Şimdi Ara

Bu hasar kayıtları fiyat olarak sizce yüksek mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
13.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Orijinalden alıntı: excusa

quote:

hocam geçenlerde kapımı anahtarla yada tornavida ile çizmişler.. kaskodan kapıyı boyattım sadece boyattım hasar kaydı 1350 tl yazmışlar düşünün artık...

avensisi alın tepe tepe binin araca yapabileceğiniz tüm işkence çeşitlerini yapın hiçbirşey olmuyor tabiri caizse tank gibi araba ben uzun zamandır kullanıyorum... tarlaya falan gidip geliyorum... daha tornavida değmedi aracıma... gerçekten toyotanın en sorunsuz ve sağlam modeli diyebilirim... iç malzeme kalitesi çok iyi çabuk deforme olmaz hatta hiç deforme olmaz desem yeridir... gerçekten çok sağlam bir araç...

araç hakkında daha detaylı bilgi isterseniz verebilirim kafanıza takılanları madde madde yazın cevaplayayım...

avensisin tek kötülüğü var oda sanayide ahbabınız kalmıyor... :)

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, bende araba değil tank olduğunu birçok kez duymuştum:)

size soru şu olabilir;

1) araçta şuraya mutlaka bakın yada baktırın çok önemli dediğiniz bir özeliik yada bölüm-aksam varmı?
    2) belki tuhaf bir soru ama bu araçlar kaç valf acaba?

1 ) aracı hiç üşenmeyip ve 150-200 tl ye kıyıp yetkili serviste ekspertiz yaptırın... alacağınız model elegant sa xenon farını kontrol ettirin kararma yapmışmı yapmamışmı diye... comfortsa gerek yok çünkü xenon yok... birde 2003 ten 2006 ya kadar olan ilk kasalarda yol bilgisayarı ekranı sorunu var onu kontrol ettirin gerçi kontrol edecek birşey yok çalışmıyorsa 1500 tl cikk sadece bu 2 kronik sorunu var

2) 1.6 cc motordan bahsediyorsanız 110 hp ve 16 valftir.. yakıtı o kasaya göre son derece ekonomiktir... ben lpg ile şehir içi sert kullanımda bile100 km de 10litreyi geçemedim... motoru 3000 devire kadar sönük kalsada 3000 devirden sonra son derece seri ve ataktır...

2006 elegant baktığım model. farına mutlaka baktıracağım teşekkürler.

motor 1600 cc dediğiniz gibi 16 valf o zaman, kasa taşırmı endişesi vardı bende ama avensisin 2000 cc motoruna da (D motor) lpg takılmıyormuş. yoksa 2000 cc araçların daha dolusu 1.6 elegant fiyatı hatta daha ucuz.

yol bilgisayarı lpg takılınca iptal oluyor sanırım ama görüntüsüne mutlaka bakarım sağolun

1) bu arada yakıt konusu açılmışken 6 ay önce BRC tüp taktırmış sahibi evrakları vs duruyor. BRC tüp bu araçta sorun çıkarırmı? Bilginiz varmı?
    2) birde 2006 avensise tüp takılınca arıza lambası yanık kalıyor diyorlar doğrumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excusa -- 31 Ağustos 2012; 2:32:18 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam geçenlerde kapımı anahtarla yada tornavida ile çizmişler.. kaskodan kapıyı boyattım sadece boyattım hasar kaydı 1350 tl yazmışlar düşünün artık...

avensisi alın tepe tepe binin araca yapabileceğiniz tüm işkence çeşitlerini yapın hiçbirşey olmuyor tabiri caizse tank gibi araba ben uzun zamandır kullanıyorum... tarlaya falan gidip geliyorum... daha tornavida değmedi aracıma... gerçekten toyotanın en sorunsuz ve sağlam modeli diyebilirim... iç malzeme kalitesi çok iyi çabuk deforme olmaz hatta hiç deforme olmaz desem yeridir... gerçekten çok sağlam bir araç...

araç hakkında daha detaylı bilgi isterseniz verebilirim kafanıza takılanları madde madde yazın cevaplayayım...

avensisin tek kötülüğü var oda sanayide ahbabınız kalmıyor... :)

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, bende araba değil tank olduğunu birçok kez duymuştum:)

size soru şu olabilir;

1) araçta şuraya mutlaka bakın yada baktırın çok önemli dediğiniz bir özeliik yada bölüm-aksam varmı?
    2) belki tuhaf bir soru ama bu araçlar kaç valf acaba?

