Şimdi Ara

Her yıl yeni telefon muhabbeti çok gereksiz bence

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tavsiye konusu olmadığı için konu dışına açtım, Son 2 3 yıla kadar telefonlarda hep ilgi çekici yenilikler, devrimsel tasarımlar görürdük şimdi biri öncekinin neredeyse aynısı oluyor, mesela iPhone 13'ü olan biri neden iPhone 15 almaya ihtiyaç duysun ki? Normalde yazılım eskir uygulama desteklemez derdi olmasa iPhone 13 en az 6 7 yıl idare edecek bir telefon. Ben mesela A7 2018'i 4 sene kullandım bana mısın demedi ama insanlar nedense en yenisini almak istiyor, tamam alım gücümüz düşük ama yine de orta hal bir telefon 4 5 sene götürebilirken hem habire telefon çıkarmak hem de her sene telefon almak çok mantıksız geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 19 Eylül 2023; 23:2:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• mecbur cıkarıcak her sene telefon. başka türlü piyasayı kaptırır diğer markalara. rekabet cok. her sene telefon değiştiren de çok nadir zaten genele vurursak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 19 Eylül 2023; 23:6:11 >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Yani bu iş eskiden beri bütün markalardan kalma bir şey, ilk başlarda her seride ilgi çekici şeyler olurdu falan ama şimdi o da yok, uzun ömürlü bir telefon (ya da oyun, araba vs) yapıp uzun süre destek vermek kullanıcının yararına ama firmalar tabi ki buna yanaşmaz

• ilgi çekici şeyler kalmadı artık, herşeyi tükettiler. bu yüzden işlemci, ram, kamera üçgeninde ve zaman zaman da ekranlarda sürekli geliştirmelerle yaparak yeni model diye piyasaya sürüyorlar. araba modellerinde de ilgi çekici şeyler kalmadı, orda da sıfırı tükettiler.

• Amerikan Başkanı bile BM Genel Kurulunda “Yapay zeka sınırlandırılmalı” uyarısı yaparken, biz başka gereksiz tartışmaları geviş getiricesine çiğniyoruz…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• --Amerika'da bir önceki modelden güncel modele geçmek ya ücretsiz ya da çok cüzi miktarlara oluyor. iPhone da en çok Amerika'da satıyor.

--Her sene yeni model çıkınca marka reklamı yapıyor. Bilgisayar, tablet alacak kişi yeni iPhone çıkacağını öğrenince pasif olarak reklama maruz kalmış oluyor.

--Herkes iPhone 12-13-14 kullanmıyor. Bir sürü kişi iPhone 8, X, XS, 11 serisi kullanıyor. Güncel modellerde fark olmasa bile alıcı zaten kaç yıl kullanıcam bari güncel modeli olsun diyor.

--Fotoğrafçılar, düğün fotoğrafçıları, içerik üreticileri ek makine olarak kullanıyor. iPhone 13-15 arasındaki kamera farkı ortalama bir kullanıcı için önemsiz olurken bu alandaki kişiler için fark yaratıcı olabiliyor.

--Parası olan ve bunu göstermesi gereken mesleklerde saat vs. yerine oldukça ucuza son pahalı modeli alıp masaya koymak kartvizit etkisi yapıyor (emlakçı, galerici, inşaatçı vb.)

Mantıklı olan en günceli alıp 3-5 sene kullanmak bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atanamayansantrafor -- 20 Eylül 2023; 11:1:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Parası olan alır büyütmenin anlamı yok. Kimisi için güncel iphone çerez parası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 20 Eylül 2023; 11:19:39 >
  • Bir de düz iPhone 15 çıkarıyorsunuz bari içine 2 yeni şey koyun her şeyi proya atacaksanız düz modeli niye çıkardınız? iPhone 6 5S'ten daha mı kötüydü? Bu durumda iPhone 15 alacağıma iPhone 14 Pro alırım fakat işte, uygulama desteği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Eylül 2023; 14:44:44 >
  • Uppp

• Yok ben iPhone 15 Pro alcam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İphone 6s kullandım yaklaşık 6 sene daha sonra iphone 12 aldım ekranın büyümesi ve batarya haricinde bi değişiklik olmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.