Şimdi Ara

Bu kazada kim suçlu acaba ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
6.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dönel kavşaklarda , kavşak içindekinin önceliği vardır, dış tarafta olanlar , iç tarafta olanlara yol vermek zorundadırlar. Hatanın büyük kısmı karşı taraftadır Çünkü size yol vermesi gerekiyordu .
  • beyazakbil B kullanıcısına yanıt
    sen donel kavsagin icindeki disindaki olayini yanlis anlamissin.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=Xk7LM01k6Ds

sağdan gelen sarı arabaya ve onun sağındaki mavi arabaya dikkat .
    sarı nokta geçiş üstünlüğü olan aracı gösteriyor
    iyi de verdigin ornek ile konunun alakasi yok
    niye , kaza dönel kavşakta olmuş , tüm yazdıklarım ve video da dönel kavşakla ilgili kurallar .
    evet kaza donel kavsakta olmus, ancak senin verdigin videoya gore konudaki mavi arac donel kavsakta bulundugu konum itibari ile sola donmek yerine duz gittigi icin hatali bulunacak.

hatta konuya konulan google earth fotosundan farkettiysen araclar sag taraf bos iken sol iki serite yogunlasiyor. belli ki o iki serit sola donus icin ayrilmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 10 Şubat 2017; 20:40:59 >
    dönel kavşaklardaki trafiği düzenleyen trafik kurallarında , kavşak içinin boşaltılması önceliklidir . dolayısıyla kavşak içerisindeki araçlar önceliklidir .
    kavşağın göbeğine daha yakın şeritte bulunan mavi araç , kırmızı araca göre öncelikli konumdadır ve kırmızı araç mavi araca yol vermelidir
    ( mavi araç düz gitse bile mavi araç önceliklidir çünkü kavşağın içerisindeki şerittedir ve kavşağın içini boşaltacaktır .)
    mavi araç solda diye sola dönmek zorunda değildir ,
    hatanın büyüğü kırmızı araçtadır mavi araca ,,,sen soldasın sola dönmek zorundaydın diyemez çünkü kendisi mavi aracı takip etmek ve mavi araca öncelik vermek durumundadır ) mavi araç tamamen hatasızdır demiyorum , mavi araç sürücüsüne de dikkatsiz araç kullanmaktan bir miktar hata yazılabilir. ama esasen kırmızı sürücü geçiş üstünlüğü kuralına uymamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 10 Şubat 2017; 22:4:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrdmrd

Hocam, solda olmak sola dönmek zorunda olduğum anlamına gelmez diye bir bilgi aldım.Başka yerlerde de sola dönüşlerin geç yandığı yerler var ve solda olup düz gitme ya da sola dönme her ikisi de sürekli yapılıyor.O zaman orada sürekli ceza kesilmesi lazım.Sol şerittekiler için sola mecburi dönüş tabelası felaan da yok.Ama yine de bilmiyorum..

Hocam solda olmak sola dönmek zorunluluğu doğurmuyor ama kartal kavşagında sol taraftaki 2 şerit sola dönmek için ışık bekliyor diğer 2 şerit ise düz gitmek için ışık bekliyor ve ışık daha erken yanıyor aynı anda yansa dediğiniz doğru bide kartal kavşağınta büyük trafit ışıkları ile ve yerlere çizilen şekil ile sol iki şerit için sola dönüş tabelası yanıyor ve düz gidenlerden daha sonra ışık yanıyor.Eğer siz düz gidenler için yanan ışığı takip etseydiniz zaten sola döneceklerden baya önce kalkıp gitmiş olurdunuz. Sizin
    1. Hatanız: Düz gidecekken sola dönenlerin olduğu yerde bulunmak.(arada bende trafiğin durumuna göre malesef kalıyorum bu durumda sola döneceklerle beraber kalkıp gidiyorum)
    2. Hatanız: Sola döneceklerin ışığını beklemek olmuş hocam

Not: Hatanız derken yanlış anlamayın dikkat etmeniz ama gözden kaçırdığınız küçük ayrıntıları söyledim bana göre yanlış birşey dediysem kusura bakmayın hayırlı forumlar tekrardan geçmiş olsun.

• Hocam sonuç belli oldumu olduysa bilgilendirirseniz sevinirim hayırlı forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jozef38

Hocam sonuç belli oldumu olduysa bilgilendirirseniz sevinirim hayırlı forumlar

Aynen bende sonucu merak ettim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErkekAdamınNickiUzunOlur kullanıcısına yanıt
    En mantikli cevap bu.Birde orta seritten sola donmek nedir iq

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Expertiz beni değil karşı tarafı 100 de 100 hatalı buldu.Bilginize arkadaşlar..
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    karşı tarafı %100 kusurlu buldular..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.