Şimdi Ara

bu kazaların sonu ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi akşamlar ben bundan yaklaşık 2-3 ay önce falan bir kaza geçirdim motorum crypton 110 eski kasa suç tamamen karşı tarafın ama ehliyetim olmadığı için sıkıntı oldu biraz bende bir kaç sıyrık vardı ama motosiklette yaklaşık 500 tl lik bir hasar vardı ön amortisörü pre ile düzelttirdim ama kaportalar haliyle oldukça pahalı bir kaç kaportada çatlak var o sert kazaya rağmen neyse şükürler olsun dedik babamda bugün evimize yakın yerlerde arabaya arkadan çarpmış ne hikmettir ki bütün suç arabada bir anda yola dalıyor ve yolun ortasında birden duruyor babamda duramayıp çarpıyor ve benim çatlattığım kaportalar o kaza ile iyice tuz buz oluyor sizce ben ne yapmalıyım bunlardan öncede hafif kazalar oldu ama gitgide kazaların sertliği artıyor kurban mı kessek dua mı okutsak ne yapsak satsam kurtulsammı bu motor elimizin altında kalsın az yakıyor diye satmadık bugüne kadar şehiriçi yollarda kullanırız diye ve yeni bir tane alalım iki tane olsun dedik tvs apachee 150 yeni kasa almayı düşünüyoruz ne yapayım arkadaşlar bir fikir verin bana satsam mı?

• 1. kaza yorumu: Kaza anında ehliyeti olmayan haksızdır...

2. kaza yorumu:Akan trafikte,arkadan vuran daima haksızdır......

Öneri:Babanızla beraber sıkı bir eğitim ve ehliyet almanız...(Sanırım babaızın var)

Geçmiş olsun...
  • hocam anlatamadım heralde ben düz yolda seyir halindeyim iki tane araba arka arkaya duruyor bende düz yoldan giderken arkadaki araba yola girmeye çalışıyor ben korna çalınca duruyo ve bu sefer diğer araba aynadan bakmadan yola dalıyor(cenazeleri vardı o akşam kafaları biraz dalgındı)yola birden dönünce benim frene basmaya vaktim bile olmadı çarptım ha haklısın ehliyetim olmadığı için tüm suç bende bu olay böyle babamın yaptığı kaza ise düz yoldan gidiyo araba ara sokakta dururken tam babam geçecekken dönüyor yola babamda korna çalıyo herhalde adam yolun ortasında frene basıp duruyo ve babamda aynı şekil çarpıyor ki yoldan geçenler de adamın haksız olduğunu söylemişler ayrıca adamın çırağı bile kabul etti haksız olduğunu görmüş kazayı ayrıca her şeyi geçtim adamda kabul etmiş suçlu olduğunu geçivereyim demiş
    ve teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihilhn7 -- 11 Temmuz 2014; 22:24:58 >

• Fatihilhn7 kullanıcısına yanıt
    Ehliyetim yok demiştiniz dimi......Ehliyet olsa siz haklısınız......

Babanıza gelince,trafikte takip mesafesi diye bir şey var dimi.....Adam ayaküstü öyle demiş ama,karakolda ne diyecektir?...Efendim ben sola sinyal yaktım,motorlu korna falan çalmadı;küt diye giriverdi...

Geçmiş olsun,ehliyet ve eğitim şart....

Tekrar geçmiş olsun...
  • expertadvisor kullanıcısına yanıt
    zaten arada mesafe diye bir şey yok gördüğü halde yola dalıyo ve korna sesini duyunca bir anda duruyor takip mesafesi derken herhalde ben yanlış anlattım babam düz yoldan giderken adam ara sokaktan yola bir anda çıkıyor babamda haliyle hakkını aramak için kornaya basınca adam ani bi fren yapıyor
  • Slm.....
    Ara yola yaklaşırken babanızın yavaşlaması gerekmiyomu??
    Babanız anlaşılan son anda ,arabayı gördü,kornaya bastı(tabii çalışıyo ise)

Tekrar geçmiş olsun...

