Şimdi Ara

Bu Fiyata HD7950 Nasıl, Alınır mı?(İşlemciye Ekran Kartı Tavsiyesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar orta seviye bir kart almayı düşünüyordum. 400 liralardan başladım ama kampanyaları gördükçe 600 liraya kadar niyetlendim.

İlk olarak bunu düşündüm.

POWERCOLOR HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256BIT

Sonra bunu gördüm aklım çelindi.

ASUS GTX660 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 192BIT

Şimdi de bu çıktı. Aradaki farka değer mi, son kart tabiki güçlü bir kart ama benim sistemde dar boğaz olabilir. Sonuçta 2008 yılında toplanmış bir sisteme takacağım.

SAPPHIRE HD7950 GDDR5 3GB 384BIT

Sistemimde Asus P5Q3 Deluxe üzerinde E8400 işlemci var. 4 GB 1600 Mhz ram ile. Sistemi ilk kurduğumda HD4870 yeni çıkmıştı ben de 299$ + KDV ile onu almıştım.

Karttan beklentim: BF4, COD Ghost, Crysis 3 gibi oyunları max 1680*1050 çözünürlükte iyi kalitede oynamak. Belki kasayı TV'ye bağlayıp 1920*1080 de oynayabilirim ama düşük ihtimal.

Bu durumda hangi kartı tercih etmeliyim. Sizin daha makul teklifleriniz varsa çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZbrCED -- 30 Kasım 2013; 18:14:40 >

• Uygunu olanı 7870 dersen param var 7950'den şaşma
  • Darbogaz sorunu yasarsiniz bu yuzden illada alacaksaniz eğer bu modellere bu parayi vermeniz gereksiz olur sapphire hd 7850 oneririm.Fakat bu ekran kartındada darbogaz yasanacaktır.Islemcinizi overclock edin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bollizard

Uygunu olanı 7870 dersen param var 7950'den şaşma
    sapphire 7950
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

Darbogaz sorunu yasarsiniz bu yuzden illada alacaksaniz eğer bu modellere bu parayi vermeniz gereksiz olur sapphire hd 7850 oneririm.Fakat bu ekran kartındada darbogaz yasanacaktır.Islemcinizi overclock edin :)

İşlemciyi O.C. yapıyorum gerekli durumlarda, 3.6 ghz stabil çalışıyordu su soğutma ile, ama uzun zamandır uğraşmadığım için stok fana döndüm. 775 soket için buluna bilecek en iyi işlemci nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZbrCED

quote:

Darbogaz sorunu yasarsiniz bu yuzden illada alacaksaniz eğer bu modellere bu parayi vermeniz gereksiz olur sapphire hd 7850 oneririm.Fakat bu ekran kartındada darbogaz yasanacaktır.Islemcinizi overclock edin :)

İşlemciyi O.C. yapıyorum gerekli durumlarda, 3.6 ghz stabil çalışıyordu su soğutma ile, ama uzun zamandır uğraşmadığım için stok fana döndüm. 775 soket için buluna bilecek en iyi işlemci nedir?

anakart desteginiz varsa q8xxx,q9xxx serisinden tercih edilip Overclock köklersen sorun olmaz :)
  • quote:

quote:

quote:

anakart desteginiz varsa q8xxx,q9xxx serisinden tercih edilip Overclock köklersen sorun olmaz :)

Alıntıları Göster
    pazar enpara sıfırlanınca alıcaktım kartın stoğu bitti bendeki şansa bak (7950)

• bhazer kullanıcısına yanıt
    hangi markanın stoğu bitti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

hangi markanın stoğu bitti?
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11196-19-20g-hd7950-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65316

sapphire 7950 579lira ve internet stoğunda yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11196-19-20g-hd7950-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65316

sapphire 7950 579lira ve internet stoğunda yok.
    O işlemciye o ekran kartlarını düşünmeyin. Ne zaman ki Q serisi bir işlemci alırsınız o işlemciyi de 3.3- 3.6 ghz arasında bir yere çekersiniz o zaman 7850 alınabilir seviyeye gelir.7950 falan alırsanız buraya 1-2 ay sonra ''lga 775 için işlemci önerisi'' diye konu açarsınız. Su soğutmadan falan bahsetmişsiniz eğer onu tekrar takabilirseniz o.c. da yaptıktan sonra Hd7770 sizin için daha uygun olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

O işlemciye o ekran kartlarını düşünmeyin. Ne zaman ki Q serisi bir işlemci alırsınız o işlemciyi de 3.3- 3.6 ghz arasında bir yere çekersiniz o zaman 7850 alınabilir seviyeye gelir.7950 falan alırsanız buraya 1-2 ay sonra ''lga 775 için işlemci önerisi'' diye konu açarsınız. Su soğutmadan falan bahsetmişsiniz eğer onu tekrar takabilirseniz o.c. da yaptıktan sonra Hd7770 sizin için daha uygun olur.

