Şimdi Ara

işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor. diyenler içeriye gelebilir mi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
12
Favori
16.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memlekette Unıversıte okumanın hıc bır anlamı yok maalesef bahsettıgın ınsan zıhnıyenıtını buyuzden dogru
    buluyorum... Pekı ben sana sorarım Isletme bolumunden mezun olan bırısı ne ıs yapar..Bu memlekette
    okuyup basarıp kazanmak ıcın okunacak 2 veya 3 bolum vardır Hukuk-Doktor-Avukatlık bu ücü dısında
    okumak bence sadece zaman kaybıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.oyun

Taşeronlar iliğini kurutuyor insaların

malesef o taşeron işcilerinden biride benim 4 yıldır bayram tatili, yılbaşı, kurban bayramı vs yapmadım unuttum mesai üçreti vs kimse bilmiyor a sözleşme süresi dolunca ne olacagı belli değil heran hergün başıma bişey gelirmi işten cıkarırlarmı soruları kafanda yani hiçbi hakkın yok
  • Bu mesaj silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raikirin -- 19 Aralık 2020; 19:33:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • call center işi zordur ben yaptım... Adam hata yapmışltır tepkisini sana gösteriri. Birşey anlatırsın anlamaz dinlemez. Aldığın maaş zaten asgari onlada başka bir şehirde ev kiralamak falan imkansız.

Dostum o iş beğenmiyorlar diyenler tuzu kuru emin ol
  • Saatine 3TL'ye her sorumluluk üstünüzde çalışın da göreyim, iş beğenilmiyormuş peh
  • Yazık

• Geyik olayların çooook döndüğü bir durumdur bu. Mesela çoğu firma iş ilanı verir ama kimseyi işe almaz. Neymiş belirli dönemlerde ilan vermeleri gerekirmiş. Ayrıca x bir pozisyona iyi derecede ingilizce bilen, master yapmış, 4 yıllık mezunu en az 5 yıl deneyimi olması gereken konumada sıfır ingilizce ve 1 yıllık iş deneyimi ile torpil ile giren insanda tanıdım yane.

İşin en temel boyutu şu, netten başvuru fln hikaye genel anlamda. Ama çevren varsa o zmn kalkıp "hangisini seçsem acaba" diyorsun. Çevren ne kdr güçlü ve geniş ise iş bulmak hemde her posizyonda bir o kdr kolaydır.

Cem yılmaz zamanında birtat bir dokuda ne demişti? Toplumsal çok iyi tespit! "Gemide kim çaşışacak? Kaptanın akrabalarıı" :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechanophobia

en büyük sorun üniversite okuyan herkesin iş sahibi olacağı düşüncesi, bunun da başlangıcı her yere üniversite açmak. bu kadar çok üniversite açılacağına meslek liselerinin nitelikleri artırılsa hem ara eleman ihtiyacı hem işsizlik sorunu bi nebze çözülür.

Olay bundan ibaret. Farkına varılabilse keşke.

• Evet issizlik yok insanlar is begenmiyor gozleri hep yuksekte.

• Elinde bir mesleği olmayan,tahsili olmayanada iş beğendirmek zor.Herkes ya masabaşı iş istiyor yada yüksek maaş.

Çalıştığım firmanın şantiyesinde çalışan bir işçinin eşini çaycı olarak işe aldık 1 ay oldu başlayalı.
    Çalışma şartları:
    Sabah 8 - Akşam 6 . Pazar çalışma yok 1000 TL Net Maaş+Yemek+Brüt maaş üzerinden Sigorta+Servis+Mesai.

Kadın 1 ay çalıştı şimdi " Bu para çok az ben zaten nerde çalışsam bu parayı alırım" diye mızmızlanmaya başladı.

Birde özürlü kontejyanı var.Kontejyan eksiğimiz için işkur yönlendiriyor. Adam geldi böbrek yetmezliğinden dolayı özürlü sınıfındaymış.Telefonda işe ihtiyacım var vs.. dedi.Görüşmeye çağırdım geldi. Onada beğendiremedik.

Verilen İŞ: Şantiye ofisinin bahçe temizliği ve ufak getir götür işleri yapılacak
    Çalışma şartları: Sabah 8 Akşam 6. Pazar çalışma yok
    Net maaş 900 TL+Yemek+Brüt Maaş üzeriden Sigorta+Servis

İşte böyle tipleri görünce işsizlik sorunun yok diyorsun.İş beğenmeme sorunu var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNorth -- 6 Ağustos 2013; 8:20:40 >

• İş bulamıyorum ne iş olsa yaparım diyen varsa Gaziantep e bekliyorum bizzat işe yerleştireceğim öyle klavye başından sallamakla olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: morpheus_1905

quote:

Orijinalden alıntı: by.oyun

Taşeronlar iliğini kurutuyor insaların

malesef o taşeron işcilerinden biride benim 4 yıldır bayram tatili, yılbaşı, kurban bayramı vs yapmadım unuttum mesai üçreti vs kimse bilmiyor a sözleşme süresi dolunca ne olacagı belli değil heran hergün başıma bişey gelirmi işten cıkarırlarmı soruları kafanda yani hiçbi hakkın yok

biride benim, neyseki yakında askere gidicem kurtulacam buradan, yuksek lisans okudum, ingilizce öğrendim bakalım askerden sonra ne yapacaz, tazminat almam lazım askere gidicem diye ama vermiyorlar, bende dava acıcam oyle gıdıcem askere...

