Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İş beğenmiyorlarmışda bilmem neymiş adam 12 saat eşşek gibi çalışacak bide olmadık şekilde küfür hakaret yiyecek iş begenmıyor diyenler o begenilmeyen işlerde kendi çocugunu çalıştırsın bakalım sonucu ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ?

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    ticket.asp?rid=1051011

Pencereyi kapa ?
  • üretimde işçi olarak çalışmak isteyen varsa istanbul tepeüstü yardımcı olabilirim, 3 ay içerisinde 45 kişi işe başladı daha sonra iş ağır deyip işden ayrıldı, onlardamı işdemi sorun anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Gazetelerdeki ve internetteki iş ilanlarını görüp insanlar iş beğenmiyorlar diyorsunuz,

o işlere kaç kişi başvuruyor biliyor musunuz ?

1 pozisyona 6 bin kişinin başvurduğu iş biliyorum,

bugün iş bulmak için bir kaç işe internetten başvurusu yaptım,

hatta internette başvuru yapmakla kalmadım tüm başvurduğum işleri aradım,

sonuç: yarın öğlenden önce Call center'da çalışmak için sınava giricek mişim

sınavdan en yüksek puanı alanları işe alıcaklarmış.

edit: altı üstü call center'da çalışmak için sınava girmek gerekiyor diğer işleri siz düşünün

Bu memlekette ki eğitim sistemi ile sanayileşmenin ve büyümenin doğru orantılı olmamasından kaynaklanıyor.
    Ben 96 yılında lisede okurken (end. meslek lisesi) okumasam da olur diye düşünüyordum.
    Çünkü önümde ki örnekler beni cezbediyordu.

1- Mahallemizde ki konfeksiyonda çalışan makinacı ertuğrul abi daha 20 li yaşlarındaydı ve sıfır yeni kasa opel vectra almıştı ayrıca bir tanede tiposu ve doğanı vardı.
    Hergün biri ile işe gidip gelirdi, çok şık giyinirdi, cep telefonu vardı, rayban gözlüğü vardı. Ertuğrul abi orta okul terk bir abimizdi, konfeksiyonlarda ortacı olarak işe başlamış
    ve usta makinacı olmuştu.

2- Büyük amcam çok büyük bir deterjan üreticisinde işçi olarak başladı 90 senesinde 96 senesinde çok güzel şartlar ile çalışıyordu (çalışma saati, iş yerinde verilen haklar vs.)
    ve ciddi bir para alıyordu babam öğretmendi annem ve babamın aldığı toplam paradan fazla alıyordu o dönemde (halen aynı düzeyde maaş alıyor)

Şimdi bunlar gibi bir sürü örnek var bunları görünce okumak istemiyordu insan, gidip sanayiye çırak olarak girip 5-10 sene sonra kendi dükkanını açıp zengin olmak daha mantıklıydı.
    Ben liseden mezun olurken üniversite çok önemli değildi yinede gittim. Bir işe yaradımı evet yaradı ama öyle çok büyük bir getiride sağlamadı.

Bunun sebebi şu, okumak kolaylaştı, sırf insanlar okusunlar diye çok şey hafifletildi, bürokrasi daha azaldı. Mesela end meslek lisesinden mezun olup direk 2 yıllıklara giden bir sürü
    insan oldu (sınavsız), fakat bunun yanında herşeyin boku çıktı ve herşeye bölüm açıldı.

Çöpçülüp
    Oto Tamirciliği
    Call Center
    Teknisyenlik
    Sekreterlik
    Ön Muhasebe
    İnsan Kaynakları
    vs.. vs... hepsi için mutlaka bir yüksek öğretim kurumu var şuanda 2 yıllık, bu kadar adam okuyup mezun olunca haliyle bu seferde iş az eleman çok durumu çıkıyor.

Firmalarda çöpçü bile alacak olsalar 10 kişi alınacaksa adam en yüksek puanlıları alıyor geri kalan bölümden mezun veya o işi bilen 900 kişi boşta kalıyor.

Ne zaman sanayileşme, ticaret, iş hacmi büyürse ve eğitimle bununla doğru orantılı ilerlerse ancak böyle işsizlik sorunu kalmaz.
    İsteyen istediği yerden mezun olabiliyor şuanda fakat iş bulabiliyor mu? Tabi ki hayır...

