Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fakirler 5-6 çocuk yapmaya devam ettiği sürece bizden birşey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

Ben de netten birkaç yere başvurdum, hatta başvuruları yapmadan önce aradım geleyim yüz yüze görüşelim falan filan ama yok. İlla ki cv yollayacaksınız biz ilgileniriz dediler. 2 haftadır cevap bekliyorum, hala arayıp soran yok. Malak gibi yatıyoruz evde.

Bayramdan sonra, 1-2 tanıdık var onlara gideceğim artık.

Hocam senin bölümün neydi?

İnşaat mühendisliği.

Benim derdim daha çok tecrübesizlik. 1 ay oldu daha mezun olalı Aman aman olmasa da iş var, ancak dediğim gibi tecrübesz elemanla uğraşmak istemiyor kimse benim branşımda(üst yapı ve deprem). Baba bir okuldan mezun olacaksın ki dikkate alsınlar seni..

• yer : Kayseri ,zincir süüpermarket te yapılan iş görüşmesi...

Patron: 2 ay sonra ilk maasını veririm,ssk nı yaparım,yemek buradan,yol yok. 400 lirada maas veririm işine geliyorsa.....

Hani şu iş cok begenmiyorlar diyen hödükler varya ,gelsin calıssınlar bakalımda görelim 2 gün dayanabilecekmi
  • Şimdi bizim okuldan mezun olunca zor mu diyosun yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

Şimdi bizim okuldan mezun olunca zor mu diyosun yani?

Tecrübesiz için zor diyebilirim evet. Daha yeni giriştim sayılır iş arama macerasına, bakalım belki şansım yaver gider. Ama şimdilik umutsuzum.
  • quote:

Hocam sen yüksek lisans yapmayacak mıydın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Hocam sen yüksek lisans yapmayacak mıydın?

Aynı zamanda çalışacağım da. Baba parası yemeyi kaldırmıyor artık bünye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

quote:

Orijinalden alıntı: fth-bsky

insanları 1000 liraya mahkum etmeye çalışıyorlar bunu da günde 12 saat çalıştırarak yapmaya çalışıyorlar ama bazı yalamalar nedense millet iş beğenmiyor diyor sizin insanlığınız bile şüpheli

Mahkum etme ne demek ya ?
    çalışanlar köle sanki.
    mahkumiyeti bırakta mağduriyete bak
    maden işçisinin 750lira alıp masa başı çalışan memurun 2000 lira çalışmayanın 600lira almasıdır mağduriyet.
    mahkum etmek ise maden işçisinin halini duşunebiliyormusum ? Tuvalete gideyim dese bil bakalım kaç km yürüyüp kaç metre yüzeye çıkacak
    bin liraya mahkum etmekmiş adam 700 liraya ne yapıyor biz size 12 saat çalışın diyince kölelik
    ayrıca ne 12 saati devletin sınırladığı günlük 8 saattir çoğu fabrika 3 vardiya çalışır

hocam son cümleye kadar destek verdimde. son cümle tam oyle degil. yasak ama calıstıran cok yer var misal benim calıstıgım yer

O konuda haklısınız tabi ama ondan önce sigortasız çalıştırıyorlar çocuk işçi çalıştırıyorlar mesai ücretlerini ödemiyorlar
    karşıdaki fabrika bekciliğinin önüne asmış 15-18 yaşında askari ücretin yarısı alacak eleman aranır diye torpili olan office boy oluyor olmayanı veriyolar bi ustanın yanına herkes okuyo goruyo ama kimse bişey yapmıyor
    bide son zamanlarda tutturdular işçi hakkı diye tama gerekli ama adama gidiyorsun kask bot eldiven ne varsa alıylsun al bunları giy diyorsun adam giymiyo ve Allah korusun ayağına bişey düşüyor adam Bi dava açıyor şirket kapatmaya kadar gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

askerden geldim 2 aydır iş arıyorum sonunda buldum bir depoya gelen ürünleri bilgisayara stok giriş çıkış kontrol yapıcam sabah 8 aksam 8 ilerde vardiya olabilrimiş bir hafta gece bir hafta gündüz olacakmış cumarteside 8-6 aldığım parada hergün gelirsem max 1400 12 saat ne demek be allahtan korkmazlar işçi bu kadar mı sömürülür makina olsa ısınır patlar ama iş yok mecbur kabul ettim bayramdan sonra iş başı yapıyorum dünyadaki en kötü şey işsizlik yol süresini düşersen 10 saat bile kalmıyor kpss çalışırım felan diyordumda yalan olacak gibi türkler bu dünyaya sömürülmeye gelmiş boşa kurtuluş savaşı vermişiz yabancı öpmüyor türk öpüyor değişen hiç bişey yok

bir isveç aşığıyım ve ülkemi hiç sevmiyorum insanı cahil yobaz şükürcü amaaaa insanların hakkını yedirmem ne demek türkler bu dünyayı sömürmeye gelmiş hiç burger kingte çalıştınmı yada orda çalışan birini gördünmü duydunmu bu kadar saçmalama görmedim hayatımda

• quote:

Allah kolylık versin hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Allah kolylık versin hocam...

