Ülkenin gelişiminin önündeki en büyük engel şükürcü zihniyettir zaten. Bir şeyin daha iyisini isteyeceksin o yolda çaba göstereceksin ki değişim ve gelişim olsun. Bu bana yeter, aman buna şükür dedikçe gelişime kapalı ve fakir olmaya mahkumuz. |
Bu Hayatta Bize En Büyük Kazığı Atan Anne Babamızdır (2. sayfa)
-
-
Madem böyle düşünüyorsunuz üremeyin. Üreyen yerinden memnun olan üresin.
Tüm dünya Avrupa'da nasıl yaşayacak?
En güzel evim olsun, arabam olsun, param olsun, kadınım olsun, malım olsun.
Tek derdiniz bu dünyada. Bunlara sahip olan da mutsuz nedense.
Siz kendinizi geliştirin, imkan olursa yurtdışında çalışır yerleşirsiniz. Sürekli ağlamaya gerek yok.
Herkes dört dörtlük yaşayacak diye birşey yok. Sürekli kafanız yukarıda olursa bulunduğunuz konumun asla tadını alamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 29 Kasım 2021; 11:48:41 > -
Kısmen katılıyorum.
Eğer anne baba cahil ise ve bakamayacakları (hem maddi hem manevi olarak) kadar çok Cocuk yaptılarsa gerçekten onların suçu tamamen.
Zaten artık hiç değilse evlilik öncesi sma testi zorunlu hale geldi.
Sma testi pozitif çıkacakların evlenmesine izin verilmeyecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen yıkık falan değilsin. Tam tersi faşizme boyun eğmeyen birisin. Cahilliğe boyun eğmeyen birisin. Bu durumda sen değil, sana yıkık diyenler yıkıktır. Ayrıca yıkık kelimesi genelde erkekleri aşağılamak için kullanılan, genelde feministlerin erkeklere karşı kullandığı bir kelime. Bu kelimeyi kullananların çoğu erkek düşmanı oluyor.
Dünyanın en kötü örneğini gösteriyorsun. Bu ülkede çocuklara şiddet uygulayan aileler var. Biraz araştırma yaparak konuşmalısın bence.
Klasik bir elinde çitos, bir elinde mouse, tuvalete gitmek dışında bir şey üretmeyen, gidecem bu ülkeden ühühühhüüüü, evrupada bilmem kaç birime şunları alıyolla, burada sürünüyoruz ühühühüüüü konusu.
-
Sende en iyi örneğini yazabilirsin usta. Yang - Ming.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fakir = Cahil , kültürsüz ,embesil.
Zengin = Ultra zeki ,kültür abidesi ,centilmen erkek ,metrosexual vs vs.
Kesinlikle evlilik öncesi aile olunur yada anne ,baba olabilir testi yapılması gerektiğini düşünüyorum. En azından kişisel gelişim, çevreye adaptasyon ve uyum testleri aşağı yukarı bu sonucu verebilir konunun uzmanları daha iyi cevap verebilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
SMA testinin zorunlu hale gelmesi iyi olmuş. Zorunlu olmasa bile bilinçli bir anne bana gerekli tüm testleri yaptırıp o şekilde çocuk yapmalı bence.
Turkiye Cumhuriyeti hatta 3000 bin yillik Turk tarihi boyunca Turk milleti bu nesil kadar gucsuz kendi ayaklari uzerinde duramayan herseyden sikayet eden zayif hayat mucadelesinden kacan ama herseyin de en iyisini isteyen bombos bir nesil gormedi.
Yok ailesi niye Turkmus niye avrupali degilmismis. Lan sadece ab vatandaslarimi evlenip cocuk yapmali yani?
The world owes you nothing !!! Not a thing !!!! You earn yourself or shut up !!!!
-
kurtuluş savaşında savaşan canını veren dedeleri bunun bu halini görse ne derlerdi acaba
biz de tek odada 4 ranzada büyüdük
bizim de bir kıyafetimiz oldu
ama biz böyle aptalca şekilde isyan etmedik
çalıştık didindik kazandık
birileri bunun gibi götünü devirip anca isyan etti bağırdı çağırdı
biz çalıştık kazandık
-
o kadar haklısın kş :D
-
Yahu siz güzel güzel tartışmışsınız. Sabah Habertürk'de SMA hastaları için haber vardı. Kadın diyor ki ilk 2 çocuğum SMA dan dolayı öldü, 3. çocuğum yaşasın istiyorum vs diyor.
-
Aids vs testi senelerdir zorunlu. Sma maliyeti yüzünden artık bu çiftler tespit edilecek ve çocuk yapmaları engellenecek.
İlk çocuğu sma dan ölmüş. 2. Yi yapmış o da sma olmuş. Ilaç paraları milyon dolarlar....
Devlet şuan aspirin ilacının parasını bile 1 euro eşittir 4.7tl den alıyor.. Düşünün anlaşma yenilenecek o zaman ne olacak...
Cahil insanlar eğitim seviyesi düşük toplumlar her zaman çok çocuk yapar hindistan da 10 çocuk yapmak doğaldır. Çok çocuk demek güçlü olmak demek çünkü o anlayışta...
