Şimdi Ara

Bu işi bilenler bi toplansın bakalım (Laptop önerisi) Asus vs Msi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TSG Asistant

quote:

Orijinalden alıntı: cruel53

hocam lenovo y500un yeni versiyonu olan sli li pc sini alabilirsiniz.

Hocam baktım fakat farklarını açıklar mısınız biraz ---- Benim aklımdan da yukarıda Asus'u alıp SSD takmayı düşünüyordum .

hocam şahsi fikrim lenovo y510p modelini almanız yönünde eger 2.500 tl ye bulabilirseniz..zira msi ge60 in fiyati gerçekten uçuk bir rakam...

o fiyati hakedecek bir pc değil ve o donanıma sahip değil diye düşünüyorum..ekran kartıda ahım şahım bir kart değil..size tavsiyem tercihinizi SLİ den yana kullanmanız...

lenovo da tek eksiginiz SSD olacaktır.Onuda temin edebilirsiniz.

GT 650M sLİ pc ler dahi MSİ deki gtx 765M ye eşdeğer performans vermekte...y510p de ise gt 650m yerine gt 750m SLİ var..size yazdıgım linklerden özelliklerine ve oyunlarda alınan FPS değerlerine bakabilirsiniz ekran kartlarının..

• quote:

quote:

quote:

Hocam baktım fakat farklarını açıklar mısınız biraz ---- Benim aklımdan da yukarıda Asus'u alıp SSD takmayı düşünüyordum .

hocam şahsi fikrim lenovo y510p modelini almanız yönünde eger 2.500 tl ye bulabilirseniz..zira msi ge60 in fiyati gerçekten uçuk bir rakam...

o fiyati hakedecek bir pc değil ve o donanıma sahip değil diye düşünüyorum..ekran kartıda ahım şahım bir kart değil..size tavsiyem tercihinizi SLİ den yana kullanmanız...

GT 650M sLİ pc ler dahi MSİ deki gtx 765M ye eşdeğer performans vermekte...y510p de ise gt 650m yerine gt 750m SLİ var..size yazdıgım linklerden özelliklerine ve oyunlarda alınan FPS değerlerine bakabilirsiniz ekran kartlarının..

Evet fiyat olarak yaklaşık 800 Lira bir fark var 2,382.72 TL olarak PCDEPO ' da gözüküyor Lenova - Aradaki fark ekran kartı ki bunun ekran kartının daha iyi olduğunu söylüyorsunuz .http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y510p-notebook-urun10242.html buradan gözüktüğüne göre sanırım SLI yi ek olarak alıyormuşuz evet ekran kartı 750 M fakat SLI değil sanırım . Pek anlamıyorum bu konuda kusura bakmayın fakat sizin yardımcı olacağını düşünüyorum açıklar mısınız .

• 750m sli=gtx770m o yüzden lenovo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PanikAtak

quote:

Orijinalden alıntı: berkayy23

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkayy23

lenovunun yeni gelecek y510p modelini alabilirsiniz o 2 pcyide almayın derim

Lenovalara kanım ısınmıyor nedense başka öneriniz var mı

oyun oynamak için asus almayın derim msi ürünlerine bakabilirsiniz

Asus almayın demenızın amacı nedir?

çünkü asusdan daha iyi oyun pcleri var

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet fiyat olarak yaklaşık 800 Lira bir fark var 2,382.72 TL olarak PCDEPO ' da gözüküyor Lenova - Aradaki fark ekran kartı ki bunun ekran kartının daha iyi olduğunu söylüyorsunuz .http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y510p-notebook-urun10242.html buradan gözüktüğüne göre sanırım SLI yi ek olarak alıyormuşuz evet ekran kartı 750 M fakat SLI değil sanırım . Pek anlamıyorum bu konuda kusura bakmayın fakat sizin yardımcı olacağını düşünüyorum açıklar mısınız .

hocam eğer cd sürücüsü yoksa SLİ modelidir..Bu modelde SLİ olarak gözüküyo fakat farklı kombinasyonları bulunabildiği için satıcıya sormak gerek almadan önce..
    Ayrıca SLİ nin bir faydasıda harıcı ekran kartının kendisine ait özel fanı oldugu için gtx 765m ye sahip pc ler kadar ısınmaz pc asla..
    yanı şuan lenovoda 2 adet fan var..1 tanesi pc nin kendi fani diğeri ise sökülebilir ekran kartının kendi fanı..

