Şimdi Ara

Bu konuda 2 haftada 1 kitap okuyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iyi forumlar. İnşallah herkes çok iyidir hayatınız çok güzel geçiyordur.

Bir süredir aklımda olan bir şeyi yapmak istiyorum. Ben düzenli olarak 7-10 günde bir kitap okuyan biriyim. Eğer konuyu görenler üste çıkarırsa bu tarz hızda okuyanlar ya da tam tersi okumayanlara kısaca herkese ulaşır ve biz de güzel bir şey başarabiliriz belki.

15 gün 1 kitap için uzun gelebilir ancak herkesin işi gücü var yoğunluk vs bahane edilmesin diye uzun tutmaya çalıştım. Kitaplarımızı da genelde kısa seçmeye çalışacağım. Zaten 1 ayda 2 kitap senede 24 kitap yapar ki bu da hiç yoktan fersah fersah iyi.

Her 2 haftanın kitabını seçip buraya atacağım. Kitabın temini için 3 iş günü bekleyip okumaya başlayacağımızı varsayacağım. 15 günlük sürenin 10. ya da 7. gününden sonra kitap hakkında tartışmaya başlayabiliriz. Spoiler varsa spoiler kutusunda yazalım elbette. Kısa süre sonra ilk seferin kitabını atacağım buraya. İlk sefere özgü yeterince kişiye ulaşmak için 1 hafta konuyu uplamayı okuyacak olanları konuda görmek lazım diye düşünüyorum en azından 3-5 kişilik grubumuz olsun.

Neler okunacak: Arkadaşlar burada herkesin okuduğu, ele ayağa düşmüş, popülizm yapmak için kullanılan, "Pelin Su" kitaplarını önermeyeceğim. Ve önerdiğim kitaplar da mesela bayıla bayıla okuduğumuz fantastik kitaplar gibi olmayacak. Kafa kullanacağımız dikkat isteyen kitaplar önermeyi düşünüyorum.

Türler: 2 tür düşünüyorum. Alanında uzman kişilerin yazdığı bilimsel kitaplar (Beyinle alakalı, zamanla alakalı, politika ve siyasetle alakalı) ve bazı romanlar. Önerilerim genelde yabancı olacak.

Eğlence seviyesi size çok yüksek gelmeyebilir ancak kültürel seviyesinin iyi olacağını düşünüyorum. Kitabın adını yazarını ve yayınevini yazacağım her seferinde.

30.05.2019 ilk kitabımız aşağıda. Kitap 129 sayfa. Evet 129. Kalın söylemeyeceğim demiştim genelde. Ama oldukça dolu bir kitap. Çok yararlı tespitler ve çıkarımlar var. Zaten soru-cevapşeklinde ilerliyor ve sıkılmıyorsunuz.

Demokraside Halk Her Zaman Egemendir (Yalan!) - Emilio Gentile - İletişim yayınları
    Bu konuda 2 haftada 1 kitap okuyoruz.

Kitabın yazarı italyan bir beyfendi. Kitabın orjinal adı Put idi galiba ama çevirmen italyanca bir sözü çevirip kitabın adı yapmayı uygun görmüş.

Kitabın arkasından: Bugün hemen hemen bütün ülkelerde, siyasal partiler ve siyasal hareketler kendilerini demokrat olarak tanımlıyor. Abraham Lincoln demokrasiyi “halk tarafından, halk için, halkın yönetimi” olarak tanımlamıştı. Günümüz demokrasilerinde durum böyle mi? Ünlü bir faşizm tarihi uzmanı olan Emilio Gentile, şimdi halkın ancak bir sahne demokrasisinde küçük bir rol alabildiğini iddia ediyor. Oy verme sahnesine sıra gelince halk sahneye çıkarılıyor, sonra hemen sahneden indiriliyor. Bu nedenle, partiler ve hükümetler oligarşisi, siyaset sınıfı içinde yolsuzluk, liderlerin demagojileri, halkın ilgisizliği, kamuoyu manipülasyonları, reklama dönüşen siyasal kültürün bozulması öne çıkıyor. O çok övülen temsilî demokrasi ve halkın egemenliği birçok yerde sahne demokrasisine dönüşmüş durumda.
    Günümüz demokrasilerinin bu özellikleri salt içinde bulunduğumuz dönemin koşullarının bir sonucu mu? Gentile, bu özelliklerin demokraside doğuştan var olduğunu gösterip, bunlara karşı mücadelenin demokrasiyi esas diri tutan etmen olduğuna işaret ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 30 Mayıs 2019; 1:39:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Katılmak isteyenler mesaj atsın arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 30 Mayıs 2019; 0:22:11 >
  • Up

• Teşekkür ederim.

• kitap okumasını severim günlük 60- 70 sayfa okurum herhalde mesnevi ve benzeri hikaye tarzı kitap olduğu zaman bu sayı 100 e kadar çıkabilir. bu arada bence bizim tarih okumamız lazım

ama sağlam kaynaklı tarih yani tarihi kişilerin bel altı ile ilgilenmeyecek

ibnülemin Mahmud Kemal İnal okuduğu kitapların arkasına ne zaman okuduğuna dair tarih atarmış bunun farklı kombinasyonları belki buradaki arkadaşların hoşuna gidebilir yani başlama tarihini, bitirme tarihini, hangi gün kaç sayfa okuduğunu vs yazarsa ilerleyen dönemde hayret edeceği belkide kendisine faydası olacak birşeyler çıkabilir.

• TRajikomik kullanıcısına yanıt
    İlerleyen günlerde bir tarih kitabı okuyabiliriz. Katılanlar isterse. Veya bunun için ayrı bir konu da oluşturabiliriz. Tarih konusunda çok fazla spekülasyon, çarpıtma, işine geldiği gibi bir yorumlama olduğu için belgelerle sabit olanlar hariç pek tercih etmem.
    Bu başlıkta bir nevi rehber görevi yapıyorum. Kendi listem var kafamda ama araya herkes isterse başka şeyler de koyabiliriz. Tabii ana listemden kopmamak şartıyla. O zaman dağılır ve herkes istediğini okumaya çalışır vesaire. Bi manası kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 30 Mayıs 2019; 1:37:28 >
  • Bende varım bence de daha çok tarihi kitaplardan yanayım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ali2733 A kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz.
    Eğer bu yönde bir yönelim varsa okuruz tabii ki. Ama bu ilk haftanın kitabını herkesin okumasını isterim. Zaten 129 sayfa herkesin okuyabileceğini düşünüyorum hızlıca.

• İlk kitap olduğu için 1 hafta bekleyeceğiz demiştim bekliyoruz henüz.

• Yaz beni Hocam.Şu an İnce Memed 2 'yi okuyorum
  • Hoşgeldin. Beklemedeyiz bi süre biraz artalım diye.

• Kitap okumayı severim ama sadece ilgimi çekenleri okurum umarım sayınız artar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah. İlk kitabımızı temin etmesini tavsiye ediyorum herkese zaten ince ve sevip sevmeyeceğinizi kontrol edebilirsiniz böylece.

• Komik bir kitap olduğunu söyleyemem ama böyle bir konuyu soru-cevap şeklinde ele alması samimi üslup kitabı okunabilir kılıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.