• İş yok diyenlerin neden genelii belli bir vasfı olmayan, hiç iş tecrübesi olmayan ama iş görüşmesine gittiğinde en az 1500 lira maaş ve masabaşı iş bekleyen tipler?

Ben iş aradığımda 1 ay içinde bulup çalışabiliyorsam pekala herkes bulabilir diye düşünüyorum. Yok bulamam diyen varsa Organize Sanayii lerde hergün onlarca işçi işe alınıyor, işten ayrılanlarda oluyor. Hiç birşey bilmiyorsanız gidin güvenlik kursuna tam kafanıza göre iş işte.

Türkiye de büyük bir istihdam sorunu var. İşçi arayan firma da çok ama iş beğenmeyen adamda. Çalıştığım ofis İK ile yanyana. Sürekli muhabbet halindeyiz. Bazen öyle tiplerle görüşüyorlar ki inanın şu " iş yok abi " diyenler bile kürekle kovalar adamları.

Haspam 23-24 yaşında. OKuldan yeni mezun olmuş. Hayatı boyunca bir iş yerinde bırakın çalışmayı, başvurmayı bile düşünmemiş. Ama gelir gelmez ilk sorusu " ben ne zaman müdür olurum? " oluyor. Bu tip adamlar öyle çok ki kafayı sıyırırsınız.

Ofis boy görevi için 2000 lira isteyen mi dersiniz, akşama kadar veri girecek adamların " ben 1500" den aşağı çalışmam demelerine mi gülersiniz bilemiyorum.

Olay sandığınız gibi değil. Firmalar artık zor durumdalar. Alacakları adamların ya ciddi manada kaliteli olmasını istiyorlar ki bu tür adamları piyasada bulmak zor ve yüksek bedeller istiyorlar. Ya da yeni yetme bir genci alıp yetiştirmek kalifiye hale getirmek istiyorlar. Bu hem ucuz, hem de en garanti yolu. Çünkü şahsı siz eğitirseniz minnet duyacak ve kalmaya devam edecek. Ama yeni yetme mezunlar bile " ben mühendisim abi elimi o işe sürmem 2500 den aşağıda çalışmam" diyince işin rengi değişiyor.

Burada geçenlerde bir tartışmada da aynı muhabbet geçti. Eğer mühendisim diye elini işe sokmayacaksa kusura bakmasın ömrü boyunca iş arasa bulamaz. Sonra da işsizlik var abi diye gezinir durur.

• burda çoğu zihniyet hiç çalışmamış bilgisayarın başında yazan kişilikler bir gün çalışmaya başlayınca özelde anlarsınız başa gelmeyen çekmezmiş konuşun şimdi küçük yavrularım savunmayın siz işci kardeşlerinizi yarın sizede gelecek

ayrıca iş çok ama kan emicide çok sen adama asgari verip onu 12 saat hatta pazar bile çalıştır sonra iş vveriyoz çalısmıyorlar de sömürmeye alıştınız tabi namusuzlar inş bir gün hakedilen sistem gelir işci ve diğer çalışanlar ezilmez
  • yeni mezun bilg muh varsa pm atsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Aslında bir kısmına katılıyorum. Çalıştığım şirketin otel kısmına bayan resepsyonist arıyoruz 2 haftadır. 2 haftada toplam 2 başvuru geldi. Gelen cvler doğrultusunda aradım cv gönderen 2 kişiyi. Görüşme için randevu verdim. ikiside gelmedi.

bazen insanlar burun kıvırabiliyorlar.

hocam erkek arıyosanız ben geliyim

ciddiyim

Yok gündüz shifti için sadece bayan arıyoruz.

Hangi il/ilce ?

• doğru olan işçok çalışasac bi tarafını sıkıya getirecek adam yok!
    Anadoluda yaşıyorum saman balyasını bilirsiniz yaklaşık 15 kilo balyayı alıp kamyona koymaya 1 tl para veriyoruz ve adam bulamıuoruz doğulular çalışıyor onlar bile burun kıvırıyor bazen
    sen gelip üni okudum1500e mi çalışcam dersen
    git çalışma o zaman bencd memlekette iş çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey_Efendi -- 6 Ağustos 2013; 9:20:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kılpaçino

quote:

quote:

quote:

Aslında bir kısmına katılıyorum. Çalıştığım şirketin otel kısmına bayan resepsyonist arıyoruz 2 haftadır. 2 haftada toplam 2 başvuru geldi. Gelen cvler doğrultusunda aradım cv gönderen 2 kişiyi. Görüşme için randevu verdim. ikiside gelmedi.

ciddiyim

Hangi il/ilce ?

bursa / Osmangazi

• Dandik dandik üniversiteden dandik bölümden mezun olup iş diye gezmeyin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kılpaçino

quote:

quote:

quote:

ciddiyim

Hangi il/ilce ?

bursa / Osmangazi

PM

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.