Motor sürücüleri trafikte çok,çok,çok dikatli olmalı...
    aleykümselam bir yol düşünü yol hakkı tamamen size ait ve gidiyosunuz ha otoban ha cadde ha sokak tali yoldan gelen biri motosikletliyi gördüğü halde biraz bekleyip yola dalıyor ve daldığı anda iki araç arası mesafe 2-3 metre kalıyor babam korna öttürdüğü gibi adam bir anda frene basıyor ve babam da çarpıyor şimdi burda kim haklı? ve yine teşekkür ederim sağolun
  • Özür dilerim...

Tabiiki siz vede muhterem babanız haklı......Sizi görenler yolu boşaltmadıkları için tabiiki haksız.....
    Babanız korna çalabildimi acaba?

Anllattığınız kadarı ile sizin motorun,kornası hariç her tarafı ötüyo..................
    hocam anlamak istemiyosun belli ki ne yapıp ne edip bi kamera kaydı bulabilirsem gerçeği gösterebilirim ama gerçeği görmek istemiyosanız açık açık söyleyin
  • Selamlar ve geçmiş olsun, kaza adı üstünde kazadır. Haklısın haksızsın kavgası boşuna, olay olmuş bitmiş. Bundan sonra kaza yapmamak için, eğitim almalı ve daha dikkatli olmalısınız. Kurban kesmek çaput bağlamak gibi batıl şeylere gerek yok. Motosiklet sürücüsü trafikte diğer herkesin hata yapabileceğini kabul edip önlemini alacak, başka yolu yok şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 13 Temmuz 2014; 15:13:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim hocam ama ne zaman ben kaza yaptım o günden beridir motorun başında bir bela var sanki araba paratoneri
  • gecmıs olsun verilmıs sadakanız varmıs......

dunyanın her yerınde trafik yasalarında 2 tekerli aracın gecıs ustunlugu var ....tabi bizim ulkemızde harıc....

hem denge ile ugrasıyoruz

hem sıkıstıran araclar ıle ugrasıyoruz...

hem sagdan soldan cıkanlar ile ugrasıyoruz.....

hem mesafe koruyacagız ....

hem sinyalsız serıt degistirenlere dikkat edecegiz....

hem yol kenarında durup kapı canlara dıkkat edecegiz.....

daha yazardım....yoruldum...allah yardımcımız olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihilhn7

Öncelikle iyi akşamlar ben bundan yaklaşık 2-3 ay önce falan bir kaza geçirdim motorum crypton 110 eski kasa suç tamamen karşı tarafın ama ehliyetim olmadığı için sıkıntı oldu biraz bende bir kaç sıyrık vardı ama motosiklette yaklaşık 500 tl lik bir hasar vardı ön amortisörü pre ile düzelttirdim ama kaportalar haliyle oldukça pahalı bir kaç kaportada çatlak var o sert kazaya rağmen neyse şükürler olsun dedik babamda bugün evimize yakın yerlerde arabaya arkadan çarpmış ne hikmettir ki bütün suç arabada bir anda yola dalıyor ve yolun ortasında birden duruyor babamda duramayıp çarpıyor ve benim çatlattığım kaportalar o kaza ile iyice tuz buz oluyor sizce ben ne yapmalıyım bunlardan öncede hafif kazalar oldu ama gitgide kazaların sertliği artıyor kurban mı kessek dua mı okutsak ne yapsak satsam kurtulsammı bu motor elimizin altında kalsın az yakıyor diye satmadık bugüne kadar şehiriçi yollarda kullanırız diye ve yeni bir tane alalım iki tane olsun dedik tvs apachee 150 yeni kasa almayı düşünüyoruz ne yapayım arkadaşlar bir fikir verin bana satsam mı?

bolbol sadaka verin sadaka kazayı belayı uzaklaştrır

• Yukarda yazdım...Çocuk ehliyetini alıp,baba ile marş marş eğitime....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.