Şimdi Ara

bu hangi parfüm (ss'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani..cinsine göre değişir kalıcılık-farkedilirlik değerleri. birde kişinin burnunun yorulması olayı var. burun bi süre sonra kokuya alıştığı için algılamada zorlanır. halbuki parfüm kokuyodur o esnada. kıyafette uzun süre durur parfümler, o yüzden kalıcılığı dert etme. iş farkedililikte, o da dediğim gibi parfümün cinsine göre değişir.
  • diRTyTRick D kullanıcısına yanıt
    çok haklısınız hocam burun tembelliği var ama arkadaşlara soruyorum parfüm nasıl diye ne parfümü la diyorlar biz koku almıyoruz diyorlar ço kyaklaşınca kokuyu alıyorlar

edit; siparişi verdim invictus ve hugo boss vanilya, paris hilton, victorya secret-very sexy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 19 Kasım 2014; 20:38:26 >
  • hayırlı olsun..bu aldıklarının farkedilirliği yüksektir büyük ihtimal, sıkıntı yaşamazsın. ama naçizane tavsiyem, açık parfümlere vereceğin paraya biraz daha koyup orijinal alman olur. tabi maddi durumun elveriyorsa. açık parfümler hem tene de zararlı..mizu, misspera gibi sitelerde indirim dönemlerinde çok uygun fiyatlara orijinal ürünler temin edilebiliyor.
    ço khaklısınız hocam ama orjinallei ço pahalı hayatta o kadar para veremem benim aylık harçlığım 160 tl
    trendyol da güzel indrim oluyordu ama artık olmuyor önceden %20 öğrenci indirmi, visa 30tl indirim ve kupon birleşiyordu ama artık öğrenci indirmi %10 olmuş ve kuponla birleşmiyor. ben 140 tllik adidas ayakkabıyı 64 tlye aldım
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    hımm demek sende sıcak fırsatlar mezarcılarındansın işte o fırsatta kapatacaktın bi parfüm..neyse, artık ileride kendi paranı kazanmaya başlayınca alırsın orijinalleri..yalnız dikkat et, orijinal parfümler mafya gibidir, içine girdiğin zaman geri çıkamazsın
    mehaba hocam parfümleim geldi ikiside ilk başta kız kokusu gibi geldi bana ama yavaş yavaş alıştım güzel kokular ama adidas pure game gibi değiller. sizin öneiniz varmı adidas pure game gibi . adidasın kendi sitesine girdiğim zaman yeşül ağaç falan diyor yani ben odunsu kokulardan mı hoşlanıyorum parfümleden hiç anlamam

şimdiden teşekküler

http://www.adidasbodycare.com/formen/product/eau-de-toilette-pure-game

• biraz daha şans ver bence aldığın parfümlere. çünkü hemen hemen hiçbir parfüm ilk sıkmada insanı kendisine bağlamaz..
    adidas için ise şurayı referans alman daha doğru olur;

http://www.fragrantica.com/perfume/Adidas/Pure-Game-11527.html

burada limon-mandalin karışımı bir açılış, ardından odunsu notalar ve lavanta, kapanışın ise tonka fasulyesi, tütün ve sandal ağacı ağırlığında olduğu görülüyor.
    burada önemli olan senin elindeki parfümde hangi notaların ağır bastığı..kokuyu koklamadığım için tam bi yorum yapamayacağım maalesef..sandal ağacı üzerine kurulu bir koku mu yoksa tütün temalı mı, tonka baskın mı? bunları koklamadan anlayamam..kağıt üzerinde de her parfüm birbiriyle aynı koku formunda olmaz. aynı notaları içeren parfüm bulurum fakat tamamen farklı bir kokuyla karşılaşabilirsin..o yüzden bu iş riskli..

