Şimdi Ara

BU KADARI AYIP AMA ARTIK BİR ÇÖZÜM BULALIM... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

BU KADARI AYIP AMA ARTIK BİR ÇÖZÜM BULALIM...

(En Son Oy Tarihi: 23.7.2016)
Giriş
  • 1. Kişilerin yüzlerini yayınlamak internette yasak değil. Bunun kanunen bir hükmü yok çünkü kliplerde magazin programlarında ve haberlerde yüzü gözüken bir sürü insan var ve bunlar yayınlanıyor. Lütfen kanunları bilmeden kendi doğrularınızı kanun gibi lanse etmeyin @selenvirus

2. durum etik olarak normal olmayabilir ve ben zaten bu başlığı o konu silindi diye açmadım dikkatli okursanız anlayacaksınız.Bu gün açtığım konu silindi ve arkasından açtığım tebrik konusu (!) da silindi diye böyle bir anket düzenledim.

3. madem üçüncü şahısların yayınlanması yasak (ki değil) ben size burda silinebilecek yüzlerce konu gösterebilirim ayrıca şunu da söylemek isterim ki RESİM SİZİN SERVERLARINIZDA HOST EDİLMİYORDU BU DA YASAL SORUMLULUĞUNUZU KALDIRIR!!! (sadece bilgi zaten böyle birşey yok)

4. birine denyo demek yanlış haklısınız zaten o konunun silinmesini tartışmıyoruz @beyazbüyü

5. bir mesajımda 7-1'ken anket sayfayı 3 sn de bir yenilememe rağmen 7-10 olduğunu gördüğümü söyledim bunun için bir açıklamanız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _cracker_ -- 11 Ekim 2006; 0:20:35 >

• Peki eklenen fotoğrafların kişilere ait olduklarına dair bi garantiniz var mı ?...yok

Bu dedikleriniz ne kadar doğru olursa olsun engellenebilcek bişey değil bence...

http://forum.donanimhaber.com/m_7337355/mpage_1/key_resimlerini/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_9682225/mpage_1/key_resimlerini/tm.htm

Örnekleri mevcuttur... Belki bu topiclerde de insanlar arkadaşlarının veya sevmedikleri insanların fotolarını koyarak bi şekilde pislik yapıyolar ? Bunlarda mı kapatılmalı ?....

Benim yazdıklarım sadece bi adaletsizliğin olduğuna katılmamdır, konuyla alakam bile yok ama son zamanlarda modlar kuralcılık oynamaya başlamıştı gerçekten.....

Sözüm meclisten dışarı...
    quote:

Orjinalden alıntı: selenvirus

Silinen konuya baktım ve silinmesi uygun bir konu.
    Konuda resmi yayınlanan bir kişi var yüz bölümü kesilmiş, bıyıklar, benler yapılmış, avatar olsun denmiş vs. vs. pekala ben size soruyorum o resimde diğer kişi neden Photoshop ile yok edilmiş?
    Sizin arkadaşınız o şahıstan daha değerli midir? sizin için öyledir ama ben 3. şahsım, o arkadaşta, sizin arkadaşınız da benim için farksız kişiler.

Forumda her kimin resmi kullanılırsa izni olmadan, o resimleri sileriz geçende bir üniversitede görevli öğretim üyesinin resmi yayınlanıyordu onu ben sildim.

Şimdi bu şahıs bu resime bir şekilde ulaşsa ve foruma dava açsa ne yapmayı düşünürünüz?
    Ünlü bir kişi değil, resmini yayınlamaya hakkınızda yok, tamamen ceza kanununda şikayet edildiği takdirde suç teşkil eden durum.

Silinmesine tepki verilmesini ve size destek veren kişileri görünce şaşırdım.

