Şimdi Ara

Bu insanlar neden muh bırakıp tıpa gidiyor ?(CİDDi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Birde ben anlatayım İTÜ elektronik haberleşme okuyorum abi bence neyi istemene bağlı ya tıp seçip 3. 4. Sınıfa gelip bırakan adamlar var işin içine biraz girdiğinde görüyor gerçekleri ha keza aynı şeyler mühendislikte var adam bu ortam beni aşar diyip bırakanlar var maddiyat konusu çok garip mesela tıpda gerçekten çok çalışıyorsun bence daha fazla kazanmaları lazım ve insanlarla uğraşıyor dünyanın en zor işi mühendisliğe gelelim başlangıç maaşları genelde düşük %10 u 4-5 den başlıyor sonra Artar ne kadar tecrübe o kadar para tabi bu arada her 2 meslekde de kendi işini kurma imkanın var ama doktorlukta biraz zor onlar daha meşgul bir de şu var parası için HİÇBİR meslek seçilmez sakın yapmayın yada seçtiyseniz bile geri sevmeye çalışın yoksa ömür boyu o mutsuzlukla daha büyük sıkıntılar ortaya çıkar benden bu kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölümü araştırmadan rastgele yazdıkları için veyehutta bölümü bildiklerini sanıp aslında bilmedikleri için , eğitim sisteminin bir zayıflığı çocuklara okullarda meslekler öğretilmiyor , gençler meslekleri bilmiyor!
  • Veya paralı asker oldukları için sadece parası için tıp seçenlerden olabilirler bazıları ,tabi mühendislikte de para var ama kandırmayalım birbirimizi tıp daha garanti
  • imperialred19 kullanıcısına yanıt
    Heralde en büyük suçlu devlet kimse bölümlerin nasıl olup olmadığını bilmeden eğitim alıyor sonuç hüsran herkes için böyle yazık oluyor gençlerimize

• Yazın arkadaşlar herkes anlatsin çok iyi şeyler var yukarda..

• Türk toplumunda baskı çok fazla en iyi muhendisliği kazansan da, "Tıp tutmuyor muydu evladım?" sorusunu her insan kaldıramaz. Kariyer açısından en iyi mühendislik fakultelerinin mezunları zaten kısa surede çok iyi yerlere geliyorlar. İşin maddi kısmına bakmayı yanlış buluyorum ama çok klişe ama gerçek bir laf vardır iyi bir doktor iyi bir mühendisten fazla kazanamaz diye. Tabii çalışma ortamları, saatleri zorlayıcı olabilir bazen ama kariyerini mühendislik üzerine kuran insan bunları da hesaba katar. Sen yılma, zaten yılmayan insanlar başarılı olabiliyor bu baskıcı toplumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeaserTR

Merhaba saydığın kendini geliştirme olayları benim de ilgimi çekiyor bilgisayar seçip hata mı yaptım diye düşünüyorum.
    Girişimcilik,kendi markanı oluşturma,farklı diller öğrenme,dünyayı gezme gibi isteklerim var ayrıca network denilen çevre kurmaya çok ilgiliyim kötü ünivlerde ne yazık ki pek mümkün değil dediğin gibi boğaziçinde çok iyi yapılabilir,acaba endüstriye mi geçsem

Hocam senin kararın yine sen bilirsin. Ama ben bilg. mühendisliği istemem açıkçası. Çünkü saatlerce pc başında oturup kod yazmak bana göre değil. Ama sana göre mükemmel bir iştir. Saygı duyarım.
  • ÖSYM bükücü kullanıcısına yanıt
    Aslında saatlerce oturup kod yazma diye bir şey yok 3-4 saat falan endüstri hakkında detaylı bilgi verir misin ? Her bölümden az olan bir bölüm gibi mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeaserTR

Aslında saatlerce oturup kod yazma diye bir şey yok 3-4 saat falan endüstri hakkında detaylı bilgi verir misin ? Her bölümden az olan bir bölüm gibi mi

Hocam endüstri mühendisleri bir ondan bir bundan almazlar ki. Onların işleri zaten bir sorun bulup o sorunu kendi planları ve uygulamaları doğrultusunda çözmek ve optimizasyon iyileştirmesi yapmaktır. Önerdiğim video :https://www.youtube.com/watch?v=B2VJIArPwic
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.