bu iş neye benziyor dersen, iki araba düşün..ikisi de 2.5 motor. diyelim ki biri opel vectra 2.5 cdx, diğeri 2.5 wrx sti impreza..ikisi de 2.5 motor fakat kağıt üzerinde..asfalta çıkınca bu iki araç arasındaki fark orada ortaya çıkar..görürsün ki ikisi arasında hiç bir alaka yok..

işte parfümde böyle birşey..kağıt üzerinde aynı notaları tutturarak aynı kokuyu yakalayamayız..bu işin kesin çözümü parfümeride denemekten geçer..

bir de parfümde eskiyi düşünmemek gerekir..çünkü ifra denilen kuruluş, her yıl parfümlerin içerikleri üzerinde çalışmalar yaparak firmaları reformülasyona zorluyor..yani aldığın bi parfümün bir sene sonra aynı koku formunda olacağının bi garantisi yok. o yüzden ''ben bu kokuyu çok seviyorum, aynısını istiyorum'' diye düşünmek, günümüzde çok yanlış bir düşünce..çünkü aynı kokuyu bulamama ihtimalin çok daha yüksek..bu yüzden parfüm dünyasında yeniliklere açık olmak zorundayız..mecburen..çünkü ifra dediğim kuruluş, hemen hemen bütün parfümlerin içeriklerini değiştirip, koku karakteriyle oynama gücüne sahip bi kuruluş..

sonuç olarak bence sen o adidası unut yeni sayfalar açmalısın parfüm dünyanda..bir ürüne bağlanıp kalmamalısın..bir önceki mesajımda dediğim gibi ''parfüm bir mafyadır, içine girince geri çıkamazsın'' ...yeni kokular denedikçe geçmişte kokladıklarının aslında çok da iyi parfümler olmadığını anlayacaksın..ömrün sürekli daha iyiyi aramakla geçecek..o yüzden elindeki ürünlere biraz daha zaman tanı..eminim ki bir süre sonra o parfümleri de seveceksin

bu kadar guzel mesajiniz icin tesekkurler.

hugo boss vanilyayi sevdim. bilegime sıkmıstım hayla kokuyor arada bilegimi kokluyorum. yavas yavas baglaniyorum :)

aslinda internetten adidas almayi dusundum ama kalicilik hic yoktu sabah 5-10 fıs sıkardım ilk sıktıgım zaman superdi ama koku hemen ucuyordu :(

artik dediginiz gibi onume bakacagim. bu mesaji yazarken bile 2 defa bilegimi kokladim :)

aklima takilan bir kac soru var. parfum nereye sıkılmalı. nerede muhafiz edilmeli. bazilari buzdolabi vs diyor (odam 18 derece )

tesekkurler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    orijinal parfüm olsaydı kulak arkasına, bileklere, hatta saçlara derdim..çünkü parfümü en uzun süre muhafaza eden uzuvlar genelde kıllardır..fakat açık parfüm olduğu için kesinlikle tenine sıkmamanı tavsiye ederim..sadece kıyafetlerine sık..tene sıkmadığın için parfümün kalıcılık-farkedilirlik değerlerinde bir değişme olmayacaktır.

muhafaza konusuna gelince, yine orijinal parfümleri örnek alarak yazıyorum, açıkta durum değişir mi biliyorum..parfümü kesinlikle güneş ışığı görmeyen ortamda, ısıdan uzak muhafaza etmen gerekir..ısıdan kastım yüksek ısılar..en uygun muhafaza; parfümü kutusunda, ışık görmeyen ortamda (mesela çekmece, dolap vs.) ve oda sıcaklığında muhafazadır..buzdolabı yorumlarına çok rastladım fakat bu tarz muhafaza yanlıştır..çünkü parfümlerin, yüksek ısıda olduğu gibi düşük ısılarda da formu bozulmaktadır..en ideal ısı, oda sıcaklığıdır..dikkat edersen hiçbir parfümeride parfümler dolaplarda tutulmaz..hepsi oda sıcaklığında raflarda dizilidir..bu yüzden 18-25 derece parfüm muhafazası için ideal bir sıcaklıktır..

