Şimdi Ara

bu hata overclock yüzünden mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm ark konuyu nereye acıcamı bilemedigim icin buraya actım..Sabah cıkarken pc kapatım aksam geldiigimde acılısta su hata wardı..
    system boot fail your system maybe everclock fail or post interrupted.Please enter setup to load default and reboot again..
    bu hatayı nasıl düzelttebilirim..Yardımcı olan tüm ark tsk...

• overclock hatası sanıyorsam ve biosa girip ayarları default yapın diyor
  • hocam 3-4 saattir pc acılmıyo daha dogrusu pc acılıyo ama monitöre görüntü gelmiyo baska bi kasa daha war onu takıyorum monitörde sorun yoq bu hatayı weren kasaya taktıgımda ekrana görüntü gelmiyo e.kartından cıkarıp o/b takıyorum bu seferde görüntü geliyo 7-8sn sonra pc kendini kapatıyo napabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_42 -- 4 Eylül 2008; 6:09:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pasa_42

hocam 3-4 saattir pc acılmıyo daha dogrusu pc acılıyo ama monitöre görüntü gelmiyo baska bi kasa daha war onu takıyorum monitörde sorun yoq bu hatayı weren kasaya taktıgımda ekrana görüntü gelmiyo e.kartından cıkarıp o/b takıyorum bu seferde görüntü geliyo 7-8sn sonra pc kendini kapatıyo napabilirim..

BIOS ayarlarını sıfırla. Eğer BIOS'a da ulaşamazsan, BIOS pilini çıkartıp tekrar tak
  • hocam pili cıkarıp taktım ama ekrana görüntü gelmiyor...
  • Bios pilini çıkarıp hemen takmak sorunu çözmez. Bios pili çıkarılacak aynı zmanda pc elektriğe bağlı olmayacak. Bu halde yarım saat bekle öyle bios default hale gelir. Denedim bizzat ondan diyorum. Pili çıkarıp takmak hiç bi işe yaramıyor. Pili çıkarıp pc yi elektrikten kesmemekte aynı şekilde bi işe yaramıyor. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: piramit17

Bios pilini çıkarıp hemen takmak sorunu çözmez. Bios pili çıkarılacak aynı zmanda pc elektriğe bağlı olmayacak. Bu halde yarım saat bekle öyle bios default hale gelir. Denedim bizzat ondan diyorum. Pili çıkarıp takmak hiç bi işe yaramıyor. Pili çıkarıp pc yi elektrikten kesmemekte aynı şekilde bi işe yaramıyor. Kolay gelsin.

hocam pili cıkarıp 1 saat bekledim pc gelen elektriğide kestim ama gene aynı sorun pc olabilirmi..Naptıysam bi türlü ekrana görüntüyü getiremedim..
  • quote:

quote:

Bios pilini çıkarıp hemen takmak sorunu çözmez. Bios pili çıkarılacak aynı zmanda pc elektriğe bağlı olmayacak. Bu halde yarım saat bekle öyle bios default hale gelir. Denedim bizzat ondan diyorum. Pili çıkarıp takmak hiç bi işe yaramıyor. Pili çıkarıp pc yi elektrikten kesmemekte aynı şekilde bi işe yaramıyor. Kolay gelsin.

hocam pili cıkarıp 1 saat bekledim pc gelen elektriğide kestim ama gene aynı sorun pc olabilirmi..Naptıysam bi türlü ekrana görüntüyü getiremedim..

hocam ekran kartını komple anakarttan çıkar bios pilinide çıkar öyle yarım saat beklemene gerek yok bir 5 dakika sonra pili ve ekran kartını tekrar yerine takıp dene bakalım ne olacak?

• quote:

quote:

Arkadaşında dediği gibi ekran kartından problem var. Bi çıkart yeniden tak. Eğer bulabilirsen başka bi ekran kartı takp dene bakalım görüntü gelecekmi.

• bnce elektirigi kes pcnin tusuna bas elktrigi ful bosalt ondan sonra anakart pilini cıkart
  • F2 ye bas çünkü anakartların bazılarında F2 ye bastıgınız zaman default ayarlara geri dönüyor
  • hala açamadıysan remleri tek takarak dene, açtıktan sonra dual yap...
  • aynı hatayı ben de aldım.. dedikleriniz yaptım ancak duzelmedi. ekrana bir turlu goruntu gelmıyor..
    hatta arkadasın 7-8 sn goruntu gelıyormus bende o da gelmiyor :s

asus p5vd2-vm anakart onboard ekran kartı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byaz.Zakkum -- 4 Ekim 2008; 3:48:26 >
  • aynı problem bendede var pc kafasına göre res atıyor
  • Aynı sorunu ben de yaşamıştım.Pc sürekli kendine reset atıyordu.Bir sonraki açılışında siya bir ekran Bir logo yanında overcloking faild ...... falan filan yazıyordu.Altta F1 BİOS SETUP F2 SYSTEM DEFAULT FALAN YAZIYORDU.f2 ye tıkladım pc açıldı.Overclok yaptığım tek şey asus anakart kullanıyordum.açılışda 4 tuşuna basarsam 6 çekirdeğin aktif olacağı söylüyordu ben 4 tuşuna bastım 6 çekirdek aktif oldu.Bir de asus anakartlar için turboevo diye bir yazılım var overclok yapmaya yarıyor.Turboevo da auto tuning diye bir yer var orda sisteme göre otomatik overclok yapıyordu.neyse ona tıkladım benim amd x6 1090T 3.20 gh işlemci 3.72 gh e yükseldi.yaptığım overclok buydu.neden overclok faild uyarısı almış olabilirim.Acaba power supply mi yetersiz kaldı overclock için.Kasanın içindeki psu 420 wat gücündeydi.
  • Aynı sorun bugün bendede çıktı f1 deyip devam edince bilgisayar açılmasına rağmen açıldıktan sonra süresi belli olmuyordu bazen açılır açılmaz bazende 1 belki 2-3 saat sonra kendini kilitliyordu mouse da klavyeyide kilitliyordu biosu sıfırladım düzeldi bidaha yapmaz diye umuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayakcayy

Aynı sorun bugün bendede çıktı f1 deyip devam edince bilgisayar açılmasına rağmen açıldıktan sonra süresi belli olmuyordu bazen açılır açılmaz bazende 1 belki 2-3 saat sonra kendini kilitliyordu mouse da klavyeyide kilitliyordu biosu sıfırladım düzeldi bidaha yapmaz diye umuyorum

güzel hort hocam
  • Bende ayni sorun olunca.psu gitmisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence sorun ya ram ya psuda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.