Şimdi Ara

Bu işte yeni bir arkadaşa lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım özelliklerini yazıyorum:
    gigabyte p35-ds3l
    FSP EPSILON 600 watt
    kasa A+ EL DIABLO(25cm ön ve 36cm yanında fan var)
    4GB ddr2-800mhz kingston ram
    Q6600 revision G0
    XFX 8800GTX extreme edition.
    37inç FULL HD SAMSUNG LCD
    Özelliklerim bunlar ve cpu'mu overclock etmek istiyorum.
    1-)Cpu üzerinde kendi kutusundan çıkma fan'la ne kadar ileriye gidebilirim??
    2-)Bunları yapmak için bilgili bir arkadaş bana birazcık detaylı bir şekilde adım adım anlatabilir mi??
    3-)Biraz forumu okudum BIOS'la ilgili bir sürü şeyler yazılmış ama BIOS konusunda pek bilgili değilim o yüzden fazla anlayamadım yardım edebilirseniz çok çok sevinirim.
    4-)Internetten biraz araştırdım ve iyi-kötü bir bilgi edindim ancak bu işe girişmeye daha henüz korkmaktayım elimde tam bir bilgi olmadan çünkü genelde yazan bilgilerde belirli şeyler var mesela CPU'nun fanını değiştirmişler fln. ancak benim aradıgım kendi üzerindeki fanla nereye kadar gidebilecegim o yüzden bu konuda pek bir bilgi bulamadım.
    Şimdiden teşekkürler.

• yavaş yavaş arttır hızı ve dene ancak bu şekilde bulursun yada daha kolayı var kasayı bana yolla ben senin yerine denerim
  • anladım da hızı ne şekilde arttırmam lazım bu bios ayarları benim için biraz fazla karışık da o yüzden sorayım dedim kasayı yollamayayım senle buluşalım bize gel :)
  • ust konuya bakarsan orda yeterince acikliyor. onun disinda suan daha yardimci olamicam gec oldu yarin erken yola cikicaz
     Bu işte yeni bir arkadaşa lütfen yardım
    Kasana hayran kaldim
    nerden ne kadara aldigini yazarsan sevinirim.
    Gercekten cok guzelmis...

Sistem de hayirli olsun
    edit: image leri simage yaptim resim cok buyuk bosuna yer kaplamasin sayfada diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 23 Aralık 2007; 0:07:01 >

• bu sistem nedir yaa.overclock diyon bi de halaa.offf o 37inç ne yaa...bios dan cpu cpu frequency yi bul.onu yavaş yavaş artır.10-10 mesela.kilitlenme donma reset atma oldugu yerde de v core ve ram voltajlarını biraz biraz artır.tabii sürekli sıcaklıkları da kontrol et buarada
  • kasaya 175$+kdv verdim eksen computer'den aldım
  • 600w psu kendi içindemi ayrıyetten bide psu mu aldın?? bu arada ekran kartı oc si rivatuner programı ile çok kolay yapılıyo ama işlemcide bende korktum başta ama sonra yaptım.. yanlış yaptığımda bios otomatik olarak default ayarlara aldı.. yani hmn bişey olmuyo.. sonunda çok memnunum 1.8 den 2.3 yaptım (%26) e2160 modelini..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpii -- 23 Aralık 2007; 1:14:23 >
  • Arkadaşım seni eleştirmek istiyorum.

Binlerce dolarlık bu sistemde bu anakart neden bu kadar düşük en azından P35-DS3R olabilirdi.
    Ayrıca bu kadar para harcadıktan sonra, kaliteli bir soğutucu almamak çok anlamsız olur.
  • ben bu sisteme toplamda 1500$ verdim vermedim sayılabilir cpu+ekran kartı amerikadan geldi zaten o yüzden ayrıca da kasadaki fanlar çok çok büyükler dikkat ettiysen açıkçası o yüzden ekstradan bir soğutucu almadım anakart konusunda bilgisizligime denk geldi açıkçası çok kritik olmadıgını düşünüyordum.37inçde aynı zamanda tv olarak kullandıgım için problem olmuyor yani sonuç olarak ben başarılı bir iş yaptıgıma inanıyorm çünkü şu anda crysis hariç bütün oyunlar 1920*1080 max çözünürlükte ve max detail de sorunsuz bir şekilde oynamaktayım.PSU'yu da ayrı aldım ve 600watt yeterli gibi duruyor yani...
  • Şimdi arkadaşlar ben bu multiplier'i 6X den 7X 'e çıkardım eski hali 266*6 idi ve her çekirdek 1,6 sağlıyordu toplamda 2.4 gözüküyordu beklenen deger ancak şimdi 7X olmasına ragmen her çekirdek 1.86da çalışıyor gözüküyor ama toplam 2.4 olarak kaldı ve değişmedi intel cpu id identificator'a göre ancak diger yandan CPU-Z 'e göre ise çekirdekler arada bir 6X arada bir 7X de çalışıyor gözüküyor bu ne demektir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: caca4123

Şimdi arkadaşlar ben bu multiplier'i 6X den 7X 'e çıkardım eski hali 266*6 idi ve her çekirdek 1,6 sağlıyordu toplamda 2.4 gözüküyordu beklenen deger ancak şimdi 7X olmasına ragmen her çekirdek 1.86da çalışıyor gözüküyor ama toplam 2.4 olarak kaldı ve değişmedi intel cpu id identificator'a göre ancak diger yandan CPU-Z 'e göre ise çekirdekler arada bir 6X arada bir 7X de çalışıyor gözüküyor bu ne demektir?

Sistem boştayken enerji tasaarufu için çarpan 6'ya düşer.
  • su anda sistem stabil bir sekilde 7*266 yani cekirdek basina 1.89da calisiyor eskiden 4 cekirdek 1.6da calisip totalde 2.4 uretiyordu su anda toplamda kac urettigini nasil hesaplayabilirim ben bu 4*1.89 luk islemcinin???
  • beyler gercekten kimse bilmiyor mu yahu bu sorunun cevabini o kadar insan bakiyor niye kimse cevap vermiyor gercekte ulastiginiz hizi nasil bilebiliyorsunuz ekstra bir program mi var cunku cpu-z programi sadece tek bir cekirdegin kac hizda calistigini gosteriyor ve piyasada satilan q6600 2.4ghz gozukse dahi her bir cekirdek ayri ayri 1.6 ghzde calisiyormus gibi gozukmekte bunu birisi aciklayabilir mi???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.