1 ) aracı hiç üşenmeyip ve 150-200 tl ye kıyıp yetkili serviste ekspertiz yaptırın... alacağınız model elegant sa xenon farını kontrol ettirin kararma yapmışmı yapmamışmı diye... comfortsa gerek yok çünkü xenon yok... birde 2003 ten 2006 ya kadar olan ilk kasalarda yol bilgisayarı ekranı sorunu var onu kontrol ettirin gerçi kontrol edecek birşey yok çalışmıyorsa 1500 tl cikk sadece bu 2 kronik sorunu var

2) 1.6 cc motordan bahsediyorsanız 110 hp ve 16 valftir.. yakıtı o kasaya göre son derece ekonomiktir... ben lpg ile şehir içi sert kullanımda bile100 km de 10litreyi geçemedim... motoru 3000 devire kadar sönük kalsada 3000 devirden sonra son derece seri ve ataktır...

2006 elegant baktığım model. farına mutlaka baktıracağım teşekkürler.

motor 1600 cc dediğiniz gibi 16 valf o zaman, kasa taşırmı endişesi vardı bende ama avensisin 2000 cc motoruna da (D motor) lpg takılmıyormuş. yoksa 2000 cc araçların daha dolusu 1.6 elegant fiyatı hatta daha ucuz.

yol bilgisayarı lpg takılınca iptal oluyor sanırım ama görüntüsüne mutlaka bakarım sağolun

1) bu arada yakıt konusu açılmışken 6 ay önce BRC tüp taktırmış sahibi evrakları vs duruyor. BRC tüp bu araçta sorun çıkarırmı? Bilginiz varmı?
    2) birde 2006 avensise tüp takılınca arıza lambası yanık kalıyor diyorlar doğrumu?

daha önce 1997 ve 2001 vectra b ve 2001 ve 2003 b 5.5 passatım vardı 1.6 cc... avensis bunlara göre daha güçlü.... dediğim gibi 3000 devire kadar vasat sonrası atak... vvti motorun amacı da o zaten ...düşük devirde ekonomi yüksek devirde güç ...

yol bilgisayarı iptal oluyor demeyelim de değerleri benzine göre hesaplıyor diyelim

2000 cclere lpg uygulanıyor ama bildiğimiz methodlardan farklı ne derece sağlıklı onuda bilmiyorum açıkcası..

vvti motorlar lpg ile en uyumlu motorlardandır... gönül rahalığı ile lpgde kullanbilirsiniz brc vs italyan markaları ile sorunsuzdur ben landirenzo kullanıyorum çokta memnunum... ben 40.000 kmdir lpgde kullanıyorum yine aynı motora sahip corollayı arkadaşım lpgde 90.000 kmdir sorunsuz kullanıyor daha 1 kere arıza ışığı yaktığını görmedim özellikle passatta çok fazla yakardı ama avensiste bazen şüpheye düşüyorum acaba arıza ışığı patlakmı diye :) hatta toyotaclubtr den avensis kullanan arkadaşlarım var onlardanda hiç böyle bir sorun duymadım, kim söylemişse yalan söylemiş

al kardeşim gönül rahatlığı ile al bu forumda hergün kavga çıkar araçlar hakkında şu iyi bu kötü diye ama kimse t25 avensise kötü demez diyemez çünkü kalitesini ıspatlamış bir modeldir...

toyotaclub tr ye girersen avensis kullanıcıları akşama kadar siyaset kavgası yapar yada abuk subuk zevki masraflar(ses görüntü vs ) hakkında konuşur çünkü araçları arıza yapmadığı için konuşacakları başka konu yok... aracından sıkılanlar bile var çok sıradan gelmeye başladı diyenler bile var çünkü aracın uğraştıracak bir tarafı yok :)

avensiste öyle beyin arızaları, sensör arızaları, müşhür arızaları, elektirk tesisat gevreme arızaları, lpgden kaynaklı ateşleme bobin arızaları vs gibi abuk subuk arızalar duyman mümkün değildir... motoru sıcak değildir hararet yaptırman için komple suyu boşaltman gerekir... yaz günü 40 derece sıcaklıkta 7-8 saat yolculuk yapasanız bile kaputu açtığınızda sıcaklık hissedemezsiniz...

dediğim gibi 2 kronik problemi vardır yol bigisayar ekranı ve far kararması ikiside ucuz yollu yapılabilir ...2007 de makyajla beraber bu sorunları hallletmişler bunlar haricinde kayda geçen kronik problemi yoktur.. gücün yetiyorsa makyajlı kasaları tavsiye ederim
    avensisin konforu iyidir ses yalıtımı corllaya göre daha başarılıdır... süspansiyonları yumuşaktır... bu yumuşaklık yol tutştan biraz ödün veriyor ama gözle görünür bir fark yok açıkcası...

