Şimdi Ara

BU FORUMDA İKİNCİ EL TELEFONLAR NEDEN BU KADAR PAHALLI. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Forum kaçakçıların ve sahte ürün satanların mekanı olmuş, forum yönetiminin bu konuda bir tedbir alacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt23 -- 21 Şubat 2015; 13:58:55 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• SİZE KATILIYORUM
  • hocam bende 2 aylık zenfone 5 i 550 ye ilana koydum .. 400 tl teklif ediyorlar.. s4mini verip üste para isteyen oluyor ... sonra diyorum kendime 700 tl ürün ver 600 den ilana almak isteyene eziyet et 550 ye düş o zaman kıymetli olur diyorum .. bazen insan kızıyor ama dürüstçe net istediğim rakam ortada almak isteyen iyi niyetli kişilere lafım yok ama ölücü ve/veya tüccar olmuş kişiler insanı çileden çıkarıyor... hafıza kartı verip sıfırından 100 tl fazla isteyenler bile var:P
  • Katılmıyorum, genel itibarıyla çok uygun ve sıcak bi ortam var. İstisnalar vardır tabi ama burayı ve interneti ve esnaf fiyatlarını bilen biri olarak diyorum forumdaki ikinci el bölümü güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: er1710

Katılmıyorum, genel itibarıyla çok uygun ve sıcak bi ortam var. İstisnalar vardır tabi ama burayı ve interneti ve esnaf fiyatlarını bilen biri olarak diyorum forumdaki ikinci el bölümü güzel

Genel olarak çok uygun olduğunu düşünmeniz şaşırtıcı, üstelik esnaf ve internet fiyatlarını bildiğiniz halde. Sizin ya forum fiyatlarından haberiniz yok yada esnaf ve internet fiyatlarından, son satışa sunulan bir kaç tane, mesela son 5 tane yada 10 tane farketmez , buraya yazdıkları satış fiyatlarını buraya paylaşında beraber değerlendirelim.

Bakalım ne kadar haklısınız ?

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• quote:

Orijinalden alıntı: kurt23

quote:

Orijinalden alıntı: er1710

Katılmıyorum, genel itibarıyla çok uygun ve sıcak bi ortam var. İstisnalar vardır tabi ama burayı ve interneti ve esnaf fiyatlarını bilen biri olarak diyorum forumdaki ikinci el bölümü güzel

Genel olarak çok uygun olduğunu düşünmeniz şaşırtıcı, üstelik esnaf ve internet fiyatlarını bildiğiniz halde. Sizin ya forum fiyatlarından haberiniz yok yada esnaf ve internet fiyatlarından, son satışa sunulan bir kaç tane, mesela son 5 tane yada 10 tane farketmez , buraya yazdıkları satış fiyatlarını buraya paylaşında beraber değerlendirelim.

Bakalım ne kadar haklısınız ?

Çok örnek var verebilecegim ama dedigim gibi 2 aynı nitelikte üründe fiyat farkı tabi olabilir bi ürünün fiyatı nerde satılıyo kim satıyo neden satıyo vs, ve alan kişi de kim ve neden ve nerden alıyor(fiyat algısı).. İşe ölücülük olarak bakılırsa zaten olmaz ve birçok açıdan yanlıştır. Kılı kırk yararsak bi yere varılmaz msjla da anlatmak zor bu konuyu

• Bugün biraz ikinci el forumuna bakayım dedim aynen oyle iPhone 12 Hepsiburada da sıfırı 9800 burada ikinci eli 9700 konuyu hortlatasim geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vamos Bien -- 6 Eylül 2021; 9:40:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • “Temiz” ikinci el bir telefonun, garantisi devam ediyor ve sıfır gibi duruyorsa, genellikle sıfır fiyatına göre %20-30 daha ucuza satılması beklenir. Bu oran, telefonun marka ve modeline, piyasadaki talebe ve cihazın gerçek durumuna göre değişebilir:
    • Çok talep gören modeller (örneğin iPhone): %20 civarı düşüş.
    • Daha az talep gören modeller: %25-30 civarı düşüş.
    • Yeni çıkan bir modelin bir önceki nesli: %30-40 arası düşüş.

Kısaca sıfırı 60000TL küsür olan ve bir üst nesli çıkan bir Samsung S24 Ultra modeli fiyatı kusursuz ve kalan garanti süresine göre 35000 40000 arası eder.

Garantisi bitmişse ve hatta telefonda küsur varsa o zaman bu fiyat 30000TL altına düşmelidir.

Eğer buna rağmen yüksek fiyattan alıcı bulabiliyorsa insanlar bunun nedeni alıcıların bilinçli olmayışıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancalimon -- 27 Ocak 2025; 18:51:25 >
  • Sadece telefon değil ki. 20-30k bütçe ayırdığım bir yerde sırf iki üç aylık cihaz diye %10 altına koyuluyor ve millet de alıyor. Bu nasıl bir anlayış ben çözemedim. Günümüzde 20-30k bütçede 2-3k fark seni sıfır cihaz almaktan nasıl cezbedebilir ki? Hem nakit vereceğim hem de bir sürü risk ile ürün alacağım... Şu an bütün ürün piyasasımda neredeyse bu şekilde sıfır-ikinci el farkı absürt halde. O nedenle hobi gibi girip, bakıp, çıkıyorum. İhtiyacım olan üründe piyasa nedir diye bakmıyorum bile. Hani, arkadaşım sıfırı şu taksit imkanı var vb fiyatın yüksek, biraz düşer misin vb gayretlere girip kendimi anlamsız bir çabada yoramam :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.