En yüksek zeka, eğitim vs ye sahip kuzey Avrupa ülkelerinde insanlar çocuk yapmıyor :) Japonya da da durum benzer.
Aklı olan düşünür. Akıl herkeste yok. Adam düşünmüyor çocuğuma nasıl bakcam ne yiyecek ne içecek. Bakamazsan tinerci hırsız vs oluyor çocuk. Yazık değil mi?
Çocuğun suçu ne?
Abd deki ve ab deki çocuğu koruma programı seçim sonrası derhal gelmeli. Çocuğa bakamayan döven istismar eden ailelerin elinden almaları lazım cocugu.
Evet konu kısmen doğru ve tutarlı. Eğer bunlar olursa Müge anlından öğrendiğimiz gerçek Anadolu irfanda çöker.
Hiç düşünüyor musunuz bir insan neden tinerci olur diye? Kim tinerci olmayı seçer ki? Bunlar hayatın seni seçtiği zaman olacak şeyler.
Hayatta her yerde bir ironi ve sarkazm var. Ama heryerde. Fakirsen varoluş iç güdüsü ile daha çok çocuk yapıyorsun. Bu sefer daha da fakirleşiyorsun. Daha da mutsuz oluyorsun. Fakir nüfusu artıyor. Ülkenin fakir oranı artıyor
Eğitimli çocuk yapmaz bu sefer zeki insanların oranı azalır. Heryerde bir ironi ve çiftlik var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bunlara yapılacak yaptırım şu : sma olduğu ortaya çıkmış ilk çocuğu bundan teşhis konmuş kişiler tekrar çocuk yaparsa bağış kampanyası yapmaları yasal olarak yasaklanmalı ve devlet hiç bir tedaviyi 2. Çocuk / veya diğer çocuklar için ödememeli o aile için.
24 Yaşında olduğuna göre bence kendiniz için de bir şeyler yapmanız mümkündü hocam sadece ailenizi suçlamayın bu konularda.
-4-5 Sene öncesinde üç otuz paraya satılan arsalar vardı. O zamanki değerleri 20-30 bin falandı. Bu günkü değerleri 300-400 bin. Böyle bir yatırım yaptınız mı?
-Yurt dışında doğmaktan vs. bahsediyorsunuz ama, siz yurt dışında iş yapacak donanıma sahip olmaya çalıştınız mı? Bu gün internetten bile yazılım öğrenilebiliyor. Kendinizi geliştirip yurt dışı işlere başvurdunuz mu?
-Hani forumda dalgasına su al sat deriz ya. Siz hiç elinizde 1000 TL gibi bir rakam ile basit bir ticaret yapmaya çalıştınız mı?
-Miras konularına girmiyorum bile. 80 Küsur yaşındaki deden ölecek, sonra baban o yaşa gelip ölecek de sonra sana sen bilmem kaç yaşındayken miras kalacak. Bence miras olayına insanlar çok tuhaf bakıyor. O para kalana kadar sen zaten 50-60 yaşında olacaksın. O yaşa kadar para kazanamamış adama miras kalsa ne olur?
Yukarıdakilere göre değerlendirelim kendimizi. Hadi aileniz bir şekilde bir şeyler yapmadı da siz ne yaptınız?
-
Alıntı
metni:İlk çocuğu sma dan ölmüş. 2. Yi yapmış o da sma olmuş. Ilaç paraları milyon dolarlar.... Sonra giderler Haluk Levent gibi adamları uğraştırırlar. Bu tarz cahil ailelere acımıyorum. Sadece basiretsiz 2 andaval yüzünden acı çeken çocuklara acıyorum. Şu hayatta en kötü şeylerden biri cahillik.
-
Akpli por favor yediremeyip bloklamış alıntı yapmamayım diye, konuyu açanlara yorum yazanlara aklınca hakaret ediyor. O yazdığı özellikle örneklerde bir şeyler dikkatimi çekti ne derler bilirsiniz, kişi kendinden bilirmiş işi diye. Bu akpli por favor'un ya çocuğu dediği gibi elinde çitozla pc başında ya da küçükken pc ye eş değer bir şeyle kendisi böyleydi. Yoksa bu örnek aklına neden gelsin ki? :)
Kısacası dinime küfreden müslüman olsa misali gençlere hakaret ediyor ama kendisi de atm memuru. Eee bu ülkede herkes parasını taştan, emeğiyle çıkarmıyor birde bunun gibi parasını riyakarlıktan, hainlikten çıkaranlarda var onları da anlamak lazım galiba.
-
Dostum çok haklısın ama sen şu an ne kadar salaksan onlarda o yaşlarda en az senin kadar salaktı. ( salak derken saf, genç, tecrübesiz anlamında söylüyorum, zekasal olarak değil.)
Emin ol şimdi babanda diyordur keşke zamanında doğum kontrol yöntemlerini bilip daha bilinçli şekilde sevişseydik vs. diye ama pişmanlıklara yer yok burada.
Hayat geriye bakarak anlaşılır, ileriye bakarak yaşanır.
Life goes on.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Narrator -- 29 Kasım 2021; 17:47:29 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X