140 kmden sonra motor sesini içeri alır gerçi hepsi alıyor.. rüzgar sesini alması için 150 lerin üstüne çıkmanız gerekir

trigeri zincirlidir.. kliması süperdir gerçekten çok iyi üflüyor

içi ferahtır geniştir 1.90 cm boyunda olmama rağmen tavan mesafesinde 8-9 cm açıklık vardır . arka diz mesafesi fazlasıyla yeterlidir. koltuklar rahattır bagajı epeyce büyüktür...

altı yüksektir kaldırımlardan rahatlıkla geçebilirsiniz :)

kaportası incedir çabuk göçebilir :)

alacağınız elegant modelinde 9 hava yastığından tutunda esp(toyotalarda vsc diye geçer) asr (toyotalarda trc diye geçer) abs ebd sine kadar tüm güvenlik önlemleri var ... 2003 yılında çıkan avensis aynı dönemde çıkan vectralar ve passatlar çarpışma testlerinden 4 yıldız alabilirken avensis 5 yıldızla tam koruma sağlamıştır...

arkadaşlar arabayı çok övdüğümü düşünebilirler ama bu veriler gerçektir.. dileyen araştırma yapabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 31 Ağustos 2012; 3:46:13 >

• quote:

27bin iyi bir rakam.
    eski kasa passat olsun mondeo olsun bu modellere bakmanızı öneririm.
    Accord da bakılabilir.
    Genelde lpg li oluyor bunlar ve 6 yaşını geçince mtv yi az ödüyorsunuz.
    Hem de sorunsuzluk abidesi güncel görünen kaliteli bir araç ve iyi performans alıyorsunuz.
    Orası burası değişen arabadan iyidir diye düşünmekteyim.
  • Çok saol dostum dokturmussun bir arabayı en iyi kullanan bilir zaten teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok saol dostum dokturmussun bir arabayı en iyi kullanan bilir zaten teşekkürler

rica ederim... anlatılmaz yaşanır diye buna derler herhalde :)
  • Arkadaşım 3 kere kaza yaptı, tampon, çamurluk farlar falan toplam 12000 TL gözüküyor sorgulamada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Arkadaşım 3 kere kaza yaptı, tampon, çamurluk farlar falan toplam 12000 TL gözüküyor sorgulamada.

sorgulama işide sıkıntı yani anlaşıldı:)
  • En iyisi iyi bir usta veya servise baktirmak al satci olmadiginiza gore alinir problem cikarmaz denirse alinabilinir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al-Sat yapmıyacağınız için araç bakımlı ve temiz ise alın .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Arkadaşım 3 kere kaza yaptı, tampon, çamurluk farlar falan toplam 12000 TL gözüküyor sorgulamada.

sorgulama işide sıkıntı yani anlaşıldı:)

Sadece sorgulamak yeterli değil.
    Eğer bütün hasarlar serviste yapıldıysa ekspertize götürdüğünüzde zaten ekranda çıkacaktır ayrıca expertizi iyi yaparlarsa servis dışı tamiratı varsa o da çıkar.Sonradan pişman olmamak için 100-200 liraya kıyıp ekspertiz yaptırın.
    Araca gelince Avensis iyi arabadır,niyet ettiyseniz vazgeçmeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki biraz paronayakça ama:) sorgulama-expertiz de kafama takılan bişey var açıkçası; aracı alacağım şehirde bir tane toyota yetkili servisi var ve bu araç 2006 dan beri bütün 15.000 bakımlarında oraya gitmiş hatta çok ilginç adam akü değiştirmeye bile o servise götürmüş bir yığın para vermiş herkesin yaptırdığı rutin bakımlara. hatta satıcı açıkca ''o toyota servisine sorun arabamı tanırlar zaten'' dedi.

6-7 yıldır o servise giden bir araç, eften püften bakımlara bile bir yığın para vermiş yağlı bir müşteri ve sizin söylediğiniz 150-200 TL yi gözümü kırpmadan bayılabileceğim adam gibi bir expertiz yapacak yer bir tek burası var o şehirde. hani adamla artık o servis ahpap olmuştur olan bir sorunu söylememezlik yaparlarmı diye içimden geçirdim, paranoyaklığı üst boyuta taşıyıp toyota müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım kadın beni doğrular gibi ''biz toyota olarak artık expertiz hizmeti vermiyoruz bayilerimiz kendileri yapıyorlarsa yapıyorlar'' dedi. Yani size bayi resmi bir çıktı veriyor ama ileride o kağıtta yok dedikleri bir durum söz konusu olursa biz yaptırımda bulunamayız siz bayi ile kavga edersiniz dedi açık açık.

hiç baktırmadan direk alsam mı ne yapsam:))

• quote:

belki biraz paronayakça ama:) sorgulama-expertiz de kafama takılan bişey var açıkçası; aracı alacağım şehirde bir tane toyota yetkili servisi var ve bu araç 2006 dan beri bütün 15.000 bakımlarında oraya gitmiş hatta çok ilginç adam akü değiştirmeye bile o servise götürmüş bir yığın para vermiş herkesin yaptırdığı rutin bakımlara. hatta satıcı açıkca ''o toyota servisine sorun arabamı tanırlar zaten'' dedi.

