Şimdi Ara

Bu hasar kayıtları fiyat olarak sizce yüksek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
13.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Avensis almayı düşünüyorum. 2004 model içime sinen 1 tane sahibinden buldum. Adam bütün bakımlarını orjinal servislerinde yaptırmış, sorgulayabilmem için açıkyüreklilikle plaka, şasi no hepsini verdi. Araç 2006 dan beri şu anki sahibinde. Söylediğine göre ön çamurluk değişmiş, sağ arka kapıda ve arka çamurlukta boya var. Şasi no ve plaka ile sorgulattım görünen 3 tane kazası çıktı. Birincisi 2006 da. İkincisi 2010 da 2750 TL hasarlı bir kaza. Üçüncüsü 2011 de 2500 TL hasarlı bir kaza.

Hasar fiyatlarının (bana göre) yüksekliği kafama takıldı. Kaskodan orjinal servise yaptırdığı için bu tutarlar normal 1 tampon değişmesi bile boyası vs. ile beraber 2000 TL yi buluyor orjinal serviste diyende var, o kadar tutarlı hasar varsa o araba alınmaz diyende.

Yeni çocuğumuz olacak, al-sat çı değilim aldığımda 3-5 yıl binmek istiyorum. Bu arabayı 1 aydır takip ediyorum, sahibi öğretmen. Geçen gün 1000 TL fiyatını düşürdü, sordum üst model bir araba alacakmış temiz bir tanee bulmuş kaçırmak istemiyorum o yüzden düşürdüm ded. Piyasa fiyatının altında şu an. Sizce bu araba alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excusa -- 30 Ağustos 2012; 12:46:35 >

• bence sıkıntı yok ,yüksek hasarlar değil,bende bir colt sormustum 25000 tlydi adam temiz diyordu 13000+3000 hasar cıktı sen dusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: excusa

Bütçeniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Bütçeniz?
    Bence de alınabilir.

Dediğiniz gibi kaskodan yaptırılan hasarlarda tutar çok yüksek çıkabiliyor hasar çok ufak bile olsa. Ayrıca hasarın yetkili serviste de yaptırılması bence önemli. Gidip sanayi de herhangi bir ustaya yaptırılmasından çok daha iyidir.

2007 yılında yaptığım çok ufak bir kazada Doğuş otoda ön tampon ve sağ ön far değişmişti ve 3000 TL civarı bi tutar çıkmıştı.

Satıcıya güvendiyseniz, bence hasarlara takılmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abruzzi

Bence de alınabilir.

Dediğiniz gibi kaskodan yaptırılan hasarlarda tutar çok yüksek çıkabiliyor hasar çok ufak bile olsa. Ayrıca hasarın yetkili serviste de yaptırılması bence önemli. Gidip sanayi de herhangi bir ustaya yaptırılmasından çok daha iyidir.

2007 yılında yaptığım çok ufak bir kazada Doğuş otoda ön tampon ve sağ ön far değişmişti ve 3000 TL civarı bi tutar çıkmıştı.

Satıcıya güvendiyseniz, bence hasarlara takılmamak lazım.

Alıntıları Göster
    aslında onemlı bır konu ama pek yorum yazılmamıs,forumda o kadar bos konu varken buna sıra gelmemıs demekkı

• Volvo s40 ın bir farı 980 tl sen düşün.
  • O meblada hasar kayıtları önemli değil. Hafif biyere vursan far kırılsa tampon kırılsa al sana 3000TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

O meblada hasar kayıtları önemli değil. Hafif biyere vursan far kırılsa tampon kırılsa al sana 3000TL.
    Vallahi hasar küçükse almaya değer.

