Şimdi Ara

BU FORUMDA İKİNCİ EL TELEFONLAR NEDEN BU KADAR PAHALLI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklalşık 15 gündür bir telefon almak için bakıp duruyorum ama yok, satıcıların %30'u zaten sıfırından daha pahallı fiyat çekiyor. %30'u piyasa fiyatı ile aynı geri kalanlar ise aylarca kullanılmış telefonlara 20 ile 100 TL. arası bir indirim uyguluyor sadece.

Belki telefonda kırık çizik yoktur ama düştüğü içn sonradan kendini gösterecek olan iç hasar vardır, belki suya düşüp kurutulmuştur, daha sonra sorunları ortaya çıkacaktır vb. bir sürü şey yazılabilir buraya. 1000 TL. civarı para verip telefon alacak kişi 50 TL için bu riski alırmı veya burada telefon satan arkadaşlar siz kendiniz alırmısınız.

Tüm satıcı arkadaşlardan ricam lütfen ürünün sıfır fiyatını iyice araştırdıktan sonra fiyat belirleyiniz. Bazıları gitmiş örneğin AVEA'dan 1500 TL. lik telefonu 2000 TL.ye almış. 3-4 ay kullanmış bu süre zarfında telefonun piyasada sıfır fiyatı 1300 TL.ye düşmüş o halen çıkıp diyorki "2000 TL.ya falanca ayda aldım 1600 liraya satıyorum"diye. Siz pahalıya aldıysanız bizim kabahatimiz ne :)

Tüm satıcı arkadaşlardan ricam lütfen makuliyet çerçevesinde fiyat veriniz, yada şuan yaptığınız gibi, ilanlarınızı günlerce haftalarca güncelleyip durmaya devam edersiniz...

Başlık açtığım yer yanlış ise yönetici arkadaşlardan özür dilerim uğraştırdığım için. Başlık yanlışsa silebilirsiniz ama bu yazıyı satıcıların tamamını okumasını istiyorum bir müddet kalırsa sevinirim. (10 yıllık bir üyenize böyle bir iyilik yaparsınız umarım )

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt23 -- 21 Şubat 2015; 13:47:58 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Hocam inanki icimden gecenleri yazmissin.Adi ustunde 2.ci el,ucuz diye yoneliyoruz lakin fiyatlar acaip ucuk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam haklısınız
  • Nerede eski forum.
    Milletin malı kıymetli.
    Daha dün notebook bölümüne bakayım dedim. Temmuz ayında 650 liradan verdiğim cihazın aynasına adam 950 uygun fiyat demiş

• Millet satabilecegi en yüksek rakamlara satmaya calisiyor belki onlarda hakli ama azda olsa alıcıya da kolaylık sağlanması gerek

• kardeşim öyle diyorsun da forumda ölücüler de mevcut insanların böylelerinden de korunması lazım. keşke onu da yazsaydın.
  • Eskiden her ihtiyacım olan şeyi forumdan almaya çalışırdım, çok sık notebook ve telefon değiştiren birisiyim, ama inanın telefoncular ve bilgisayarcılar bu forumdan çok daha ucuz, bakın ucuz demiyorum, çok daha ucuz diyorum. Örnek vermek gerekirse doğubankta yurtdışı 0 note2 700 TL, pazarlıkla 680ne alınır, ama gelin bir de forumdaki fiyatlara bakın. Mesela HTC One Max doğubankta gıcır gıcır 1000 TL, burada 1200-1300 TL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    5 ay önce açıldı
    Bu bütçeye hangi 2. el telefon
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TümAmiraL

kardeşim öyle diyorsun da forumda ölücüler de mevcut insanların böylelerinden de korunması lazım. keşke onu da yazsaydın.

Ben ölü fiyatına satın demiyorumki kimseye, açın sıfır fiyatlarına bakın makuliyet çerçevesinden fiyat yazın, ölü fiyata satan yok zaten, herkesin malı çok kıymetli maşallah, durum böyle olunca anca ilanı yazmakla kalıyorlarlar talip yok, ilan boş boş kalıyor öyle.

• Bugun ismini vermiyim bir arkadasimiz huawei g7 ikinci el cihaz fiyatina 950 tl yazmis. Arkadas suanda huawei garantili cihaz hizlial da 929 tl yazacaktim. Ama baltalamiyim dedim. Boyle ticaret olmaz bu kdr net !

Ha birde forumda ucuz tel satan arkadaslardan telefonlari hemen alip baskalarina satan bir tayfa var. Onlardan ztn uzak durun arkadaslar biraz msj gecmisine bakin adamin noldugunu anlarsiniz.

Telefoncu zihniyetiyle hareket eden adamlar oldugu surece bu forumda temiz ve uygun fiyatli telefon almak pek mumkun degil artik ne yazikki...

• EVET GERÇEKTEN BU FORUMDA 2.EL TELEFONLAR ÇOK PAHALLI...İHTİYACI OLDUĞUNDAN SATIYOR BELKİ,EN AZ ZARARLA SATMAYA ÇALIŞIYOR FAKAT YÜKSEK FİYAT YÜZÜNDEN ALICIYI KAÇIRIYOR..BİR DE ÖLÜCÜLER DE VAR DEMİŞSİNİZ SİTEDE..BU ALICILAR NE KADAR ÖLÜCÜ OLACAK Kİ FİYAT KONUSUNDA..TELEFONUN SAHİBİ CEP TELEFONU SATAN BİR BAYİYE GİTSE ASIL ORADA ALIYOR ÖLÜ FİYATI...SİTEYE İLAN VERDİĞİNDE İSE O TELEFON SATICISI BİZ İSE ALICI OLUYORUZ BİRDENBİRE...RAKAMLAR TAVAN TABİİ..ÖLÜCÜ DİYE BİRŞEY YOK BENCE..HER ÜRÜN PAZARLIĞA AÇIK..SATICI İSTER SATAR İSTER SATMAZ FAKAT BÖYLESİNE BİLİNÇSİZ DE FİYAT KONULMAZ ÜRÜNE..BUNLAR DA BENİM FİKRİM..
  • Zen 380TL veriyorum benimki pahalı değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: morthy