Eyvallah dostum.
  • Is begenmiyor diyorum evet.sen kendine uygun is bulamadin diye is yok mu diyorsun?memlekette tarlada calisacak adam pesinde kosuyor amcamlar.o kosullara ben bile calisirim artik diyorum.yevmiye iyi,barinma iyi vs vs her kosul iyi.neden gelmiyorlar?o kosullarin neredeyse onda biri baska koylerde verilmiyor.ee neden o zaman?cunku is begenmiyorlar.bu kadar basit.oldugunuz yerde dusunmeyin sadece.baska yerleri de dusunun.gidip de kapital sirket kosullarini begenmeyince "burada mi calisayim is yook!!" ile olmuyor.

• Sorun iş beğenmemek değil. En basiti sosyal yardımlaşma, dayanışma vakfı ilçelerde yoldan geçene(kimler olduğunu anlarsınız) yardım bağlıyor, kömürünü erzağını veriyor, yeşil kart dağıtıyor. Adam 1000 TL için işe giripte neden bu yardımdan olsun ki. Zaten çalışmadan daha fazlasını elde ediyor. Doğu ve güneydoğu Anadolu zaten malum bildiğiniz gibi. Elektrik, su , her türlü kamu hizmeti bedava. Devletten, AB'den her türlü desteği alıyorlar. (gerçi devlet yinede onlara bakmıyomuş ama...) Bunun dışında daha bir sürü sebep var. Aileler 30 yaşınada gelsen kol kanat geriyor. İşkur doğru düzgün çalışmıyor, işsizlik sigortasının sadece adı var. Asgari ücretle işveren işçiyi sömürüyor...
  • üniversite mezunu olmanın son yıllarda bir önemi kalmadı artık . tıp fakültesi - sağlık bölümleri dışında ne okursanız okuyun işsiz kalma tehlikesi gençlerin yakasını bırakmayacak . her ile bir tabela üniversitesi açma gazıyla gelip ..... sıvayanlar utansın . her şeyin ele ayağa düşürüldüğü , değersizleştirildiği bir ülkede yaşıyoruz . üniversite mezunlarının iyi günleri bunlar tabela üniversiteleri mezun vermeye devam etsin kan emici özel sektör asgari ücret altını teklif etmeye başlayacak . dananın kuyruğu o zaman kopacak . göreceğim ben belediye yardımı alan takımını . yolları binaları köprüleri kesip ekmek yerine yerler bakalım . istihdam olmadığını anladıkları zaman ne yapacaklar . şakirt ekonomistler toki binalarını kesip pasta niyetine yer artık .
  • Icimi kararttiniz gece gece,isletme ingilizce ogrencisiyim buyuk umutlarla okuyorum fakat bu yazilari okuduktan sonra pek umut kalmadi gibi .. Ulkeyimi terketsem ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

maaşları iyi olsada şartları kötü oluyor adam iş ilanı vermiş resmen dalga geçiyor bu 2 ay sürede en az 20 yere gitmişimdir sosyal olanağa çay yazmışlar çay içmeyi sosyal olanak sayıyorlar dedikleri gibi 12 saat ayakta asgari ücret üzerinden mesaileri felan koyunca anca 1400 ediyor bir insan 12 saat çalışırsa ne ara dinlenecek ne ara uyuyacak tuvalet duş felan düş günde 6 saat bile uyku kalmıyor ondan sonra iş beğenmiyorlar diyorlar işletme mezunyum tayyibin oğlundan neyim eksik verseler firmaları daha iyi yönetirim işkurda tırt iş başı eğitim diyor firmalar uyanık maaşı devlet veriyor diye işi bilen eleman arıyorlar 3 kişilik yere 100 kişi başvuru yapıyor günlük 25 tl para veriyorlar gittim görüşmeye kadın diyor biraz muhasebe bilmesi iyi olcak diyor yani kısaca alcak seni 6 ay kullancak maaşınıda devlete ödeticek beğenirsede belki devam ettirecek hepsi işin çakalı olmuş allah işçiye acısın akbil bas 3 tl gider öğretmen basar ucuza polis alır 3 4- bin beleş, işçi alır 800 tl 3 tl metrobüse verir böyle bir yerde yaşıyoruz benim hakkım geçen kim varsa haram zıkkım olsun diğer tarafa bırakmasın allah bu tarafta halletsin

dostum içimden gecenleri yazmışssın bu dünyanın adeleti yok dediğin gibi polis 3000 lira maaş alır akbil kentkart basmaz ama 800 lira alan işci neyse allahından bulsunlar