Benim Alfa 159'umun da 2009 ve 2010'da 2.000 + 2.000 tl ön ve arka taraftan ufak hasarları vardı ve umrumda olmadı alırken.İstanbul gibi bir yerde olacak ufak tefek yapacak birşey yok,bir de kadir kısmet bu işler,sen gül gibi bakarsın biri çarpar kaçar al sana hasar kaydı havadan.
  • Hasar fiyatları kaskosunun servisle anlaşmasına göre değişiyor sanırım.eğer anlaşma yoksa epey tuzlu oluyor.hele anlasmasiz toyota servisiyse ciddi rakamlar ödenmiş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Vallahi hasar küçükse almaya değer.

Benim Alfa 159'umun da 2009 ve 2010'da 2.000 + 2.000 tl ön ve arka taraftan ufak hasarları vardı ve umrumda olmadı alırken.İstanbul gibi bir yerde olacak ufak tefek yapacak birşey yok,bir de kadir kısmet bu işler,sen gül gibi bakarsın biri çarpar kaçar al sana hasar kaydı havadan.

Alıntıları Göster
    Servis fiyatları,d sınıfı araç...Sonuç normal.

• quote:

quote:

Bütçeniz?

maxsimum 27000 TL
  • quote:

quote:

quote:

Bütçeniz?

maxsimum 27000 TL

Alıntıları Göster
    cevaplarınız çok rahatlattı beni sanırım ikna olmaya ihtiyacım varmış:)

aracın tramer sorgusunda bir arabaya arkadan çarptığı çıktı. 2010 da olan 2700 TL lik hasarlı kaza, sahibinin tampon değişti dediği bu sanırım. Baktıracağım arabaya umarım şase yada motorda birşey çıkmaz.

Bu sitede kullanan varmı bimiyorum ama avensis sağlam araba diyorlar hani al bin hiçbişey olmaz derler ya. Umarım doğrudur.

• quote:

quote:

quote:

Bütçeniz?

maxsimum 27000 TL

Alıntıları Göster
    2002 Corsa,iki hafta önce çıktı servisten.
    Tampon tamir+boya+tek sis farı+sis farı çerçevesi+tampon altı spoiler
    Yetkili servis tutarı 664 TL.
    Bakınız tampon tamamen değişmedi.
    2700 liralık hasardan cacık olmaz,ustanıza gösterin lifte kaldırın fiyatı iyiyse araç düzgün bakımlıysa alın.

• quote:

aracın tramer sorgusunda bir arabaya arkadan çarptığı çıktı. 2010 da olan 2700 TL lik hasarlı kaza, sahibinin tampon değişti dediği bu sanırım. Baktıracağım arabaya umarım şase yada motorda birşey çıkmaz.

Bu sitede kullanan varmı bimiyorum ama avensis sağlam araba diyorlar hani al bin hiçbişey olmaz derler ya. Umarım doğrudur.

esasen olayın temelinde, aracın şasesinin bozulmuş olması ihtimali var, insanların çekindiği bu. yoksa arasın kaza yapması, boyalı olmasının bir önemi yok. ama işte bunlar olunca, şaseyi etkileyecek kaza olma ihtimali, aracın değerini düşürüyor.

ön-arka tampon ve eteklik değişimleri, hatta davlumbaz değişimi, çoğunlukla kaza bile sayılmaz. bunlar plastik zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

2700 liralık hasardan cacık olmaz,ustanıza gösterin lifte kaldırın fiyatı iyiyse araç düzgün bakımlıysa alın.

toyota servisine gösterip iyice baktıracağım sağına soluna teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

quote:

esasen olayın temelinde, aracın şasesinin bozulmuş olması ihtimali var, insanların çekindiği bu. yoksa arasın kaza yapması, boyalı olmasının bir önemi yok. ama işte bunlar olunca, şaseyi etkileyecek kaza olma ihtimali, aracın değerini düşürüyor.

