Şimdi Ara

Bu işlemciler anakartım ile uyumlumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bios guncellerken otomatik guncelledı ınternette oda en son surum olan f8b kurdu cpu f6 istiyordu,diger butun cpu-z verılerı ektekı resımde var
     Bu işlemciler anakartım ile uyumlumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan357

bios guncellerken otomatik guncelledı ınternette oda en son surum olan f8b kurdu cpu f6 istiyordu,diger butun cpu-z verılerı ektekı resımde var

ram ddr2 800mhz görünüyor ama 832mhz çalışıyor..normalde bu kadar küçük artışta sorun olmaz ama yinede ram i kendi değerine çekerek deneyin.aslında anakartta ddr2 667 destekli diyor sitesi,belki bu yüzdende olabilir
    yine aynı menüler
    --del- tuşu ile açılışta biosa girin ve biosta iken -ctrl+f1- tuş kombinasyonunu uygulayın(alt menülerinde aktif olması için)
    --Frequency/Voltage Control- sekmesine girin

System Memory Multiplier ayarı var,ben seçenekleri göremiyorum ama varsa -2- değeri seçin,yoksa en düşük değeri seçin memory kısmının ekran görüntüsünü tekrar atın,birde o menüde hangi seçenkler var yazarsanız iyi olur

• usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    ramlerle alakalı bir sorun oldugunu dusunmuyorum acıkcası,bundan oncekı ıslemcımı 3 sene kullandım daha 1 kere mavı ekran vermemıstı.prime95 ile stress teste soktum işlemciyi coretemptekı max derece degerıne geldıklerınde hata verdı,acaba işlemcinin fanı az calısıyorveya macununda bır sıkıntı olabılır mı ısınması anormal gibi biraz cunku
  • quote:

ramlerle alakalı bir sorun oldugunu dusunmuyorum acıkcası,bundan oncekı ıslemcımı 3 sene kullandım daha 1 kere mavı ekran vermemıstı.prime95 ile stress teste soktum işlemciyi coretemptekı max derece degerıne geldıklerınde hata verdı,acaba işlemcinin fanı az calısıyorveya macununda bır sıkıntı olabılır mı ısınması anormal gibi biraz cunku

önceki işlemcinizde hata vermeyebilir ama yeni işlemcinizde fsb ayarı yaptınız ve bu yüzden ram hızı arttı,önceki işlemcinizde ram hızı 416(832) değildir %99 ihtimalle..elbette sıcaklık sorunuda olabilir.bios içinde PC Health Status kısmında CPU Smart FAN Control kısmını disable yapın,böylece fan sürekli tam devir dönsün..

fanı tam devıre ayarlıyacagım pekı ramın hızını dusurmem bı problem yaratırmı veya performans olarak bı kayba neden olur mu
  • fanı bir deneyin,sıcaklıklar(çekirdek sıcaklıkları) prime 95 te 70 derece görmezse ve mavi ekranda devam ederse ram i denersiniz
    prime 95 onceden 1.5 dk da 70 dereceyı gostertıyordu sımdı 10 dkdır devam edıyor yenı 70 oldu ve 70 cıvarında stabil seyredıyor,cpu 2 hala hata vermedı ramdekı degısıklık duzeltmıs gıbı bıraz
  • quote:

prime 95 onceden 1.5 dk da 70 dereceyı gostertıyordu sımdı 10 dkdır devam edıyor yenı 70 oldu ve 70 cıvarında stabil seyredıyor,cpu 2 hala hata vermedı ramdekı degısıklık duzeltmıs gıbı bıraz

ram ayarını oynadıysanız memory kısmının ekran görüntüsünü atarmısınız ve birde ayarı kaç yaptınız?

ayarlarda 1.5-2- bide tam hatırlamıyorum ama sanırım 3 vardı ben ayarı 2 yaptım, bide fanı tam devır calıstırmak ıslemcıyı cıddı anlamda soguttu
  • önceki işlemcinizin fsb si 200 olduğu için ayarlardada en fazla 3 çarpanı varsa ram zaten 600mhz çalışmıştır önceki işlemcide..zaten 800 mhz den 667 ye düşünce zamanlamalarda düşer(zamanlama düşmesi daha iyidir) ve hissedilir bir performans farkı mümkün değil yaşamazsınız..bu şekilde biraz deneyin,sorun olmazsa ram çarpanını bir üst değere alır denersiniz ve sorun olursa 2 değerine geri dönerisiniz
    tamam,şu an zaten fazla bir sıcaklıkta almıyorum,bir problem yok gıbı.mavi ekranda herhangi bir zamanda cıkıyordu su anlık bir problem yok eger olurda çıkarsa(inşallah çıkmazda :) ) tekrar mesaj atarım,yardımlarınız için çok teşekkürler,beni büyük bir yükten kurtardınız :)
    saatler sonunda mavi ekran hata koduyla beraber geldı şekil A da goruldugu üzere :(
  • quote:

saatler sonunda mavi ekran hata koduyla beraber geldı şekil A da goruldugu üzere :(

memory management yazıyor,googleda bakınca ram den yazan başkasıda olmuş..arıza değildir ama işlemci fsb ayarından dolayı olması muhtemel..

yapılabilecek benim aklıma gelen cpu ayarını manual yapmak..ilk girdiğiniz O.C FSB1333 Core. 2 CPU ayarını disble yapın..

CPU HostClock Control enable yapın ve altındaki değeri 333 yazın
    PCI Express Frequency (Mhz) 100 yapın
    System Memory Multiplier yine 2 seçin

sorun devam ederse 2 seçtiğiniz değeri dahada düşürüp deneyebilirsiniz..

fsb ayarları zaten manuel olarak yapılmıstı,sımdı degıstırdım core 2 cpu ayarını enabled yaptım cpu fsb sımdı auto oldu ama ram mhz de degısıklık yaratmadı 333 de hala,bir kez daha hata verırse pci express frequency i de 100 mhz yapıp denıyıcegım oda olmazsa (pek sanmıyorum ama) ramlerde bisey vardır dıye memtestle bi ramlerı kontrol ederım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.