Şimdi Ara

Bu İtalyan'ca parçayı bilen varmıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vakit ayıranlara öncelikle teşekkür ederim...

Joy FM'de rastladığım ve kaydettiğim bir parçayı arıyorum. Aradığım parça şu link'de, sanırım İtalyan'ca veya İspanyol'ca...
    İşin komik yanı spiker sonunda parçayı seslendiren kişiyi veya grubu söylüyor ama aynen söylediği şekilde google'da arattığımda hiç bir şey çıkmıyor... Yanlış duymadıysam sonunda söylediği şey şu; Esmeninyas... Tabii bu söylenişi kim bilir nasıl yazılıyor...

İlgilenenlere tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newswire -- 19 Kasım 2012; 1:20:47 >

• Silinmiş tekrar atacağım!

http://bitshare.com/files/yz5fhqsn/unknown.mp3.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newswire -- 19 Kasım 2012; 1:49:16 >
  • Link yenilendi... Depositfiles'a attım. 3.55 MB...

http://bitshare.com/files/yz5fhqsn/unknown.mp3.html
    http://depositfiles.com/files/grp09sxk3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newswire -- 19 Kasım 2012; 1:47:19 >

• Aradım bulamadım vala.
  • Teşekkürler raunk, bende çok aradım ama sonuç sıfır!

İtalyan'ca bilen birileri lazım... Forumda olması lazım...

Parçayı indirenler olursa parça sonunda spiker söylüyor kimin söylediğini, orayı da kaydettim...
  • müzik tanıma programı bile bulamadı bu nedir
  • Teşekkürler cumalı69...

Bende internet üzerinden "çalan parçayı tanıyan" kaç site ve program varsa denedim ama bir sonuca ulaşamadım.

Turkcell "Ne Bu Çalan" servisini denedim, iki defa yanlış sonuç gönderdi, bir defa da "bulamadık" dedi. :)

Aslında biraz da gülüyorum çünkü programı sunan DJ parçayı kimin söylediğini sonunda söylüyor ona rağmen bulamadım ya pes diyorum!
    İngilizce olsa olay bitmişti sanırım ama İtalyan'ca olması işi bozdu... Çok hoş bir parça aslında...

İtalyan'ca bilen birisi saniyesinde bulabilir diye düşünüyorum lakin parçayı daha önce duymamış olsa bile gönderdiğim kayıtın sonunda DJ parçanın kime ait olduğunu söylüyor, tabii yazılışı çok önemli....

Olmadı JoyFM'e telefon açarım... :))
  • Parçayı buldum sonunda arkadaşlar :)

Nasıl bulduğumu anlatayım ilk önce;
    Parçanın İtalyan'ca olduğunu tahmin ederek Google'ın İtalya'da ki yerel arama motorunu kullandım. Yani JoyFM'de ki DJ'in parça sonunda söylemiş olduğu ismi google.it' de arattım. :)

Parçayı Söyleyen Sanatçı : As Meninas
    Parçanın Adı : Per Quello che non ho

Parça 1984 yılın da çıkmış (sound'dan tahmin etmiştim) ancak bu kadar eski bir parçanın "müzik tanıma servisleri" tarafından bulunamamış olması çok enteresandır.

Ve bir önemli nokta daha;
    Demek ki Google sözcüklerin okunuşlarını ancak yerel bazda arama yapıldığında kaale alıyor bunu da öğrenmiş olduk.

Ve tabii ki parçanın youtube link'i ;http://www.youtube.com/watch?v=ota3JSM0sx4
    Parça ile ilgili kısa bilgi (Albüm kapağı ve çıkış tarihi) :http://www.discogs.com/As-Meninas-Per-Quello-Che-Non-Ho/release/2682048

Vakit ayırıp ilgilenen raunk ve cumalı69'a tekrar teşekkür ederim.

• tam 15 sene aradım sen çabuk bulmuşsun :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Y.J.Malmsteen

tam 15 sene aradım sen çabuk bulmuşsun :D

Şimdiye kadar arayıp da bulamadığım bir parça olduğunu hatırlamıyorum :) Bu ilk'di... Belki İtalyan'ca bilen vardır diye foruma konuyu açmıştım ama kafaya takınca buldum... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Newswire

quote:

Orijinalden alıntı: Y.J.Malmsteen

tam 15 sene aradım sen çabuk bulmuşsun :D

Şimdiye kadar arayıp da bulamadığım bir parça olduğunu hatırlamıyorum :) Bu ilk'di... Belki İtalyan'ca bilen vardır diye foruma konuyu açmıştım ama kafaya takınca buldum... :)

o zamanlar internet olmadığı için tabi zordu bide parçanın kaydıda yoktu bende . 1 kez duymuştum radyoda aklıma kazındı. last fm de dolanırken tesadüfen buldum yıllar sonra çok sevinmiştim
  • 2 gün önce bu konuyu gördüm ve dj yin as meninas dediğini duyarak googlede aramıştım ama başka video klipleri karşıma çıktı sonra yanlış şarkıcıyı aradığımı düşündüm çünkü sesi farklı gelmişti ama doğruymuş as meninasmış... bunuda şimdi bu konudaki cevaplardan öğrendim
  • Che peccato, posso aiutarti ma ancora è più tardi perciò l'hai trovato.
  • @Y.J.Malmsteen
    Forumda konusu geçmişmidir bilmiyorum ama İtalyanlar Europop (Italo-disco) ve disco müziği icat etmiş bir ülkedir. Sonra bu icadı Almanlar en zirvesine taşımış ve Amerika'lılar kendi disco müziklerini icad etmiştir. Bu konu inanılmaz detaylıdır...

Ama İtalyan'ların yeri "Italo-disco" dendi mi ayrıdır.

Bu müziği radyo da duyduğumda 80'li yıllara ait olduğunu altyapısından anlamıştım...

@JAMESx
    İlgilendiğin için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.