Şimdi Ara

Bu kasklardan hangisini almamı önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kressian Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2) Airoh Mathisse Sport Kask

Gözlük kullandığın için, tercihim çeneden açılır bir kask almaktan yana. Tabi ki en öncelikli olan sağlam ve kafamı iyi koruyacak bir kask. Diğer önem verdiğim konu ise kullanım sırasında rüzgar sesinin az olması ve kaskın içinden rüzgarın hissedilmemesi.

Bütçem şu anda 150 - 200 YTL arası bir kask almaya yetiyor. Farklı seçenekler de söylerseniz değerlendirebilirim.

Teşekkürler.

• tabiki airoh
  • 2 numara
  • Benim sana tavsiyem ikiside değil.Bir kere çeneden açılırlarda Shoei veya Schubert haricindekilerde mutlaka ses olur bunu unutma.
    İlla ses diyorsan aşağıdaki linkteki ürünlere bir bak derim.İtalyan malı ve oldukça kaliteliler.Adamlar burda isim yapmaya çalıştıkları içinde açılış fiyatları oldukça uygun.

http://www.motomaxonlineshop.com/main/product_detail.asp?pro_ID=292&sub_cat_ID=0&cat_ID=73
  • quote:

Orjinalden alıntı: S.O.F

Benim sana tavsiyem ikiside değil.Bir kere çeneden açılırlarda Shoei veya Schubert haricindekilerde mutlaka ses olur bunu unutma.
    İlla ses diyorsan aşağıdaki linkteki ürünlere bir bak derim.İtalyan malı ve oldukça kaliteliler.Adamlar burda isim yapmaya çalıştıkları içinde açılış fiyatları oldukça uygun.

http://www.motomaxonlineshop.com/main/product_detail.asp?pro_ID=292&sub_cat_ID=0&cat_ID=73

Bu da iyimiş cidden beğendim

• Arkadaşlar konuyla pek alakalı deıl ama

bu tür kaskları turkıyede satan yer varmı motocross kaskları cok guzel kasklar var ya ...

http://www.bossmotocross.com/store/Dirt-Helmets-ID_C42.cfm?gclid=CLOJ5qeCmJoCFcEUzAodmHTz9g
  • Motocross kaskı hemen hemen her mağazada ve online alışveriş sitesinde mevcut hocam. Aşağıdaki iki sitede mevcut mesala.

www.feyizoglu.com
    http://www.mototas.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 30 Nisan 2009; 13:11:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fletch

Arkadaşlar konuyla pek alakalı deıl ama

bu tür kaskları turkıyede satan yer varmı motocross kaskları cok guzel kasklar var ya ...

http://www.bossmotocross.com/store/Dirt-Helmets-ID_C42.cfm?gclid=CLOJ5qeCmJoCFcEUzAodmHTz9g

motocross kasklar güzeldir ama kaskla beraber google alman gerekir rüzgar vs. için, ayrıca kışında takacaksan mx kaskları o zaman içine balaklava takman gerekir. Ama güzeldir görünüş ve görüş açısı bakımından.

• Aslında bunların vizörlü olanları var. Arzu ettiğiniz zaman vizörü çıkarıp gözlükle kullanabiliyorsunuz.

Bu Marushin gibi.
  • ilk resmin sekli cok guzel ama
  • çeneden açılır kasklara her zaman mesafeyle yaklaştım.
    tavsiyem uzak durulması yönünde. Allah(c.c) göstermesin, bir kaza anında bir kask ne kadar fazla eklem içeriyorsa direnci o kadar düşük olur.

Bunu fizik prensiplerine göre şöyle düşünün. Bir yumurtanın iki noktasında kırık olduğunda üstten bastırılması sonucu patlamasıyla, bütün bir yumurtanın patlaması gibi.. Tabiiki ikinci yumurta daha sağlam olacaktır.

kasklar aslında fiziki yapıları gereği bir noktaya aldıkları darbenin basıncını tüm kaska dağıtabilmek için tasarlanmıştır. dolayısıyla bu basınç ne kadar pürüzsüz bir yol izlerse o kadar iyi dağılır.

Gösterdiğiniz iki kask arasında tabiiki Airoh'u öneririm. Ancak LS2'nin 200 lira seviyesinde harika fullface modelleride var.

• quote:

Orjinalden alıntı: HighVoltage

Motocross kaskı hemen hemen her mağazada ve online alışveriş sitesinde mevcut hocam. Aşağıdaki iki sitede mevcut mesala.

www.feyizoglu.com

Burdaki kasklara baktım cok sagol hocam . yannız kafama takılan bısey var . kask ın agırlıgı 1 kılodan fazla neredeyse 1.5 kılıo bunu kafanda nası tasıcaksın aldıgın zaman 1 saat motor uzerınde dursan kafan agrımazmı ya hayret valla . bu agırlıkların normalı nedır ?

• quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

çeneden açılır kasklara her zaman mesafeyle yaklaştım.
    tavsiyem uzak durulması yönünde. Allah(c.c) göstermesin, bir kaza anında bir kask ne kadar fazla eklem içeriyorsa direnci o kadar düşük olur.