Şahsen fikrimi söylemem gerekirse 2 pc arasındaki donanımlar göz önüne alacak olursak ben lenovo yu alırdım..
    Öylede yaptım zaten :)

• MSI GE60 2OE-047XTR alacaktım Pcdepo'dan, tam sipariş veriyordum iptal ettim. Doların düşmesiyle 128 GB SSD'li 2OE-229XTR modelini almayı düşünüyorum ama Lenovo Y510P'nin Ekran kartı GTX 765M'den açık ara önde.

http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html

MSI GE60 2OE serisinin kullandığı kart NVIDIA GeForce GTX 765M, 54 sırada yer alıyor.
    Lenovo Y510P kullandığı kart NVIDIA GeForce GT 750M SLI, 32 sırada yer alıyor.

MSI'de araştırdığım kadarıyla tek sorunu var o da ısınma sorunu.
    Lenovo Y510P'nin ısınma sorunu varmı, kronik problemi varmı, nedir ne değildir bir fikrim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 27 Eylül 2013; 20:04:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Soprano

MSI GE60 2OE-047XTR alacaktım Pcdepo'dan, tam sipariş veriyordum iptal ettim. Doların düşmesiyle 128 GB SSD'li 2OE-229XTR modelini almayı düşünüyorum ama Lenovo Y510P'nin Ekran kartı GTX 765M'den açık ara önde.

http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html

MSI GE60 2OE serisinin kullandığı kart NVIDIA GeForce GTX 765M, 54 sırada yer alıyor.
    Lenovo Y510P kullandığı kart NVIDIA GeForce GT 750M SLI, 32 sırada yer alıyor.

MSI'de araştırdığım kadarıyla tek sorunu var o da ısınma sorunu.
    Lenovo Y510P'nin ısınma sorunu varmı, kronik problemi varmı, nedir ne değildir bir fikrim yok

y500 ün yok y510p ninde yoktur düz mantık :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam eğer cd sürücüsü yoksa SLİ modelidir..Bu modelde SLİ olarak gözüküyo fakat farklı kombinasyonları bulunabildiği için satıcıya sormak gerek almadan önce..
    Ayrıca SLİ nin bir faydasıda harıcı ekran kartının kendisine ait özel fanı oldugu için gtx 765m ye sahip pc ler kadar ısınmaz pc asla..
    yanı şuan lenovoda 2 adet fan var..1 tanesi pc nin kendi fani diğeri ise sökülebilir ekran kartının kendi fanı..

Şahsen fikrimi söylemem gerekirse 2 pc arasındaki donanımlar göz önüne alacak olursak ben lenovo yu alırdım..
    Öylede yaptım zaten :)

Peki Asus N56VZ - S4283H modelini çoğu kişi önermiyor bunun sebebi ne acaba ?

• hocam normalde pc gayet guzel ve kullanisli fakat sahip oldugu ekran karti yetersiz ve donanimina gore biraz pahali bir pc.

• Aslında aradiginiz kulaklık mause gibi ekstralarla saydiginiz ozellikler tam gx70 i tarif etmissiniz.

İşlemci konusunda sıkıntı olabileceginden arkadaşlar ge serisi yada y500 onermisler doğal olarak. Işlemciyi goz ardi ederseniz ikiside gx70 ayarinda pc ler degiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

Aslında aradiginiz kulaklık mause gibi ekstralarla saydiginiz ozellikler tam gx70 i tarif etmissiniz.

İşlemci konusunda sıkıntı olabileceginden arkadaşlar ge serisi yada y500 onermisler doğal olarak. Işlemciyi goz ardi ederseniz ikiside gx70 ayarinda pc ler degiller.

