Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
11
Favori
16.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gazetelerdeki ve internetteki ilanlarını görüp insanlar iş beğenmiyorlar diyorsunuz,

o işlere kaç kişi başvuruyor biliyor musunuz ?

1 pozisyona 6 bin kişinin başvurduğu iş biliyorum,

bugün iş bulmak için bir kaç işe internetten başvurusu yaptım,

hatta internette başvuru yapmakla kalmadım tüm başvurduğum işleri aradım,

sonuç: yarın öğlenden önce Call center'da çalışmak için sınava giricek mişim

sınavdan en yüksek puanı alanları işe alıcaklarmış.

edit: altı üstü call center'da çalışmak için sınava girmek gerekiyor diğer işleri siz düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 5 Ağustos 2013; 21:41:09 >

• yukarı
  • Üniverste mezunu adamdan garsonluk yapmasını bekleyenle aynı zihniyete sahip insanlardır, Madem garson olacak niçin üniverste okutuyorsun adama diye sorarlar
  • Onlar bi şekilde yolunu bulmuşlar aman düzen bozulmasında biz kaymayalım düşüncesindeler.
  • Üni yeni mezunlar 1000-1500 liraya burun kıvırıyor, kpss den atanayım diyor.. Devlette alımı az tutunca işsizlk oluveriyor. Üni okumamış insanın ise bu para az deme lüksü yok çünkü başka şansı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

Üniverste mezunu adamdan garsonluk yapmasını bekleyenle aynı zihniyete sahip insanlardır, Madem garson olacak niçin üniverste okutuyorsun adama diye sorarlar

hocam inan garsonluk olsa yapıcam hatta şu call center işinde sınav vs. olmasa yine yaparım,

ama yooook iş yok
  • Ben de netten birkaç yere başvurdum, hatta başvuruları yapmadan önce aradım geleyim yüz yüze görüşelim falan filan ama yok. İlla ki cv yollayacaksınız biz ilgileniriz dediler. 2 haftadır cevap bekliyorum, hala arayıp soran yok. Malak gibi yatıyoruz evde.

Bayramdan sonra, 1-2 tanıdık var onlara gideceğim artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şükürcü bi millet olduğumuz için hep böyle oluyor bide çoğu işverenlerin insanları salak yerine koyması bunların neresinden kırpsam kardır diye düşünmeleri
    lanet olsun böyle insanlara
  • aynen kimisi var birde asgari ucret veririm sigortani yaparim diyor yapacagin ise gelince hersey senden sorumlusun kuytu kose de duruver diyecek utanmasa yalan dolan inanmayın iskurda calistim gelen gidenin haddi hesabi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali agaoglu

aynen kimisi var birde asgari ucret veririm sigortani yaparim diyor yapacagin ise gelince hersey senden sorumlusun kuytu kose de duruver diyecek utanmasa yalan dolan inanmayın iskurda calistim gelen gidenin haddi hesabi yok

sen mümkünse atmamış ol sil bu mesajı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illuminn -- 5 Ağustos 2013; 22:01:04 >
  • quote:

aynen kimisi var birde asgari ucret veririm sigortani yaparim diyor yapacagin ise gelince hersey senden sorumlusun kuytu kose de duruver diyecek utanmasa yalan dolan inanmayın iskurda calistim gelen gidenin haddi hesabi yok

Nick mesaj uyumsuzluğu

• quote:

nasıl yani hocam açar mısın ?
  • askerden geldim 2 aydır iş arıyorum sonunda buldum bir depoya gelen ürünleri bilgisayara stok giriş çıkış kontrol yapıcam sabah 8 aksam 8 ilerde vardiya olabilrimiş bir hafta gece bir hafta gündüz olacakmış cumarteside 8-6 aldığım parada hergün gelirsem max 1400 12 saat ne demek be allahtan korkmazlar işçi bu kadar mı sömürülür makina olsa ısınır patlar ama iş yok mecbur kabul ettim bayramdan sonra iş başı yapıyorum dünyadaki en kötü şey işsizlik yol süresini düşersen 10 saat bile kalmıyor kpss çalışırım felan diyordumda yalan olacak gibi türkler bu dünyaya sömürülmeye gelmiş boşa kurtuluş savaşı vermişiz yabancı öpmüyor türk öpüyor değişen hiç bişey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 5 Ağustos 2013; 22:08:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

askerden geldim 2 aydır iş arıyorum sonunda buldum bir depoya gelen ürünleri bilgisayara stok giriş çıkış kontrol yapıcam sabah 8 aksam 8 ilerde vardiya olabilrimiş bir hafta gece bir hafta gündüz olacakmış cumarteside 8-6 aldığım parada hergün gelirsem max 1400 12 saat ne demek be allahtan korkmazlar işçi bu kadar mı sömürülür makina olsa ısınır patlar ama iş yok mecbur kabul ettim bayramdan sonra iş başı yapıyorum dünyadaki en kötü şey işsizlik yol süresini düşersen 10 saat bile kalmıyor kpss çalışırım felan diyordumda yalan olacak gibi türkler bu dünyaya sömürülmeye gelmiş boşa kurtuluş savaşı vermişiz yabancı öpmüyor türk öpüyor değişen hiç bişey yok