bilgilendirme icin tesekkurler cok isime yariyacak.

hocam sizin mesleginiz ne ? parfumler hakkinda cok bilgiye sahipsiniz

rica ederim..mesleğim mühendislik..parfümler hobim, uzun zamandır..çocukluktan gelen bi koku sevdası diyelim
    Evet Tom Ford black orchid ezici bir üstünlüğü var kolay kolay hiç bir parfüme benzitilemez en azından ben öyle düşünüyorum :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet, bu tarz yıkıcı parfümler var. birbirlerine çok benzemeseler de costume national homme, tobacco vanille, abercrombie fierce, chanel egoiste gibi farkedilirliği yüksek başka parfümler de var..bunlar tabi nispeten daha kolay bulunabilir ürünler..bunların yanında serge luthens, amouage hatta clive chiristian gibi adam öldüren cinsten farkedilirler de var. tabi bunların fiyatları da adam öldüren cinsten
    Haklısınız !inşallah ocak ayının en başında yurtdışına gidicem öldüren o şaheser =amouage gold man edinicem listede tom Ford voile de fleur da var bakalım tabiki allah nasip kısmet ederse

• oo çok iyi seçimler, tebrik ederim, şimdiden hayırlı olsun diyelim
    Darısı sizin başınıza inşallah :-)

• amin, sağolun
  • Değerli arkadaşlar,

Kokular konusunda bilgilerinizi paylaşıyorsunuz, ilgiyle takip ediyorum. Koku sever biri olarak ve aynı zamanda hiç marka bilmeyen biri olarak
    klasiklerden dışarı çıkamadım.

Nedir klasiklerim; Joop ve Equal. (Taaa 10 yıl önceki modelleri tercih ediyorum. İlk versiyonlarıydı herhalde). Ucuzlar ve bana göre iyiler.

Son zamanlarda 1 million çok beğendim. Ama orjinalini alamadım. Doldurma şeklinde kullandım. Hoşuma gitti.

Asıl size sorum şu... Küçüklüğümde "mum misk" vardı. Yaşlarınız benden kuçük olabilir o zaman ne dediğimi anlatamıyorum
    demektir. Gerçekten "mum" gibi beyaz katı misk vardı. Camilerde amcalar o miskten kullanırlardı. Harkulade bir kokusu olup
    elbisenize elinizle sürdüğünüz zaman çamaşır makinesinde yıkandığı halde o elbiseden 3 gün çıkmazdı o harika koku...

Hafif harika bir kokudur o misk kokusu...

Internette bazi aramalar sonucu "Frederic Malle Musc Ravageur" ve "La Nuit de l`Homme Yves Saint Laurent"
    parfümlerini buldum. Bunları deneyen tecrübesini paylaşacak olan var mıdır ?

Yahut bilginiz varsa, bu misk kokusuna yakın ve kalıcı bir koku var mıdır ?

Şimdiden teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinsdikici -- 24 Kasım 2014; 0:08:56 >

• cinsdikici kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam hic hugo boss boss vanilya ve invictus kullandinizmi ? one million kullandim deyince belki bu kokularda hosunuza gider dedim ben 2 gundur.kullaniyorum.ilk basta cok hosuma gitmedi ama artik bu parfumlere asik oldum. sizinde bir parfume bagli kaldiginizi anladim. bende ilk basta oyleydim ama cidden insan alisiyor. 18 yasindayim. benden buyuksunuz umarim mesajimi yanlis anlamazsiniz.

Estagfurullah.. Yorumunuzu dikkate alip insaallah deneyecegim. Benim icin cok yararli bir yorumunuz oldu. Baska kokulara gidemeyecek bir yapim
    var dediginiz gibi. Ancak yeni koku denemek istiyorum. Sizin belirttiginizi deneycegim insaallah. Cok tesekkur ederim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.