Sadece eğitimi ilerletmekle olmaz istihdam sağlayacak alanlar ilerlemediği için maalesef bu haldesin arkadaşım, üzücü ama gerçek. Talep çok olduğunda firmalarda oh nasıl olsa adam bol diye iyinin en iyisini çalıştırabilecekleri en paraya çalıştıracak eleman arıyorlar.

• 1000tl den okudugum bölümde iş bulsam direk gidicem.tecrübe yok diye almıyorlar. Lojistik mezunuyum ama hepsi faso fiso.zorla minibüse mahkum ediyolar beni
  • Kusura bakma da pek inandırıcı gelmedi zira ben gecen sene hazırlık okuyorken, kariyer netten bikaç ilana başvurmuştum ve 1 hafta içinde de bir Call centerdan aradılar, gel başla diye. Ücreti düşük diye başlamadım ve öyle sınavdan filan da bahsetmediler.

• Yahu baştan sona okudum şu yazınlanları da... Kimsenin elinde tam manasıyla meslek adına bir şeyi yok sanırım. Ben marangozum iş bulamıyorum, demirciyim iş yok vs. diyene rast gelmedim.
    Call center, fast food gibi yerler sadece kalifiye olmayan genç insanların enerjisiyle hayatını devam ettiriyorlar. Maalesef çaresizlikten bu örümceklerin ağına düşüyor gençlerimiz.

Çalışmayı, iş hayatına atılmayı; üniversite okuyup sonra ilk yaptığı iş başvurusunun kabul edilmesiyle başlayacağını sanıyor insanlar sınırım.
    Malum herkes artık üniversite mezunu memleketimizde, iyi ya da kötü... Fakat elinde gerçekten meslek olan dilim ne kadar?

Benim tavsiyem insanın kendine bir meslek seçmesi ve ona yönelik eğitim ya da çıraklık başlangıcı yapması. Mesela yukarıda söylediğim iki meslek marangozluk ve demircilik belki de en çok eksikliği hissedilen mesleklerden. Babam taşeronluk yapıyor ve bir AVM'nin boya işlerini almıştı. İnanın günlük 90-100 lira, yatacak yer, yemek ve sigorta yapıyordu ve çalışacak insan bulamadı. Çalışma saati de sabah 8.30 akşam 17.30... Tam 6-7 ay sürekli işçi aramak zorunda kaldı. Biri gelip 2 gün çalışıp bırakıyor, kimisi tamam geleceğim diye sözleşiyor, sabah sıcak yatağından kalkmaya üşeniyor...

Neyse, bence en büyük sorun elde bir meslek olmaması. Bence elinde meslek olmayanlar, özellikle yaşı 15-16 olup liseyi bitirip üniversite okumayı düşünmeyen/imkanı olmayanlar çıraklıkla bir mesleğe başlasınlar. Ben gözlükçülükle uğraşıyorum. Ben de çıraklık yaptım, hem de geç yaşlarda (23+), severek yaptım işimi ve şu anda çok şükür ki, iyi bir işim ve gelirim var.

Tavsiye edebileceğim meslekler; boyacılık, marangozluk, demircilik, sıvacılık, araç tamiri, eczacı kalfalığı, gözlükçü kalfalığı, diş protez işleri vs. aklıma gelen şimdilik bunlar.

Sürç-i lisan ettiysek affola...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mark Valley

quote:

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

ticket.asp?rid=1051011

Pencereyi kapa ?

nesini sikayet ettin? adam kendince elestirisini yapmis torpil ve adam kayirma ile ilgili. rahatsiz eden ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

Üni yeni mezunlar 1000-1500 liraya burun kıvırıyor, kpss den atanayım diyor.. Devlette alımı az tutunca işsizlk oluveriyor. Üni okumamış insanın ise bu para az deme lüksü yok çünkü başka şansı yok.

ne 1000 i ne 1500 ü hocam asgari ücret hele önlisans mezunuysan vayy haline

Özel sektörde kimse tecrübesi olmayan yeni mezuna gel 2.500 tl den başla demez. İlk yıllar sürüneceksin, kendini ispat edeceksin. Ondan sonra hakettiiğin maaşa kavuşucaksın. Ben 1000 tl maaşa burun kıvırmadım. Beni yöneten kişi de yıllar önce benim geçtiğim yollardab geçmiş, şimdi 8.000 tl maaşı var. Sabredeceksin maalesef durum böyle. Ama yok ben bu parayla yapamam edemem dersen kpss de derece yap 2.800 tl den başla.

