Şimdi Ara

Bu kasklardan hangisini almamı önerirsiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuya en son mesaj yazılalı epey olmuş ama tam bu iki kask arasında kaldığım için bende fikrimi belirtip yardımcı olmak istedim. Mesajların başından beri arkadaşların gözden kaçırdığı bir husus var. Airoh un bu modelinde içi değiştirilebilir yanaklar ve içten vizör yok. Ancak Aroh Mathisse RS ile karşılaştırmak doğru olur ki aralarında 100 TL fark vardır.
     Bu kasklardan hangisini almamı önerirsiniz?

LS2 konfor açısından önemli olan bu iki özelliği taşıdığı için sanırım ben tercih edeceğim. Virajı dönüp de otobanda güneşle karşı karşıya kalırsanız kenarda durup güneş gözlüğü takmanız veya bir tünele girdiğinizde çıkarmanız daha fazla kaza riski taşımıyor mu? İçinin değişmesi de saçlarını her gün yıkayan bir adam için bile 3 sene sonra çoook önemli bir etken olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

• Konuyu açalı çok oldu evet o zamandan sonra ben LS2 Delta alıp üstüne o kaskla 10.000 km yol yaptım. Memnunum şu an bi 10.000 daha gider.
    O kadar alıştım ki bundan sonra içten güneş gözlüğü olmayan kask kullanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasdal

Konuya en son mesaj yazılalı epey olmuş ama tam bu iki kask arasında kaldığım için bende fikrimi belirtip yardımcı olmak istedim. Mesajların başından beri arkadaşların gözden kaçırdığı bir husus var. Airoh un bu modelinde içi değiştirilebilir yanaklar ve içten vizör yok. Ancak Aroh Mathisse RS ile karşılaştırmak doğru olur ki aralarında 100 TL fark vardır.

LS2 konfor açısından önemli olan bu iki özelliği taşıdığı için sanırım ben tercih edeceğim. Virajı dönüp de otobanda güneşle karşı karşıya kalırsanız kenarda durup güneş gözlüğü takmanız veya bir tünele girdiğinizde çıkarmanız daha fazla kaza riski taşımıyor mu? İçinin değişmesi de saçlarını her gün yıkayan bir adam için bile 3 sene sonra çoook önemli bir etken olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Bu arada LS2 deltanın içi değişiyor derken kafa kaplaması değişiyor sadece yanaklar çıkmıyor söyleyeyim. Şu an aktif olarak kullanıyorum kaskı.
    Bide alırken dikkat et. Her ne kadar dış görünü olsa da 2 seri var.
    1.si çene kilitleri plastik olan
    2.si çene kilitleri metal olan

Ben alırken bu konudan haberim yoktu. Şans eseri metal kilitliyi almışım.
    Daha sonra arkadaş arasında karşılaştırma yaparken gördük. Bazıları metal kilitli bazıları plastik kilitli.

• Hmm mesajınızı yeni gördüm.

Önümüzdeki günlerde ilk motosikletini teslim alacak bir arkadaşla Hafta sonu Kızıltoprak ve Hasanpaşa'da 2-3 saat kadar malzeme baktık. Fena halde morallerimiz bozuldu Her girdiğimiz dükkanda farklı bir satış temsilcisi bize bol bol akıl verdi malzeme listesi çıkardı. Elindeki ucuz malı alıp eline bol bol kötüledi 350 EU olan kaskı övmeye satmaya çalıştı. İnternet sitelerinde mevcut olan bir çok ürün mağazada yoktu. Hemen her girdiğimiz mağazada hmm o modellerden satmıyoruz bizde en ucuz 250 "EĞRO" diyen tezgahtarların küçümseyen bakışları ile karşılandık. Hayır kasklara bakıyoruz iş fiyata geliyo 200 diyor sonuna "EĞRO" diye ekliyiveriyor. Yahu bu niye euro kardeşim TL diyiversenize Almanya'mı burası arkadaş diyince bu piyasada hep böyledir alışın cevabını alıveriyoruz. Vel hasılı bütün mağazaları gezdik. Hasanpaşa Kızıltoprağa göre nispeten daha iyidi. Kızıltopraktakiler iyice uçmuştu diyebilirim. Hiç bir şey almadan geri döndük. Küçük bir dükkanda LS2 kask vardı. Gördüm denedim L beden kafama tam oturdu. 200 TL dedi. Mont eldiven, diz koruması vs. de baktım. Toplu bir indirim istedim hepsine güzel bir fiyatta anlaşsak direk alacaktım ama olmadı anlaşamadık. Eve dönerken bir arkadaşla daha önce uğradığımız Söğütlü Çeşme'deki eski Jinlun ana bayiine gittim orada da sadece GDR ve Venom marka kasklar vardı yanaşmadım. Fakat mafsallı diz koruması, eldiven ve motoru kitlemek için uzun bir kilit aldım makul fiyata. Eve gelip interneti gezince oralarda gördüğüm malzemeleri bulup belirledim tektek. LS2 Delta çeneden açılır kaskı sipariş ettim dün akşam. 175 TL ve 3 taksit olarak. Benim anlamadığım şu, İstanbul da bu işin göbeğinde bu kaskı 199 liranın altında bulamazken Adam internet mağazasından Konya'dan ücretsiz kargo ile bana 175 e satıp kar ediyor. Kargo bu işe 10 lira bile alsa 165 e gelir (ki daha fazla tutar) İstanbuldaki mağazaların neden indirim yapmadığını anlayabilmiş değilim. Sezon açıldı tuzları kuru heralde.

Cumartesi Motorumu Acıbadem'de satın aldığım yerden alıp Maltepe'ye eve götürdük. Arkaya bindim tabii. Arkadaşın artçı GDR çeneden açılır kaskını taktım. Şehir içi kullanımda çeneden açılır kaskın faydasını biraz daha anlamış oldum. Işıklarda durduk, ara sokakta yol sorduk, benzincide durduk benzin aldık, tüm bu işleri yaparken astronot gibi kafada tam kaskla yapmak sıkıntı verebilirdi. Açılır kaskla tek hareketle esaretten kurtulabiliyosunuz. Umarım güvenlik açısından test etmem gerekmez hiç fakat kullanım avantajlarını göz önüne alınca direk siparişini verdim açılır kaskın.

LS2'ye nispeten daha çok güvenmem "Cokpozite fiber" bileşimi oldu. İçten vizörlü olması da büyük avantaj. Bu ayarda iyi bir markayı 600 TL den aşağı bulmak zordu.

Şimdi çene mekanizması işini duyunca kıllanmadım desem yalan olur. İnternetten şu adresten verdim siparişi. Fotoğrafa bir bak istersen belki ayırd edebilirsin.

http://urun.gittigidiyor.com/LS2-DELTA-CENE-ACILIR-VIZORLU-KASK-KARGO-BEDAVA_W0QQidZZ25979562

• Hayırlı olsun kaskdaşım
    Umarım metal kilitli denk gelir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.