< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yaklaşan mega global kriz mi var? Batıda işler hiç iyi gitmiyor gibi. Peki bizde neden konuşulmuyor.
-
-
Araplarin petrolu Dolarla satma anlasmasi sona erdi. Dolari zor gunler bekliyor bu nedenle ya yeni bir savas cikarip tekrar petrolu dolara endekseyecekler yada kosesine cekilip bekleyecekler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
son 10 yılda çin'e bakınca enflasyon ortalama %1.9 larda kalıyor. Almanya'da son 3 yıl %8 ortalama var. Elimde 20.000 euro para var. Çinli baba firmalardan birinden hisse alınsa nasıl olurdu? veya altına mı yatırım yapsam. karar veremedim.
-
mızrağı bize saplar geçerler.
-
batıda işler iyi gitmiyorsa sende de gitmiyordur bu arada, global kriz diyorsun biz kendimizi bildik bileli kriz içindeyiz ekonomik kriz biter psikolojik kriz başlar, iş biter aile başlar hatta ikisi başlar, sadece önünüze bakın, yaşamayı başartabilirseniz bu ortamda yaşayın ama bunları düşünmeyin zaten sizlik bi durum olursa haberiniz de olacaktır hişç olmadı derinden hissedersiniz(afrikada atılan mızrağı istanbulun dağ taraflarından hisseden bizler misal)
-
Batıda işler kötü gitmiyor bu nereden çıktı ki? Savaş çığırtkanlığını da sadece ABD'li şahinler yapıyor, başka batıda savaş işteyen kimse de yok. Bizim tek derdimiz mülteciler, başka konuşulacak bir konu da yok.
-
2030 yılına kadar IMF statları açıklanmıştı geçen hafta.
Almanya 8. sıraya geriliyor önümüzde 6 yılın sonunda :) dediğim gibi 25 seneye çalışacak alman mühendis bulunamayacak. olaylara baya yabancı olduğun belli :) Almanya'da bir çok sanayi firması ve orta düzeyde firma patladı ve patlamaya devam ediyor. Tyssenkurp 2 yıl aradan sonra %20 küçülmeye gitti. bu nedemek sence? yıllık cirosu 5 milyar dolar desen 1 milyar dolarlık küçülme demek. keza bir öncesinde 15.000 işçi çıkarmıştı.
-
25 sene sonra alıntılarsın bu mesajı forum hala kalırsa Almanya'da çalışacak mühendis kalmayacakmış, Almanya batacakmış ayrıca bir de bu var onu unutmuşsun lafontenden masallar. IMF birşey açıklamış tamam o zaman deyip dükkanı kapatalım yani, IMF diyor abi borumu hepiniz itaat edeceksiniz bu rapolara.
Patlayan, putlayan birşey yok ortada birileri öyle olmasını istediği için o raporları öyle hazırlıyor. İşte bizim şu şekilde olma ön görümüze göre ( Ukrayna ile Rusya'yı savaştıralım ama savaş bitmesin, Çin'i diz çöktürelim vs vs) 25 sene sonra böyle olacaksınız. Eeee ne yapacağız peki, çok güzel bak biz raporu hazırladık, çözüm de biz şimdi bizim dediklerimiz yapın o zaman bunlar olmaz.
Sen de tartış dur bakalım, bizim böyle boş beleş işlere vaktimiz yok. Bizim tek enerjimizi harcayacağımız yer mülteciler, başka birşey ok.
-
ben 3 senedir burdayım. 3 sene önce yazdıklarımın doğrultusunda ilerliyor almanya :) Suyun gelişinden gidişini bilebilirsin. he işte burada da böyle aç tiktok mudur nedir orada izle alman veletlerini. ya zenciye özeniyorlar yada afganlardan araplardan sokaklarda sopa yedikleri videolarla ekranlara geliyorlar.
sol akıl bitirdi Almanya'yı
"volla" bruda kelimesini adamların çocukları bile söylüyor ulan bundan daha berbat ne olabilir volla dediği için anasından azar yiyen alman da aynı araplar gibi iş şeverı bruda diye dolanıyorlar.
-
Kriz filan gelirse yandık. Zaten hali hazırda bizim kendi krizimiz var artık ultra mega giga hiper enflasyonumuz olur. Dünya'nın bir yerinde bir kelebek kanat çırpsa bizim ekonomide kriz yaşanıyor. Bu sefer 2008'deki gibi teğet (!) de geçmez, içimizden geçer hem de defalarca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
fena patlayacak. millet bu gelecek krizde parasını nereye aktarabilir? ben onun derdindeyim. altına mı girilse? fon mon yalan olacak gibi duruyor. muhtemelen borsalar tepetaklak olacak. o nvida hisseleri dip yaparsa hele ...
altın en garanti seçenek gibi duruyor. ama altını almanya dışına da çıkaramıyorum! %20 vergi istiyor şerrolar. abdull'un doğurttuğu çocukların parasını ben mi ödeyeceğim kardeşim?
