Şimdi Ara

Bu insanlar neden muh bırakıp tıpa gidiyor ?(CİDDi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bakıyorum su muhendislikten su tıpa su bölümden tipa neden abi muh kariyer planım var bunları görünce acaba diyorum acaba bu adamlarin hayatı çok mu kötüye gidiyor neden bırakıyorlar bu bölümleri özellikle makine mekatronik bilgisayar bırakıp tıpa geçmeye çalışıyorlar ciddi net yazabilecek aydınlatabilecek birisi yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kızı istersin ama olmaz sonra başka bir kız gelir hayatına onlasındır artık ama içinde hep diğer kız kalmıştır. Sonra hep istediğin kız oluverir birden hayatında ve şuan olduğun kızı bırakmak zorunda kalırsın kız ne kadar güzel olursa olsun, gönlünün gittiği yeri seçersin...
  • Kardeş tıpın göğüsleri daha büyük.Bu kadar basit.
  • Hedefin olan ilk 15k içerisinden müh. bırakana pek rastlamazsın daha alt sıralardakiler bırakıyor genelde.
  • Mesela ODTÜ hayalim var.goruyorum adam ODTÜ endüstriyi bırakıyor sonra tıpa yöneliyor hemde 3.sinifta ulan dertleri ne anlamadım paraysa bunlara para verilmiyor mu anlamadım geçen birisi duygularını aktarabilir mi ?

• Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Ben bu ufak detaylara bakmıyorum sadece neden çoğunluk tıpa hücum ediyor mesela.bir ODTÜ makine neden o adamı tutamıyor o bölümde

• Acaba muhendislere önem verilmiyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sebepler belli tıp garanti üreten toplum değiliz onun dışında ilk 10kda ki muhendislerden tipa giden az ayni sekilde tiptan Mühendisliğe giden de yok gibi ben sasirmiyorum bunlara

• İki temel sebebi var bence.Bazısı tıpı cok istiyor olmadığı için içinde ukte kalıyor ve tıpa geçiyor.Bazısı da severek isteyerek seçiyor ama o bölüm isteklerini ve beklentilerini karşılamıyor,mühendislik hep kendini geliştirmek zorunda olduğun rakiplerinin çok fazla olduğu bir alan.Manevi olarak güçlü değilsen ve o rekabete gelemeyeceksen,çok da idealist değilsen gerçekren çekilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marblegilded -- 14 Ağustos 2018; 3:58:43 >
  • Onu merak ediyorum şimdi çok iyi dediyseniz iyidir de sizi ne tatmin etmiyor ? Mesela.odtudesiniz diyelim örnek veriyorum mühendisliğin neyi hitap etmiyor size derslerimi imkanları mi kızları mi bunlari belirtin ki benzer olanlari bulup daha mantıklı sentezleyelim

• İlk15binhedef İ kullanıcısına yanıt
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marblegilded -- 14 Ağustos 2018; 3:59:3 >
  • Diğer mühendisliklerden arkadaşlar bekleniyor ...

• Bi tıp okuyan akrabam da söylüyordu 3 sınıftan fln yapamam diyip bırakanlar oluyor, aynı mantık müh tede var, bana göre mantığı resimlerden hoşlanırım ama çizmeye gelince çizemem olayı

• quote:

Orijinalden alıntı: İlk15binhedef

Onu merak ediyorum şimdi çok iyi dediyseniz iyidir de sizi ne tatmin etmiyor ? Mesela.odtudesiniz diyelim örnek veriyorum mühendisliğin neyi hitap etmiyor size derslerimi imkanları mi kızları mi bunlari belirtin ki benzer olanlari bulup daha mantıklı sentezleyelim

Sevgiliyi zaten başka sınıftan/bölümden yap derler hep dibinde olmasın(sıkmasın) diye heralde nese odtü de pc yada ee nin biraz daha geride(uzakta) gıda müh var kız dolu odtü de konuşabilirsen müh için kız sıkıntı olmaz,bilgin olsun bide mesela ee ye gidiyorsun ama daha çok yazılımcı olmak istiyorsun yinede donanım elektrikle alakalı dersleri görüyorsun ki çoğu kişinin hoşuna gitmiyor bak M.I.T ye orda şu müh bu müh ı kadar yok gidersin hoşuna giden uzmanlaşmak istediğin dersleri alırsın baba baba okursun bizde son sınıfta derslerin hepsini sen seçiyon diye biliyom bilgim kısıtlı tabi bildiğimi yazdım.