+ Bimilyon..Sanki mesajı ben yazdım

• Kariyer.net den 14 yere basvurduk 1 tanesi bile geri donmedi hayir bile demediler eskiden giderdin adamlar yuzune yalan soylemekte zorlanirlardi artik rahat internetten ohh

• quote:

Gazetelerdeki ve internetteki iş ilanlarını görüp insanlar iş beğenmiyorlar diyorsunuz,

edit: altı üstü call center'da çalışmak için sınava girmek gerekiyor diğer işleri siz düşünün

"Altı üstü" Call Center'a nasıl girmeyi bekliyodun cekilislemi?

• quote:

quote:

ticket.asp?rid=1051011

Pencereyi kapa ?

neyi sikayet ettin ki tam olarak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şehrinde hiç organize sanayi bölgesi var mı ?
    oraya git ve işçi ARAMAYAN firmaları not et tabi bulabilirsen
    edit: işçi derken çalışan demek istedim

Hocam yok değil var girdim plastik üretim işine sürekli ayaktasın 15 dakika mola canın çıkıyo

Hocam sonuçta iş var mı ?
    işi sevmedin ve yoruldun diye böyle deme sonuçta o işi birileri yapacak

Bende onu diyorum ilkokul mezununun yapacağı işi üniversite mezunu mu yapsın o zaman niye üniversite okuyo iş yok değil ama statüye uygun iş yok

Hocam birkaç yıl önce Boğaziçi işletmeden Bi kız geldi kız konteynerin içine belirli haçimde maldan kaç tane sığacağını hesaplayamıyordu
    üretimde uzun yıllardır bizde çalışan bir abi var ihsan usta ilkokul 3 terk adam tüm dıştıcaretin toplanıp 1 saatte yapamayacağı hesapları kafadan 10 saniyede yapıyor. E-mail yazmayı öğrendi mal adetlerini gerekli yerlere forverd atıyor
    yani demek istediğim okumak önemli değil iş yapabilmek önemli
    mimar olupta bilmem kaç metrekareye kaç adet Karo gideceğini hesaplayamayan var
    eğer ihsan usta okumaya devam etseydi şu anda çok farklı yerdeydi ama durumları yokmuş bizimkilerin hepsini cebinden çıkarır adam şimdiki haliyle

Sorun kızda değil senin ihsan abine zamanında ustası işin hinliğini göstermiştir, e bunun üzerinede yılların alaylı tecrübesini koy o adam yapar, sorun o kıza o işin kısayolunu öğretmeyen eğitim sisteminde öğretim görevlisinde, o işten anlamam ama kız eminim formülle fala bişiler yapmaya çalışmıştır diye tahmi ediyorum. İhsan abi.tabi yılların çakalı adam nereye ne sokarsa ne kadar alır biliyor, inşallah kızada öğretmiştir o kız iin büyük ders olur pişmesi babında

• Halkın halinden anlamayan esnaf, fabrikatör vs ye göre millet iş beğenmiyor herkes masa başı işi istiyor, çoğu genç olan işsiler ordusu ise ideali olan, hedefi olan ama ülkenin berbat eğitim siteminde istediği yerlerde eğitim görememiş açıkçası harcanmış insanlar... İstediği yerde eğitim görsede kendi gibi çok fazla insan olduğu için işverenler tarafından köle olunmasını istendiği için işe burun kıvırıyorlar. İşverenlerin burnu zaten kalkık içlerinde en iyiyi alırım dedikleri için bir alttakiler daha yolun başında eleniyor.

Bugün Hindistan yazılım alanında lider ülkelerden, neden? Çünkü zamanında adamlar geleceği tahmin ederek bu alanda yatırım yapıp eğitim sistemlerini geliştirmişler. Hollanda 7-8 milyonluk bir ülke ama futbolda lider ülkelerden çünkü altyapıları sistemleri o kadar gelişmiş ki, 7 yaşındaki çocuklar bile çim sahalarda oynuyor.

İşin özeti her şey eğitim sistemi ve sanayileşme ile ilgili, bugün Türkiye nin eğitim siteminde harcanıp mükemmel işler yapacak adamlar asgari ücret ile çalışıyor emin olun...

• quote:

Orijinalden alıntı: EeRrHhAaNn

quote:

quote:

ticket.asp?rid=1051011

Pencereyi kapa ?

neyi sikayet ettin ki tam olarak ?