Bunu fizik prensiplerine göre şöyle düşünün. Bir yumurtanın iki noktasında kırık olduğunda üstten bastırılması sonucu patlamasıyla, bütün bir yumurtanın patlaması gibi.. Tabiiki ikinci yumurta daha sağlam olacaktır.

kasklar aslında fiziki yapıları gereği bir noktaya aldıkları darbenin basıncını tüm kaska dağıtabilmek için tasarlanmıştır. dolayısıyla bu basınç ne kadar pürüzsüz bir yol izlerse o kadar iyi dağılır.

Gösterdiğiniz iki kask arasında tabiiki Airoh'u öneririm. Ancak LS2'nin 200 lira seviyesinde harika fullface modelleride var.

Dediğinize katılıyorum ancak fullface kasklar da gözüklerime yandan çok bastırdığı için daha tehlikeli ve rahatsız edici bir durum oluşturuyor. Bildiğiniz üzere gözüklerin odakları gözbebeklerine denk getirilir yapılırken, yandan olan baskı nedeniyle odak noktalarından sapan görme açısı nedeniyle yanlardan basık bir görüntü oluşturuyor ve bu da riski daha çok arttırıyor.

Airoh, LS2 ya ordanla daha sağlam yapıda bir kask mı, yoksa eşit seviyeli kasklar da airoh un şekli daha güzel diye mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doobly -- 1 Mayıs 2009; 20:09:28 >

• kask konusunda paraya kiy cunki tehlikeli ve sakasi olmiyan bir is en saglami hangisiyse git onu al
  • quote:

Orjinalden alıntı: oreilly

kask konusunda paraya kiy cunki tehlikeli ve sakasi olmiyan bir is en saglami hangisiyse git onu al

öyle demek kolay tabi ama bütce denen bişey de var. olmayan para ile nasıl en iyisini alabilirim ki. Bütçeme göre en iyisini seçmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doobly

quote:

kask konusunda paraya kiy cunki tehlikeli ve sakasi olmiyan bir is en saglami hangisiyse git onu al

öyle demek kolay tabi ama bütce denen bişey de var. olmayan para ile nasıl en iyisini alabilirim ki. Bütçeme göre en iyisini seçmeye çalışıyorum.

abi o zaman motor surme

motor kazasi cok pis oluyo hadi araba da yine yaralanma sansin motora gore biraz daha az motor da direk havaya dogru firliyosun carpmanin etkisine mi yanarsin ? yoksa yukseldikten sonra yere duserken ki carpmaya mi yanarsin ? yok abi sen kask konusunu es gecme

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Doobly

quote:

abi o zaman motor surme

motor kazasi cok pis oluyo hadi araba da yine yaralanma sansin motora gore biraz daha az motor da direk havaya dogru firliyosun carpmanin etkisine mi yanarsin ? yoksa yukseldikten sonra yere duserken ki carpmaya mi yanarsin ? yok abi sen kask konusunu es gecme

İyi sağol sürmem tamam

• quote:

Orjinalden alıntı: Fletch

quote:

Orjinalden alıntı: HighVoltage

Motocross kaskı hemen hemen her mağazada ve online alışveriş sitesinde mevcut hocam. Aşağıdaki iki sitede mevcut mesala.

www.feyizoglu.com

Burdaki kasklara baktım cok sagol hocam . yannız kafama takılan bısey var . kask ın agırlıgı 1 kılodan fazla neredeyse 1.5 kılıo bunu kafanda nası tasıcaksın aldıgın zaman 1 saat motor uzerınde dursan kafan agrımazmı ya hayret valla . bu agırlıkların normalı nedır ?

Hocam elbette ne kadar hafiflik (Tabi Wiwi vs gibi strafor kasklardan bahsetmiyorum :) ) önemli. Ancak ağırlığın azalması kullanılan malzeme ile de alakalı ki hafif ve dayanıklı malzeme demek rakamların yükselmesi demek. 1100-1500gr arası kasklar kullandım. Arada 400 gr ufak bir fark gibi görünse de senin de değindiğin gibi özellikle uzun sürüşlerde "bence" farkettiriyor.
    Flip-up kasklar aynı kalite ve marka seviyelerinde full-face lere göre daha pahallı oluyor. İlla ki gözlük mecburiyetinden dolayı flip-up alacaksan 200 liraya kadar, alternatifler sınırlı maalesef.
    LS2 nin fullface inden memnun olanlar var (Bana rahat gelmese de ). Flip-up larını denemedim hiç. Airoh a gelirsek sonuçta Airoh. Yakın arkadaşım airohu ile kangoo nun stop lambalarına girdi. (Direk kafasıyla girdi yani) Akabinde de yere patladı. Rüzgar almasından ve biraz da ağır olmasından şikayetçi olsa da güvenlik ögesi girdiğinde test edilmiş diyebiliriz. Şu açıdan da bakmak lazım kullandığın motor ve onun yapacağı süratler ya da kullandığın arazi de mühim.

• Marushin bendede var
  • NZI CONVERT III tavsıyem budur dıger arkadasta tavsıye etmıs ztn bıraz daha butcenı zorlayıp bunu alman daha iyi memnun kalıcaksın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.