Her hakkını arayana komünist dediler vatan haini dediler dinsiz dediler, her şeyi dediler ama dinlemediler destek vermediler, Türkiyede'ki çalışma şartlarının bu kadar ağır olmasının sebebi budur, batıyor dediğimiz yunanistan'da bile çalışma şartları Türkiyeden 4-5 kat daha iyi, Türk işcisi sömrülüyor, kimin umrunda kimsenin değil, büyüyoruz gelişiyoruz ama biz halk bir türlü hissedemedik şu büyümeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

askerden geldim 2 aydır iş arıyorum sonunda buldum bir depoya gelen ürünleri bilgisayara stok giriş çıkış kontrol yapıcam sabah 8 aksam 8 ilerde vardiya olabilrimiş bir hafta gece bir hafta gündüz olacakmış cumarteside 8-6 aldığım parada hergün gelirsem max 1400 12 saat ne demek be allahtan korkmazlar işçi bu kadar mı sömürülür makina olsa ısınır patlar ama iş yok mecbur kabul ettim bayramdan sonra iş başı yapıyorum dünyadaki en kötü şey işsizlik yol süresini düşersen 10 saat bile kalmıyor kpss çalışırım felan diyordumda yalan olacak gibi türkler bu dünyaya sömürülmeye gelmiş boşa kurtuluş savaşı vermişiz yabancı öpmüyor türk öpüyor değişen hiç bişey yok

Her hakkını arayana komünist dediler vatan haini dediler dinsiz dediler, her şeyi dediler ama dinlemediler destek vermediler, Türkiyede'ki çalışma şartlarının bu kadar ağır olmasının sebebi budur, batıyor dediğimiz yunanistan'da bile çalışma şartları Türkiyeden 4-5 kat daha iyi, Türk işcisi sömrülüyor, kimin umrunda kimsenin değil, büyüyoruz gelişiyoruz ama biz halk bir türlü hissedemedik şu büyümeyi.

ekonominin büyümesini başımızdakiler hissediyor hocam,

bize ne hacet biz halkız hissedemeyiz sadece çalışırız,

hatta çalışamayız bile çalışıcak iş bulamadığımız da olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

Üni yeni mezunlar 1000-1500 liraya burun kıvırıyor, kpss den atanayım diyor.. Devlette alımı az tutunca işsizlk oluveriyor. Üni okumamış insanın ise bu para az deme lüksü yok çünkü başka şansı yok.

ne 1000 i ne 1500 ü hocam asgari ücret hele önlisans mezunuysan vayy haline

• evet yazılı sonava sokuyorlar cunku talep cok.

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

Üni yeni mezunlar 1000-1500 liraya burun kıvırıyor, kpss den atanayım diyor.. Devlette alımı az tutunca işsizlk oluveriyor. Üni okumamış insanın ise bu para az deme lüksü yok çünkü başka şansı yok.

Özel sektörde kimse tecrübesi olmayan yeni mezuna gel 2.500 tl den başla demez. İlk yıllar sürüneceksin, kendini ispat edeceksin. Ondan sonra hakettiiğin maaşa kavuşucaksın. Ben 1000 tl maaşa burun kıvırmadım. Beni yöneten kişi de yıllar önce benim geçtiğim yollardab geçmiş, şimdi 8.000 tl maaşı var. Sabredeceksin maalesef durum böyle. Ama yok ben bu parayla yapamam edemem dersen kpss de derece yap 2.800 tl den başla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

Özel sektörde kimse tecrübesi olmayan yeni mezuna gel 2.500 tl den başla demez. İlk yıllar sürüneceksin, kendini ispat edeceksin. Ondan sonra hakettiiğin maaşa kavuşucaksın. Ben 1000 tl maaşa burun kıvırmadım. Beni yöneten kişi de yıllar önce benim geçtiğim yollardab geçmiş, şimdi 8.000 tl maaşı var. Sabredeceksin maalesef durum böyle. Ama yok ben bu parayla yapamam edemem dersen kpss de derece yap 2.800 tl den başla.

Bölümden bölüme de fark ediyo mesela işletmeyle mühendislik bir olmuyo sizin bölüm ne

• quote:

Orijinalden alıntı: farego

evet yazılı sonava sokuyorlar cunku talep cok.

hocam müşteri hizmetlerinde çalışmak için talep çoksa vay halimize
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.