• Taşeronlar iliğini kurutuyor insaların
  • quote:

Orijinalden alıntı: DedemZenciydi

Icimi kararttiniz gece gece,isletme ingilizce ogrencisiyim buyuk umutlarla okuyorum fakat bu yazilari okuduktan sonra pek umut kalmadi gibi .. Ulkeyimi terketsem ?

yaşım 27 sana tavsiyem mümkün olduğunca kendini geliştir dostum 4 yıl sonra türkiyede herkes üni mezunu olacak cünkü artık eskisi gibi değil kazanmak kolay mümkünse 2-3 lisan bilmen mesela cince gelecekteki dünya dili
  • Askerden geleli 1 yıl oldu halen iş arıyorum bi kaç mülakata girdim satış danışmanlığı için 2 mülakat yaptılar ikiside süper geçti ama bekliyorum ne arıyan var ne soran var dayanamadım ben aradım meğerse biri alınmış bari alacağınız adam belli ağzımıza bal çalmayın be ayıp günah değilmidir kardeşim.bi otelde recepcion görevlisi olarak işe girdim herşey süper gidiyor müşterilerle aram iyi tek kalsamda işi yapabiliyorum 1 hafta sonra muhasebeci geldi bana dedi işten çıkardılar seni,dedim abi neden hayırdır ne yaptımki ben oda dediki valla bilmiyorum kardeşim ama karar vermişler.

Otelde dolaşıyorum kimse açıklama yapmıyor bana desinlerki utku sen şerefsizsin o yüzden işten çıktın ama insan bi açıklama yapar,otelin müdürünüde tanıyordum otelin sahibinin akrabası ve 4 yıldızlı otelin müdürü lise mezunu değil şimdi ben ağlamayayımda ne yapayım,zor durumdayım perişanım öyle bi hale geldimki allahım tekrar beni askere al bile dedim ya,evlenecem kız isteyecem herkes işe güce bakıyor kimse kız vermiyor,elalem uyuşturucu ticareti yapar bi galeri açar en temiz kızıda alır keyfine bakar her mülakatta en şık giyinen en temiz görünen ve en güzel konuşan bendim biri bana reanult bayisini önerdi gittim form doldurdum ula sonradan öğrendimki bayan eleman arıyorlarmış güleyimmi ağlayayımmı bayan eleman olayınıda çözemedim,ben erkeğim arkadaşım erkeğe iş verin herkes bana diyecek işin gücün varmı diye kız dediğn nedir evlenecek karnı şişecek ayrılacak yazıktır be bize.

Bu ülkede en başta iş arayana iş var diyen kesimin kellesini koparacaksın ciddiyim önce bunları yok edecen,nerde iş var abi iş kime var söylüyeyim.Bi tanıdığım bi kalp merkezinde müdür ve şu an çok zengin nasılmı oldu dayısı zengindi bi yer açtı onuda aldı başına müdür koydu,burda medical parkta çalışanlar var ama kiminin abisi sağlık bakanlığında kiminin babasının çevresi geniş.Nasıl iştir çözemedim abi tanıdık yok diye şimdi ben acımdan ölecemmi ?

Bu toplumda karapara ile iş yapıp zengin olanları cidden iyi anlıyorum günah ona lafım yok haram ama ne yapsın adam dürüst oluyor kimse yüzüne bile bakmıyor,iş istemeye gidiyorum adam tipime bile bakmıyor yahu bari yüzüme bak be arkadaşım burnum kaşım nerde bi ona bak hiçmi iş isteyen birini merak etmezsin,bide iş aradığın zaman sanki tecavüzcüsün gibi toplumunda ilginç bi baskısı var.

Benim gibi anası ve sadece allahı olan insanlara bu ülkede iş yok ben oxfordda okuyup yine bu ülkeye gelsem eminim yine kimse iş vermez.Bide kendini geliştir derler abi ben doğuda bi şehirde yaşıyorum burda Almanca bilsem nolacak yerine göre bilecen onuda ne saçma sapan şeydir kendini geliştir 30 yaşına geldim pipim sarkmaya başladı artık ne kendini geliştirmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManyetikRenozans -- 6 Ağustos 2013; 4:25:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

Ha bide devlet sağ olsun çalışmayan adama çalışan adam kadar para veriyor niye çalışasın ki ?

bilader sen neyin tribindesin işssizlik maaşı asgari ücret kadar bile değil, devlet sağolsun calışmayana çalışan kadar maaş veriyo diyosun, tuzun kuru konuda trollük yapıp duruyosun, 600 liralık işssizlik maaşını bile çok gören kan emici patronlardan birisin ye yee doymazsınız devletten kacırdığınız verginin haddi hesabı yok işcinin 3 kuruşluk alacagında gözünüz ee insaf allahınızdan korkun bee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan_cehapelioglu -- 6 Ağustos 2013; 4:38:53 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.