MSI'ın modelleri tasarım olarakta hoşuma gidiyor fakat son gelen bir gelişme ile bütçem 2.900 3.000 e kısıtlandı bu yüzden üstüne geçemiyorum . PC de oynayacağım oyunlar çok aham şaham oyunlar değil normal oyunlar CoD falan filan işte Sniper Farcry falan filan biliyorsunuz zaten genel olarak oyunları . Üniversiteye gideceğim için alıyorum bir nevi de çünkü günümün hepsi boş olacak neredeyse ve bunun bir kısmını oyun oynayarak geçirmek istiyorum . Abim kendisi Asus'un kasa sağlamlığı başta olmak üzere N56VZ-S4283H yi önerdi işlemci ve ekran kartı modeli düşük olduğunu görüyorum diğer modellerden fakat benim kullanım alanıma göre yeterli olur mu sizce bazıları çok para diyor fakat 3000 TL ye kadar bütçem olduğu için sorun yok. Asus'un kasa sağlamlığının benim için cidden önemli bir konu standart masada kullanmayacağım için birincisi ikincisi ise kendime öz eleştri yapmam gerekirse özenle kullanmadığım zamanlar oluyor bilgisayarı bu zamanlarda bir hasar gelirse sıkıntı olur .

Not : Kulaklık ve Mouse olarak G35 bugün ya da yarın elime geçicek hocam pişman olmayacağımdan eminim G35 den bilmiyorum kullanan arkadaş var mı ama . Mouse G700 düşünüyorum aslında ilk aşamada fiyattan dolayı G9X CoD Edition düşündüm ve alacaktım fakat mağazada yokmuş ikisi arasındayım şu an G700 pahalı ona göre .

Genel olarak yorumum bu şekilde son bi değerlendirme yapıp laptop siparişimi vermeyi düşünüyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pazzolu -- 28 Eylül 2013; 19:11:22 >

• Monsterlara bakabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

Monsterlara bakabilirsin

Baktım fakat son zamanlarda biraz araştırma yaptığıma göre eski monster servisinden eser yokmuş sanırım yani son zamanlarda olumsuz yorumlar okudum bu konuda biraz korktum o yüzden açığı söylemek gerekirse. Güzel laptopları var cidden fakat bu konu da sorun çıkar mı çıkmaz mı herhangi bir sorun yaşadığım da teknik servis olumsuz cevap verirse o laptobun iş orada bitiyor biliyorsunuz . Yani boşuna masraf ve ya sıkıntı oluyor .
  • Arkadaşlar konuma yorum yapan yapmayan beni bilgilendiren herkese teşekkür ederim . Lenova'yı inceledim öneren arkadaşlar arkaplana attım zannetmesin fakat gerek tasarım gerek özellik olarak tercihimi MSI GE60 2OE-229XTR üzerine kullandım . Pahalı gelebilir şu an fiyatı sizin düşüncelerinize göre fakat içimin rahat etmesi için bu gönlüme yattı .

PC : MSI GE60 2OE-229XTR
    Kulaklık : Logitech G35
    Mouse : ?????

şeklinde oldu Mouse önerisi olacak varsa beklerim teşekkür ederim herkese ilginizdiğiniz ve vaktinizden bi kısmını bana ayırdığınız için .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pazzolu -- 30 Eylül 2013; 14:42:02 >
  • quote:

Arkadaşlar konuma yorum yapan yapmayan beni bilgilendiren herkese teşekkür ederim . Lenova'yı inceledim öneren arkadaşlar arkaplana attım zannetmesin fakat gerek tasarım gerek özellik olarak tercihimi MSI GE60 2OE-229XTR üzerine kullandım . Pahalı gelebilir şu an fiyatı sizin düşüncelerinize göre fakat içimin rahat etmesi için bu gönlüme yattı .

şeklinde oldu Mouse önerisi olacak varsa beklerim teşekkür ederim herkese ilginizdiğiniz ve vaktinizden bi kısmını bana ayırdığınız için .

hocam mümkünse yan tarafında tusları olan farelerden alın...tuş ataması yapabılıyosunuz.ses ac kapa vsvsvs...çok kullanıslı oluyo.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar konuma yorum yapan yapmayan beni bilgilendiren herkese teşekkür ederim . Lenova'yı inceledim öneren arkadaşlar arkaplana attım zannetmesin fakat gerek tasarım gerek özellik olarak tercihimi MSI GE60 2OE-229XTR üzerine kullandım . Pahalı gelebilir şu an fiyatı sizin düşüncelerinize göre fakat içimin rahat etmesi için bu gönlüme yattı .

hocam mümkünse yan tarafında tusları olan farelerden alın...tuş ataması yapabılıyosunuz.ses ac kapa vsvsvs...çok kullanıslı oluyo.

