Şimdi Ara

BU KAGIT PARCASIYLA MUTLU OLMAYA CALISIYORUM SSLI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: Right-

iğrençsin

neden?

Söylememe gerek var mı ?
    Şu konuyu okuduktan sonra o para denen zıkkımdan ve senin gibilerden bir kez daha iğrendim. insanlığını kaybetmişsin resmen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar kafana takarsan para kazanamazsın, haberin olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eser cafe

• quote:

quote:

quote:

iğrençsin

neden?

Söylememe gerek var mı ?
    Şu konuyu okuduktan sonra o para denen zıkkımdan ve senin gibilerden bir kez daha iğrendim. insanlığını kaybetmişsin resmen.

madem para önemsizse en iyi niyetliden bile yüksek meblağ para isteyince neden vermiyor?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

tadını alsan
    para mara düşünmezsinde tadını almamışın daha
    üzülüyorum senin için

neyin tadını anlamadım

vajina
  • hem " kâğıt "
    hem " deyerli " ve " deyil"

• Baklava Sevmeyen Antepli kullanıcısına yanıt
    Matematik hocana saygılar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

iğrençsin

neden?

Söylememe gerek var mı ?

madem para önemsizse en iyi niyetliden bile yüksek meblağ para isteyince neden vermiyor?

Günümüzde para hayatta kalmak için şart çünkü ama bu hayatımızın merkezine koymamız gerektiği anlamına da gelmiyor. Herkes kendisi ve ailesini geçindirmek için emek harcıyor neden isteyen bir başkasına(aç, açıkta olmadığı sürece) versin ki.

• birgun seninde cok paran olur insallh hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vigilant

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rzgrklc

Adam haklı. Parası çok olsaydı mutlu olacaktı şimdi olmaya çalışıyor

790 tl benim gözümde aşırı büyük para ama normalde deyil.
    ama onun cebimde durması bile az çok HAYATTA mutlu olmamı sağlıyo

ama babam destek verseydi
    milyonlarım olsaydı
    yemin ederim ki şu an evliydim
    junior turbolinea lar foruma çoktan üye olmuştu

parasızlık benim hayatımı kabusa çeviriyor.
    bayan bulamıyorum istediyim gibi güzel
    işimi gucumu yoluna koyamıyorum
    parasiz olduğum için toplum arasında eziliyorum
    parasız oldum için muhattap olduğum kesimin seviyesi düşük

ama en çok parasızlıkta bana koyan. hayat seviyemin düşük olması ve güzel bi hatun bulamamamdır.

Bak sana yeni bir bakış açısı vereyim, troll falan değil ciddi olarak yazıyorum.

Şuan zengin olsaydın, güzel bir kadın ile evli olsaydın ve çocukların olsaydı, farzet şuan hayallerindeki hayatı yaşadığını. Bu sefer kendi kendine "oh lan ne güzel param var, güzel bir hatunla evliyim herşey süper" diye düşüneceğini mi sanıyorsun?

Ben senin yerine cevap vereyim, hayır. Bu sefer başka dertlerin olacaktı; belki evde eşinin dırdırı, belki kızının erkek arkadaşı, belki ödenmeyen çeklerin, belki hiç aklına gelmeyen bambaşka bir sorun. Yine sorunların içinde bunalmış, " şöyle şöyle olsaydı bunlar olmazdı" diye düşünüp duracaktın. Çünkü senin düşünce yapın bu şekilde çalışıyor.

Mutlu olabilen insan, her durumda moralini yerine getirecek birşeyler bulur. Polyannacılık değil bu. Sadece şuan kendini şartlandırmışsın, bütün dertlerinin kaynağı olarak parayı görüyorsun. Bir anlamda kendini temize çıkarıp, benim hiç kabahatim yok param olsaydı böyle olmazdı diyorsun. Ama mutlu olmayı beceremeyen sadece sensin. Ailen, para yada başka birşey değil. Etrafına bir bak, mutlu insanlar hep milyarderler mi?

İçinde bulunduğun ruh hali ile eğer maddi durumun iyi olsaydı bu sefer suçu atacak başka bir konu bulurdun. Bence olaya bu açıdan bak. Paraya odaklanmaktan vazgeç, sahip olduklarından mutlu olmaya bak. Örneğin sağlık. Eczanede çalışıyorsun, sağlık elden gidince herşeyin nasıl boş olacağını çok iyi bilmen gerekir.

Söylediklerim üzerine biraz düşün bence.

burada mantıksız bir şey söylüyorsun?
    para olduktan sonra çek ödenmemesi gibi bi sıkıntı olamaz ki? ben zaten ev başka yatırım yapmayacağım sadece param nakitte olacak
    zenginlikten bahsediyorsun çek ödememe gibi bir şeye geliyor

bir de para olduktan sonra kız evladım olmayacak tüp bebekle erkek evlat yaptırabiliyormuşum
    her şey bu paraya bağlı. parası olan her şeyi seçebiliyor.

yorumunu alim

Yahu ne kadar sığ düşünüyorsun. Paran çok da olsa, bir yerde çarkını döndüremezsen iflas etmen işten bile değil. Yüzlerce çalışanı ve Ankara gibi yerde 3-4 katlı mağazası olduğu halde bu çek davasına batıp iflas eden akrabamız var. Paranın çok olmasının seni maddiyatı düşünmekten uzak tutacağını sanma, ne kadar zenginsen bu durumu devam ettirmek adına o kadar çok bu işlere kafa yorarsın.

Erkek çocuk olayına ise gülüp geçiyorum, bu işler nasip meselesi. Ayrıca ben bu örnekleri yazdım ama çok farklı şeylerde olabilir. Örneklere takılma demek istediğim şeyi anlamaya çalış bence.

Yada boşver, sen nasıl para bulurum buna kafa yormaya devam et. Vazgeçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: potur

Bana 5000 para ver olene kadar dostun olayim

Dostluk paradan değerli deyil

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.