• Bende şöyle diyeyim kardeşim

Bana sen sınava girme direk Hacettepe tıpa alırız deseler

Reddederim

• Bende ilk 10 k daki bir tıptayım bilkent ee yi kazansam saniyesinde bırakırım belki seneye bir daha denerim

• Hocam bende ODTÜ Endüstri istiyorum. İnan bu işler sadece gönül meselesi. Sevip sevmeyeceğin ile alakalı ama şurasıyla da alakalı: Sen o mesleği edinirken yapman gereken şeylerden zevk alacak mısın ? işin bel kemiği burada. Millet bunu düşünemediği için mesleğini sevmiyor. Mesela sen doktor olmak istiyorsun. İyi tamam güzel buraya kadar sıkıntı yok. Ama sen doktor olma sürecinde yapacağın şeylerden zevk alacak mısın ? Bana sorsan bu soruyu ben direkt hayır derim. Çünkü insanların sorunlarıyla uğraşmak yaşlı başlı teyzeler amcalar ve onca bir sürü sıkıntı stres bir sürü ezberlenecek yutulacak kitap anatomi bayar beni. Ama bir başkası için bunlar mükemmel şeylerdir tamamen tercih meselesi.

Ben de mesela endüstri müh. istiyorum. Neden mi istiyorum ? Çünkü iyi bir end. müh. olma yolunda yapacağım şeylerden zevk alacağımı düşünerek bu soruya evet diyorum. Çünkü bu bölümün bel kemiği kendini geliştirmek. Her anlamda kendini geliştirmek ama bak burası çok önemli. Yeni diller öğrenmek, sosyal olmak, matematikten hoşlanmak, planlamacı kurgulamacı olmak, herhangi bir spor dalıyla uğraşmak, çeşitli hobiler edinmek, farklı farklı girişim planları kuruğ uygulamak. Mesela şuan senin benim kullandığı kunduz uygulaması bir girşimcilik örneği. Sahibi end. müh. boğaziçi mezunu. Hitap etme yeteneğini geliştirmek vb. diye uzar gider.

Ben mesela yabancı dil konusunda çoooook meraklı ve öğrenme istediğinde olan birisiyim. Ama bazı kişilere göre İngilizce bile lanet bir dil gelebilir. Bu çok çok normal.

Yani işin özü sen o işi yapma aşamasında zevk alıp almayacağın senin kariyerini belirleyecek. Endüstri müh. istiyormuşsun galiba. Ben de istiyorum. Milletin ne dediğine bakma. Yok işte herkes ceo olmak peşindeymişte şuymuşta buymuş. Geç bunları. Sen o işten zevk alıyorsan sorun yok demektir.

Ve bu işler kızla falan değişmez yani. Makine isteyipte '' Makinede hiç kız yokki en iyisi başka bölüm seçeyim'' diyen adam da afedersin ama salağın önde gidenidir. Kız işi sana bağlı. İstersen dağın başında ol hiç fark etmez.

EK: İlaveten şunu belirteyim. Bir arkadaş demişki bende endüstrideyim herkes ceo olma peşine diyor ya aslında herkes çabalıyor demek istiyor. Sen mesela Boğaziçi Endüstri mühendisliğine gittin farz edelim. Sence bölümdeki öğrenciler kös kös oturup poflaya poflaya bölümün bitmesini mi bekleyecek ? Tabii ki hayır. Herkes kendini geliştirme peşinde olacak. Sen de bu hırslı arkadaşlarla birlikte olacaksın. Sadece ders değil her türlü aktivite eğlence vb. şeylere de bu arkadaşlarla katılacaksın. Yani iş yaşamında kaliteli insanlar olacak. Bir arkadaşın ceo olacak. Diğeri bankada yönetici olacak. Bir diğeri şirketin başına geçecek falan :). Bu arkadaşlarla birlikte ortal girişimler yapacaksın. O kadar güzel bölüm ki say say bitmez bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖSYM bükücü -- 17 Ekim 2017; 0:18:7 >

• ÖSYM bükücü kullanıcısına yanıt
    Aradığım cevapları verdiniz hocam çok sağolun Allah razı olsun şuan daha rahatladım ...

• Vay be

• ÖSYM bükücü kullanıcısına yanıt
    ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EF8F31CE3 -- 25 Şubat 2021; 13:20:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.