Şimdi Ara

Bu Hazir Kit Nasil Sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.frozencpu.com/products/21641/ex-wat-275/XSPC_Raystorm_AX240_Extreme_Universal_CPU_Water_Cooling_Kit_w_D5_Photon_and_Free_Dead-Water.html?id=LpmCZZrX#blank

bu cpu cooling kit tum parcalariyla hazir geliyormus sizce nasil? yanina bi radyator daha eklersem sb ve nb sogutmasini da yaptirtabilirmiyim buna?

• 249 $ yurtdisindan mı getirceksin? İyi bir srt bence ama fiyatı 75€ fazla olduğu için %,20 vergi ödersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten su an yurt disindayim amerikada sparis edicem kendim getiricem turkiye ye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_varol

http://www.frozencpu.com/products/21641/ex-wat-275/XSPC_Raystorm_AX240_Extreme_Universal_CPU_Water_Cooling_Kit_w_D5_Photon_and_Free_Dead-Water.html?id=LpmCZZrX#blank

bu cpu cooling kit tum parcalariyla hazir geliyormus sizce nasil? yanina bi radyator daha eklersem sb ve nb sogutmasini da yaptirtabilirmiyim buna?

Vergiyi ve kargoyu eklersen bence oldukça pahalı. Tabi para var huzur var diyorsan ona sözüm yok

• Xspc kitleri iyidir , kendim de kullandım bir ara ( Rs240 kit ). Amerikadan kendin alırsan , ülkeden çıkarken kdv sini alabiliyorsun diye biliyorum . Bulunduğun bölgeye göre değişiklikler olabilir . 400 - 500 TL ye daha iyisini toplayamazsın herhalde .
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim onu bende duymustum geri alabildigimi ama tam olarak proseduru bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_varol

tesekkur ederim onu bende duymustum geri alabildigimi ama tam olarak proseduru bilmiyorum.

En basit anlamı ile yurtdışında bir ürün satın alıp ödeme yaparken o ürün için ödediğiniz verginin büyük bir kısmını ülkenize dönerken geri almak. Yani ürünü neredeyse vergisiz almak. Örneğin 1.000€ ödediğiniz bir ürün için vergi oranı %19 ise 114€ geri ödeme alıyorsunuz. Geri ödeme oranları ülkeden ülkeye ve aldığınız ürün grubuna göre değişiklik gösterebilir.

Şimdi biraz daha ayrıntıya girelim isterseniz.

Tax Free koşulları

Tax free yapabilmek için her ülke farklı şartlar sunabilir ancak aşağı yukarı aynı olduğunu düşünüyorum. Vergi iadesi için alıcı ve satıcıların uymak zorunda oldukları kurallar var. Eğer siz burada yazılanlardan farklı bir deneyim yaşadıysanız yorum yazarak diğer okurlara katkıda bulunabilirsiniz.

Alıcı olarak bizim uymamız gereken koşullar

Yurtdışına çıktınız ve gittiğiniz yerdeki tax-free uygulayan bir mağazadan ürün(ler) satın alıp ödeme yaptıktan sonra mağazada yer alan information desk’e gidip oradaki görevliye Tax-Free formu almak istediğinizi söylediniz. Oradaki görevli, pasaportunuzu görmek isteyebilir, bu yüzden pasaportunuz mutlaka yanınızda olmalı. Tax free yapabilmeniz için sadece bu yeterli değil elbette.
    Vergi iadesinden yararlanabilmeniz için yurtdışından aldığınız malları (iPhone, cep telefonu, tablet, her ne ise…) 3 ay içinde o ülkeden çıkarmanız gerekiyor. Ancak bazı ülkelerde bazı mağazalar özel şartlar koyabiliyormuş, örneğin 3 gün içinde çıkmak zorundasın diye, en güzeli mağaza görevlisine sormak. Açıkçası ben böyle bir tecrübe yaşamadım, bilen yorum yazsın lütfen.

Tax free nasıl alınır?

Para iadesi alabilmenin bir çok yolu var: İadenin gümrükten çıkarken alınması, iadenin gümrük çıkışından sonra alınması, iadenin elden verilmesi, iadenin avans olarak ödenmesi gibi. Hepsini yazarsak yazı sıkıcı bir hale dönüşebilir. Bu yüzden en çok tercih edilen 2 yöntemden bahsedeceğim.

Birinci yöntem önce gümrük sonra global refund office. Bulunduğunuz ülkeden çıkış sırasında (hava alanı vb.) vergi iadesi almak istediğiniz ürünlerin fatura nüshaları ve mağazada doldurduğunuz tax-free formu o ülkenin gümrük kapılarında görevli bulunan gümrük memurlarına onaylatmak zorundasınız. Onaylama işlemi esnasında gümrük memuru satın aldığınız malzemeleri görmek isteyebilir. Bu yüzden ilgili ürünler mutlaka yanınızda bulunmalı. Damgalattığınız formu Global Refund Office’e götürüp paranızı alabilirsiniz. Aldığınız rakam fatura miktarına ve uygulanan vergiye göre değişiyor tabiki. Örnek vermek gerekirse Almanya’dan alınan 629€’luk iPhone için 71€ geri ödeme alacaksınız.
    İkinci yöntem önce global refund office sonra gümrük. Alışveriş yapıp tax free formunu mağazada doldurduktan formla birlikte size en yakın global refund office’e gidip kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Onlar da size bir taahütname imzalatıyorlar ve paranızı kartınıza iade ediyorlar. Ancak imzaladığınız taahhütnameye göre gümrükte imzalatmak zorunda olduğunuz damgalı form 1 ay içinde onlara ulaşmalı. Eğer ulaşmazsa kredi kartınıza iade ettikleri parayı geri çekiyorlar. Global Refund Office’ler özellikle alışveriş merkezlerinde veya merkezi yerlerde oldukları için bir çok turist bu yöntemi izliyor(muş)

Bazı ülkelerdeki tax free oranları: Ödediğiniz faturaya göre alacağınız parayı Refund Calculator ile hesaplayabilirsiniz.

Almanya tax refund oranı, %0, %7, %19
    Fransa tax refund oranı: %0, %5.5, %7, %19.6
    İspanya tax refund oranı: %0, %4, %8, %18
    İtalya tax refund oranı: %0, %4, %10, %21
    İngiltere tax refund oranı: %0, %5, %20

Tax free herhangi bir üründe geçerli olabilir. İllaki telefon(iPhone, Samsung, Sony, HTC vb) olmak zorunda değil. Giyim, tekstil, televizyon veya başka bir ürün de olabilir.

(alıntıdır)

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.