapılabilecek bir çok yer var. Kısa süre içinde Amazon'un bile bitcoin kabul etmesi beklenmekte. Ayrıca şu an merkeziyetçi olmaması ve kaynağının kontrol edilememesi ve belki de içlerinde bizim için en önemlisi; düşük transfer ücretleri (ki kimilerinde, kimi durumlarda sıfır ücret) insanların en sevdiği yönü. Düşünsenize ben amazondan bir şey aldım, yurtdışı alışveriş olduğu için eşek yükü ile komisyon ödüyorum bankaya, ya da yurt dışından para gönderecekler bana, western bir sürü komisyon yaslıyor. Yahu geçenlerde 30,000TL havale yapacam 2km ötedeki diğer şubeye, adam benden 150TL işlem ücreti istedi. İnternet bankacılığı kullanma şansım da yoktu o an. Ha kek gibi ödemedim o 150yi ama kek gibi o 2km'yi çektim. Ya da bilalimin vakfına devredilen halkımın bankası benden her ay 11TL hesap işletim ücreti kesiyor. Ticari için eyvallah ama para al para gönder arada bir de para çekden başka bir işlem yapılmayan kişisel bir hesap sahibine de böyle kanırttırmak insafsızlık. İşte milletce coin denen cryptocurrency sisteminde bu yok. Evet kimi zaman belli ücretler var transferlerde ama devede kulak. (binde bir ile onbinde bir arası değişmekte, duruma göre değişiyor, kullandığınız cüzdanın 3. parti olması ek ücret yükleyebilir mesela) Kimi zamanda hiç yok. Dedim ya, bu bizim için avantajlı yanı. Bir de illegal işlerle uğraşanlar için kaymaklı yanı var: kontrol edilememesi. Kim kime nereden ne kadar ne gönderdi bilinmiyor. Bu benim için o kadar önemli değil ama yaptığım bir alışveriş sonrasında "zart ürünününün pazarlama çomarları" kredi kartı bilgilerim vasıtasıyla bana ulaşıyorsa tükürürüm ben öyle kişisel mahremiyetin içine. Tamam dövlet bubadır, hakkımızda her naneyi bilir falan fıstık ve uyuşturucu ticareti falan da yapmuyoruz amma alt tabakadaki mabadı p*klu pazarlamacı da bimden prezo mu aldım, köşedeki hödelek marketten orkit mi aldım buna da erişemesin yahu. Bu da ayrı bir nokta.

Özetle bu kod parçaları para yerine kullanılıyor. Yukarıda dediğim sebeple de yavaş yavaş devletlerin kontrolünde olan paranın yerine geçiyor. Bulgar merkez bankası rezervinde bitcoin tutan ilk banka bildiğim kadarı ile. Eyvallah; ekonomik kaygılarla ya da büyüme planları çerçevesinde olan bir durum değildi bu ama neden "bunlar çöp, bi b*ka yaramaz" deyip de imha etmediler de rezervlerinde tutmaktalar. Ayrıca bir çok merkez bankasının da önümüzdeki dönemde bitcoini rezervlerine katmak için çalışmalar başlattığını biliyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.