ön-arka tampon ve eteklik değişimleri, hatta davlumbaz değişimi, çoğunlukla kaza bile sayılmaz. bunlar plastik zaten.

benimde çekindiğim kısım şase zaten, bende 2008 de böyle bir kaza yapmıştım araç bir daha eski haline gelmedi. neyse söylediklerinizede bakılırsa şaseye kadar girmiş bir kaza gibi durmuyor bu araçtakiler. umarım şaselik bir durum olmamıştır.

• Araç serviste tamir edilip kaskoluysa Bu fiyatlar hafif hasar tutarlaridir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

toyota servisine gösterip iyice baktıracağım sağına soluna teşekkürler

Alıntıları Göster
    hocam geçenlerde kapımı anahtarla yada tornavida ile çizmişler.. kaskodan kapıyı boyattım sadece boyattım hasar kaydı 1350 tl yazmışlar düşünün artık...

avensisi alın tepe tepe binin araca yapabileceğiniz tüm işkence çeşitlerini yapın hiçbirşey olmuyor tabiri caizse tank gibi araba ben uzun zamandır kullanıyorum... tarlaya falan gidip geliyorum... daha tornavida değmedi aracıma... gerçekten toyotanın en sorunsuz ve sağlam modeli diyebilirim... iç malzeme kalitesi çok iyi çabuk deforme olmaz hatta hiç deforme olmaz desem yeridir... gerçekten çok sağlam bir araç...

araç hakkında daha detaylı bilgi isterseniz verebilirim kafanıza takılanları madde madde yazın cevaplayayım...

avensisin tek kötülüğü var oda sanayide ahbabınız kalmıyor... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 31 Ağustos 2012; 1:55:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

hocam geçenlerde kapımı anahtarla yada tornavida ile çizmişler.. kaskodan kapıyı boyattım sadece boyattım hasar kaydı 1350 tl yazmışlar düşünün artık...

avensisi alın tepe tepe binin araca yapabileceğiniz tüm işkence çeşitlerini yapın hiçbirşey olmuyor tabiri caizse tank gibi araba ben uzun zamandır kullanıyorum... tarlaya falan gidip geliyorum... daha tornavida değmedi aracıma... gerçekten toyotanın en sorunsuz ve sağlam modeli diyebilirim... iç malzeme kalitesi çok iyi çabuk deforme olmaz hatta hiç deforme olmaz desem yeridir... gerçekten çok sağlam bir araç...

araç hakkında daha detaylı bilgi isterseniz verebilirim kafanıza takılanları madde madde yazın cevaplayayım...

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, bende araba değil tank olduğunu birçok kez duymuştum:)

size soru şu olabilir;

1) araçta şuraya mutlaka bakın yada baktırın çok önemli dediğiniz bir özeliik yada bölüm-aksam varmı?
    2) belki tuhaf bir soru ama bu araçlar kaç valf acaba?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, bende araba değil tank olduğunu birçok kez duymuştum:)

size soru şu olabilir;

1) araçta şuraya mutlaka bakın yada baktırın çok önemli dediğiniz bir özeliik yada bölüm-aksam varmı?
    2) belki tuhaf bir soru ama bu araçlar kaç valf acaba?

1 ) aracı hiç üşenmeyip ve 150-200 tl ye kıyıp yetkili serviste ekspertiz yaptırın... alacağınız model elegant sa xenon farını kontrol ettirin kararma yapmışmı yapmamışmı diye... comfortsa gerek yok çünkü xenon yok... birde 2003 ten 2006 ya kadar olan ilk kasalarda yol bilgisayarı ekranı sorunu var onu kontrol ettirin gerçi kontrol edecek birşey yok çalışmıyorsa 1500 tl cikk sadece bu 2 kronik sorunu var

2) 1.6 cc motordan bahsediyorsanız 110 hp ve 16 valftir.. yakıtı o kasaya göre son derece ekonomiktir... ben lpg ile şehir içi sert kullanımda bile100 km de 10litreyi geçemedim... motoru 3000 devire kadar sönük kalsada 3000 devirden sonra son derece seri ve ataktır...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.