Şimdi Ara

Bu işlemciler anakartım ile uyumlumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün bi işlemci sipariş etmeye karar verdım Core 2 Quad Q6600 yada Core 2 Quad Q8200 sipariş etmeye düşünüyorum bütçemde ötürü anakartım gigabyte ga-945gcm-s2l fakat bu işlemciler anakartıma uyumlumu öğrenemedim.Anakartın sitesinde (http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2669) n/a=not support yazıyor ama o bios versiyonunun oldugu kısımda yazıyor acaba desteklemiyormu?.yardımlarınızı beklıyorum,okuduğunuz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kagan357

Bugün bi işlemci sipariş etmeye karar verdım Core 2 Quad Q6600 yada Core 2 Quad Q8200 sipariş etmeye düşünüyorum bütçemde ötürü anakartım gigabyte ga-945gcm-s2l fakat bu işlemciler anakartıma uyumlumu öğrenemedim.Anakartın sitesinde (http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2669) n/a=not support yazıyor ama o bios versiyonunun oldugu kısımda yazıyor acaba desteklemiyormu?.yardımlarınızı beklıyorum,okuduğunuz için teşekkürler.

verdiğiniz linkteki anakartın rev 1.0 ı bu işlemcileri desteklemiyor.N/A yazısı; not supported:desteklenmiyor anlamına geliyor..hiç bir Q serisi işlemciyi desteklemiyor
  • usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler,q serısı harıcınde core 2 duo e8400 işlemciye baktım ondada by Overclocking yazıyor,biosun surumunu f8d olan son surume guncelledım fakat fsb 1333 olan işlemcilerı kullanmam için ekstra bir işlem yapmam gerekıyormu ?
  • 1333 fsb(333x4) işlemci taktığınızda biostan fsb yi 333 olarak elle ayarlamanız gerekli,o şekilde kendi hızında çalışıyor,yapmazsanız kendi fsb hızından düşük hızda çalışan işlemci haliyle kendi ghz değerindede çalışmayacaktır..3ghz lik işlemcinin 2.66ghz de çalışması misali
    biosta daha yeni yani oynama yapmaya basladım,bu fsb degısme ıslemı sırasında kalıcı hasarlar alabılırmı bıos,bilen birinemi yaptırmalı,yoksa rahatlıkla yapılabılıcek bır iş mi sizce?
  • bu işlemc için hasar olacak birşey değil çünkü zaten anakart üreticisi bu şekilde bir ayar ile o işlemcilere destek verdiğini belirtmiş.biosta fsb hızı yazan yere 333 değeri girilecek sadece..bunun dışında çekinceniz varsa E7000 serisi işlemcileri direk destekliyor..onlardanda alabilirsiniz,şuanki işlemciniz nedir?
    su an ki işlemcim e2180,core 2 duo e8400 almayı dusunuyorum satıcıyle iletişime gectım fakat anakartınız desteklemıyor dedı,fakat sıtede f6 by overclocking yazıyor bende belirsizlikte kaldım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben verdiğiniz linke bakarak yazıyorum,anakart üreticisi destekliyor demiş..tecrübe ettiğim bir konu değil maalesef..birkaç yabancı foruma baktım bu anakart ile E8400 yazmışlar ama yanlarında 2.4ghz yazıyor,belli ki kendi hızında çalıştırmamışlar/çalıştır(A)mamışlar..denemeden birşey yazamam maalesef
    forumdan bi kaç arkadaş daha aynı anakartla aynı ıslemcıyı sormuslar ve pek sıkıntı olmamıs anlasılan,yarın siparisi verip deniycem bi kac gune elımde olur ürün sonucları burdan yazarım aynı sorular kafasını kurcalıyanlar olursa.usb2.0 kardesım cok tesekkurler verdıgın bılgıler ıcın,iyi gunler
  • işlemci elinize geçince haber verin,bios konusunda yardımcı olmaya çalışırım anakartın klavuzuna bakarak
    tamam işlemci elımde oldugu zaman,size haber verecegım tesekkurler
  • malesef desteklemiyor ama extremeyi destekliyor onuda bulabilirmisin bilmiyorum sen en iyisi core2duo işlemci bak ona

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    işlemci su an elıme gectı bilgisayara bagladım,cpu-z sonucu ekte su an rated fsb 1066 olarak gorunuyor ve tam verımde degıl ıslemcı nasıl 1333 fsb yapabılırım
  • quote:

işlemci su an elıme gectı bilgisayara bagladım,cpu-z sonucu ekte su an rated fsb 1066 olarak gorunuyor ve tam verımde degıl ıslemcı nasıl 1333 fsb yapabılırım

--del- tuşu ile açılışta biosa girin ve biosta iken -ctrl+f1- tuş kombinasyonunu uygulayın(alt menülerinde aktif olması için)
    --Frequency/Voltage Control- sekmesine girin
    --O.C FSB1333 Core. 2 CPU- ayarına gelin ve -auto- olan ayarı -enabled- olarak değiştirin kaydedip çıkın,

olmazsa tekrar mesaj atın manual fsb ayarı ile deneyelim

manuel olarak 333 e ayarladım sonra ondan vazgectım ve core 2 cpu ayarlarından otomatık yaptım auto yapınca fbs 1333 oldu fakat arada cok ufak tefek ınıs cıkıslar oluyor 1331-1332 felan oldugu oluyor sanırım sorun olmaz.buda son halındekı cpu-z goruntusu
  • ondan birşey olmaz merak etmeyin
    yardımlarınız ve zahmetlerınız için çok teşekkürler,baska sorun kalmadı sanırım işlemcı gayet guzel calısıyor :)
  • quote:

yardımlarınız ve zahmetlerınız için çok teşekkürler,baska sorun kalmadı sanırım işlemcı gayet guzel calısıyor :)

hayırlı olsun :)
    teşekkürler,fakat bir şey daha sormak istiyorum.işlemciyi taktım yarım saat felan sonra kapanmaya basladı sonra fanın tam oturmadıgını fark ettım tekrar taktım duzeltı fakat bu seferde 1,5 saatte felan bir mavi ekranla karsılasıyorum nedeni ne olabılır?
  • quote:

teşekkürler,fakat bir şey daha sormak istiyorum.işlemciyi taktım yarım saat felan sonra kapanmaya basladı sonra fanın tam oturmadıgını fark ettım tekrar taktım duzeltı fakat bu seferde 1,5 saatte felan bir mavi ekranla karsılasıyorum nedeni ne olabılır?

E8400 için uygun bios u yüklediniz mi?ram ler kaç mhz ve cpuz memory ve spd kısımlarının ekran görüntüsünü atarmısınız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.