• Evt. adaletsizlik var. örn ben pendikspor kadrosunu yazsam ve buna biri şikayet yazınca fenerli yöneticiye gelirse hemen siliniyo ceza neyin veriliyor. Ama aynı yöneticiye Tromse takımı kadrosu yazıldığını şikayeti gelse bişi olmuyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Peki eklenen fotoğrafların kişilere ait olduklarına dair bi garantiniz var mı ?...yok

Bu dedikleriniz ne kadar doğru olursa olsun engellenebilcek bişey değil bence...

http://forum.donanimhaber.com/m_7337355/mpage_1/key_resimlerini/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_9682225/mpage_1/key_resimlerini/tm.htm

Örnekleri mevcuttur... Belki bu topiclerde de insanlar arkadaşlarının veya sevmedikleri insanların fotolarını koyarak bi şekilde pislik yapıyolar ? Bunlarda mı kapatılmalı ?....

Benim yazdıklarım sadece bi adaletsizliğin olduğuna katılmamdır, konuyla alakam bile yok ama son zamanlarda modlar kuralcılık oynamaya başlamıştı gerçekten.....

Sözüm meclisten dışarı...
    quote:

Konuda resmi yayınlanan bir kişi var yüz bölümü kesilmiş, bıyıklar, benler yapılmış, avatar olsun denmiş vs. vs. pekala ben size soruyorum o resimde diğer kişi neden Photoshop ile yok edilmiş?
    Sizin arkadaşınız o şahıstan daha değerli midir? sizin için öyledir ama ben 3. şahsım, o arkadaşta, sizin arkadaşınız da benim için farksız kişiler.

Forumda her kimin resmi kullanılırsa izni olmadan, o resimleri sileriz geçende bir üniversitede görevli öğretim üyesinin resmi yayınlanıyordu onu ben sildim.

Şimdi bu şahıs bu resime bir şekilde ulaşsa ve foruma dava açsa ne yapmayı düşünürünüz?
    Ünlü bir kişi değil, resmini yayınlamaya hakkınızda yok, tamamen ceza kanununda şikayet edildiği takdirde suç teşkil eden durum.

KOMİK RESİMLER ALTINDA YURDUM İNSANLARININ RESİMLERİ KONULUYOR ONLARA NE DEMELİ?

• quote:

doğru söze ne denir.

• Neden demin konu kapatıldı ? Sonra arkadaşın açtığı konu da kapatıldı bi süresonra da bu topicgeri geldi ?

Bunu yapmanızın amacı boy gösterisi mi yoksa düşünmek için zaman yaratmak mı ?.......
  • BU KONUYU HANGİ ARKADAŞ NEDEN KAPATTI?
    HANGİ ARKADAŞ NEDEN AÇTI?

LÜTFEN AÇIKLAR MISINIZ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _cracker_

1. Kişilerin yüzlerini yayınlamak internette yasak değil. Bunun kanunen bir hükmü yok çünkü kliplerde magazin programlarında ve haberlerde yüzü gözüken bir sürü insan var ve bunlar yayınlanıyor. Lütfen kanunları bilmeden kendi doğrularınızı kanun gibi lanse etmeyin @selenvirus

2. durum etik olarak normal olmayabilir ve ben zaten bu başlığı o konu silindi diye açmadım dikkatli okursanız anlayacaksınız.Bu gün açtığım konu silindi ve arkasından açtığım tebrik konusu (!) da silindi diye böyle bir anket düzenledim.

3. madem üçüncü şahısların yayınlanması yasak (ki değil) ben size burda silinebilecek yüzlerce konu gösterebilirim ayrıca şunu da söylemek isterim ki RESİM SİZİN SERVERLARINIZDA HOST EDİLMİYORDU BU DA YASAL SORUMLULUĞUNUZU KALDIRIR!!! (sadece bilgi zaten böyle birşey yok)

4. birine denyo demek yanlış haklısınız zaten o konunun silinmesini tartışmıyoruz @beyazbüyü

5. bir mesajımda 7-1'ken anket sayfayı 3 sn de bir yenilememe rağmen 7-10 olduğunu gördüğümü söyledim bunun için bir açıklamanız var mı?

