Şimdi Ara

Kitaplarda Geçen Eski Türkçe Kelimeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kitaplarda geçen ve anlamını bildiğiniz eski türkçe kelimeleri yazabilir misiniz?

Mesela benim en sık karşılaştığım

Gaile : üzüntü,keder
    Muvaffak : başarı
    Mütemadiyen: sürekli

Bu şekilde liste yapabilirsek fayda sağlar diye düsündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çaylanan Adam -- 10 Ağustos 2013; 13:00:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlamını bilmediğim bir kelme olunca sözlükten bakarım. Buraya yazmanın nedenini anlayamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyHoştUlan

Anlamını bilmediğim bir kelme olunca sözlükten bakarım. Buraya yazmanın nedenini anlayamadım ?

Forum demek paylasim demek sen yazarsin ben okurum ogrenirim bu sekilde bir fayda saglar. Saglamaz mi yoksa? Ben bisi ogrendiysem baskalarinin da ogrenmesini isteririm. Sevgi ve bilgi paylastikca cogalir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen ya öyle anlşaılması zor oluyor bir keresinde Ateşten Gömlek'i okumaya çalışmıştım ama zor olmuştu sayfa altlarında o kelimelerin anlamları yazmasına rağmen :)
  • Buradan kelime paylaşılınca pek bir şey öğrenileceğini sanmıyorum. Kendim için söylüyorum, o kelimeyi cümle içinde görüp kullanmadan kelime dağarcığıma ekleyemem. Bazen cümle içinde görüp kullandığım halde unuttuklarım olur. Burda da yazılacak kelimelere bakmak sözlüğü açıp kelimeleri okumaktan farksızdır bence. Burada yapılacak kelime paylaşımlarının en doğrusu sözlüklerde olacaktır zaten. Ama gün içinde okurken öğrendiğimiz yeni kelimeleri buraya yazarak pekiştirme yapabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Edison

Muvaffak : başarı

Muvaffak: Başarılı
    Muvaffakiyet: Başarı
  • Geçen kütüphaneden Schopenhauer Paradokslar Üzerinde Raks kitabını aldım, almaz olaydım. Her dakika sözlüğe bakmak zorunda kalıyorum. Yaz şunu anlayabileceğimiz bir dilde rahat rahat okuyalım. Dedeme mi hitap ediyorsun anlamadım ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu tür kitapları sık sık okursan bir süre sonr kelimelerin anlamlarında sıkıntı çekmezsin hatta günlük hayatta bile kullanmaya başlarsın.
  • rastladıkça anlamlarına bakıp not alarak kelime dağarcığımı da geliştirmiş oluyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.