+1 Ney içindi bu şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: morpheus_1905

quote:

Orijinalden alıntı: by.oyun

Taşeronlar iliğini kurutuyor insaların

malesef o taşeron işcilerinden biride benim 4 yıldır bayram tatili, yılbaşı, kurban bayramı vs yapmadım unuttum mesai üçreti vs kimse bilmiyor a sözleşme süresi dolunca ne olacagı belli değil heran hergün başıma bişey gelirmi işten cıkarırlarmı soruları kafanda yani hiçbi hakkın yok

taşeron mantığı artık ülkeye yerleşiyo. artık firmalar kendi içlerindeki işleri bile taşeron yapıyolar.

mesela ttnet yeni bi iş için yeni bi departman açacak diyelim, onu açmıyo, gidiyo yeni bi firma açıyo. o departmanda çalışacak olanları o yeni isimsiz firmanın çalışanıymış gibi gösteriyo. ama adamlar gene ttnet binası altında çalışıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Ağustos 2013; 10:58:44 >

• quote:

Ya bide ben şunu anlamıyorum tıp hukuk ve mühendislik bu 3 bölümün dışındaki bölümler işe yaramıyo ee o zaman bu bölümleri kapatsınlar boşuna kimse okuyup emek vermesin ondan sonrada üniversite mezunları gazetelerden iş ilanlarına bakıyorlar

+1

ama kapatmazlar. ülkede üniversitelerin de bi işlevi var. orda çalışan birsürü adam var vasıfsızından vasıflısına, orda çalışan öğretim görevlisi var (onlara da öğretim görevilisi denebilirse eğer)

sonraaa, gel gelelim üniversite sınavına hazırlayacaksın milleti ki dershanelere gitsin herkes, ülkede bide dershanecilik sektörü var, orda da tonla çalışan var.

şimdi sen üniversitelerin içinin boş olduğu gerçeğini görmezden gelmeyi bırakıp bunca yeri kapatırsan ozaman ciddi bi pozsiyon açığı oluşacak. işin o tarafını da düşünmek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: EeRrHhAaNn

quote:

"Altı üstü" Call Center'a nasıl girmeyi bekliyodun cekilislemi?

mülakat ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

Halkın halinden anlamayan esnaf, fabrikatör vs ye göre millet iş beğenmiyor herkes masa başı işi istiyor, çoğu genç olan işsiler ordusu ise ideali olan, hedefi olan ama ülkenin berbat eğitim siteminde istediği yerlerde eğitim görememiş açıkçası harcanmış insanlar... İstediği yerde eğitim görsede kendi gibi çok fazla insan olduğu için işverenler tarafından köle olunmasını istendiği için işe burun kıvırıyorlar. İşverenlerin burnu zaten kalkık içlerinde en iyiyi alırım dedikleri için bir alttakiler daha yolun başında eleniyor.

Bugün Hindistan yazılım alanında lider ülkelerden, neden? Çünkü zamanında adamlar geleceği tahmin ederek bu alanda yatırım yapıp eğitim sistemlerini geliştirmişler. Hollanda 7-8 milyonluk bir ülke ama futbolda lider ülkelerden çünkü altyapıları sistemleri o kadar gelişmiş ki, 7 yaşındaki çocuklar bile çim sahalarda oynuyor.

İşin özeti her şey eğitim sistemi ve sanayileşme ile ilgili, bugün Türkiye nin eğitim siteminde harcanıp mükemmel işler yapacak adamlar asgari ücret ile çalışıyor emin olun...

valla, iki haftada tek bi gün tatil ile günde 12 saat çalıştırıp asgari ücret verecekleri işe adam alırken mülakatta adama: "hobileriniz nelerdir anlatın bakalım, spor yaparmısınız?" diye soran yüzsüz ik'cılar var bu ülkede. artistlere sorsan millet iş beğenmiyo der. ulan adamın canını okuyacan, sonra da adama soracan hobin ne diye. lan hıyar herif, 12 saat çalışan adam ne yapabilir hobi olarak?

bu artistlerin diplomalarını ellerinden alıp onları o mülakat koltuğuna oturtup, iş koşullarını ve maaşı söyleyip sonra onun kendisine soracan hobin ne diye, ana avrat saydırır suratına.

• Hükümet artık herkesin diplomalı olmasını istiyor amelede olsa okumuş amele olsun diyor ha sıkıntı şurda zanaat öğrenirken çıraklıktan başlama olayı bitiyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.