1 siz ne biliyorsunuz benim ne işle meşgul olduğumu? hukuk hakkında ne bilgiye sahipsiniz?
    size gece gece hukuk dersi vermeyeceğim. Yargıtayın sitesinde kanunlar mevzuatlar her şey mevcut.
    Ünlü olmayan, kamuyu ilgilendirmeyen hiç bir olayda resim yayınlayamazsınız. Suçluların bile TV lerde yüzleri kapanır ona da mı rastlamadınız. Magazin programlarında yayınlananlar da gönüllülük esaası vardır, ek olarakda Türkiye'de insanların kanuni haklarını tıpkı sizin gibi bilmiyor olması bizim suçumuz değildir. Yasal değildir sizinle bu konuyu tartışma ihtiyacı duymuyorum. Ama gerekirse de iki tam sayfa bilgi veririm.

2 Konu bu değil peki ne? konu şu; haklı olarak silinen konu için yönetimle dalga geçer gibi tebrik konusu açmak. Lüfen dalga geçmeyin.

3 Yüzlerce şikayetde bulunun biz değerlendiririz şikayet yolu açık. Gerisine ilk mesajda yanıt verdim.

4 ----

5 Lütfen ithamlarınıza dikkat edin böyle bir şey yapmaya yetki yoktur, hiç aklınıza üyelerin sizi haksız bulacağı fikri neden gelmiyor. Geçmiş anketlere bakın hep gerideyiz bu konuyu açan siz değilsiniz tek fark gerçekten haksızsınız.

PlutosDaddy

Yyınlanan resimdeki, anneni, babanız, kardeşiniz, kız arkadaşınız olabilirdi. E yapacak bir şey yok diyip şikayet etmeyecekseniz o sizin tercihinizdir saygı duyarım.

Herkese iyi geceler.
    Üyelerimizden rahatsızlık nedeniyle özür dileriz.

Konunun silinme nedeni tartışmayı okumayan arkadaşımızın yanlışlıkla silmesidir mesaj yollarken fark ettim baştan yazmak zorunda kaldım.

• kanunen yetkili olarak söyleyeyim,
    resmi koyan kişi milyarlar öder,
    bi de mahkeme mahkeme sürünür,

selen doğru demiş,
    biraz daha dikkati olun arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: _cracker_

BU KONUYU HANGİ ARKADAŞ NEDEN KAPATTI?
    HANGİ ARKADAŞ NEDEN AÇTI?

LÜTFEN AÇIKLAR MISINIZ?

Gerekli cevaplar selenvirus tarafindan verilmis benimde ekleyecek tek birseyim var;

Usluba dikkat...

Bu uslup ile, saldirgan tavirlar ile haksiz oldugun bir konuda boyle bir konu daha acmak ve gerekli cevaplar verilince yersiz ithamlar yapmak.

"forumun gozunden dusuyorsunuz haa dikkatli olun la" diye bir ima vermek yanlistir.

Siz bence forumun kurallarini bir daha hatta iki kere okuyun ezberleyin sonra bunlari yazmaya yeltenin.

Resim konusunda baska yerde host ediliyor olabilir fakat taraf sikayetci olunca o resmi barindirmasak bile icerikteki mesaji silmedigimiz icin ilk sorumlu biz olacagiz ve bizim ilk yapacagimiz senin IP'ni vermek ve alin davayi bu adama acin demek olacaktir. Biz size bir iyilik yapiyoruz ve iki tarafinda basi agrimadan isi hallediyoruz. Zaten bu kurallarda acik ve NET olarak yazilmistir. Okusaydiniz ikiniz de keske bu duruma dusmeden.

Cevap vermek gecikmemizin tek nedeni bu tur konularin gunde yuzlerce kez acilmasidir, her istediginiz an bir mod ortada olamayabilir.Zaten benim konu neden silindi diye konu acmamanizi istiyoruz, bir email adresi var hatta olmadi bir mod'a pm atarsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amras_tasartir -- 11 Ekim 2006; 1:07:12 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.