Şimdi Ara

Bu Kasaya Takviye Neler Yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP Pavilion Elite m9130.tr kasasına Sahibim gt 8500 ekran kartı asus benecia anakart intel core 2 quad işlemcisi 2 gb rami var buna 1.500 tl ye nasıl güçlendirme yapabilirim yada oyun pc sine dönüştürmek için nelere ihiyacım var benim lütfen başka bilgisayar alın demeyin durum böyle buna ilave yapılmak zorunda

Ayriyetten güç kaynağı 350w tır Daha ayrıntılı özelliklerine bakıp yorumlıyıcak arkadaşlar olursa tüm bilgileri bu linktedirhttp://support.hp.com/tr-tr/product/HP-Pavilion-Elite-m9100-Desktop-PC-series/3644723/model/3660108/document/c01807585/

Yardımcı olucak arkadaşların tavsiyelerine uyup almayı düşünüyorum yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@lpazar -- 5 Eylül 2015; 20:18:59 >

• Öncelikle öyle 1500tl gibi büyük paraları bu bilgisayara harcamayın, alacağınız parçaları ileride anakart+işlemci değiştirdiğinizde de kullanabileceklerinizden seçerseniz daha iyi olur, anakartınızın tam modelini bilmediğim için raminizin ddr2 mi 3 mü olduğunu bilmiyorum, benim nacizane tavsiyem alacağınız parçaların bi kısmını 2. el bi kısmını sıfır olarak almanız, güç kaynağını değiştirmeyecekseniz 750ti dan başka çokta bi seçeneğiniz yok, zaten core 2 quad işlemciye performans olarak çokta üst bi ekran kartı takamazsınız en en fazla 660ti-hd7850 falan olur onlara da powerınız yetmez. ekran kartını 2. el de alabilirsiniz en az 1 sene daha garantisinin devam ediyor olmasına dikkat edin, raminizi 8 gb a çıkarma şansınız varsa güzel olur, bir de 120gb sıfır ssd ler 150-160tl seviyesinde bulunabiliyor, bir kere alayım uzun süre kullanırım derseniz 240gb modellere de bakabilirsiniz, bunları alırsanız doping yapmış gibi olursunuz muazzam bi performans artışınız olur eskiye nazaran, kısaca özetliyeyim

Ramleri 8 gb a çıkarın (ortalama 150tl)
    Ekran kartı olarak 750ti alın (sıfırı 480-500tl ikinci eli 350tl civarında)
    120gb veya 240gb ssd alın (bunu sıfır alın zaten 2. el fiyatları da sıfıra yakın, 120 gb için 160tl, 240gb için 270tl)

• çöpe at

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen çöpe at sıfırdan topla derim
  • hiç masraf etme sat gitsin
  • Cevaplarınız için teşekkürler ama ancak 1.500 tl gibi bir bütçem var bunlara parça alıp bu kasayı değiştirsem peki nasıl olur 1.500 tl li bir bütçeyle nasıl güzsel bir pc toplıyabilirim acaba bir bilgisayarcı yada bir mağazaya gidip tavsiye almalımıyım kararsızım
  • İleride 4 gb ram daha alırsın
  • Sat sıfırdan topla bence en iyi karar bu olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna harcayacağın paraya yeni sistem toplanır mı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2989B833C -- 6 Eylül 2015; 13:10:52 >
  • Sistem güncellenecek halde değil sıfırdan kurulacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K@lpazar K kullanıcısına yanıt
    Adamlar duydular 1500TL'yi hemen yeni sistem öneriyorlar.Bence sizin sistem upgrade edilebilir.Şunları yapmanız yeterli olacaktır.
    1-Öncelikle anakartın üstüne bakın kaç tane ram takılı.Boş slotlara Şu rami alın:http://www.eksenbilgisayar.com/urun/1-gb-ddr2-667mhz-pc2-5300--oem-.aspx
    2-Ekran kartı olarak şunu alın:http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=105558
    Tamamdır.Parayı illa sonuna kadar harcamanıza gerek yok.
    Yok ben bunlarla yetinmem derseniz o zaman sistemi komple satıp arkadaşların önerdiği sistemlerden birini alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Adamlar duydular 1500TL'yi hemen yeni sistem öneriyorlar.Bence sizin sistem upgrade edilebilir.Şunları yapmanız yeterli olacaktır.
    1-Öncelikle anakartın üstüne bakın kaç tane ram takılı.Boş slotlara Şu rami alın:http://www.eksenbilgisayar.com/urun/1-gb-ddr2-667mhz-pc2-5300--oem-.aspx
    2-Ekran kartı olarak şunu alın:http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=105558
    Tamamdır.Parayı illa sonuna kadar harcamanıza gerek yok.
    Yok ben bunlarla yetinmem derseniz o zaman sistemi komple satıp arkadaşların önerdiği sistemlerden birini alabilirsiniz.

Valla Benim gazimi okudun be kardes benimde kafamda böyle bir düsünce vardi ama diger arkadaslarinda attigi yorumlara bakıp değerlendiricem kasayi satip yeni kasada alabilirim üstüne 200 katıp daha iyi kasa veya o paraya ram alirim en kötü seçenekler çok bana en uygun en iyi performans verecek sekilde ucuza pc almamada önemli kalan parayla soğutucu ssd vs de alabilirim böylece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@lpazar -- 6 Eylül 2015; 21:04:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .ravieN

İleride 4 gb ram daha alırsın
    quote:

Orijinalden alinti: Zaman Geldi

Ileride 4 gb ram daha alirsin

cevap için teşekkürler lakin 1500+200 eklemede yapabilirim böyle olunca i3 ü 4460 la yani i5 le deiiştirsek daha doğru olur birde bu 750 ti 409 nerde buldunuz direk almayı düşündüm çok uygun fiyatı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@lpazar -- 6 Eylül 2015; 21:10:41 >

ben senın 200 tl ekleye bileceğini nereden bileyim kardeşim tabiki öyle daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Geldi

ben senın 200 tl ekleye bileceğini nereden bileyim kardeşim tabiki öyle daha iyi olur

sağolun yardımlarınız içinde gerçekten bu fiyatları hangi yerden aldınız çok uygun fiyatlarmış söyliyebilirseniz hangi site veya mağazadır çok yardımcı olursunuz bana
    sinerji
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.