Yine kararımı değiştirdim vehttp://www.sanalmarketim.com/msi-ge70-2oe205xtr-core-i74700mq-8gb-1tb-gtx765m-2gb-173-full-hd-freedos-hediyeli/p_50121/ siparişini verdim :D

Mouse olarak MSI ın yanında verdiği Gaming Mouse deneyeceğim ilk beğenmezsem Logitech G serisinden bakacağım . 17,3" olduğu için bunu tercih ettim ardından mSata SSD eklemeyi düşünüyorum .

• Millet lenova demiş ama kimse micro stuuterdan bahsetmemiş. Orta ve alt seviye GPU larda SLi kullanımı MİCro stuttera sebeb oluyor. Ki itici bi ozeliktir. Pahalı olanlarda bu olmaz. Zaten kart ureticleri bunu bildikleri icin ona gore kart cıkartıp milleti SLİ ve CF dan soguturlar. Vramleri kullanamzlar falan filan. Bi ton eksisi var. MSİ da sadece oyun degil multimedya olarakda memnun kalırsınızki bu tamamen SSD ye baglı bişi. Otekinde uyduruk cache var. Bole gidio iste .
  • quote:

Orijinalden alıntı: jubeii

Millet lenova demiş ama kimse micro stuuterdan bahsetmemiş. Orta ve alt seviye GPU larda SLi kullanımı MİCro stuttera sebeb oluyor. Ki itici bi ozeliktir. Pahalı olanlarda bu olmaz. Zaten kart ureticleri bunu bildikleri icin ona gore kart cıkartıp milleti SLİ ve CF dan soguturlar. Vramleri kullanamzlar falan filan. Bi ton eksisi var. MSİ da sadece oyun degil multimedya olarakda memnun kalırsınızki bu tamamen SSD ye baglı bişi. Otekinde uyduruk cache var. Bole gidio iste .

Peki ben yukarıda bahsettiğim 17.3" lik modeli alıp sonradan SSD taksam daha iyi olmaz mı sonuçta büyük ekran daha fazla oyun zevki değil mi . mSata olarak SSD takılıyormuş aradım sordum . Zaten aynı modelin SSD olanında not olarak ek ilave edilerek gönderilecektir yazıyor . O yüzden alırım 2 ay sonra bi 8GB daha ram ve SSD takarım ve yeteri kadar güçlü bir pc olur benim için diye düşünüyorum .

• Msata ların fiyatlarını bilmiyorum. Oyle ucuza geliyorsa ssd siz alın yoksa ssd li. 15 inc de agır 17 incde o yuzden 17 alın bari ise yarasın. 8 ram fazlasıyla kafi uzeri size kalmıs. Avrupada amerikada lux aletlerde bile 8 ram vardır bizde ne hikmetse basıyorlar rami lux gozuksun die. Gx degilsede bu kasalara alırsınız ucuz yollu bi sogutucu ısınma derdiniz de kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jubeii

Msata ların fiyatlarını bilmiyorum. Oyle ucuza geliyorsa ssd siz alın yoksa ssd li. 15 inc de agır 17 incde o yuzden 17 alın bari ise yarasın. 8 ram fazlasıyla kafi uzeri size kalmıs. Avrupada amerikada lux aletlerde bile 8 ram vardır bizde ne hikmetse basıyorlar rami lux gozuksun die. Gx degilsede bu kasalara alırsınız ucuz yollu bi sogutucu ısınma derdiniz de kalmaz.

SSD bana free gelecek gibi bir şey hocam . Abimin kullandığı 128GB mevcut şu an kendisi 256 almayı düşünüyor boşta kalanı da ben kendime çekeceğim . Ram konusunda haklısınız ben ilerisi için düşünebilirim onu .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.