Şimdi Ara

Bu guzel sitedeki deneyimli arkadaslarin yardimina cok acil ihtiyacim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Izmirde oturuyorum. Yarin babamla vatan computerdan laptop alacaz. Kotam 2000-2500 arasi. Uc laptop begendim ama hangisini alacagim cok kararsizim.

1.Laptop Asus N53SN. 4GB RAM, 2GB GT 550M ekran karti ve full HD
    2.Laptop Asus K53SV. 4GB RAM, 2GB GT 540M ekran karti
    3.Laptop hp ddv6 6020et. 4GB RAM, 1GB HD 6770 ekran karti ve beast audio ses sistemi.

Birinci onceligim ekran karti performansi. Cunku oyunlarda performans benim icin cok onemli. 2GB lik nvidialar mi yoksa 1GB lik amd (ati) mi?

Ikinci onceligim teknk servis, garanti falan. Galiba hp bu konuda Asus'tan daha iyi.

Ek olarak hp nin ses sisteminin guzel olmasi kafami karistiriyor. Cunku sese de cok onem veren bi insanim.

Bunlar dahilinde bana onerebileceginiz laptop hangisidir?

Simdiden cok tesekkur ederim. Cok acildir arkadaslar.

• Arkadaslar bu arada bimekse baktim. Hp dv6 fiyatlari orada daha uygun ve cesit cok. Mesela dv6 6115et modeli varm 8GB RAM, 2GB HD6770 ekran karti var. Fiyati 2420 lira. Herhalde bunu tercih ederdiniz siz olsaniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhantezel92

lenovo y570 öneririm

http://www.pc__depo.com/lenovo-y570-59-070782-notebook-urun6320.html

__ leri kaldır

Neden peki? Fiyatini bulamadim ama 2GB lik HD 6770 hp dv6 daha iyi degil mi?
  • fiyatı 2100 küsür
    6770 le kafakafaya 555m oyunlarda 6770m den fazla 2-3 fps yüksektir
    ben olsam hp yerine lenovo alırım hp nin geçmişi malum
    lenovo ibm soyundan geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Dv6 6020 almanızı öneririm.Hatta aşağıdakini alın,8gb ram gereksiz,fazladan para ödemeyin.

http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-pavilion-dv6-6020st-intel-core-i7-2630qm-2ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-ll046ea/ProductDetails.aspx?productId=bd760583&categoryId=98&SKU=BD760583

Ama 1GB ekran karti full ayarda crysis 2 oynamak icin az degil mi? Ya da bundan 2 yil sonraki bir oyunu full oynamak icin?

• quote:

fiyatı 2100 küsür

Yarin bunu da degerlendirecegim, tesekkur ederim.
  • Ekran kartı performansını 1 veya 2 gb olması belirlemez.Bellek boyutu çözünürlükle alakalıdır.1gb 1920*1080 çözünürlüğe kadar yeterli zaten.1-2gb arasında performans farkı yoktur.
  • quote:

Ekran kartı performansını 1 veya 2 gb olması belirlemez.Bellek boyutu çözünürlükle alakalıdır.1gb 1920*1080 çözünürlüğe kadar yeterli zaten.1-2gb arasında performans farkı yoktur.

Su an bana hic bilmedigim bilgiler soyluyorsunuz. Biraz daha acar misiniz soylediklerinizi. Bu soyleyeceklerinize yarin cok ihtiyacim olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemkurkcu

quote:

Ekran kartı performansını 1 veya 2 gb olması belirlemez.Bellek boyutu çözünürlükle alakalıdır.1gb 1920*1080 çözünürlüğe kadar yeterli zaten.1-2gb arasında performans farkı yoktur.

Su an bana hic bilmedigim bilgiler soyluyorsunuz. Biraz daha acar misiniz soylediklerinizi. Bu soyleyeceklerinize yarin cok ihtiyacim olacak.

Lutfen uyumadan once bana bilgi verin. Bosa bir suru para vermiyim. Az once anlattiginiz seyi biraz daha aciklarsaniz cok sevinirim.
  • aynı kartlar bu yenimodel olduğu için bellek miktarını artırmış saat hızları aynı farkeden bişeyyok aynı sistemler sadece yeni model kazıklama politikası bide 4 yerine 8 gb koymuş onun da hepsini kullanamazsın gerekyok burda daha makul fiyattahttp://www.pcdepo.com/hp-pavilion-dv6-6115st-lz490ea-notebook-urun6290.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

aynı kartlar bu yenimodel olduğu için bellek miktarını artırmış saat hızları aynı farkeden bişeyyok aynı sistemler sadece yeni model kazıklama politikası bide 4 yerine 8 gb koymuş onun da hepsini kullanamazsın gerekyok burda daha makul fiyattahttp://www.pcdepo.com/hp-pavilion-dv6-6115st-lz490ea-notebook-urun6290.html

Burda bu urunun linkini atmissiniz ama sizce 6115 almak mantikli degil di mi?
  • Söylemek istediğim şey; ekran kartının modeli önemli(mesela buradaki 6770)Kaç gb olduğu önemli değil performans açısından.Yani 1 gb 6770m ile 10gb 6770m arasında performans farkı yoktur.
  • quote:

fiyatı 2100 küsür

2-3 fps cok fark ettiriyor mu?
  • quote:

Söylemek istediğim şey; ekran kartının modeli önemli(mesela buradaki 6770)Kaç gb olduğu önemli değil performans açısından.Yani 1 gb 6770m ile 10gb 6770m arasında performans farkı yoktur.

Bunu bilmiyordum iste. Cogu insan da benim gibi zannediyor. Peki bana onerebileceginiz baska bir laptop var mi?ekran karti daha iyi olan ve fiyat araligi 2000 ile 2500 arasinda olan
  • yok arkadaş aynı kart diyoruz o iki göz boyama artısı ok fazla fiyat politikası ve sen buna düşecektin.1gb li olanınıda alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

yok arkadaş aynı kart diyoruz o iki göz boyama artısı ok fazla fiyat politikası ve sen buna düşecektin.1gb li olanınıda alabilirsin

Evet haklsiniz. Cok tesekkur ederim. Son bir soru soracagim. Dediniz ya 8GB olsa bile pek kullanamayacaksiniz diye. Bu neden, bunu aciklar misiniz
  • 8gb ram'in kullanılmama sebebi ise;
    Win7 boşta 1 gb ram kullanıyor,en çok kullanan oyun bile 1,5gb civarı ram kullanıyor.Yani online oyunlarda 5-6'dan fazla client açmayacaksanız 8 gb ram gereksiz.
    Kısaca 4gb ile 8gb ram arasında performans farkı yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.