Alıntıları Göster
    Sapphire HD7950 alınır. Bende kullanıyorum gerçekten çok sağlam kart. Ayrıca bayağı da serin. Yük altında overclocklu 55 dereceyi geçmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 30 Kasım 2013; 12:15:41 >

• Ben olsam hd 7950 alırdım. Sonrasında q9xxx serisi bir islemci alıp takardım. Ortalama bir oyun bilgisayarı olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abazzers

Ben olsam hd 7950 alırdım. Sonrasında q9xxx serisi bir islemci alıp takardım. Ortalama bir oyun bilgisayarı olurdu
    660 al PowerColor markasına da sakın ha bulaşma Performans sıralaması istersen

7950 > 7870 > 660

Edit: 1 ati , 1 amd ve 1 nvidia kart kullandım.Driver konusunda nvidianın gerçekten de sorunsuz olduğunu anladım.Tabi bu amdnin sorunlu olduğu anlamına gelmiyor ama nvidia bence daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 30 Kasım 2013; 12:11:12 >

• paran varsa 7950 al ama fazla vermek istemiyorsan sapphire hd7870 al. powercolor'dan 25 lira daha pahalı ama ekran kartının sapphire olması iyidir.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=63592
  • 7950 anladığım kadarıyla gerçekten iyi bir kart ama benim işlemcinin bu karta yetmeyeceği görüşü hakim. Ya ekran kartını düşüreceğim ya da Q9xx işlemci bakacağım. Bu sefer de maliyet PS4 fiyatına yaklaşacak.

E8400 işlemci için alınabilecek en baba ekran kartı nedir? Bundan fazlasını bu işlemci taşıyamaz diyeceğimiz kart nedir. AMD veya nVidia takıntım yok. Daha önce Powercolor HD4870 kullandım, derdi hiç bitmedi. SU soğutma ile 70 derecede çalışıyordu. İki defa garantiden değişti, üçüncüde Sparkle Calibre X250G GTS250 1 GB 256Bit DDR3 gönderdiler.

Bu Fiyata HD7950 Nasıl, Alınır mı?(İşlemciye Ekran Kartı Tavsiyesi)

Sistemde halen bu kart var aslında bana yetiyor. Ama DX 10'dan sonrasını desteklemediği için yeni oyunları, özellikle fanatiği olduğum Crysis 3 oynayamıyorum.

Özetle, elimdeki mevcut sisteme alabileceğim en iyi ekran kartı nedir? Bu kartla Crysis 3 gibi oyunları 1650*1050 çözünürlükte iyi kalitede oynayabilir miyim?

• quote:

Özetle, elimdeki mevcut sisteme alabileceğim en iyi ekran kartı nedir? Bu kartla Crysis 3 gibi oyunları 1650*1050 çözünürlükte iyi kalitede oynayabilir miyim?

Bu konuda tavsiyelere ihtiyacım var. Lüzumundan fazla para verip dar boğaz oluşacak bir ekran kartı almak istemiyorum. E8400'ün hal ettiği en güçlü ekran kartı nedir?
  • quote:

quote:

Bu konuda tavsiyelere ihtiyacım var. Lüzumundan fazla para verip dar boğaz oluşacak bir ekran kartı almak istemiyorum. E8400'ün hal ettiği en güçlü ekran kartı nedir?

Alıntıları Göster
    Onunla bununla uğraşacağınıza bence PS3 veya PS4 almanız oğlanı daha çok memnun edecektir. Ama oyunları tuzlu olur biraz.

• ZbrCED kullanıcısına yanıt
    O çözünürlükte high ( yüksek ) ayarlarda Crysis3 35-40 arası oynayabiliyorum.6850 / 7700 yeterli gelecektir.Fakat Crysis3 aktif olarak 6 çekirdeğide kullanmakta.Anakartınız Q6600 vb desteği varsa işlemci değiştirmeyi de düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

O çözünürlükte high ( yüksek ) ayarlarda Crysis3 35-40 arası oynayabiliyorum.6850 / 7700 yeterli gelecektir.Fakat Crysis3 aktif olarak 6 çekirdeğide kullanmakta.Anakartınız Q6600 vb desteği varsa işlemci değiştirmeyi de düşünün.

Anakartın desteği var diye biliyorum: P5Q3 Deluxe. P45 çipsetler içinde o dönem Asusun en iyi kartıydı. Ama Q6xx-Q8XX-Q9XX almaya kalksam ona göre ekran kartını da yüksek almam lazım. Bu da maliyeti 1000 liraya çeker.

Ben elimdeki sisteme alabileceğim en güçlü ve en uygun ekran kartının peşindeyim.

Edit: Bu arada anakartın PCI 3.0 desteği yok, 2.0 desteği var. Bunu göz önünde bulundurarak ekran kartı tavsiyesinde bulunursanız memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZbrCED -- 1 Aralık 2013; 22:18:06 >
  • ZbrCED kullanıcısına yanıt
    PCI 3.0 desteği olup olması önemli değil aralarında ki fark %5 altında.PCI 2.0 ilede çalışır.
    Maliyet 1000TL tutmaz.
    6850 veya 7700 alın daha ilerisine CPU yetmiyecek.Bu kartlara bile o.c. yapmanız gerekebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.