EVET GERÇEKTEN BU FORUMDA 2.EL TELEFONLAR ÇOK PAHALLI...İHTİYACI OLDUĞUNDAN SATIYOR BELKİ,EN AZ ZARARLA SATMAYA ÇALIŞIYOR FAKAT YÜKSEK FİYAT YÜZÜNDEN ALICIYI KAÇIRIYOR..BİR DE ÖLÜCÜLER DE VAR DEMİŞSİNİZ SİTEDE..BU ALICILAR NE KADAR ÖLÜCÜ OLACAK Kİ FİYAT KONUSUNDA..TELEFONUN SAHİBİ CEP TELEFONU SATAN BİR BAYİYE GİTSE ASIL ORADA ALIYOR ÖLÜ FİYATI...SİTEYE İLAN VERDİĞİNDE İSE O TELEFON SATICISI BİZ İSE ALICI OLUYORUZ BİRDENBİRE...RAKAMLAR TAVAN TABİİ..ÖLÜCÜ DİYE BİRŞEY YOK BENCE..HER ÜRÜN PAZARLIĞA AÇIK..SATICI İSTER SATAR İSTER SATMAZ FAKAT BÖYLESİNE BİLİNÇSİZ DE FİYAT KONULMAZ ÜRÜNE..BUNLAR DA BENİM FİKRİM..

En iyisi 50-100 TL. fazla verip gidip sıfırını almak, hatta 50-100 TL. fazla bile verdemende aynı telefonun sıfırını rahatlıkla alabiliyoruz. Telefon bayinin birine gittim geçen gün Huwai G7 vardı 1 aylık cihaz 700 TL fiyat çekti ama pazarlığa açık tavırlarından belli, zorlasam 650 TL gibi bir fiyata bırakacak, burada aynı telefonu adam 950 TL. istiyor sıfırından da pahallıya. Üstüne üstlük aldığın adamı da tanımıyorsun, parayı havale etttikten sonra telefonun gelip gelmeyeceğide şüpheli :), hadi telefon geldi diyelim, dış görünüşü sağlam olsam bile, iç tarafında ne gibi arıza olduğuda şüpheli. Bir gün sonra telefon elinde kalsa, kapısını çalacağın kimse yok, çalıntı olsa zaten habı yuttun. Bu kadar riske girmeye hiiç gerek yok sanırım.

Buradaki şartlar gözönüne alındığında 50-100 TL fazla ver telefonu ilk açan sen ol, içinde rahat olur, sorunsuz bir şekilde elinde olacağıda kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt23 -- 17 Şubat 2015; 23:31:57 >

• yahu oda bişey mi adam 110 dolarlık cihazı 650 ye satıyor El insaf

• Telefon almak için foruma çok az bakıyorum artık. GG yada o beğenmediğim sahibinden.com ilanları bile çok daha makul, aynı şehirde olmasak bile site üzerinden güvenli ticaret ile satın alıyorum. Abartmadan şunu da söyleyim, aldığım fiyata biraz kar ekleyip foruma ilan açsam "Çok ucuza satıyorsun acaba cihazda sorun mu var?" diye ilanıma yazarlar...
  • hocam önceden burada ürün satacak olanlar ilk telefoncuya gider,

telefoncu çok ölü fiyat verince 40-50 tl daha ekler burada satarlardı o fiyata...

ama artık burda o satıcılar yok..

şuan forumu telefoncular sarmış resmen.

yani şuan fiyatların telefoncu dükkanındakilerle aynı olma nedeni o dur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruel53

hocam önceden burada ürün satacak olanlar ilk telefoncuya gider,

telefoncu çok ölü fiyat verince 40-50 tl daha ekler burada satarlardı o fiyata...

ama artık burda o satıcılar yok..

şuan forumu telefoncular sarmış resmen.

yani şuan fiyatların telefoncu dükkanındakilerle aynı olma nedeni o dur..

Güzel tespit

• http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-huawei-g7-sifir-24-ay-distributor-garantili-201535448/detay

Sıfır Huawei G7 699 TL. ye satılıyor, almak isteyen arkadaşlara duyurulur.

950 TL. isteyen arkadaşlara inat buyrun makul fiyat.

Böyle fiyatlar görürseniz lütfen bu başlık altında paylaşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt23 -- 21 Şubat 2015; 10:34:25 >

• http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-huawei-mate-7-silver-sifir-distributor-garantili-1480-tl-201556557/detay

Huawei mate 7 sıfır fiyatı 1480 TL.

Buda ikinci eline 1450 TL. isteyen arkadaşlara inat.

• ______________________________

• Umarım bu ikinci el bölümü, eskisi gibi forum üyelerinin ihtiyaç fazları ürünlerinin satış-takas edileceği yer haline gelir. Eskiden buraya bakmadan hiçbir şey almazdım. Şimdi burası ticarethaneden farksız olmuş, fiyatlar desen ateş panası, milleti enayi sanıyorlar.

Forum yönetiminin ikinci el satışlarında kural değişikliğine giderek fiyat konusunda açık mesajlar atılmasına tekrar musade edeceklerini düşünüyorum. İlanı baltalamamak adına konulan bu kural sayesinde uçuk rakamlar ile uğraşmak zorunda kalınıyor malesef. Bu da ikinci el bölümünün eski populeritesini tekrar kazanmasına neden olacağını düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.