6-7 yıldır o servise giden bir araç, eften püften bakımlara bile bir yığın para vermiş yağlı bir müşteri ve sizin söylediğiniz 150-200 TL yi gözümü kırpmadan bayılabileceğim adam gibi bir expertiz yapacak yer bir tek burası var o şehirde. hani adamla artık o servis ahpap olmuştur olan bir sorunu söylememezlik yaparlarmı diye içimden geçirdim, paranoyaklığı üst boyuta taşıyıp toyota müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım kadın beni doğrular gibi ''biz toyota olarak artık expertiz hizmeti vermiyoruz bayilerimiz kendileri yapıyorlarsa yapıyorlar'' dedi. Yani size bayi resmi bir çıktı veriyor ama ileride o kağıtta yok dedikleri bir durum söz konusu olursa biz yaptırımda bulunamayız siz bayi ile kavga edersiniz dedi açık açık.

evet bu durumda sana şunu tavsiye ederim eğer servisten şüphe ediyosan ki etmelisin anlattığına göre sanayideki ustalardan bi kademe iyi labilecek
    bosch car service ler var ortalama 50-120 tl arası fiyat alıyorlar boya-değişen-motor arızaları ve aracın çalışmayan aksamı varmı dye bakıyorlar..
    benim bu konuda bi deneyimim yok ama telefonla görüştüm resmi bir belge olmasada bir belge veriliyor araçta ne olup bittiği ile alakalı ama aracın kaç km de servise girip girmediğini burdan sorgulayamazsınız..

bu konuda size tavsiyem ilk önce satıcıyla anlaşın ilk gideceğiniz yer toyota servisi olsun ruhsatla aracın servis kaydını isteyin herhangi bir ücret ödemeden alabilirsiniz ztn araç sahibi yanınızda olucak..ekstrem bir durum olursa o kayıtta çıkar sonrada direk bosch car service gidip aracı kontrol ettirin boya değişen durumu çalışmayan aksam varmı öğrenirsin sonrada noter alır dönersin..

not:plaka değiştiricekseniz noter satışı sırasında belirtin sonradan yapılmıyor çünkü haberiniz olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

belki biraz paronayakça ama:) sorgulama-expertiz de kafama takılan bişey var açıkçası; aracı alacağım şehirde bir tane toyota yetkili servisi var ve bu araç 2006 dan beri bütün 15.000 bakımlarında oraya gitmiş hatta çok ilginç adam akü değiştirmeye bile o servise götürmüş bir yığın para vermiş herkesin yaptırdığı rutin bakımlara. hatta satıcı açıkca ''o toyota servisine sorun arabamı tanırlar zaten'' dedi.

evet bu durumda sana şunu tavsiye ederim eğer servisten şüphe ediyosan ki etmelisin anlattığına göre sanayideki ustalardan bi kademe iyi labilecek
    bosch car service ler var ortalama 50-120 tl arası fiyat alıyorlar boya-değişen-motor arızaları ve aracın çalışmayan aksamı varmı dye bakıyorlar..
    benim bu konuda bi deneyimim yok ama telefonla görüştüm resmi bir belge olmasada bir belge veriliyor araçta ne olup bittiği ile alakalı ama aracın kaç km de servise girip girmediğini burdan sorgulayamazsınız..

bu konuda size tavsiyem ilk önce satıcıyla anlaşın ilk gideceğiniz yer toyota servisi olsun ruhsatla aracın servis kaydını isteyin herhangi bir ücret ödemeden alabilirsiniz ztn araç sahibi yanınızda olucak..ekstrem bir durum olursa o kayıtta çıkar sonrada direk bosch car service gidip aracı kontrol ettirin boya değişen durumu çalışmayan aksam varmı öğrenirsin sonrada noter alır dönersin..

not:plaka değiştiricekseniz noter satışı sırasında belirtin sonradan yapılmıyor çünkü haberiniz olsun..

çok teşekürler siz söyleyince aklıma geldi bosch car service arkadaşımın arabasına da orada baktırmıştık adamlar profesyonel çalışıyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.