-
Ben Türkiye'de Survivor takılan insanlar için diyorum. Sen x yanacaksan buradaki 10x yanacak. Buradaki kriz kaldıraçlı olacak işte bize bakıp yine şükür edebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
avrupada nasıl kriz varsa her gün yarım kg et yiyorlar adam başına. İstedikleri arabayı alıyorlar, çoğunluğu tek katlı bahçeli evde oturuyor. Hane başına 2 veya 3 araba var. Doktora gidiyorsun yarım saat seninle ilgileniyorlar. her doktorun elinde aletleri var. Hiç bir şey için sıraya girmiyorsun. Yaz kış tatile gidiyorlar. Hollandalı komşumuz karı koca100 bin tl tatil parası alıyorlar. yani ne diyeyim
-
bilale modunu açayım. daha açıklayıcı olsun.
ben 2018 de şu an evime taşındım. ilk elektrik faturam 60 euro idi.
aradan 6 sene geçti, şu anda elektrik faturam aynı evde aynı eşyalar 182 euro oldu.
enerjide artık 6 yılda %300 gibi birşey yaptı.
ben o yılda çalışırken 2300 netim vardı sonra 2400 oldu. muhtemelen 1.5 sene önce 1 euro bürtto zam almış o da maaşa bürütte 3260 euro olarak yansıyacak ama nette 2500 yapacaktı.
şimdi soruyorum. ben şu anda iki odalı eve çıksam minimum 600 euro kalt mieteden kirayı açacaklar. ısınması 150 euro, elektrik 180 euro ... 2 oda 67 metre kare. şimdi naaptı? 380+600 yaptı 980 euro.
mutfak masrafım 400 500 euro arasıydı ilk geldiğimde. real meseal iflas etmemişti. realde ben 120 euro ödeyince kriz geçiriyordum. bugün aynı haftalık alış veriş bana 180 - 200 euro arasına patlıyor.
200 euro koysan yapar ayda 800 euro. totalde ne etti? 1800 euro. eee çocuğun giderleri? her ay 1 takım elbise cart curt çocuk parası zaten ona gidiyor. benim telefon taksidim eşimin taksidi totalde 60 euro ev interneti 40 euro yaptı 100 böyle. 1900 euro. 1900 euro gider var. 3 odalı eve çıksam 2100 eurodan aşağıya kapatamazdım. o yüzden hala 2 odalı evdeyim. mutfak ayrı.
bak bu marketing alanında int. firmada çalışırken aldığım para idi. bu maaşa mühendisler var çalışan. anca mühendis olup yırtıyorsun.
peki asgari ücrete çalışan 3 milyon kişi nasıl geçinecek? 1500 1800 euro arası çalışan 10 milyon nasıl geçinecek? 1800 2000 euro arasında geliri olan 4 milyon nasıl geçinecek?
yyani totalde 20 milyon bu para ile nasıl geçinecek?
işte başında liboş sol hükümet olunca böyle oluyor. elin conisi amerika'da rahat yaşasın diye biz rus gazı yerine amerikan gazına 5x fazla ödüyoruz. sonuçta da böyle oluyor. sağcı anasından babasından kendine ev kalan solcu tabiki de iyi yaşayacak. kira derdi yoksa rahat yaşarsın.
-
yahu ABD ye hiç birşey olmaz. dolarda her daim rezer para olacaktır.
petrol anlaşması bitmişmiş. bitsin.
21 yüzyılın petrolü çiplerdir,yazılım ve yapayzekadır. ve Amerika bu 3 şeye de sahip. bugün nvdia dünyanın en değerli şirketi
Amerika teknoloji ve bilim üretmeye devam ettiği müddetçe dolar rezerv para olmaya devam edecektir.
-
3. Dünya savaşına sonradan katılmazsa, kaşısına büyük bir güç çıkarsa ABD bölüncek ve tarih olacak..
Karşısına büyük rakip devlet çıkmasın diye Rusya, Çin ve Türkiyeyi bölmek istiyor en çok bizden korkuyor Türkiyenin büyük devlet geçmişi olduğu için çok korkuyor insanlar inanmıyor ama elinde sonunda Türkiye büyümek zorunda kalacak.
-
sen gerçekten böyle mi düşünüyorsun. Büyük devletler durduk yere karşısında büyük rakip çıktı diye bölünmezler yıkılmazlar.
bak ben sana söyleyelim ABD ne zaman yıkılır. Osmanlı gibi akla ve bilime önem vermeyi bırakıp hacı hoca takımının tarikatların etkisine girdiği vakit yıkılır.
ABD de müthiş bir devşirme sistemi var.nitelikli iş gücü devşirme sistemi var. Türkiye nin bile en zeki en parlak insanları ya Avrupaya,ya Amerika ya gidiyor.
ABD yozlaşıp bilimi terk etmediği sürece asla yıkılmaz.
-
He aslan parçası he. ABD sizin cenahın projeksiyonunda 50 yıldır bölünüyor.
Devam edin bir 150 yıl daha protesto, tekbir vs derken "Bölünecek yeğenim" diye gezinir torunlarınız.
Bir de bizim büyük devlet geçmişimiz mi varmış. Be arkadaş; o büyük devlet geçmişimizin sizin mahalle içine ederken ne yapacağız?
Daha ekonomik olarak rezillikleri nasıl düzelteceğiz?
Kendi kendimize yeterken ele muhtaç olmayı nereye koyacağız partizan?
Benzer içerikler
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- c40 beton
- sözcü tv digiturk"te neden yok
- adima sirket acilmismi
- 2025 ötv muafiyet sınırı
- bina yıkım kararı sorgulama
- adresten fay hattı sorgulama
- togg 800 bin kredi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X